Forum Culinar: Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici - Forum Culinar

Salt la continut

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici

#621 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 16 May 2011 - 02:40 PM

Vezi postareaDaniella, la 16 May 2011 - 01:40 PM, a spus:

aseara i-am dat grisulet cu lapte pe la 8 (pana atunci a stat pe afara cu mamaie prin parc si era de o veselie si o fericire nebuna).
abia abia am mai tinut-o pt baie si cam a plans ...cre'k de somn sau de frica ...din cauza ca nu i-am mai pus suportul si am bagat-o direct in fundulet in cadita. Apoi a adormit, pe la 9 si jum si a dormit dusa pana la 8 jum azi dimi. Ieri insa adormit doar de la 12-15. Pana cand mai trebuie sa doarma ei in doua ture si dimi si dup am?

Mutti, Elena nu mai bea lapte deloc?

Daniela, eu nu cred ca 'trebuie' in nici un fel, fiecare copil are ritmul si nevoile lui, diferite de ale celorlalti.

Cris doarme probabil de 3-4 ori peste zi, cateodata doarme doar 10-20 de minute si nu-i mai trebuie cateoadata si doua ore.

a fost asa dulce ieri de dimineata, s-a trezit pe la 8 si la un mom dat s-a jucat cu mausul optic de la calculatorul meu. Dupa ce s-a jucat freo 15 minute cu el, a inceput sa se zmiorcaie cum face el cateodata cand vrea sa doarma. m-am prins repede si l-am bagat la somn, a adormint imediat, dar in 15 minute a fost fresh. cred ca mausul l-a solicitat f mult si l-a dat gata :D .

#622 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 16 May 2011 - 02:51 PM

Elena , cand era mica , atzipea , pur si simplu, cate 2-3 minute. Si cand se trezea era super-fresh!!!! Parca ar fi dormit 3 ore!

#623 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 May 2011 - 02:54 PM

Vezi postareaMutti, la 16 May 2011 - 02:15 PM, a spus:

LP bea dimineatza 200 si seara mananca 250 de lapte de vaca in grisul cu lapte.

Elena doarme maxim 2 ore ziua , de la 12.00 la 13.30 sau 14.00. ATAT ! Nu vrea si pace.

Si noaptea doarme 12-13 ore , cateodata numai 11....depinde.

Bea pana acum dormea in doua ture, cam 1 ora jum dimi de pe la 11 sau 12 si inca vreo 2 ore dupa amiaza de pe la 3. Acum pare ca renunta la una dintre reprize (pe la 12 jum cade franta si doarme vreo 3 ore ... intarziind astfel si cu masa de pranz) si asta o conduce la o mare oboseala pt seara si un somn mai lung de noapte.
oricum daca se trezeste devreme (inainte de 8, mai face o repriza de somn dupa ce suge, pana pe la 8 jum)
Ne adaptam ... In genere somnul de peste zi e cu cantec ... :D ...parca nu stie sa adoarma daca e obosita plangeee ...dar nu vrea nani ... De ce oare?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#624 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2011 - 02:57 PM

Vezi postareaMariaSan, la 16 May 2011 - 02:40 PM, a spus:

a fost asa dulce ieri de dimineata, s-a trezit pe la 8 si la un mom dat s-a jucat cu mausul optic de la calculatorul meu. Dupa ce s-a jucat freo 15 minute cu el, a inceput sa se zmiorcaie cum face el cateodata cand vrea sa doarma. m-am prins repede si l-am bagat la somn, a adormint imediat, dar in 15 minute a fost fresh. cred ca mausul l-a solicitat f mult si l-a dat gata :D .

dragul de el! si Bea vrea mousul, adr adca ii dau voie sa se joace cu el(sau cu telecomanda, sau telefon) il baga in gurita :D
cum il bagi la somn? ;)

#625 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2011 - 03:15 PM

Vezi postareaDaniella, la 16 May 2011 - 02:54 PM, a spus:

...parca nu stie sa adoarma daca e obosita plangeee ...dar nu vrea nani ... De ce oare?

asa e cu copiii astia mici, chiar si Cati o mai pateste din cand in cand. trebuie sa avem grija sa nu se oboseasca prea tare ca atunci nu mai pot adormi usor.

Vezi postareaDaniella, la 16 May 2011 - 02:57 PM, a spus:

dragul de el! si Bea vrea mousul, adr adca ii dau voie sa se joace cu el(sau cu telecomanda, sau telefon) il baga in gurita :D
cum il bagi la somn? :(

Si noi ducem la gurita mausul, telecomanda si telefonul mobil - sunt f gustoase! ;) Eu il las.

cum il bag la somn?? aaaah e o intreaga filosofie. in general sotul e cel care il pune la somn pentru ca el ii stie mai bine obiceiurile.

eu am mai multe medote, in functie de starea lui. cateodata il plimb in brate, alteori il pun in pat si il infasor bine cu plapuma, cam in toate cazurile cu biberonul de lapte. de obicei adoarme sugand din biberon, dar adoarme si fara, doar cu suzeta.

azi de dimineata, pe la 9jumate asa am observat ca nu mai vrea nici in picioare, nici in fund, nici in brate sa se joace si m-am prins ca ii e somn, l-am plimbat putin in brate dar tot se smiorcaia si se zbatea, asa ca i-am dat drumul in pat, l-am pus pe-o parte, invelit cu plapuma putin, suzeta si gata, l-am vazut cum da sa inchida ochii. a mai stat aa putin, abodoganit singur, m-a mai urmarit cu pprivirea prin camera si pana la urma a adormit. asta a fost un caz de exceptie, de obicei e mai cu cantec. sotul de multe ori il adoarme la televizor, stau impreuna si se uita, habar nu am cum face ca la mine nu merge :D .

#626 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 16 May 2011 - 03:35 PM

intrebari la capitolul suzeta:

exista de la 0 la 3 luni , la 6 luni....apoi de la 6 luni la un an....si tot asa. I-am cumparat Elenei d-alea de peste 6 luni ( ce-i drept cand ea avea deja 8 ) si nu le vrea. Le scuipa. Rar cand le accepta. M-am uitat la ele, am vazut ca-s mai mari.

Oare ii fac rau alea mici? Sau sa i le las pe alea de nou nascut daca-i plac?

( PS: am reusit sa o fac sa ia din nou suzeta , o sa ma caiesc amarnic mai tarziu , probabil ;). Acum sunt mandra de mine ca am cu ce o linisti :P )

#627 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2011 - 03:49 PM

eu am 2 suzete de la 0-3 si 2 de la 3-6 ... la cat de putin le accepta imi ajung astea 4 (nu pare sa faca vreo dif accept/refuz intre cele 2 categ)
Bea le accepta f rar, trebuie sa fei semiadormita sa trag sanul si sa bag suzeta cand de fapt (Aproape) doarme si nu-si mai da seama. pe trezie extrem de rar sa acepte suzeta. mutti cand o sa rvei sa i-o scoti o sa i-o tai si i-o dai taiata...o sa vreasa suga si nu va mai avea ce. Asa am aflat de la colegul meu ca a dezvatat suzetarul de ea. Eu cred ca e mai bine sa o accepte si sa fie linistita decat copil urlator dar fara suzeta.

Maria merci. Bea nu vrea la tv si nici nu accepta sa stea singura (Adica sa o duc in patut). In gen daca o pun in patut zici ca o culc pe maracini asa se pune pe urlat, nu'sht ce sa mai fac cu adormitul ...ca nu-i chip. la fel cand ii e somn urla de-i dau suzeta, de zici ca-i dau cucuta.
Am retinut cand ai adus pe bebe de la maternitate ca ati convins cu greu pe Cati sa o mutati din patul vostru in dormitorul ei si ca ati avut un algoritm pe care ai promis ca ni-l spui daca suntem cuminti. Eu astept cuminte sa mi-l spui ;) ...

#628 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2011 - 03:49 PM

Mutti, da de ce sa te caiesti? e buna de tot suzica ;) . au si ei nevoie sa suga, ii calmeaza... de ce sa ne si sa le refuzam confortul asta daca tot il avem la indemana?

despre marimi: eu pe Cris l-am invatat la suzeta de 6+ cand i-am dat-o pe la 2 luni jumate. Era una ramasa de la Cati, am gasit-o intr-o zi din intamplare intr-un buzunar. Am spalat-o, sterilizat-o si am pus-o la indemana just in case. Cand n-am mai putut, pe aia i-am dat-o. Si de atunci numai din astea mari 'mananca'. Mici nu i-au placut. Nu stiu/nu cred/n-am auzit sa aiba vreo importanta marimea.

#629 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2011 - 03:57 PM

Vezi postareaDaniella, la 16 May 2011 - 03:49 PM, a spus:

Maria merci. Bea nu vrea la tv si nici nu accepta sa stea singura (Adica sa o duc in patut). In gen daca o pun in patut zici ca o culc pe maracini asa se pune pe urlat, nu'sht ce sa mai fac cu adormitul ...ca nu-i chip. la fel cand ii e somn urla de-i dau suzeta, de zici ca-i dau cucuta.

Eu nu il pun pe Cris in patut sa doarma, patutul e doar pentru joaca ;) .
Cred ca Bera te vrea pe tine, nu vrea sa stea/joace/doarma fara tine cand esti acasa. Si e de inteles. Ai incercat sa te culci langa ea in timp ce o adormi si apoi cand adoarme sa parasesti lcoul faptei tipltil?

Altfel nu cred ca o poti rezolva decat cu metoda aia cu lasatul sa planga. Eu am preferat orice alta metoda si suntem inca ok.

Citeaza

Am retinut cand ai adus pe bebe de la maternitate ca ati convins cu greu pe Cati sa o mutati din patul vostru in dormitorul ei si ca ati avut un algoritm pe care ai promis ca ni-l spui daca suntem cuminti. Eu astept cuminte sa mi-l spui :P ...

Daniela draga nu stiu ce-ti amintesti tu sau despre cine... cati nu doarme in dormitorul ei.
Ce am facut noi a fost sa o invatam sa doarma singura la pranz. Asta da, asta am facut si a mers f bine si inca merge. Dar a fost cu urlete. Nu stiu la ce ti-ar folosi tie in situatia de acum, ca vorbim de varste diferite.

#630 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2011 - 04:04 PM

nu vrea sa doarma singura nici daca sunt, nici daca nu sunt acasa. Adoarme doar in carut, uneori in scaunul de masina (in care manca pana acum - pus peste scaunul de masa) sau alaturi de mine in pat - la san. Uneori nu vrea nici prin metodele astea si se pune pe urlat.

Cred ca mi-am imaginat eu cu dormitorul ei si ca de fapt era vorba doar de a o dezobisnui sa doarma cu voi in pat, pentru a face loc lui bebe Chris. intreb ca sa tin minte pe viitor modele de metode de convingere ... ;)
Cati vorbeste bine acum? Cum se impaca cu bebe Chris?

#631 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2011 - 04:05 PM

oana te pup ;) ...te-am vazut survoland zona, si pe zanele tale le pup si mai tare! :P

#632 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2011 - 04:42 PM

Vezi postareaDaniella, la 16 May 2011 - 04:04 PM, a spus:

nu vrea sa doarma singura nici daca sunt, nici daca nu sunt acasa. Adoarme doar in carut, uneori in scaunul de masina (in care manca pana acum - pus peste scaunul de masa) sau alaturi de mine in pat - la san. Uneori nu vrea nici prin metodele astea si se pune pe urlat.

banuiesc ca ii trebuie ceva ce nu va dati voi seama. sunt asa sensibili...! poate sa fie pozitia in care sta sau sa o deranjeza lumina sau sa-i fie prea cald sau mai stiu eu ce. Nu-ti mai fa atatea probleme, incearca sa te relaxezi maxim cat esti cu ea. Cris face o faza la culcare de care eu nu ma prind, numai sotul. Da capul intr-o parte si inchide ochii, asa cum face el cand se culca, apoi incepe sa se frece pe toate partile si apoi incep sa planga, si face astea cu ochii inchisi. Vine sotul si il ia in brate: ochii mari deschisi si cum il vede incepe sa rada, da direct din palns in ras. Pur si simplu nu-i e somn! de fapt mu-i e somn. Incearca si tu cu Bea, cine stie?

Citeaza

Cred ca mi-am imaginat eu cu dormitorul ei si ca de fapt era vorba doar de a o dezobisnui sa doarma cu voi in pat, pentru a face loc lui bebe Chris. intreb ca sa tin minte pe viitor modele de metode de convingere ... :P

A fost cam asa: cateva zile i-am explicat amandoi ca e mare acum se e vremea sa (a)doarma singura. si intr-o zi sotul meu a dus-o in pat singura. Si evident nu a vrut sa doarma, a tot venit din dormitor. El a continuat sa o duca in dormitor in pat timp de doua ore, dupa care a adormit. A plans si a facut f urat timp de doua ore. Desi a inteles ca va dormi singura, nu voia, si atunci inventa tot felul: vreau la wc, sterge-mi nasul ca imi curge, vreau apa, nu vreau sa dorm, nu mi-e somn, vreau la baie samd. Dupa doua ore cum spuneam a picat.
A doua zi a vrut diverse timp de jumate de ora, dar fara plans, si apoi a adormit singura. Dupa aceea a devenit rutina. Sigur nici acum nu vrea cateodata sa doarma singura ;) , dar tot singura merge la culcare. A fost usor zic eu, adica in scurt. Mutti nu va fi nevoita sa treaca prin faza asta, cum nici eu nu am trecut prin ce a trecut ea la inceput. Eu totusi prefer metoda asta din multe motive.

Citeaza

Cati vorbeste bine acum? Cum se impaca cu bebe Chris?

Cati vorbeste f bine, si in romana si in engleza. Intreaba orice cuvant nu intelege, fie in romana fie in enegleza. De multe ori jocul ei favorit este sa intrebe cum se numesc diferite obiecte in enegleza.

Cu Cristi se intelege bine cand e bine dispusa. Cand e somnoroasa, obosita... hm.. e geloasa si in plus ii ia toate jucariile din fata. compensatoriu ii aduce altele, care pe ea nu o intereseaza.

Se joaca mult cu el, dar e atat de periculos, nu pot sa-i las nesupravegheati pentru ca ea ii loveste in cap, sare pe el, il strange in brate din prea multa iubire :P .

#633 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2011 - 05:26 PM

nu pot sa fac faza cu lasatul sa urle si nu pot, pentru ca numai ce o pun in pat si se pune pe urlete ... pe ton crescastor. Am incercat de cateva ori nereusit si tati mi-a spus sa nu mai las bebelusa sa planga. Nu e nici o sansa sa adoarma cu metoda ...doar sa o chinui. Probabil ceva nu-i place acolo. Eu cred ca se intampla sa fie prea obosita, sa-i treaca ora de somn, sa suga deja si sa nu mai vrea nici tzitzi ca e satula ...atunci duce o mana la ureche si cu una se freca la ochi. Se cambreaza pe spate (face cosuletul) si plangeeee. Daca o iei in brate ...la fel zambeste toata ... , mai zambeste ce mai zabeste si incepe sa se frece la ochisori si la ureche ... ii e somn ..., dar nu vrea sa se culce singura in patut ... asta nu ... am reusit sa o culc in patut ...poate o data pe saptamana ...cu conditia sa stau langa patut pana cand inchide ochii deja si e prea obosita sa-i mai adoarma. Nici gand sa o pun in patut si sa plec ...se pune pe urlat de numa ... .
Cea mai dificila problema a noastra este cu culcatul ... nu stim sa o culcam si ni se pare ciudat ca atunci cand vrem sa o culcam, sau cand pare evident ca ii e somn se pune pe plans :P Daca am intelege tot ce vor si simt bebelusii... ce bine ar fi ... ;)

Cati la ce varsta a inceput sa vorbeasca? Consideri ca devine mai usoara comunicarea si relationarea cu ei pe masura ce incep sa inteleaga si sa vorbeasca? ...sper ca nu si in cazul acestga este valabil: copii mici probleme mici, copii mari probleme mari ?!! :P ...poate doar perioada DE CE?

#634 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2011 - 05:45 PM

Vezi postareaDaniella, la 16 May 2011 - 05:26 PM, a spus:

Daca am intelege tot ce vor si simt bebelusii... ce bine ar fi ... ;)

Bona sau bunica o pot adormi mai usor? Leganata in brate sau pe picioare vrea? Poate cu muzica? Sau la televizor?

Citeaza

Cati la ce varsta a inceput sa vorbeasca? Consideri ca devine mai usoara comunicarea si relationarea cu ei pe masura ce incep sa inteleaga si sa vorbeasca? ...sper ca nu si in cazul acestga este valabil: copii mici probleme mici, copii mari probleme mari ?!! :P ...poate doar perioada DE CE?

Nu stiu ce intelegi tu prin a vorbi. Pe la opt luni spunea deja cateva cuvinte printre care si 'ut', adica unt.

La un an si 8 luni a inceput sa formeze propozitii si de atunci vorbirea ei a evoluat exponential.
Da, consider ca e mult mai usor sa cominicam si sa ne intelegem de cand vorbeste. Ca parinte ma gasesc intr-o pozitite mult mai avantajoasa de cand vorbeste. Cu ea ne intelegem f bine, mai are faze in care face crize de nervi, faze care o tin in jur de trei zile dupa care e din nou linistita. Nu consider ca am probleme cu ea la varsta asta. Cred ca zicala se refera mai mult la copiii mai mari, la preadolescent si adolescenti, cel putin in mintea mea asa imi imaginez.

Perioada 'de ce' este adorabila dupa parerea mea si de altfel marcanta pentru personalitatea lor. Daca dai suficienta atentie copilului vei vedea ca intrebarile nu sunt fara sens. Cu cat ii poti raspunde mai detaliat si mai pe intelesul copilului, cu atat se desteapta mai tare.

#635 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2011 - 10:46 PM

cu mine adoarme mai usor, cu mamaie mai greu. pana nu demult adormea imediat ce iesea cu caruciorul afara. Acum e prea interesant sa mai adoarma in carucior ...sta ca popandaul in fund si survoleaza zona: priveste cu mare atentie la toti oamenii, toti copiii, urmareste fiecare ce face, asculta ce vorbesc e foarte atenta la tot ce o inconjoara. Adoarme in continuare imediat ce se urca in masina. Uneori adoarme in scaunelul de masina in casa in timp ce o urmareste pe mamaie facand treaba, daca aceasta nu o baga in seama, cum te uiti la ea isi aminteste si vrea sa o bagi in seama ... :tongue3:
Asta seara si ieri am observat ca ii place sa adoarma pe o parte...
spunea ut cu adresa la unt? moaama ! noi ma-ma, ta-ta nu spunem cu adresa ...vorbeste mult ...dar pe limba ei acolo...fara adresa ...

#636 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242

Postat 17 May 2011 - 01:51 PM

scuze ca ma bag in seama :biggrin: sunt mama de adolescenta , si sincera sa fiu , nu am inteles niciodata zicala asta cu problemele ... probabil si adolescentii , ca si copiii mici , sunt de tot felul ! eu pana acum (15 ani are stefana ) nu am simtit ca am mari probleme cu ea ...dimpotriva , ador etapa asta din viata ei !

Aceasta postare a fost editata de dani_ela: 17 May 2011 - 01:53 PM

#637 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 May 2011 - 02:04 PM

Vezi postareadani_ela, la 17 May 2011 - 01:51 PM, a spus:

scuze ca ma bag in seama :toothy6: sunt mama de adolescenta , si sincera sa fiu , nu am inteles niciodata zicala asta cu problemele ... probabil si adolescentii , ca si copiii mici , sunt de tot felul ! eu pana acum (15 ani are stefana ) nu am simtit ca am mari probleme cu ea ...dimpotriva , ador etapa asta din viata ei !

ma bucur sa aud incurajari! sa fie cuminte si ascultatoare si in continuare si sa te bucure!
daca ma uit in urma, nici eu nu cred ca am fost copil problema in adolescenta ... in afara de aparitia prietenului ... nu cred ca s-a simtit vreo diferenta ...
azi dimi s-a trezit de la 5 ... si cu chef de miorlaiala... :biggrin: mi-e un somn!!!

#638 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 May 2011 - 08:46 PM

Vezi postareaDaniella, la 17 May 2011 - 02:04 PM, a spus:

Vezi postareadani_ela, la 17 May 2011 - 01:51 PM, a spus:

scuze ca ma bag in seama :floare: sunt mama de adolescenta , si sincera sa fiu , nu am inteles niciodata zicala asta cu problemele ... probabil si adolescentii , ca si copiii mici , sunt de tot felul ! eu pana acum (15 ani are stefana ) nu am simtit ca am mari probleme cu ea ...dimpotriva , ador etapa asta din viata ei !

ma bucur sa aud incurajari! sa fie cuminte si ascultatoare si in continuare si sa te bucure!
daca ma uit in urma, nici eu nu cred ca am fost copil problema in adolescenta ... in afara de aparitia prietenului ... nu cred ca s-a simtit vreo diferenta ...
azi dimi s-a trezit de la 5 ... si cu chef de miorlaiala... :floare: mi-e un somn!!!

:lol: cred ca nu sunt o mama normala =)) abia astept sa apara si un prieten :71: pup Bea mica (tot o vad eu anu` asta :wub: )

#639 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 May 2011 - 09:21 PM

Vezi postareadani_ela, la 17 May 2011 - 08:46 PM, a spus:

:floare: cred ca nu sunt o mama normala :lol: abia astept sa apara si un prieten :wub: pup Bea mica (tot o vad eu anu` asta :floare: )

Dani_ela, ba dimpotriva! eu cred ca asa e normal, e in firea lucrurilor. Si de acu de la 15 ani nu o sa mai ai mult de asteptat, ca vine ... ca maine
Daca nu ar fi asa, ar fi doar ca iti ascunde si inteleg ca nu e asa. Chiar asa, cum faceti sa va apropiati copiii atat de mult incat sa va spuna "totul"? eu mai degraba vorbeam cu o prietena, sau apoi cu prietenul, decat cu mama/parintii ...mi-era rusine (erau ataeta tabuuri), teama etc... Nu as vrea sa se intample asa si cu relatia mea de comunicare cu Bea.

Cum sa nu o vezi, cum vii incoa, da un semn din timp sa programam o intalnire in parc la IOR, asa a rms, nu?

#640 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 May 2011 - 07:57 PM

asa am sa fac daniela . asta va fi undeva pe la inceputul lunii septembrie... atunci iti voi povesti din experientele mele de mama de fata ... :)

Arata acest topic

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul