Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici
Postat 30 September 2010 - 06:23 PM
Miercuri trebuie sa merg la o sedinta cu auditorii circa 1 ora sedinta + ce mai stau de actualizare cu colegii cel putin vreo doua ore - va fi prima zi la serviciu, desi joia trecuta ma simteam asa de bine, ca am vrut sa ma duc la birou, dar a zis tati ca sunt trilulilu ...
Incet incet o sa merg cateva ore pe zi, dimineata dupa ce adoarme fata, pentru ca doarme mai bine si mai mult dimineata, dupa pranza doarme reprize scurte. Si sa trec asa de sarbatori si se fac patru luni. Apoi mai trag de timp inca doua luni, tot asa cu lucratul de acasa si mers cateva ore la serviciu pe zi, sau doar in anumite zile, ca sa se faca 6 luni sa fie si ea un pic mai maricica. Asta in ideea ca voi putea alapta pana la 6 luni.
In timpul asta foarte posibil mi.o iau cu mine in landou la birou si am camera de sedinte goala unde o pot alapta, sau ramane acasa si ma suna tati (el lucreaza de acasa mai mult) imediat ce se trezeste copila, ori vin eu acasa, ori mi-o aduce la birou.
Situatia e neclara pentru mine, nu stiu inca daca am incredere sa las fata cu cineva in primele 6 luni, asa ca mai bine o iau cu mine peste tot pe unde merg si totusi imi reiau si activitatea, e musai ... altfel nu mai am serviciu ...
Nu pot sa cred ca se implineste luna de cand stau acasa!!! Credeam ca o sa ma plictisesc/satur de pampers, pampers, plansete si tabieturi de bebelus cu tot tacamul, dar vad ca sugacelul ma tine in mare amor cu el!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 01 October 2010 - 12:57 PM
Postat 02 October 2010 - 10:29 AM
Postat 02 October 2010 - 09:35 PM
Postat 03 October 2010 - 10:57 AM
Apropos Simona, Daniella, stiu ca aveti cezariana si cel putin un an sau 2 nu e in plan da va mai doriti si al doilea bebe?
Postat 03 October 2010 - 11:24 AM
Eu altfel mi-am imaginat nasterea , nu cu cutzit!!! Pt mine faptul ca n-am putut sa-mi iau fata in bratze la nastere ( imi intzepenisera si mainile ca la un om mort) a fost prea mult!!!
(Si ar mai fi un motiv , dar asta e alta mancare de peste........al meu provine dintr-o familie cu 3 copii si a fost tot timpul benachteiligt ca era cel mai mare. Si PUR SI SIMPLU are teama ca noi vom face acelasi lucru. Eu sunt complet impotriva ca fratzii mari sa-i creasca pe cei mici , etc....mai bine stau pe k... meu , linistita.)
Postat 04 October 2010 - 06:30 PM
Eu una sunt topita toata dupa ingeras, imi vine sa o pap toata cat e de scumpa! Si pana acum e si un copil cuminte, sa nu mi-o deochi. Ieri a fost ziua ei, a implinit o luna si am serbat-o la curte la o prietena, cu cules via, facut must si mancat pastrama. Apoi un mare tort de fructe, ca de 1 luna minunata. A fost si copilul prietenei mele, care are aproape 4 luni. Incomparabil mai cuminte copila mea. Eu nu am avut teraba: a papat de 2 ori cate 5 minute si in rest a dormit, intai in carucior afara, apoi in landou in casa (e frig tare aici acum). Nu ne.a deranjat si am stat la distractie cu oamenii mari cam 4 ore. In schimb al prietenei mele nu a dormit o clipa, a plans mai mereu, a vomitat de 10-15 ori ... terorist.
Din pacate eu am tot amanat momentul si iata-ma prima oara mamica la 38 ani, cat are si tati, si ma gandesc ca sa mai fac un bebel la 40 cel devreme, nu e tocmai usor... . Si asa ma tem ca o sa fiu una dintre cele mai batranele mamici din Romanica ... pe la scoli pe la bebelusha...
Oricum, nu am lasat pe dr sa iasa din operatie pana nu mi-a spus cu precizie cand pot sa fac urmatorul bebelus. Pentru mine a fost o experienta placuta nasterea fara durere si in 5 minute am vazut copilul, in 15 minute mi l-au dat la pupat.
Tu mai faci bebe Sissi? vrei sa incerci pana o sa ai si o fetita ? cred ca esti cea mai tanara dintre noi 3, sau ma insel?
Postat 04 October 2010 - 06:53 PM
La multe lunite!!!! bebe de mami daniella
Postat 04 October 2010 - 10:29 PM
pareai din poza de la maternitate mai tanara cu mult! esti de felicitat pentru doi copii! nu e treaba usoara deloc.
Denis ce mai zice de Patric? e ok? nu e gelos?
Postat 05 October 2010 - 10:59 AM
Incerc pe cit posibil sa ii acord lui dennis aceeiasi atentie pe care o primea inainte de venirea lui patrick, sa nu mai spun ca acum zice ca nu mai e baiat mare e mic si vrea si el titi si se face ca plinge si tre sa il iau in brate sa il pun ca si pe bebe sa rigie, o intreaga poveste, e frumos cu 2copii nu e usor, cind nu ai pe nimeni sa te ajute un pic, da e ok
Postat 06 October 2010 - 03:19 PM
Postat 06 October 2010 - 03:27 PM
Cred ca e greu cu doi copii mici. La tine cum e Pisoi cu Cati?
Postat 06 October 2010 - 04:15 PM
Daniella, la 06 October 2010 - 03:27 PM, a spus:
Cam ca la Sissi , doar ca mandra mea nu vrea titi
sissi, la 05 October 2010 - 10:59 AM, a spus:
Incerc pe cit posibil sa ii acord lui dennis aceeiasi atentie pe care o primea inainte de venirea lui patrick, sa nu mai spun ca acum zice ca nu mai e baiat mare e mic si vrea si el titi si se face ca plinge si tre sa il iau in brate sa il pun ca si pe bebe sa rigie, o intreaga poveste, e frumos cu 2copii nu e usor, cind nu ai pe nimeni sa te ajute un pic, da e ok
Postat 07 October 2010 - 12:15 PM
duminica mergem la ziua nepotzelului , a implinit 4 ani. Nepotzelul e dulce fos dar tzipa cat il tzin puterile cand se enerveaza , cateodata daca nu i se face pe plac urla , asa , ca lupii ( serios !!! ) si chiar si cand vorbeste normal el tot striga. ( I-am sugerat la cumnata-mea ca ar putea avea ceva probleme cu urechile , nici nu vrea sa auda)
Mergem la 3 jumate , dupa ce ( in mod normal) se trezeste el , si daca avem noroc , va fi putzin mai linistit.
Data trecuta cand am fost la ei cea mica s-a speriat rau de tot. Adormea si plangea in somn , se trezea urland , acasa n-a facut niciodata asa ceva.
Intrebarea mea este: Ce sa-i fac? Cum sa o linistesc???
Suzeta nu o mai vrea , doar din An in Paste, de urlat, cand se sperie , urla si in bratze ( data trecuta am iesit pe balcon , se linistea putzin si cum il auzea urland sau trosnind cu ceva iar plangea.)
Si , pe langa asta , vine si cumnata-mea cealalta cu bebele ei de aproape un an , si ala tzipa....cand a fost la noi la spital cea mica abia a dormit dupa vizita lui.
Daca tzipa astia 2 , eu ce ma fac cu a mea???
Postat 07 October 2010 - 01:10 PM
Postat 07 October 2010 - 02:16 PM
Numai ca mi-e mila de ea , serios. Si nu stiu cum as putea sa o calmez. Exista , oare , jucarii care lor le plac la varsta asta? A mea abia de vreo saptamana a inceput sa vada mobilul de deasupra leaganului , pana acum a durut-o undeva de el , vorba lui Vaxile... Nici alea care canta cu o calmeaza daca e speriata ( acasa fac minuni dar in circumstantze normale )
Postat 07 October 2010 - 02:33 PM
Poate o jucarioara sunatoare noua si colorata ar putea functiona pe moment,fiind asa de mirata sa se distraga...
Postat 07 October 2010 - 02:53 PM
Geany, la 07 October 2010 - 02:33 PM, a spus:
Poate o jucarioara sunatoare noua si colorata ar putea functiona pe moment,fiind asa de mirata sa se distraga...
ma duc sa caut prin sertarele ei ceva colorat, zgomotos si miscator , dar nu cred sa am noroc....
Postat 07 October 2010 - 04:47 PM
simonaro29, la 07 October 2010 - 02:53 PM, a spus:
Geany, la 07 October 2010 - 02:33 PM, a spus:
ma duc sa caut prin sertarele ei ceva colorat, zgomotos si miscator , dar nu cred sa am noroc....
Ce-i mai placea mult bubuletului meu: frumos,zgomotos si miscator,in loc de jucarii ai sa razi,pungute si ambalaje de tot felul(de la biscuiti, de la pufuleti,stanioale)astea il amuzau pe el teribil,o sa gasesti si tu ceva sa o distraga pe a ta printesa sunt convinsa...