Forum Culinar: Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici - Forum Culinar

Salt la continut

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici

#941 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 07 June 2013 - 08:04 AM

Fata mea a fost ieri o bombonica , ieri am fost la dans ( joia e ziua ei preferata) apoi a venit acasa si a tot cautat capsuni coapte prin gradina....ne-am jucat afara pe o patura apoi m-a luat de mana sa mergem la baie!

N-a miorlait deloc!

Aura , aprops de scaunul de la masina...Elena se tot desfacea , scotea mainile afara . Tot i-am promois ca o dau jos dar n-a ascultat asa ca o data am pus frana ( nu prea tare ,nu ma certatzi) si i-am spus: OK , am te rog sa iesi afara din masina, ACUM. Copiii fara centura n-au ce cauta la mine-n masina. Te dai jos acum!
Normal ca nu putea sa se dae jos ca era legata la talie dar a promis ca nu mai face si n-a mai facut!

#942 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 07 June 2013 - 10:19 AM

Maya si Zerda , avetzi dreptate , teroristii astia mici isi incearca norocul , dar Elena parca nu se mai opreste!

Daniella , si eu ii explic de ce nu-i voie , dar sta si asculta ganditoare si apoi zice DOCH! ( ba da)

Pisco , cand Elena intrece masura e pedepsita la ea in camera , dar nu se duce singura . ( camera ei e sus, daca aveam un singur nivel cred ca era mai usor) . Ii spun ca acolo ramane sa se gandesaca ln ce a facut si cand e cuminte si nu mai plange sa vina la mine. O astept vis-a-vis , la noi in dormitor. Tzipa cat poate , apoi se calmeaza , vine la mine zi ce : Scuze , mama , nu mai fac. Si minunea dureaza cam o ora....

Petu , zici ca vin vremuri si mai grele? :)

#943 Useril este offline   milena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 07 June 2013 - 02:48 PM

Mutti, rabdare si tutun... Eu sunt sigura ca tu procedezi corect, dar Elena e la varsta cand "NU" e cuvantul preferat. si cu cat ea se incapataneaza sa spuna nu, incapataneaza-te si tu cu ale tale.
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#944 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 June 2013 - 12:37 PM

e greu cu perioada NU! si BA DA!
Nici Bea nu vrea in scaunel, mai ales legata, sta ce sta, dupa care se pune pe urlat ca o doare burtica, o strange centura ... de unde, nu o strange deloc, dar asa se caineaza si ii sar lacrimile ... de mai mai sa o crezi! :floare:

Am uitat sa va spun cu spalatul pe dinti, ca la un mom dat discutati de asta.
Noi, parintii, avem periute electrice. Acum 2 luni i-am luat si ei, una electrica, cu printese desenate pe ea. Si o pasta de dinti care are ursuleti desenati pe tub.
De atunci fata mea se spala pe dinti dupa fiecare masa si ori de cate ori ii cer, ba mai cere si ea. Si e foarte mandra: am si eu periuta mare. Spune si la toata lumea: "eu am periuta mareee, daaa, ca sunt fetita mare. E cu printese ... , daaa si face galagie... "

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#945 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 13 June 2013 - 01:06 PM

Da, si noi tot asa i-am momit sa se spele pe dinti, cu periute si paste de dinti desenate. Sunt asa de draguti cand vor sa fie maaaareeee.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#946 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 June 2013 - 04:24 PM

daaa :notworthy: si imi spune ca are periuta mare, pt ca si ea este fetita mare
spune tuturor ca ea e fetita mare, nu mai este bebelus!

aseara mi-a spus ca nu o sa mai suga degetul ca este fetita mare ... pana la culcare a uitat ... , de fapt a incercat ...s-a frichinit un pic, dar nu a reusit fara degetel ... Nu o fortez... rabdare ...

#947 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 07 August 2013 - 12:02 PM

Elena mea tzipa, urla de parca o pici cu ceara daca nu-i convine ceva. Ieri i-am spus sa adune jucariile , n-a vrut , ba mai mult , s-a intors obraznica la mine si a zis: Tu sa aduni!
Am pedepsit-o , adica am dus-o la ea in camera...stitzi cum a urlat?????

in fine....
la gradi , dimineatza , iar urlete , ca sa stau si eu. Ieri a dus-o vecina , m-a prea zis nimic. Azi a dus-o tat'su si am avut parte de portzie dubla de urlete: acasa ca nu vrea cu ta'su , vrea cu ma-sa , la gradi ca sa ramana tat'su cu ea. Pana cand s-a saturat de teoriile lu' tat'su si a fugit in bratze la o educatoare.

Ce sa ma fac cu ea?

#948 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 07 August 2013 - 12:43 PM

Pai, eu zic ca doar sa fii ferma cu ea, sa te tii de cuvant cand ii zici ceva, sa ii explici calm de ce faci o anumita chestie sau de ce nu e voie sa faca ea ceva, sa o ignori cand plange numa asa, de "madareala" si...sa ai rabdare, ca e doar o faza si va trece.
Mie mi-e draga tare Elena ta.

#949 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 07 August 2013 - 03:42 PM

si mie , si cred ca madarita stie deja asta :rolleyes:

Am vorbit cu d-l Mutti , mai facem o incercare , ii mai dam o sansa , si daca nu pricepe ii iau jucariile. O sa-i spun ca le-am dat la altzi copii cumintzi , le ascund si daca se face cuminte , i le cumpar pe rand.........

#950 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 07 August 2013 - 08:00 PM

Mutti, bebelina mea e inca in burtica dar din experienta mea in lucru cu copiii am invatat cate ceva.

Fetita ta merge spre 3 ani? Ei sunt in perioada in care isi incerca norocul si vad cat de mult pot manipula in favoarea lor o situatie. Fii bucuroasa, e semn de copil inteligent ! :P
Sunteti cumva intr-o perioada aglomerata/ stresanta la serviciu ? Cand ajungeti acasa nu va mai simtiti in stare sa-i acodrdati suficineta atentie?
Eu as luat-o prieteneste in brate , as stabili un contact vizual si i-as explica ca mami si tati vor fi mereu alaturi de ea, iar ea trebuie mereu sa aiba incredere in voi si sa va spuna ce simte si ca indiferent de situatie voi o s-o sustineti.

As mai intreba-o daca e ceva la gradinita care o deranjeaja, de ce nu-i place.
Apoi i-as spune ca asa cum mami si tati merg zilnic la serviciu, pt ca asta e responsabilitatea voastra asa si gradinita trebuie sa fie responsabilitatea ei, e job-ul ei :wub: Ca astea sunt regulile jocului.
Daca nu identifici nici o problema de la gradinita, atunci clar va testeaza nervii :). Si trebuie sa-i comunici ca degeaba plange si tu poti plange ca ea, din pacate si tu si ea trebuie sa va asumati responsabilitatile serviciului si a gradinitei. De multe ori copiilor le place ideea ca sunt considerati egali cu parintii :) Doar sunt laudati ca sunt " copii mari" :P
Poate nu o sa inteleaga din prima, dar daca o sa-i repeti de fiecare data cand incepe tipatul si miorlaiala si nu vei ceda in fatza ei va intelege pana la urma.

Incearca si tu si sotul sa ramaneti consecventi in decizii, sa-i vorbiti calm si prieteneste chiar daca ea tipa/urla.
Si inca o parere personala de-a mea e sa evitati recompensarea. Un copil trebuie sa inteleaga o decizie in urma unei discutii prietenesti si nu trebuie sa faca sau sa nu faca ceva doar pt ca va primi ceva in schimb.
Daca vrei sa-i oferi o bucurie spunei ca faci asta pt ca o iubesti si pentru ca-i esti alaturi nu pt ca a fost cuminte la gradinita saptamana asta, de exemplu...:P
Sper ca nu am deranjat prea tare cu parerea mea . :P Nervi si rabdare de otel iti doresc !

#951 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 08 August 2013 - 08:44 AM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 07 August 2013 - 08:00 PM, a spus:

Fetita ta merge spre 3 ani? Ei sunt in perioada in care isi incerca norocul si vad cat de mult pot manipula in favoarea lor o situatie. Fii bucuroasa, e semn de copil inteligent ! :)

Exact asa a zis si una dintre educatoare ieri.

Lucrezi cu copii? Atunci tzi-as fi tot timpul recunoascatoare pt sfaturi! De multe ori am intrebat la cresa/ gradi sau chiar la dr ce sa fac pt ca doar ce am citit in cartzi nu mi-a prea ajutat , teoria e una , practica e alta. ( Singura care care m-a ajutat a fost cea cu somnul, cum sa invetzi copilul sa doarma singur :wub: )

Eu sunt in vacantza , stress nu e...dupa ce vine acasa suntem amandoi aproape numai cu ea. Problema e ca ea de la sf. lui iunie nu a mai fost la cresa , prima saptaman din iulie a fost cu mine acasa sau cu mine la servici ( asta-i place la nebunie , ea e mare , merge la scoala exact ca cei mari :) ). apoi in concediu 2 saptamani mama si tata au fost numai pt ea tot timpul....iar pana a inceput gradinitza , inca o saptamana , mama s-a gandit sa nu cumva sa se plictiseasca fata si in fiecare zi am organizat cate ceva cu ea impreuna: ba excursie cu autobusul , ba plimbari prin padure , si mai stiu eu ce....
Cred ca s-a lipit tare de noi.

Azi a fost scandalul mai mic, a zis ca vrea sa raman si eu , m-am aplecat langa ea , i-am spus ca plec , ca ea are voie ra ramana la gradi , sa se joace cu copii si eu o iau dupa-masa cand termina cu joaca.

( daca indraznesc sa merg mai repede dupa ea urla ca n-a terminat de jucat )

Apoi a venit o educatoare , a luat-o in bratze , a zis Hai sa o conducem pe mama la usa si am plecat , a marait putzin si gata.

#952 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 08 August 2013 - 08:47 AM

In alta ordine de idei: Elena a primit o invitatzie la o zi de nastere de la Stella , o colega de gradi. Nu pricepe!
Stie ca si ziua ei vine acusica si zice ca e invitatzie la ziua ei , ca Stella i-a facut-o cadou!

Tot ii explic , zice Da, mama...si azi dimineatza si-a pus in cap ca AZI e ziua Stellei la gradi.

#953 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 08 August 2013 - 08:47 AM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 07 August 2013 - 08:00 PM, a spus:

Mutti, bebelina mea e inca in burtica

Sarcina usoara itzi doresc!

Ce luna esti?

#954 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 August 2013 - 09:30 PM

[quote name='Mutti' date='08 August 2013 - 09:44 AM' timestamp='1375944266' post='203951']
[size=2] ( asta-i place la nebunie , ea e mare , merge la scoala exact ca cei mari [/size];)[size=2] )[/size]

cum ziceam , lor le place sa fii considerati copii mari si sa aiba activitati de copii mari. Explica-i maine ca gradinita e jobul si responsabilitatea ei si vezi cum reactioneaza.
Pana la urma dupa o perioada asa de lunga in care a stat in preajma voastra si a bunicilor e explicabil comportamentul lor.
Si noi dupa ce venim din concediu ne mobilizam la munca mai greu primele 2 -3 zile, ba ne trece prin cap sa ne sunam seful si sa spunem ca ne-am imbolnavit ca sa ne mai bucuram de 1-2 zile libere...:D
E clar ca a vrut sa speculeze momentul in favoarea ei.

[quote name='Mutti' date='08 August 2013 - 09:47 AM' timestamp='1375944421' post='203952']
In alta ordine de idei: Elena a primit o invitatzie la o zi de nastere de la Stella , o colega de gradi. Nu pricepe!
Stie ca si ziua ei vine acusica si zice ca e invitatzie la ziua ei , ca Stella i-a facut-o cadou!

Tot ii explic , zice Da, mama...si azi dimineatza si-a pus in cap ca AZI e ziua Stellei la gradi.
[/quote]

Daca am priceput bine, Stela a invitat-o la ziua ei, iar ea intrerpreteaza ca de fapt e o invitatie la ziua ei ( a Elenei)?

1- se alinta
2- foloseste metoda pshihologiei inverse ca sa obtina si ea petrecere :D. Intreba-o discret cam ce vrea ea sa faca de ziua ei....

[quote name='Mutti' date='08 August 2013 - 09:47 AM' timestamp='1375944464' post='203953']
[quote name='iulia nicoleta' date='07 August 2013 - 08:00 PM' timestamp='1375898452' post='203927']
Mutti, bebelina mea e inca in burtica

[/quote]

Sarcina usoara itzi doresc!

Ce luna esti?
[/quote]

Multumesc frumos...sunt in 5 luni jumate :hug:

Poate mai intra si alte fete care au copii si s-au confruntat cu diverse probleme de comportament la un moment dat.

Eu am aproape 5 ani la activ de lucru cu copii, am vazut zeci-sute de comportamente si reactii atat ale copiilor cat si ale parintilor.
Mie, din ce imi povestesti tu, nu mi se pare ca Elena ar iesi din tiparele unui comportament specific varstei ei, trebuie doar rabdare, mult calm si consecventa in decizii. Chiar daca e mai temperamentala , se poate modela. Plus ca, mie imi da imprensia unui copil inteligent, daca la aproape 3 ani se foloseste de diverse "tehnici" ca sa obtina ce vrea.

M-ai facut curioasa si sa-mi povestesti daca vrea petrecere si ea si daca "musca" la comparatia dintre gradinita si job. Eu stiu copii carora li s-a tot reperat treaba asta incat cand ii intrebi unde se duc sau de unde vin raspund : "de la job-ul meu ! " :hug:

#955 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 08 August 2013 - 10:11 PM

cu job-ul nu mai merge , ca a mers la cresa :hug:. iarna a inceput ca vrea si ea la servici asa ca tati a vb la cresa si a spus educatoarelor ca de azi Elena lucreaza la ei , sa-i dea de lucru. A mers treaba luni de zile. Mergea si ea la Arbeit in fiecare dimineatza.
Am vb cu ea acum cateva zile despre asta si a zis ca Arbeit-ul ei s-a inchis! Ea merge acum la gradi!

Cu petrecerea ai avut dreptate 100% , am vb cu ea azi despre petrecerea ei si mi-a zis ca vrea Winnie Puuh Party. Ca ea merge la Stella la petrecere ,etc....

#956 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 09 August 2013 - 11:52 AM

Vezi postareaMutti, la 08 August 2013 - 10:11 PM, a spus:

cu job-ul nu mai merge , ca a mers la cresa :hug:. iarna a inceput ca vrea si ea la servici asa ca tati a vb la cresa si a spus educatoarelor ca de azi Elena lucreaza la ei , sa-i dea de lucru. A mers treaba luni de zile. Mergea si ea la Arbeit in fiecare dimineatza.
Am vb cu ea acum cateva zile despre asta si a zis ca Arbeit-ul ei s-a inchis! Ea merge acum la gradi!

Cu petrecerea ai avut dreptate 100% , am vb cu ea azi despre petrecerea ei si mi-a zis ca vrea Winnie Pooh Party. Ca ea merge la Stella la petrecere ,etc....

incearca sa-i spui ca a schimbat serviciul (asa cum ar putea sa-l schimbe si mama, tata sau altcineva dintre cunoscuti) sau ca a fost promovata pentru ca a fost cuminte, pentru ca a crescut etc etc

scuzati de edit , dar nu aveam cuvintul "promovat" la indemana
fiica dacilor

#957 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 12 August 2013 - 11:47 AM

azi a dus-o Carmen la gradi. Stia de ieri ca o duce Carmen si ieri s-a bucurat. Azi , cum s-a trezit a marait ca ea nu vrea la gradi cu Carmen...M-am facut ca ploua ;)

la 7:20 am iesit afara , a oprit Carmen in fatza si i-a zis: Elena, hai repede , Carmen trebuie sa mearga iute-iute la servici. A legat-o pe scaun , a facut Pa si gata!
Cu ziua ei in sfarsit a intzeles ce si cum. Prima data merge la party la Stella , apoi la Elena Zambrana ( prietena ei de la cresa) si abia apoi vine petrecerea ei. Vrea Winnie Puuh party !

Azi am tot cautat decoratzii , postere , baloane , pahare , farfurii.......toate cu Winnie Puuh.

Ieri am vorbit de petrecere , mi-a zis pew cine vrea sa invite , stie ca va primi multe cadouri ;) ( tat-su zice: Vezi , seamana pe ma-sa. primul lucru' la cadouri ii sare mintea :angryfire: ).
Am intrebat-o ce vrea sa-i ia mama si tata cadou. A zis ca o maimutza.
Cum , maimutza? Ce maimutza? am intrebat-o. Atunci a ridicat manutzele , a inceput sa se scarpine asa ca maimutzele si Iii Uuuu AAA Iiii Aaaa Uuuuu ! Stii mama? Maimutza!

Mai mult n-am scos de la ea , azi cand merg sa o iau intreb la bgradi ca poate stiu ei mai mult :rolleyes:

#958 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 August 2013 - 07:50 PM

Mutti, imi cer suze n-am mai apucat zilele astea sa scriu pe aici. Ma termina caldurile astea. Ajung acasa pe jumate lesinata :)
Care mai e starea de spirit ? Mai caraie la gradinita?
Si cu maimuta cum e pana la urma? :)

#959 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 16 August 2013 - 08:10 AM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 14 August 2013 - 07:50 PM, a spus:

Mutti, imi cer suze n-am mai apucat zilele astea sa scriu pe aici. Ma termina caldurile astea. Ajung acasa pe jumate lesinata :P
Care mai e starea de spirit ? Mai caraie la gradinita?
Si cu maimuta cum e pana la urma? :D

cum se trezeste cum maraie ca nu vrea la gradi....apoi vine Carmen si o ia , mai plange cateodata , dar Carmen zice ca dupa nici un mic se opreste. Acum cateva zile cica i-a zis manuel ( 5 ani =)) ) , Auzi? De ce plangi? Sunt cu tine , vezi?

cand ajunge la gradi uita ca trebuie sa maraie.

Am comandat maimutza, si-a ales ieri una mov cu ochii mari ..........

#960 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 August 2013 - 08:49 AM

Anamaria, este doar din cauza obisnuintei si e doar o faza. Ei fuguta se obisnuiesc si se dezobisnuiesc. Si picea daca sta acasa cateva zile (vreo sarbatoare legata de we, sau vacanta ceva), zice ca nu mai vrea la gradi, vrea sa stea cu mami acasa. Daca ii spun ca mami merge la serviciu si nu ramane nimeni acasa, atunci zice: bine du-ma la mamaie. Ii spun ca si mamaie e la serviciul ei si incet, incet in scurt timp, cand isi intra acolo in ritm, distractie si joaca se reobisnuisnuieste si vrea ea singura la gradi. Asa si Elena, e doar o perioada/o faza, trebuie sa fiti statornici si cand incepe miorlaiala sa-i distragi atentia cu ceva (de ex. azi iti dau voie sa iti iei caiet si culori la gradi - chit ca acolo i le opreste la dulap, sau o papusica, sau bomboane sa servesti copiii etc).

Si noi suntem cu emotii ca de la 15 septembrie schimbam gradinita, va merge la una de stat. Aici obisnuinta a fost mare, ca am frecventat 1 an si jumatate si fiind gradi particulara, este atentie mare (3-5 copii au fost in grupa ei) si le cauta in coarne.
Asa cum spunea si Iulia, Bea vrea sa fie mare, sa aiba activitati, atitudini, preocupari de fetita mare, sa faca la fel precum fetele mai mari decat ea. "facem si noi ca fetele". Daca nepotica merge la scoala, deja de 2 luni si ea zice ca nu mai merge la gradi, merge la scoala. Si ca a invatat destul vrea la serviciu de acum. Imagine postata Si asa a ramas, fetitele cuminti merg la scoala. Acum e pregatirea ... si din septembrie o sa mearga la alta gradi - o gradi de fetite mari unde se pregateste pentru scoala.

Arata acest topic

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi