Forum Culinar: Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici - Forum Culinar

Salt la continut

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici

#601 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 13 May 2011 - 11:06 AM

Elena cand e la mine in bratze si beau apa imi da peste pahar! vrea si ea.

Ii dau , dar scapa tot pe ea. Asa e si Bea , daniella? Cum faci sa nu dea apa pe ea?

#602 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 May 2011 - 11:26 AM

Vezi postareasissi, la 13 May 2011 - 11:00 AM, a spus:

Oleovitul e vitamina D3 trebe dat cte o picatura pina la un an.
Miere nu ii dau lui patrick, vorbeam de dennis el face deja 4 ani.
Nici eu nu ii dau apa cu biberonul si nici suc si lui dennis tot numai lapte ii dadeam , apa sau suc, patrick bea apa sau suc de portocale din canita de aia cu cioc.Vreau sa il intarc pt ca cu cit il voi intarca mai tirziu cu atit va fi mai greu ,parerea mea, desi pt mine alaptatul e comod, nu tre sa sterilizez sticle, sa incalzesc ,nu uit acasa :) etc

adica de ce va fi mai greu? eu mi-am propus sa-i dau pana cand seaca izvorul sau nu mai vrea ea ... ;) Singura treaba ca nu putem pleca nicaieri fara fetita (delegatie, vacanta, sau we).
despre intarcat nu m-am interesat, insa daca reduci la seara si dimineata o sa vezi ca nu mai e amre lucru ... B) se regleaza cantitatea, apoi cand o sa vrei sa intarci il lasi din ce in ce mai putin si gata nu se mai produce ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#603 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 May 2011 - 11:28 AM

Vezi postareaMutti, la 13 May 2011 - 11:06 AM, a spus:

Ii dau , dar scapa tot pe ea. Asa e si Bea , daniella? Cum faci sa nu dea apa pe ea?

pai cand sta in scaunel usor lasata pe spate si ma vede cu canita deschide gurita, ii pun babetica sau un prosopel sub barbita si ii dau incet cu inghitituri mici pana reuseste sa bea, dar ii curge si pe piept/prosopel ...apoi se balaceste si sufla in ea .... se distreaza ...

#604 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 13 May 2011 - 01:34 PM

Vezi postareaMutti, la 13 May 2011 - 11:06 AM, a spus:

Mutti, apa o sa dea pe ea pana pe la 2 ani, asa sunt astia mici. la inceput ma deranja si pe mine, acum spun 'e doar apa, n-are nimic!'.

Daca nu ii dai, nu o sa invete si o sa ai copil de trei ani care bea apa cu bieronul. Nu e rau nici asa, important e sa bea apa :headbang: . pana la urma o sa invete oricum sa bea din pahar.

Mie mi s-a parut important sa-i dau ca sa am eu mai mult libertate, sa nu trebuiasca sa am mereu dupa mine un biberon de apa. Daca invata sa bea si din altceva, atunci poti sa-i dai dintr-o sticla normala de apa plata de ex atunci cand te afli in oras/vacanta/deplasare etc. la mine s-a intamplat sa pierd biberoane destule pe drum, cad din carut sau raman prin restaurant sau la altcineva acasa.

#605 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 May 2011 - 01:38 PM

noi dupa cate o masa ...mai ales alea colorate (spanac, dovleac ...se vede treaba ca nu se omoara si misca din cap ca alte alea ... ), trebuie sa ne schimbam ca e plina toata pe hainute, pe fata, pe manute, pe scaunel ... :headbang: Ce daca ... e scumpa foc ... :headbang:

#606 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 13 May 2011 - 03:13 PM

Daniella, bine ai venit in lumea parintilor :headbang: . faza asta nu dureaza mult, doar pana pe la 2 ani :headbang:

#607 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 13 May 2011 - 04:51 PM

Vezi postareaMariaSan, la 13 May 2011 - 03:13 PM, a spus:

Daniella, bine ai venit in lumea parintilor :headbang: . faza asta nu dureaza mult, doar pana pe la 2 ani :headbang:

:violent1: :help: ar fi bine daca ar dura numa pina la 2 ani

#608 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 May 2011 - 08:56 AM

Daniella cum dai tu fierul la bebelusa? eu trebuie sa ii dau cite 12 picaturi de 3 ori pe zi, e aktiferrin, ieri a reuzat total sa manice mincare, daca pina ieri mai lua asa cite 2-3 lingurite, ieri nu a vrut deloc, a molfait citeva bucatele de fructe si o coaja de pine, daca vroiam eu sa ii dau stringea gurita, titi nu a refuzat deloc :)

#609 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 14 May 2011 - 12:12 PM

Azi cred ca ne pregateszte ceva ca prea cuminte a fost de dimineatza: s-a trezit la 6.00 , ca de obicei , i-am facut o sticla de lapte , i-am dat lapte in pat , apoi m-am dus sa ma culc si.....m-a trezit al meu la 9.00 !!!!!! Asta mica nu prea dormea , dar era cuminte-n pat. A mancat de dimineatza ( a devenit cam necuminte la mancare , musca din linguritza , mai sufla-n ea..in fine) , apoi peste ceve vreme am pus-o la ea in camera pe covor ( am pus un covoras in mijloc pt ca pe parchet aluneca cu toti cu papuci d-aia speciali ) , am facut la ea in dulap curat apoi , cand am terminat , am dus-o in camera de oaspetzi( acolo calc eu) , i-am pus o paturica pe jos si am calcat. S-a tot jucat cu sticla ei de apa si a tot vorbit cu bebele din oglinda ( are dulapul oglinzi pana jos).

Daca atzi stii ce haios mere-n patru labe....tzine , cateodata , un picior intr-o parte si se impinge cu el :). Apoi se pune-n fund , intai se sprijina c-o mana , si cand vede ca e stabila lasa mana :)

Azi , in tzarc , apus mana pe margine si s-a tras din culcat in genunchi..si intindea sa se uite peste. Trebuie sa-l lasam si mai jos :)

#610 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 May 2011 - 12:28 PM

Vezi postareasissi, la 14 May 2011 - 08:56 AM, a spus:

Daniella cum dai tu fierul la bebelusa? eu trebuie sa ii dau cite 12 picaturi de 3 ori pe zi, e aktiferrin, ieri a reuzat total sa manice mincare, daca pina ieri mai lua asa cite 2-3 lingurite, ieri nu a vrut deloc, a molfait citeva bucatele de fructe si o coaja de pine, daca vroiam eu sa ii dau stringea gurita, titi nu a refuzat deloc :)

Aici se da Ferrum Hausmann (produs in Franta vad). Noua ne-a dat 9 picaturi pe zi. Prima dr la 6 luni jum ne daduse doar 3 picaturi /zi. Cealalta dr ne-a trecut la 8 pic, la 7 luni jum.

Eu insa am astenizat-o cu spanacul, urzicile, stevia, loboda lunile martie-aprilie.

Sa stii ca in primele 2 luni de diversificare si Bea tot la fel manca doar cateva lingurite ...si alea dc avea chef (strangea gurita si intorcea capul), in schimb tzitzi oricand, chiar inainte sa incep serviciul (la 5 luni) manca la 1 ora, 1,5h. De aceea mi-a fost putin dificil in prima luna si mie si prietenei de familie care a stat cu ea.
Doar dupa ce i-am scos tzitzi de peste zi (asta a fost pe la inceputul lunii a 7-a) a inceput sa manance incet incet mai bine ..., dar am putut face asta pt ca nu sunt acasa toata ziua, insa cum ajung de la serviciu nu mai mananca nimic si plange sa-i dau tzitzi, la fel si in we cand sunt acasa face ce face sa nu manance mancare ...

La mine nici nu lua in greutate suficient doar cu alaptatul din luna a 3-a! nu-i vorba ca nici acum diversificata nu ia destul. Daca insa la tine e ok cu greutatea, ai grija doar cu vitaminele si avand in vedere ca stai acasa si ai posibiltiatea sa il alaptezi nu te stresa cu mancarea. Mai am o prietena care a alaptat ambele fete pana dupa 1 an si una dintre ele (mai putin mancacioasa, mai mofturoasa) nu a mancat decat cantitati infime de hrana solida pana la 1 an. Dupa 1 an o sa inceapa sa manance si solide, stai calma.
Patrick se trezeste noaptea pt tzitzi? ce program zilnic de masa si somn are?

#611 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 May 2011 - 12:29 PM

Bea in schimb s-a trezit si azi noapte si dimineata de la 5 jum. La 6 jum eram cu ea in parc. Doar la 12 a adormit. Sunt keo de somn si obo :)

Si nici nu merge de-a busilea :) ! Dar nu am pus-o pe jos, ca nu am covoare si mi-e ca se loveste cu capul de parchet. :)

#612 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 14 May 2011 - 01:31 PM

Pe parchet o sa alunece la inceput , dar de lovit ,,....numai prima data :). Elena se arunca in pat ca o broasca , pe parchet se tzine cu mana :) , stie ca face AUA :)

#613 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 May 2011 - 02:09 PM

Patrick are programul cam asa: se trezeste dimineata in jur de 6.30-7 ,atunci ma trezesc si eu il trezesc pe dennis il pregatesc pt gradi, il ducem pe dennis la gradinita si tre sa ii dau lui patrick titi musai, am incercat sa fructe da nu le vrea, dupa titi adoarme , nu doarme niciodata la fel, adic poate sa doarma jumate de ora sau o ora sau 2 ore maxim, cind se trezeste incerc sa ii dau fructe,la prinz incerc sa ii dau mincare de legume si carne apoi vrea iar titi,il culc i, seara incerc cu gris si apoi titi, seara cel mai tirziu il culc pe la 8.30 peste noapte se trezeste de vreo 2-3 ori pt titi asta e programul lui in mare.
Daniella chiar daca nu o lasi acum pe jos, tot va cadea si se va lovi, mai tare sau mai usor, patrick merge in patru labe si ii ma scapa minuta si pic cu capu de parchet, nu se loveste foarte tare , smiorcaie sa vezi cind o incepe sa mearga , dennis e tot plin de vinatai pe picioare si am vazut ca si patrick are o vinataie pe picior asta e se calesc :)

#614 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 15 May 2011 - 10:38 AM

Eu am lasat-o pe Elena ieri pe gresie putzin, sa vada cum e :D. Ii place , avem gresie d-aia cu ceva urme si nu aluneca foarte tare.

Sissi? de 2-3 ori pe noapte?????? Pai e baiat mare!!!!!! Nu vrei sa incerci sa-l dezvetzi?

Dr meu spunea ca dupa 6 luni ei nu de foame se trezesc noaptea pt ca ar putea sa manance seara destul. Si le ajunge masa de seara. Se trezesc ca vreau la mama :D

Elenei incepuse sa-i fie dor de mine ca mergeam deja la servici si se trezea de 2 ori pe noapte. Dezvatzul a durat cam 4 zile. Acum si daca se culca aproape flamanda ( cateodata are toane si nu vrea sa papa sau se joaca cu mancarea) tot dimineatza se trezeste. Noaptea doar daca viseaza ceva , atunci primeste apa , suzeta( daca o vrea) , piticul ei :D si gata. Cand am iesit din camera cred ca doarme deja.

#615 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 May 2011 - 11:11 AM

Mutti ai dreptate ar trebui sa nu ii mai dau sa manince noaptea, dar el maninca foarte putina mincare solida si nu stiu cit lapte maninca de la titi, cu dennis tot la fel cit timp i-am dat titi sa trezit si noaptea dupa ce i-am dat sticla nu sa mai trezit noaptea , sugea 250ml de lapte si dormea de la 19 pina dimineata la 9 ,o sa vad daca functioneaza si la patrick

#616 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 May 2011 - 01:42 PM

si Bea se trezeste pee la 5-6 ii dau sa suga si mai doarme pana pe la 8 ... de regula, dar nu e chiar ceas
nu stiu cat suge la tzitzi nici seara, nici noaptea, nici dimineata ...sau cat e alint ...

Sissi cum ai dat lui Patrick sticla? Bea nu vrea sa o vada ...am incercat tot felul sa o pacalesc ... nimic nu suge din sticla... Nu neaparat ca as vrea sa intrerup alaptatul, eu as dori sa continui, doar de curiozitate...

#617 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 May 2011 - 01:53 PM

Daniella lui patrick ii dau numa sticla de apa, nu e biberon e de la nuk chestie de aia cu cioc, biberon i-am dat numa in primele saptamini de viata, cind nu aveam eu suficient lapte

#618 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 May 2011 - 01:59 PM

asta am inteles
Bea nu bea nici din sticla cu cioc, am cumparat-o si eu de la avent. Vrea totul cu lingurita, putin apa bea doar din cescuta normala.

imi cer scuze de confuzie, am vrut sa intreb cum l-ai trecut pe Dennis la biberon?

#619 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2011 - 01:40 PM

aseara i-am dat grisulet cu lapte pe la 8 (pana atunci a stat pe afara cu mamaie prin parc si era de o veselie si o fericire nebuna).
abia abia am mai tinut-o pt baie si cam a plans ...cre'k de somn sau de frica ...din cauza ca nu i-am mai pus suportul si am bagat-o direct in fundulet in cadita. Apoi a adormit, pe la 9 si jum si a dormit dusa pana la 8 jum azi dimi. Ieri insa adormit doar de la 12-15. Pana cand mai trebuie sa doarma ei in doua ture si dimi si dup am?

Mutti, Elena nu mai bea lapte deloc?

#620 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 16 May 2011 - 02:15 PM

LP bea dimineatza 200 si seara mananca 250 de lapte de vaca in grisul cu lapte.

Elena doarme maxim 2 ore ziua , de la 12.00 la 13.30 sau 14.00. ATAT ! Nu vrea si pace.

Si noaptea doarme 12-13 ore , cateodata numai 11....depinde.

Arata acest topic

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul