simonaro29, la 13 December 2010 - 09:59 AM, a spus:
Eu chiar m-am uitat în caietelul în care am notat tot,si aveam o masuratura exact la 4 luni si o saptamîna de aia am întrebat.
Deci la 4 luni si o saptamîna Denise avea 6,5 kg si 67 cm.Cît a fost bebe a fost lungana,acum nu mai creste asa,si nici nu e asa mare cum credeam ca o sa fie cind vedeam cum creste de bb
Cu fructele a început mai tîrziu.Dupa legume si carnita.Am început cu mar,pe care l-am copt.Apoi banana,asta cruda...dr Denise nu e prea dadea în vînt dupa banane,asa ca a mîncat mult mar...simplu,adica pireu de mar copt,sau în palte cu gris,orez.
Mai tîrziu i-am dat marul crud cu piscoturi de bb de la Alete,ei îi placea combinatie de numa.
Îi faceam si pireu mai exotic.Abuream mango si faceam pireu mai subtirel cuceva suc de maracuia.Ei i-a placut totdeauna acrut
Daniella,orezul ala fin,daca nu ma insel era de la Alete.
Treaba cu uleiurile,sa stii ca doctorii astia merg si ei dupa trend.Pe vremuri era Maiskeimöl,iar acum este rapsöl,pentru ca e in trend.Eu zic ca poti folosi decare vrei,doarcatrebuie sa fie unu calitativ bun.
Mie mi se pare prea mult 10 gr de ulei la o portioarade mîncare,dar na...o fi iar trendu.
Eu dupa ce faceam mîncarea pireu/dupa ce o macinam,adaugam un strop de ulei,si amestecam cu lingurita.
La cartof,morcov,pui îi puneam putin ulei de masline,dacaera ceva cu carne de vitel,punem Maiskeimöl,sau Rapsöl.
Deci daca eu cosideram ca amestecul de legume si carne e mai mild la gust,puneam ulei mai "puternic" sa îl aromeze.Si daca era vita,asta e aromata destul alegeam Mais/Raps.