aura, la 06 June 2013 - 04:18 PM, a spus:
Asta cu plansul a fost cea mai mare incercare pentru mine. Nu puteam sa o aud pe Stefania plangand cand ii interziceam ceva
Si la mine la fel. Si la noi, daca vrea ceva si ii spun NU, incepea sa planga. Incercam sa ii abat complet atentia la cu totul alt subiect, ceva ce o intereseaza. Asta tine.
Acum, are mai multe manifestari:
1. fie incepe sa planga si incerc cu distragerea atentiei (cu exceptia cazurilor cand sunt complet lipsita de rabdare),
2. fie nu mai incepe sa planga, daca ii spun: NU, nu iti dau voie (nu iti dau bombonica pt ca te doare burtica, sau se strica dintii de ex). Imi raspunde: Ba da, imi dai voie, ca nu ma doale bultica. Eu vreau sa mananac bomboane ca tati! Si daca ma doale bultica ma duc la dotol si ma face bine!
Hai, te log sa-mi dai voie sa mananc o bombonica ... in timpul asta ea deja o morfoleste! Si imi intinde gurita sa-mi dea pup si spune: te ascult. Nu vleau sa te supal.
De multe ori, vorbeste mai mult ca mine si chiar ma face sa rad
. Eu cand ajung acasa ma destreseaza complet copila, pt noi e cea mai grozava perioada: turuie intr-una si te lasa traznita ca vine tot cu replici si fraze noi, canta, spune fragmente de poezii, povesteste cu jucariile etc E grozava.
Dar, nu accepta sa ii spun NU. Iar de cerut voie, a inceput sa invete ca trebuie sa o faca, dar de cele mai multe ori o face dupa ce a inceput si e in timpul actiunii ... ce sa-i mai zic ca nu e voie cand ea molfaie bomboana sau mai stiu eu ce ...
Mai fac o treaba, punctul ei slab e mersul la mare. Atata ii place sa spuna ca vrea la mare, incat ar face orice, sau s-ar abtine de la orice, daca ii spun ca nu mai mergem la mare, daca nu asculta. Astfel, imi repeta intr-una: ba da te ascult, fara sa o mai intreb! Insa asta in timp ce intreprinde o actiune pe care nu i-am dat voie sa o faca. Foloseste si tu o vreme un argument cu ceva ce ii place mult, sa vezi cum functioneaza.
Mutti, te inteleg perfect, ca si eu am o perioada foarte nashpa, incat nu am rabdare sa tin piept miorlaielilor si urletelor sau smecheriilor, cauzate de un refuz.
Mai avem de lucru si cu noi insine, nu doar cu piticii