Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici
Postat 31 October 2011 - 10:52 AM
Si noi avem urina acida si se irita f rau cand ies dintii, Dar acum vreo 3-4 saptamani am avut un episod f violet de diaree si iritatie maxima, cum zice si Angel aproape carne vie, dar nu era nici un dinte in zona.
Noi cu aerosolii (si numai cu ei) scapam imediat de muci, dar reteta noastra nu e doar cu ser fiziologic. Eu ii fac cand doarme ca am cu infrasunete si nu face zgomot, pt ca nu accepta cand e teraza.
Sanatate la toti copiii, ca vad ca e sezon de viroze, gripe etc
Angel, am citit la han visul, dar am uitat sa raspund: deci e baiat
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 01 November 2011 - 09:32 AM
Sa va spun vestea cea mai proasta: Elena nu mai vrea sa faca baie!!!!! Ce-a urlat ieri.....n-a vrut sa se aseze deloc , numa in picioare...m-am bagat si eu in baie si abia si abia am spalat-o putzin.
In Ro nu i-a placut in baie ca aluneca...apoi , ultima data s-a si zgariat rau cu sticla de Dalin....dar de cand am venit am mai facut baie si a fost OK. Aseara , insa,a a urlat rau de tot. Sper sa fie o faza.
De inel nici n-a vrut sa auda!!! Pt prima data. Ca o puneam in inel si se juca pana nu mai putea acolo si abia apoi o spalam...aseara NIK. N-a vrut sa se aseze si pace!
Postat 01 November 2011 - 01:22 PM
poate cu incetul se reobisnuieste cu baia, vorbeste.i bland si explica.i ca aici nu poate cadea si ca trebuie sa faca baita si sa fie o curatica si o frumusica asa cum ii sta bine unei printese.
Postat 01 November 2011 - 01:27 PM
Dar am descoperit prin ce au trecut cu noptile nedormite, ca citii in cartea de bebici, stii cand te plangeai ca se trezeste de tzspeori pe naopte, am trecut si eu prin asta, mai tarziu cu ceva timp, ca noi la 13 luni am inceput bipeda singura, netinuta, nesprijinita:
Terry Brazelton, are o carte de pediatrie pe care o are o prietena de-a mea si care mi se pare ca e scrisa fix pentru copilul meu. Ce scrie acolo, aia am experimentat eu cu Bea:) La circa 1 an spune tipul ca totul, la varsta asta, se invarte in jurul mersului si statului in picioare. Noaptea se trezesc pentru ca rememoreaza momentele de verticalitate din timpul zilei si sunt atat de incantati de fiecare achizitie noua, incat nu se mai pot concentra nici pe somn, nici pe mancat, totul trebuie sa fie facut stand in picioare, inclusiv schimbatul pampersului... Solutii nu prea sunt. La somn, tipul zice sa-l asezi pe bebelus la loc ferm ori de cate ori se trezeste, pana se obisnuieste singur. Sub nici o forma sa nu-l iei din pat, sa nu vorbesti cu bebelusul, sa nu-i dai atentie, trebuie sa invete sa se culce la loc singur. Eu pot sa fiu ferma doar cand sunt odihnita... Si cum asta se intampla foarte rar, prefer sa o iau rapid in pat cu mine, si asa adoarme la loc, decat sa stau o ora sa-l asez de 10 - 12 ori inapoi. Desi am incercat-o si pe asta..., doar uneori accepta, de cele mai multe ori se pune pe urlat. deci la mine aproape 1 luna noaptea: cand ajungeam la ea in camera, era in picioare la capatul opus al patutului, cu manutele ridicate O iau, incercam sa o asez culcat la loc, protesteaza, urla, chiar daca stateam si eu langa ea.
La mancat solutia e sa-i dai bucatele sa manance singura, ceea ce le place lor, si sa nu te stresezi cu cantitatile. Cat mananca, e bine, restul lapte cat cuprinde.
La baie, Bea nu mai sta de mai bine de 2 luni in fund pe scaunel, ci si la baie trebuie sa stea in picioare, incearca sa se catare pe capatul cazii, dar vrea baie. A alunecat si ea de cateva ori, dar nu s-a lovit rau. De cate ori ii umplu cada pe jumatate si o las sa se balaceasca, fuge de la unc apat la altul al cazii, bate apa cu manutele, e de-o fericire si de-o veselie nemaipomenita!
in parc la leagane la fel se catara peste tot. Si de dimineata, nu se trezeste bine ca si imi arata cu mana spre afara si incepe âââââââââ. macar pe pervaz daca o pun si se uita afara si e multumita. Chiar si pe pervazul de la bar din bucatarie, ca acolo am bomboane intr.un cosulet, am niste decoruri si asta e ceva ce ii place sa bodigaie prin ele. La masa, din pacate regula masa-i masa si joaca e joaca nu a fost respectata si fiind mofturoasa si mancand extgrem de putin la inceputul diversificarii am lasat-o si asa. Prin urmare acum la masa trebuie sa aiba ceva in mana sa se joace, deregula capacele, sticlute, lingurite de plastic. Pe care dupa ce se jaoca un pic, le scapa jos intentionat si ââââââââ imi arata sa i le dau, nu mai primeste mancare pana nu i le dau. Deci: poftim educatie!
Postat 01 November 2011 - 01:37 PM
De mancat mananca singura de mult , de caand merge la cresa. Numai ca la piure sau supa ii incarc eu lingura de cele mai multe ori. La supa chiar ii dau cu a doua lingura. La cresa mi-au spus sa fac asa. Snitzelele , sau carnea in general, i le tai marunt si incearca sa la intzepe cu furculitza , mai si nimereste singura , dar nu des
MD il mananca singura singurica. Am inceput sa-i dau sunca de pui , nu o vrea. I-o pun intre feliile de paine cu unt , le desface , arunca sunca si mananca painea. O sa incerc sa-i dau lapte de vaca din cana , din cana bea orice
Mananca bine , cateodata mult , cateodata n-are chef sau nu-i e foame....nu insist.
Nu se mai trezeste noaptea de cand nu m-am mai dus la ea . I-am legat biberonul cu un snur din bile de lemn si il ia singura daca-l pierde. In schimb , se trezeste mai nou foarte devreme.....la 5.30. Azi nu m-am dus la ea pana aproape de 6.30 , sa se obisnuiasca. Plange , tzipa , vreo 2 min , apoi e liniste un sfert de ora , apoi iar.....
Si marea tampenie care ei i se pare tare interesanta este sa scuture sticla de apa ( tot cu biberon bea majoritatea timpului , cu cana cand ii dau eu , aia cu cioc nu o vrea.) , face balta de apa si apoi se joaca cu manutzele in ea. Ieri a facut pe un scaun asta , azi....in birou la un nene in timp ce vorbeam cu el ( am fost scurt pana la autoritatzi)
Postat 01 November 2011 - 01:57 PM
Acum Bea doarme bine noaptea de vreo 2 saptamani, daca se trezeste (nu in fiecare noapte) 1 singura (uneori de 2) data o iau la noi si adoarme imediat si o duc ianpoi unde sorme pana dimi la 7 jum circa (Acu e pe ora veche si seara si dimi).
Postat 01 November 2011 - 02:27 PM
Postat 01 November 2011 - 02:32 PM
Acolo alearga cu copiii , se joaca cu ei...si cand vine acasa nu se mai miorlaie tot timpul dupa mine...
Postat 01 November 2011 - 04:56 PM
MariaSan, la 01 November 2011 - 02:27 PM, a spus:
pai si dupa ce isi pune in par si unge toata bucataria, ai alta treaba de facut .... Am inceput si eu sa nu ma mai stresez de cand ai zis ca altfel nu.i copil, o las sa dea pe jos, pe scaun, pe ea, sa faca mizerie dejur imprejur ... Curata mami dupa ....
pai cu bebelinul vii din urma ... stai ca stii ca sunt etape ...
bravo Elena, te-ai facut bine
si eu daca o duc in parc TOATA ZIUA ... mai discutam altfel ... Dis de dimineata imi arata cu mana catre afara si incepe âââââââ
Postat 01 November 2011 - 10:09 PM
Azi si-a ascuns iar sticla ( una mai am cu maner , ca cealalta nu stiu pe unde a pus-o) si dupa ce a mancat i-am dat apa din aia cu cioc , a baut , ca-i era sete. A tot baut din ea vreo ora . Intre timp am gasit-o pe cealalta cu biberon ascunsa in cosul cu jucarii. Le-am pus pe amandoua pe comoda si mai tarziu , cand fetii i s-a facut sete si a cerut APA APA i-am dat-o tot pe cea cu cioc. N-a vrut , a scuturat din cap , ââââââ-ââââââ APA APA. I-am dat-o iar...iar ââââââ-ââââââ APA APA. S-a dus la comoda , mi-a aratat sticla ei si a strigat iar APA APA.
Postat 02 November 2011 - 04:19 PM
Mutti, la 01 November 2011 - 01:37 PM, a spus:
Si marea tampenie care ei i se pare tare interesanta este sa scuture sticla de apa ( tot cu biberon bea majoritatea timpului , cu cana cand ii dau eu , aia cu cioc nu o vrea.) , face balta de apa si apoi se joaca cu manutzele in ea. Ieri a facut pe un scaun asta , azi....in birou la un nene in timp ce vorbeam cu el ( am fost scurt pana la autoritatzi)
Vai Mutti , Iza si acum are boala asta . Adica toarna apa din pahar pe unde apuca si intinde peste tot . Toate geamurile si oglinzile mele sunt mazgalite de ea . Si cand nu are apa la indemana , scuipa pe ele si picteaza .
Postat 02 November 2011 - 06:59 PM
Postat 03 November 2011 - 10:57 PM
Postat 03 November 2011 - 11:53 PM
Bea a implinit azi 14 luni. O serbam la munte, maine plecam pentru weekend la un hotel unde au o sala mareee de joaca
Postat 04 November 2011 - 01:23 AM
izuk, nici la 4 ani nu se potolesc, cred ca e ceva cu fetitlele si cu apa si cu mazgalitul pe geamuri. nu toate fetitele, Ada nu a facut niciodata. Sara e belea, daca va pozez geamurile mele (usile glisante de fapt) arata ca si cum nu le-am spalat de luni de zile.
si cu mutrele si cu limba pe ele fac amandoua ..Sara insa, pune noroi, apa, maini murdare, etc.
daniella, lasa fata sa manance singura si sa se mozoleasca. pune o musama sub ea unde mananca si nu face murdar jos *sub scaunul ei adica). Ada isi punea spaghete in cap si radea, manca cu mana , cu pumnul. trebuie sa invete si asa invata.
eu faceam cu capul la inceput, pe urma mi-am mai revenit. asa trebuie sa faca, cred ca si noi am facut la fel.
mi-a lua ani de zile mie sa nu mai ma supar cand se murdaresc la masa, sau cand sant imbracate sa plecam si ele se faceau ca purceii....mizerie sub masa si acuma fac, in masina...etc.
asta este, de-aia am zis ca nu trebuie masina de lux cand ai copii (si le dai sa manance in masina, ceea ce eu fac indiferent ce zice oriceine, mereu am dat). Sara si pielea o conditiona cu lapte (pielea de la masina) ...picura lapte si radea si picta.
Postat 04 November 2011 - 04:06 AM
Ce-mi place sa citesc ce fac copilasii mai maricei - ne facem si noi mari incet incet!
Discutii despre mame proaspete avem pe undeva sau intreb aici?
Postat 04 November 2011 - 04:39 AM
Postat 04 November 2011 - 10:56 AM
Am facut si noi miercuri vaccinul,dr a zis ca e posibil sa faca febra peste o saptamina, acum cel mic e iar mucos, de miercuri dupa vaccin sau intetit mucii, cel mare e si el bolnavior, tuseste ca un magarus, nici nu l-am lasat la gradi.
Cristina, daca ai intrebari ,poti spune si aici si daca te putem ajuta , cu placere
Postat 04 November 2011 - 10:59 PM
De vreo luna am tenul extraordinar de uscat si mi se irita fff repede - prima data am crezut ca este din cauza ducted heating-ului si isi va reveni cu o crema grasa. Dar nu a fost sa fie - e din ce in ce mai rau - efectiv se iau coji si ma ustura. Eu alaptez exclusiv si am grija sa beau multe lichide. Orice crema folosesc acum ma irita groaznic. Am incercat si cu ulei de masline din care am folosit pentru masajul Annabellei si parca e un pic mai bine pe moment dar a doua zi o iau de la capat
A mai experimentat cineva asa ceva dupa nastere?