Forum Culinar: Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici - Forum Culinar

Salt la continut

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici

#921 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 28 June 2012 - 03:11 PM

Vezi postareaMutti, la 28 June 2012 - 10:39 AM, a spus:

Elena face figuri la spalatul pe dintzi mai nou. Adica spalatul dureaza din ce in ce mai putzin , mananca pasta si gata , apoi nu ma mai lasa sa o spal eu ( inainte deschidea gura sa o controlez si ma lasa sa o mai spal si eu ..) Zice ca-i gata si dispare!

Vreo solutzie , vreun sfat , ceva?

nu am nici un sfat din pacate, eu duc lupta si acum cu ale mele, mananca pasta si ele. sant terminate si eu disper. nu mai stiu ce sa mai fac, cumpar pasta ca la balamuc, le tot amenint ca le pun sa se spele cu sare si degeaba. cel putin se spala si dimineata si seara =))

#922 Useril este offline   milena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 28 June 2012 - 03:54 PM

Cred ca toti fac figuri la spalatul pe dinti. cu fii-meu, nu mai am probleme acum, dar a avut si el perioada, cand nu voia sa se spele sau manca pasta de dinti. I-am spus ca toti copiii se spala pe dinti , si insiram toate numele prietenilor si colegilor de la gradi. Ne lua mai mult de jumate de ora sa spalam dintii. Uneori, tinea figura, uneori, nu. A trebuit sa merg la dentist, si el a tinut mortis sa vina cu mine. A stat langa mine, si a vazut cum d-na doctor lucra. de atunci, i-am spus ca daca nu se spala pe dinti, cum trebuie, va merge la d-na doctor si-l va spala ea. Cred ca a fost super ingrozit, si de atunci nu mai avem probleme. Ma lasa intai sa spal eu (seara), sau tata-su (dimineata), si dupa aia se spala el.

Cu fii-mea (3 ani in septembrie), mai lucram sa o convingem, cateodata ma lasa, cateodata nu, se mozoleste ea toata, si bineinteles mananca pasta.
Acum e in faza cu Dora si printesele, asa ca ii spun ca si ele se spala pe dinti.
Alteori, mergem toti trei la baie, si ne periem dintii. Facem concurs, cine termina mai repede, cine rezista cel mai mult la periat, etc.

Sau, o las pe ea sa perie(vorba vine) dintii mei, si apoi, facem schimb, eu ma ocup de dintisorii ei.
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#923 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 28 June 2012 - 07:42 PM

Vezi postareamilena, la 28 June 2012 - 03:54 PM, a spus:

Sau, o las pe ea sa perie(vorba vine) dintii mei, si apoi, facem schimb, eu ma ocup de dintisorii ei.

Milena , am incercat si asta...nu vrea. Ba mai rau...vrea s-si bage peria mea in gura.

Angel , m-ai descurajat total! :biggrin:

#924 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 29 June 2012 - 01:48 AM

Vezi postareaMutti, la 28 June 2012 - 07:42 PM, a spus:

Vezi postareamilena, la 28 June 2012 - 03:54 PM, a spus:

Milena , am incercat si asta...nu vrea. Ba mai rau...vrea s-si bage peria mea in gura.

Angel , m-ai descurajat total! :biggrin:

nu te descuraja, ale mele se spala dar si mananca pasta. dar au dinti curati si pasta nu le-a facut nimic la stomac. :) ...trec prin faze, trece si asta.

#925 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 16 September 2012 - 04:11 PM

Vezi postareaAngel, la 28 June 2012 - 03:11 PM, a spus:

Vezi postareaMutti, la 28 June 2012 - 10:39 AM, a spus:

Elena face figuri la spalatul pe dintzi mai nou. Adica spalatul dureaza din ce in ce mai putzin , mananca pasta si gata , apoi nu ma mai lasa sa o spal eu ( inainte deschidea gura sa o controlez si ma lasa sa o mai spal si eu ..) Zice ca-i gata si dispare!

Vreo solutzie , vreun sfat , ceva?

nu am nici un sfat din pacate, eu duc lupta si acum cu ale mele, mananca pasta si ele. sant terminate si eu disper. nu mai stiu ce sa mai fac, cumpar pasta ca la balamuc, le tot amenint ca le pun sa se spele cu sare si degeaba. cel putin se spala si dimineata si seara :pupic:

la mine numa' alamic face figuri, si asta pen' ca i-a dat muma-sa nas. ala mare se lasa spalat fara probleme. alamic vrea el periuta si iese bataie de joc.

btw, offtopic. io deja nu mai am nimic de zis; viata bate atit filmu' cit si cimpii. iar astia mici is absolut imposibil de descris. mi-ar trebui budai-deleanu sa scrie o tzaganiada, ca e mai rau ca la tzagani.
Lasati dolarii sa vina la mine!

#926 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 26 September 2012 - 12:28 PM

Vezi postareaCalugaru, la 16 September 2012 - 04:11 PM, a spus:

e mai rau ca la tzagani.

Asa-i si la noi cateodata , si numai cu un prunc , imi inchipui ce o fi cu 2 !!!!

Apropos de spalat pe dintzi, sa va spun ce m-a socat:

Eu incep de la 8 anul asta si Vali duce fata la cresa.
Acum vreo ceva vreme intorc din drum ca nush ce uitasem. Intru in casa , tata si fata in baie. Liniste. Fara tzipaturi. Ma uit: fata statea pe weceu si tat'su o spala pe dintzi. Nici mrr nu se auzea.

Am crezut ca visez!

Vorba calugarului , cu ma-sa face figuri , cu tat-su NU!

#927 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 05 June 2013 - 12:38 PM

Ajutor!!!!!!!!!!!!!

Nu mai stiu ce sa ma fac cu picea , ma /ne termina cu miorlaitul. Cum ii spui ca n-are voie ceva , cum plange , cand vrea ceva prima data miauna si apoi spune ce vrea!

Si cand vorbesc cu ea promite....de fapt , pana trece puntea se face frate cu dracu'. Si dupa aia...o luam de la inceput.

De ex: acum 2-3 zile incerc sa-i explic urmatoarele: cand vine masina cu inghetzata ( vine unu' in fiecare zi cu o dubitza si clopotzeste ca n-ai cum sa nu-l auzi) nu cumparam ca Elena mai are aua la stomac ( a avut un virus puternic). OK , mama , mergem la locul de joaca , te rog , te rog , azi nu cumparam inghetzata.

OK , mergem , nu trece juma de ora, vine masina...incep miorlaiturile.

Acum o saptamana tat'su a demontat leaganul nostru ( avem unul superb , din lemn) si i-a pus ei in loc unul rotund pt 2-3 copii , ieri i-a mai cumparat unul simplu , o scandurica , l-a montat... sa fie fericita fata. Vine si fata vecinilor la noi ( care ma termina dar asta-i alta poveste) si incepe scandalul. Fiecare voia pe ala mic. Cealalta ( are 5 ani) incepe , ca orice copil: eu ma dau mai tare , eu ma dau mai sus. Elena miorlaie.
Vor cu bicicletele. Bun. Cand iesim din gradina Elena nu mai vrea pe trotuar , vrea ca Vivky , pe strada , ii spui ca nu-i voie , ca nu e bine - miorlaie.

La orice plange.

Cum sa ma mai comport ca zau nu mai stiu!

#928 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 05 June 2013 - 01:02 PM

E varsta! Incarca-te cu rabdare ca e doar o faza. La mine amandoi au fost imposibili la varsta asta. Teodor, 3 ani, trece chiar acum prin perioada asta. Se supara din orice, face crize de gelozie, in general plange mai mult decat inainte.

Il mai trec la colt, ii explic cum trebuie sa se poarte, cateodata il ignor, mai ales cand suntem in magazin si nu am cum sa-l pedepsesc. Am observat ca de multe ori o explicatie logica, pe care el sa o inteleaga si sa o accepte il mai linisteste. Soacra-mea zice ca-l alint prea tare si ca ar trebui sa-l ignor mai des.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#929 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 05 June 2013 - 01:12 PM

Ce explicatzie logica , Aura?

Ca Elena zice Ja , Mama si apoi tot face cum vrea ea. Si daca-i mai spuninca o data plange. Si cu gelozia intrece orice masura! Si ea vrea sandale ca Vicky , si ea vrea aia....asta-i A MEA!

Lasa-ma-n pace a fost prima propozitzie in germana acum un an si de atunci o spune intruna: Lass mich in Ruhe , Mama!

E tare obraznica! Acum cateva zile vorbeam cu bunicii la tel si am zis sa spuna si ea Hallo. Si ce a zis? Lass mich , Mama , ich möchte nicht , ich bin schlecht gelaunt!( lasa-ma mama , nu vreau , sunt prost dispusa)

#930 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 944
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 05 June 2013 - 06:58 PM

Pe mine ma toaca de nervi cand in loc sa vorbeasca, incepe sa se mirolaie. Faza e ca stiu bine ca poate zice exact ce vrea, numai ca vede la gradi la alti copii chestia asta si cum ajunge acasa incearca cu mine. Chiar ma gandeam la un moment dat daca e ok sa o pedepsesc la juma' e ora dupa ce a venit acasa de la gradi, insa fiind foarte incapatanata de felul ei, trebuie doar sa-i dau 1 data ok si dupa aia mi se urca si-n cap.

Are si ea faze cand incepe sa planga daca ii zic ceva nu ( sunt doar sunete de plans, dar fara lacrimi, si daca o las in pace incepe sa urle ), dar am trimis-o in camera de vreo 2 ori si acum doar o intreb daca vrea in camera si tace instantaneu.

#931 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • LocationDin NORD

Postat 05 June 2013 - 07:31 PM

Ma bag si io ca musca in lapte :

1.Te cobori la nivelul ei si o privesti in ochi.Ii explici calm si pe inteles de ce nu e voie.
E foarte mportant sa NU TIPI ,sa-i explici calm si FERM.
Daca miorlaie in continuare
2. ii explici din nou,fara sa ridici tonul,cat se poate de calm.Daca te agiti,copilul simte si incepe sa se agite si el.Ii spui cu acelasi ton calm si uitandu-te in ochii lui,ca daca nu termina va ,merge la colt.
Coltul e un patrat intr-un colt de camera ,mereu acelasi unde trimiti copilul 1.2.3...minute in functie de varsta.Adica la 3 ani,trei minute.

Sub nici o forma sa nu cedezi,daca ai apucat sa zici o data NU,Nu ramane.
Altfel se prinde ca te poate manipula si ca nu-ti place sa o auzi miorlaind.
Ca mai bine abdici de la principii.
Si asta e grav,pentru ca pe urma te santajeaza sentimental,asa si mai tarziu.

Copiii nu sunt rai,ci doar fac experimente cu parintii .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#932 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • LocationDin NORD

Postat 05 June 2013 - 07:38 PM

Daca zice ce-i nervoasa sau prost dispusa si nu vrea sa faca un lucru,las-o in pace.
Data viitoare cand vine la tine sa-ti ceara ceva ,spune-i ca esti prost dispusa si nu poti sa-i faci pe plac.O sa faca ochii mari .
Apoi intreab-o daca-i place atitudinea ta .

Sigur ca la trei ani, ei nu fac rautati intentionat.
Mai mult imita ,ca si cand ar juca o piesa cu papusile,dar in acelasi timp testeaza efectele ....Imagine postata

#933 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 05 June 2013 - 10:48 PM

Clau , te intzeleg perfect,.

Pisco , crede-ma , incerc din rasputeri dar cateodata cand venim obositzi de la servici sau nu ne e bine ( cum a fost ieri) parca simte si face si mai rau.

Azi n-am lasat-o sa se joace cu fata ca oricum eu eram bolnava si sa nu se ia pe bebe ( fata are un frate bebe) si s-au jucat prin gard 3 ore!!!!!!!!!! fara sa se certe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#934 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 05 June 2013 - 10:50 PM

Vezi postareaPiscotel, la 05 June 2013 - 07:38 PM, a spus:

Daca zice ce-i nervoasa sau prost dispusa si nu vrea sa faca un lucru,las-o in pace.
Data viitoare cand vine la tine sa-ti ceara ceva ,spune-i ca esti prost dispusa si nu poti sa-i faci pe plac.O sa faca ochii mari .
Apoi intreab-o daca-i place atitudinea ta .

Sigur ca la trei ani, ei nu fac rautati intentionat.
Mai mult imita ,ca si cand ar juca o piesa cu papusile,dar in acelasi timp testeaza efectele ....Imagine postata

mi-e teama ca daca-i repet propozitzia asta o sa i se intipareasca si o sa o spuna si mai des.:pupic:

Dar , totusi , cred ca o sa incerc.

#935 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 06 June 2013 - 05:49 AM

Tata spunea ca astia mici sunt santajisti si incearca sa vada cat se intinde patura. Daca cedezi, si-o iau in cap. Asta a fost citat, sa nu ma ia pe mine cineva de autorul acestui panseu.
Acum n-o fi fost tata mare pedagog, dar in privinta lui frati-miu, din ce citesc aici,a nimerit-o la fix, ala " facea pe turcul" adica puteai sa-i spui orice, el raspundea amabil ca da, si facea ca el! De miorlait nu l-am prins miorlaind, ca eu sunt mai mica, dar la faza cu " poti sa-i fluturi si un tramvai" vorba bancului cu Bula mi-l aduc aminte! Insa tot din povestiri pe la varsta asta facea faze din alea frumoase se dadea in spectacol in public de sareau babele cu gura ca mvaaaaiii ce-i fac copilului, saracul de el!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#936 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • LocationDin NORD

Postat 06 June 2013 - 10:00 AM

Vezi postareaMutti, la 05 June 2013 - 10:48 PM, a spus:

Pisco , crede-ma , incerc din rasputeri dar cateodata cand venim obositzi de la servici sau nu ne e bine ( cum a fost ieri) parca simte si face si mai rau.

Copiii sunt empatici la fel ca si cainii.Ei simt cand "stapanul " e nervos si imediat se panicheaza.
Panica la unii copii se manifesta prin nervoazitate excesiva, altii se inchid in ei si tac.
Indiferent de situatie,ei nu se simt bine nu se simt in siguranta.

Cand veneam prost dispusa de la servici,ii spuneam Andei sa merga in camera ei ca nu vreau sa-mi sparg nervii in capul ei. Se uita lung si pleca.
(Faceam asta pentru ca aveam amintiri destul de urate cu mama care venea nervoasa de la slujba si se rabuna pe tot plutonul.Imagine postataImagine postata)

Dupa 5 -10 minute de stat in camera, revenea si ma intreba :

- Mami ti-au tlecut nervii ?
Si imediat izbucneam in ras.
Asa se detensiona atmosfera la noi .Imagine postata

#937 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 June 2013 - 11:53 AM

Mutti, poate e miorlaita acum mult mai tare decît de obicei din cauza ca a fost bolnava. Îsi revine ea. E si vîrsta la care încep sa probeze cît de mult se întinde guma la chilotii parintilor. Oricum ai face, perfect nu va fi. Cel mai bun sfat din toate, este sa nu-ti schimbi tu parerea. Daca ai spus nu, nu sa ramîna, altfel vei pica prada micilor santajisti :D

Pisco :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#938 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • LocationDeutschland

Postat 06 June 2013 - 02:34 PM

Ce-mi place subiectul asta,imi trezeste amintiri Imagine postata
Am avut si noi faze de astea,Mutti,dar trec ele,si vin altele.
La noi saptamana asta e computerul interzis(ii mai las sa se joace cate un pic,sau sa se mai uite la cate un video romanesc),numai ce le trebuie sa-si caute pt scoala au voie.

Mie mi s-a intamplat mai demult ca am vrut sa iesim afara si din cauza discutiilor contradictorii(sa le zic asa),ne-am intors acasa si nu am mai mers niciunde!A doua oara nu am mai avut probleme.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#939 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 06 June 2013 - 04:18 PM

[quote name='Mutti' date='05 June 2013 - 02:12 PM' timestamp='1370430724' post='199734']
Ce explicatzie logica , Aura?

[/quote]

Explicatiile depind de situatie, bineinteles ca nu-i posibil sa vorbesti cu ei de fiecare data.

La mine explicatiile sunt sub forma de poveste, cu multa animatie din partea mea :floare:

De ex, Teo nu vroia sa mai stea in scaunul lui de masina. De legat nici atat. I-am explicat ca in masina toti stam legati, ca masina merge zuuuuuuu repede si daca buuuf ne lovim de ceva putem sa facem buba la cap. "iti aduci minte cand ai facut buba la picior si cum te-a durut? La cap doare si mai tare". Sa nu crezi ca a inteles din prima, il puneam cu forta, dar repetam povestea de cate ori era nevoie si a inteles. Acum el imi cere sa-l leg cat mai strans.

[/quote]

- Mami ti-au tlecut nervii ?
Si imediat izbucneam in ras.
Asa se detensiona atmosfera la noi .
[/quote]
tare simpatic, cum sa nu-ti treaca toate supararile...

[quote name='petunie' date='06 June 2013 - 03:34 PM' timestamp='1370522057' post='199817']

Mie mi s-a intamplat mai demult ca am vrut sa iesim afara si din cauza discutiilor contradictorii(sa le zic asa),ne-am intors acasa si nu am mai mers niciunde!A doua oara nu am mai avut probleme.
[/quote]

Am avut si noi din astea. Se intampla in parc de obicei. Cand incepeau scenele, le dadeam averismente si daca nu se potoleau ne intorceam acasa, chiar daca eram veniti de 5 min.

Recunosc ca mie mi-a luat ceva timp sa fiu consecventa cu ei. A trebuit sa ma fortez sa pun regula in cui si sa o fac respectata. Ba eram obosita, ba preocupata de altceva, ba mi-era lene, ba nu aveam starea sa-i aud plangand. Te inteleg perfect Mutti! Eu inca mai tip la ei, dar muuult mai rar si am observat ca si ei sunt mai calmi.

Asta cu plansul a fost cea mai mare incercare pentru mine. Nu puteam sa o aud pe Stefania plangand cand ii interziceam ceva :D
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#940 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 June 2013 - 05:11 PM

Vezi postareaaura, la 06 June 2013 - 04:18 PM, a spus:

Asta cu plansul a fost cea mai mare incercare pentru mine. Nu puteam sa o aud pe Stefania plangand cand ii interziceam ceva :D

Si la mine la fel. Si la noi, daca vrea ceva si ii spun NU, incepea sa planga. Incercam sa ii abat complet atentia la cu totul alt subiect, ceva ce o intereseaza. Asta tine.
Acum, are mai multe manifestari:
1. fie incepe sa planga si incerc cu distragerea atentiei (cu exceptia cazurilor cand sunt complet lipsita de rabdare),
2. fie nu mai incepe sa planga, daca ii spun: NU, nu iti dau voie (nu iti dau bombonica pt ca te doare burtica, sau se strica dintii de ex). Imi raspunde: Ba da, imi dai voie, ca nu ma doale bultica. Eu vreau sa mananac bomboane ca tati! Si daca ma doale bultica ma duc la dotol si ma face bine! :D Hai, te log sa-mi dai voie sa mananc o bombonica ... in timpul asta ea deja o morfoleste! Si imi intinde gurita sa-mi dea pup si spune: te ascult. Nu vleau sa te supal.
De multe ori, vorbeste mai mult ca mine si chiar ma face sa rad :D . Eu cand ajung acasa ma destreseaza complet copila, pt noi e cea mai grozava perioada: turuie intr-una si te lasa traznita ca vine tot cu replici si fraze noi, canta, spune fragmente de poezii, povesteste cu jucariile etc E grozava.
Dar, nu accepta sa ii spun NU. Iar de cerut voie, a inceput sa invete ca trebuie sa o faca, dar de cele mai multe ori o face dupa ce a inceput si e in timpul actiunii ... ce sa-i mai zic ca nu e voie cand ea molfaie bomboana sau mai stiu eu ce ...

Mai fac o treaba, punctul ei slab e mersul la mare. Atata ii place sa spuna ca vrea la mare, incat ar face orice, sau s-ar abtine de la orice, daca ii spun ca nu mai mergem la mare, daca nu asculta. Astfel, imi repeta intr-una: ba da te ascult, fara sa o mai intreb! Insa asta in timp ce intreprinde o actiune pe care nu i-am dat voie sa o faca. Foloseste si tu o vreme un argument cu ceva ce ii place mult, sa vezi cum functioneaza. ;)

Mutti, te inteleg perfect, ca si eu am o perioada foarte nashpa, incat nu am rabdare sa tin piept miorlaielilor si urletelor sau smecheriilor, cauzate de un refuz. :floare: Mai avem de lucru si cu noi insine, nu doar cu piticii

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul