Forum Culinar: Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici - Forum Culinar

Salt la continut

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici

#801 Useril este offline   Cristina 

• Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 30 August 2011 - 10:36 AM

La multi ani Sissi si Mutti pentru copilasi - sa va aduca multe bucurii in continuare.

Annabelle implineste 5 satamani - deja din ce in ce mai alerta - si parca se schimba cu fiecare zi ce trece.
Acum sunt ingrijorata ca azi e a patra zi de cand nu a facut caca - pipi face de 5-6 ori in 24 de ore insa. Am mers ieri la medic dar mi-a zis ca este normal - ca bebeii mici pot face si la 9 zile :) Annabelle nu pare sa sufere de constipatie dar ma ingrijoreaza pe mine - pana acum a facut zilnic. A mai avut cineva asa experiente?

#802 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 30 August 2011 - 10:55 AM

Vezi postareaCristina, la 30 August 2011 - 10:36 AM, a spus:

La multi ani Sissi si Mutti pentru copilasi - sa va aduca multe bucurii in continuare.

Annabelle implineste 5 satamani - deja din ce in ce mai alerta - si parca se schimba cu fiecare zi ce trece.
Acum sunt ingrijorata ca azi e a patra zi de cand nu a facut caca - pipi face de 5-6 ori in 24 de ore insa. Am mers ieri la medic dar mi-a zis ca este normal - ca bebeii mici pot face si la 9 zile :D Annabelle nu pare sa sufere de constipatie dar ma ingrijoreaza pe mine - pana acum a facut zilnic. A mai avut cineva asa experiente?

daca e alalptata exclusiv nu e problema, iese ea cand o fi :D si eu m-am speriat dar nu a avut nimic.
cand e pe formula sau solide e problema :)
creste draga de ea...Maria se uita fix la laptop cand vb cu ea, mai ales cand vb fetele cu ea si o striga intoarce capul imediat.
a, doarme pe burta si nu mai are colici...sor'mea s-a luat dupa mine cand i-am zis de fetele mele ca asa au dormit de la 2 luni si eu n-am avut niciodata nici o problema.
rad de ea cand se minuneaza ca ragaie singurica picea si isi intoarce capul de pe o parte pe alta :D...e fata mare deja :D

#803 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 30 August 2011 - 11:49 AM

Vezi postareaAngel, la 30 August 2011 - 01:18 AM, a spus:

la mine nu au stat mai mult de 1 an in scaunul de masa nici una dar, am luat scaun de se pune pe scaunul mare, de adult si in ala stateau linistite, ca erau la masa cu noi nu separat :).
e portabil ala, il luam si la restaurant cu noi :D

Angel, cum arata acesta, te rog?

Mutti nici eu nu am economisit, am luat un Chicco pt scaunul de masina, cu prindere foarte safe, dar atat de greu se pun centruile ca in crizele ei cu zvarcoleala, sambata nu am reusit sa o pun si sa o prind.
La scaunul de masina am economisit intradevar, ca l-am primit mostenire. Daca nu ii dadea mamaie sa mananance prin parc, carut, premergator si unde avea ea chef (Bea fiind mofturoasa, mamaie se plimba cu mancarea dupa ea, ceea ce eu urasc cel mai mult, dar asta situatia: e socra-mea face ce vrea ca e leu, degeaba ii spun eu ce si cum vreau eu sa faca ea motiveaza ca fata nu vrea asa si nu am cum sa ma cert cu ea de vreme ce ma ajuta si se descurca femeia singura 12 ore cat lipsesc eu de acasa in timpul sapt ...iar Bea e un copil foarte puternic,a ctiv, energic ...nu-i usor sa stai o zi intreaga cu ea). E destul de greu sa nu iei concediu de maternitate 2 ani si sa cresti copilul cum ai vrea tu. Dar e bine ca mamaie o iubeste mult si are grija de Bea o persoana din familie in care am toata increderea ca o creste cu dragoste si blandete.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#804 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 August 2011 - 11:53 AM

Vezi postareaCristina, la 30 August 2011 - 10:36 AM, a spus:

Acum sunt ingrijorata ca azi e a patra zi de cand nu a facut caca - pipi face de 5-6 ori in 24 de ore insa. Am mers ieri la medic dar mi-a zis ca este normal - ca bebeii mici pot face si la 9 zile :mellow: Annabelle nu pare sa sufere de constipatie dar ma ingrijoreaza pe mine - pana acum a facut zilnic. A mai avut cineva asa experiente?

Multe saptamani, luni si ani inainte sanatoasa Anabelle!

Eu am avut aceasta experienta la 8 saptamani. Pana la 8 saptamani facea caca dupa fiecare masa (6-8 x / zi). Brusc, fara sa schimb nimic in alimentatie ca era alaptata exclusiv, la 8 saptamani a inceput cate 2-3-4 zile sa nu mai faca ... Initial m-am impacientat, dar la fel am vb cu dr si a spus ceva similar cu ce ti-a spus si tie. Am lasat copilul in pace (nu stimulare cu termometrul, nu supozitoare cu glicerina pt bebe, nimic ...ca da in obisnuinta sa fie stimulat si altfel nu mai face) insa am mancat eu mai multe (fructe) laxative (tip para, prune, seminte de in, sucuri de fresh de citrice etc) si cam in 3-4 saptamani a revenit la modul ei normal de defecatie. Asa mi-a spus dr sa mananc fructe si se va regla si scaunul copilei si asa a fost... ca avusesem o perioada de uitasem de ele ...cum am bagat un fresh de gref si suc de mere proaspat cum iaca scaunul.
Si in ziua de azi, in medie, face caca dupa fiecare masa (3 x / zi).
Deci relax si nu actiona asupra bebelui cu nimic, stomacelul ei se maturizeaza, de aceea intervine aceasta schimbare.

#805 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 30 August 2011 - 11:55 AM

http://www.productre...up-booster.html

asta l-am avut la Ada si tavita se da jos si ea manca de pe masa direct, depinde cum avea chef.

http://www.productre...-on-the-go.html

asta la sara, de face ca o geanta patrata de marimea unui laptop si il luam cu noi mereu :mellow:

#806 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 August 2011 - 11:56 AM

Vezi postareaAngel, la 30 August 2011 - 10:55 AM, a spus:

a, doarme pe burta si nu mai are colici...sor'mea s-a luat dupa mine cand i-am zis de fetele mele ca asa au dormit de la 2 luni si eu n-am avut niciodata nici o problema.
rad de ea cand se minuneaza ca ragaie singurica picea si isi intoarce capul de pe o parte pe alta ;)...e fata mare deja :D

Ati fost norocoase, lui Bea nu i-a placut nicioadata sa stea pe burtica, decat mai incolo cand ridica, capsorul ca o girafa in sus..., dar sa doarma sau sa stea de colici nici vorba! noi de colici cu infacol si a mers f bine, doar vreo 2 crize a avut si alea scurte (Am citit ca se cheama colici daca urla copilul mai mult de 3h/zi si nu se impaca orice i.ai face) nu a durat niciodata decat un episod scurtut cand nu am reusit sa o impac. Dar cand e mica orice planset ti se pare interminabil ... :mellow:

#807 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 30 August 2011 - 12:11 PM

Vezi postareaDaniella, la 30 August 2011 - 11:56 AM, a spus:

Vezi postareaAngel, la 30 August 2011 - 10:55 AM, a spus:

rad de ea cand se minuneaza ca ragaie singurica picea si isi intoarce capul de pe o parte pe alta ;)...e fata mare deja :D

Ati fost norocoase, lui Bea nu i-a placut nicioadata sa stea pe burtica, decat mai incolo cand ridica, capsorul ca o girafa in sus..., dar sa doarma sau sa stea de colici nici vorba! noi de colici cu infacol si a mers f bine, doar vreo 2 crize a avut si alea scurte (Am citit ca se cheama colici daca urla copilul mai mult de 3h/zi si nu se impaca orice i.ai face) nu a durat niciodata decat un episod scurtut cand nu am reusit sa o impac. Dar cand e mica orice planset ti se pare interminabil ... :mellow:

a plans o zi si o noapte in continuu, era zombie ea ;)... mai avea episoade si ziua cadn isi strangea piciorusele si se incovriga dar de cand doarme pe burta e liniste. ;)

#808 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 30 August 2011 - 12:31 PM

Cristina , multzumim de urari :mellow:

Eu nu am alaptat si Elena n-a avut probleme dinastea pana la 4 luni cand am inceput cu mancarea. Si si atunci facea zilnic , dar kkreze tari ca piatra.

Aseara a topit o banana intreaga si azi vad ca n-a avut probleme. Dar acum merge binisor in picioare si digestia se regleaza singura.

Pune-o pe burta , cum zice Angel.
sau....ridica-i picioarele si fa-i masaj la funduletz cu un servetzel umed. Sau incearca cu termometrul.
sau...la noi la farmacie este glicerina pt bebi. E ca un tubuletz de pasta de dintzi , i-l bagi in fund si fleosc iese kk afara. Asta daca te ingrijorezi.

Numai ca la astia mici mici , pana se obisnuiesc sa faca regulat , dureaza.

Ai intrebat dr? Eu am sunat la dr pt orice partz :D

#809 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 30 August 2011 - 12:35 PM

Am fost si noi la U6 azi. 74 cm si 8700 gr. Si am facut vaccin.

A plans ,a urlat...cum se intorcea dr cum se oprea din plans.

M-am plans ca face scandal noaptea mai noi si mi-a dat o carte: Fiecare copil poate sa invetze sa doarma. Si mai vb peste 4 saptamani.

M-am plans ca la cresa a avut vineri inghetzata de cioco si nuci , a zis ca e Ok...sa las fata-n pace :mellow: , pt cat mananca ea....Ca parintzii sunt foarte atentzi cu chestiile astea la primul copil , dar la al doilea sunt mult mai flexibili. Daca ar fi problemetic , ar fi jumatate din copii bolnavi.

#810 Useril este offline   Cristina 

• Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Postari: 907
  • LocationDown Under

Postat 30 August 2011 - 01:25 PM

Multumesc mult pentru raspunsuri Angel, Daniella si Mutti. M-ati mai linistit un pic. Daniella daca stau si ma gandesc eu nu prea am mancat fructe in ultima vreme - poate si asta e cauza. Ce ma bucur ca ati fost asa de prompte si m-am calmat si eu ca intrasem in panica :mellow: :D ;)

#811 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 August 2011 - 02:19 PM

Vezi postareaMutti, la 30 August 2011 - 12:35 PM, a spus:

Am fost si noi la U6 azi. 74 cm si 8700 gr. Si am facut vaccin.

A plans ,a urlat...cum se intorcea dr cum se oprea din plans.

M-am plans ca face scandal noaptea mai noi si mi-a dat o carte: Fiecare copil poate sa invetze sa doarma. Si mai vb peste 4 saptamani.

M-am plans ca la cresa a avut vineri inghetzata de cioco si nuci , a zis ca e Ok...sa las fata-n pace :mellow: , pt cat mananca ea....Ca parintzii sunt foarte atentzi cu chestiile astea la primul copil , dar la al doilea sunt mult mai flexibili. Daca ar fi problemetic , ar fi jumatate din copii bolnavi.

Noi 74cm/8,100kg dar Bea s-a nascut mai grea la 3.120 kg. Asta e ... mergem inainte ... fetita papa frumos cu toata gura mare sic asacata, dar putin ca o vrabiuta...

Te rog dupa ce citesti cartea sa-mi zici si mie ce se aplica la cazul meu.

Sa stiti ca aseara i-am facut ca de obicei 210 ml lapte si ii mai dadusem si mamaliga cu lapte doar inainte de baita. Asa ca nu baut tot lapticul. I-am lasat bibe la capul patului e acolo o tablie (Care va fi mai apoi masa de birou, cand scot patutul). La vreo o ra dupa ce am culcat-o o aud ca scanceste un pic si ca se foieste ... cand ma duc sticla goala aruncta in pat si copila adormita la loc. Azi dimi cand i-am spus lui mamaie a zis ca asa a patit si ea la tara de 2-3 ori.
De acum o sa-i las si sticla de apa la capul patului, iar lapte numai daca ramane.

Ce probl ai Mutti cu Elena noaptea? Bea, sa nu o deochi, doarme in medie de la 21:30 la 8 fara sa trec pe la ea ... Cand se trezeste de la 8-9 se joaca prin pat, vorbeste, doar daca ne vede trecand prin fata usii vocifereaza si vera sa o luam, altfel nu am treaba cu ea ...

incearca de lasa-i si tu sticla de apa la cap... poate ai o surpriza ...
altfel mai poate fi de la dinti (Daca zici ca nu a iesit inca nr 5), dar le numar pe degete noptile cand s-a trezit de dinti.

Aura, esti ok?

#812 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 30 August 2011 - 02:28 PM

In primula rand , Daniella , sorry , nu am vrut sa se intzeleaga gresit , io n-am zus ca tu ai economisit cu scaunul , am zis numai ce fac eu :mellow:.

Acum vreau sa-i cumpar scaun de masina , ne-am hotarat la unul de la Römer , se numeste Elena ;).

In legatura cu somnul noaptea: totul a inceput cu caldurile , am zis ca setrezea de cald....voia apa...apoi n-a mai vrut sa doarma...are noptzi cand face tambalau de la 4. Ea vrea sa se trezeasca , ea rade si are chef de joaca.

Aseara a mers la nani la 7.30 , de la 7 la 7.30 ne-am jucat totzi 3 pe iarba ( daca nu o presezi: hai mergi , hai mergi , atunci fuge dupa noi :D , asa cum poate ea ) apoi a adormit instant. Seara n-am probleme , o intreb Vrei la nani? si de obicei vine la miene si pune capul pe mine sau daca-i in camera ei se uita-nspre patutz . S-a trezit la 3 jumate , a baut apa si apoi a fost OK pana la 6.30. Dar asta , azi noapte. Ca ieri noapte s-a trezit la 4 si de la 4 la 5 a urlat si a mieunat.

#813 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 August 2011 - 02:47 PM

poate o culci prea devreme? ai incercat sa mai impingi pana la 8 culcarea?
si sa incerci si tu sa ii lasi bibe cu apa in patut ...face minuni de acum ca stie sa il tina singurica ...

#814 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 30 August 2011 - 03:04 PM

i-am lasat apa in patutz , s-a jucat cu ea , a baut-o si i-a trecut somnul. Apoi a inceput sa miaune ca nu mai avea apa :mellow:

O sa o culc la 7.30 acum , mai tarziu nu pot acum , dar o sa incerc tot asa cate putzin. Intai o culc la 7.30 o saptamana , apoi , sa vedem....

Ea vrea sa manance la 6.00 seara. Si nu mai vrea nimic altceva apoi. Eventual zmeura sau rosii :D O sa incerc sa-i imping si mancarea mai tarziu , o mint eu cu un fruct ceva...

#815 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 August 2011 - 05:59 PM

e f bine la 6
si la culcare lapticul

#816 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 30 August 2011 - 06:09 PM

la 6 e ultima masa a Elenei. Ea bea lapte numai dimineatza =)). Seara daca vede sticla o apuca un urlat!!!!!!!!!!!!!

Dimineatza , insa , cand o vede , trepideaza de bucurie. Cine sa o mai intzeleaga?

E 6 si 10 deja si inca nu i-am dat sa manance. E ocupata pe terasa cu niste cleme de haine :D .

#817 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 08 September 2011 - 10:45 AM

Sa va mai spun ce face pitica:

• problema cu somnul s-a linistit , deocamdata. Daca la gradi nu doarme destul , n-o mai culc acasa. Seara o culc la 7 jumate , nu mai repede. ( cred ca inainte o culcam si prea repede)
  • Cand vrea afara se pune-n koor langa usa si daca nu inttzeleg , incepe sa strige
  • cand vrea in gradina si duce la usa de la terasa si da cu palmele in ea :)
  • stie ca la tricicleta in portbagaj are una-alta si cand ii e foame incearca sa-l deschida. Cateodata reuseste :) . Cateodata chiar nu e inchis bine :)
  • Mananca pana nu mai poate!!!!! La cresa ne-au spus sa-i punem mai multa mancare pt micul dejun ca dupa ce-si termina mancarea ei , fura de la ceilaltzi!!!! (are cu ea 2 felii de paine unse cu branza ,cate o chiftelutza sau castravete , sau 2-3 rosii mici + 5-6 zmeure si o pruna sau o felie de mar...)
  • vine acasa ca purcelu' , de cele mai multe ori deja schimbata!!!! Acum cateva zile a dat cu mancarea pe jos si s-a pus cu kooru'n ea!!!!
  • Ne bombane toata ziua!!!!
  • Cateodata vine inspre mine cu gura si ma pupa!!!!!!!!!!!!!!
  • Cred ca a invatzat sa muste :)
  • Umbla , umbla , umbla....fara nici un rost! Si trage dupa ea si prosoapele de bucatarie foarte mandra ( pe care bineintzeles mi le fura cu prima ocazie :) )
  • Se suie singura si se da jos singura pe scaunele ei alea mici.

#818 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 08 September 2011 - 10:49 AM

Si acum altceva: cateodata pur si simplu ii ies cuvinte. Cred ca o fi intamplare.

Acum cateva seri vine la mine cu bratzele ridicate si zice : BATZE! O intreb: Sa te iau in bratze? Zice. DA !

Ieri dimineatza cand sa o schimb a zis dintr-o data MA-MI-KA !!!!

Bun , astea s-au intamplat o data , nu s-au repetat. Sa vedem cum evolueaza.

#819 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242

Postat 08 September 2011 - 02:33 PM

draga de elena ! a crescut asa mare , a evoluat atat de mult ! mi-e draga , de parca ar fi a mea ! ce sa fac daca creste aici pe forum langa noi ? pupam fata activa ! (o pozica mica-mica nu primim ?)

#820 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 10 September 2011 - 08:08 AM

Dani_ela , tot promit ca pun poze , dar n-jung . Acum , de ex , nu stiu unde imi e cablul...ca io in calc nu ami am poze actuale....iar la al meu in calc ...e prea complichescu :)

Pana la urma tot pun eu poze....

Nici cu tortul de la ziua ei n-am pus.....

Arata acest topic

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul