Forum Culinar: Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici - Forum Culinar

Salt la continut

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici

#241 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 14 December 2010 - 05:18 PM

Vezi postareasimonaro29, la 13 December 2010 - 09:59 AM, a spus:

Maya , cand i-ai daz la Denise fructe? dupa carnitza ,mi-a zis mie. Tu i le-ai fiert? N-am intrebat daca sa fie crude sau fierte , o sa intreb. Stiu ca in Ro se dau crude....marul , de ex. Am impresia ca aici se dau fierte ,nu? Nu zapacite de tot , dar putzin dinstuite , nu?

Eu chiar m-am uitat în caietelul în care am notat tot,si aveam o masuratura exact la 4 luni si o saptamîna de aia am întrebat.
Deci la 4 luni si o saptamîna Denise avea 6,5 kg si 67 cm.Cît a fost bebe a fost lungana,acum nu mai creste asa,si nici nu e asa mare cum credeam ca o sa fie cind vedeam cum creste de bb :)

Cu fructele a început mai tîrziu.Dupa legume si carnita.Am început cu mar,pe care l-am copt.Apoi banana,asta cruda...dr Denise nu e prea dadea în vînt dupa banane,asa ca a mîncat mult mar...simplu,adica pireu de mar copt,sau în palte cu gris,orez.
Mai tîrziu i-am dat marul crud cu piscoturi de bb de la Alete,ei îi placea combinatie de numa.
Îi faceam si pireu mai exotic.Abuream mango si faceam pireu mai subtirel cuceva suc de maracuia.Ei i-a placut totdeauna acrut ;)

Daniella,orezul ala fin,daca nu ma insel era de la Alete.

Treaba cu uleiurile,sa stii ca doctorii astia merg si ei dupa trend.Pe vremuri era Maiskeimöl,iar acum este rapsöl,pentru ca e in trend.Eu zic ca poti folosi decare vrei,doarcatrebuie sa fie unu calitativ bun.
Mie mi se pare prea mult 10 gr de ulei la o portioarade mîncare,dar na...o fi iar trendu.
Eu dupa ce faceam mîncarea pireu/dupa ce o macinam,adaugam un strop de ulei,si amestecam cu lingurita.
La cartof,morcov,pui îi puneam putin ulei de masline,dacaera ceva cu carne de vitel,punem Maiskeimöl,sau Rapsöl.

Deci daca eu cosideram ca amestecul de legume si carne e mai mild la gust,puneam ulei mai "puternic" sa îl aromeze.Si daca era vita,asta e aromata destul alegeam Mais/Raps.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#242 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 December 2010 - 05:45 PM

ce ceai? e voie? nu-i mananaca fierul (adica il elimina din cauza ceaiurilor)?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#243 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2010 - 05:48 PM

:) si la 3 luni si o saptamana cat avea Denise?

#244 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 14 December 2010 - 05:58 PM

Vezi postareaDaniella, la 14 December 2010 - 05:48 PM, a spus:

:) si la 3 luni si o saptamana cat avea Dennise?

5720 g si 63 cm
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#245 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 14 December 2010 - 05:59 PM

Am fost si noi la eco, e sanatos tun, nu are probleme cu inima,la consultat 2 doctori.
Miine tre sa il duc pe dennis la control la ochi si apoi tre sa fac programare pt patrick pt vaccin si gata pe anul asta sper :)

#246 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2010 - 06:05 PM

Si aici tot uleiul de rapita se recomanda ca e bogat in omega3 , nu se recomanda uleiul de masline, da stiti cum e fiecare tara cu obiceiurile ei, Daniella mie mi-a zis pediatru ca bebelusi alaptati exclusiv pot sa nu faca caca si o saptamina ca nu e problema, al meu face cel putin o data pe zi, acum are 7800gr

#247 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 14 December 2010 - 07:54 PM

Vezi postareasissi, la 14 December 2010 - 06:05 PM, a spus:

Si aici tot uleiul de rapita se recomanda ca e bogat in omega3 , nu se recomanda uleiul de masline, da stiti cum e fiecare tara cu obiceiurile ei,

La cum venereaza italienii uleiul, ma mir ca nu si-l pun si-n cafea. :) Gustarea preferata a lui Manu, care o primeste si de la gradi e paine cu ulei si oregan.Si desi o mananca la gradi mi-o mai cere si acasa, asa ca desert. =))

#248 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 14 December 2010 - 08:18 PM

Vezi postareaEataly, la 14 December 2010 - 07:54 PM, a spus:

Vezi postareasissi, la 14 December 2010 - 06:05 PM, a spus:

Si aici tot uleiul de rapita se recomanda ca e bogat in omega3 , nu se recomanda uleiul de masline, da stiti cum e fiecare tara cu obiceiurile ei,

La cum venereaza italienii uleiul, ma mir ca nu si-l pun si-n cafea. :) Gustarea preferata a lui Manu, care o primeste si de la gradi e paine cu ulei si oregan.Si desi o mananca la gradi mi-o mai cere si acasa, asa ca desert. =))

Asa eu!Îl venerez precum italienii!Ador sa întind o bucata de pîine în ulei bun fie cu oregano,basilikum,chili,sau de toate amestecate...ce-o fi!
În ultimii ani mi-am tot adus din Italia.Îmi plac cele de Liguria,Toscana...în orice caz sa fie bune.
Si balsamico tot din Italia am.Cîteodata mai cumpar si de aici,dar tot din Italia(v-ati prins,da :) )
Anul asta m-am aprovizionat bine...cred ca-mi ajung toate pîna la anul în vara :)

Daaar,nici uleiurile de masline cretane nu-s de lepadat!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#249 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 15 December 2010 - 10:04 AM

Maya , cica 8-10 grame inseamna o linguritza. Si am intrebat daca nu-i prea mult , a zis ca deloc ., Fett macht klug.....nush daca are dreptate sau nu. In orice caz , e pt creier uleiul.

Io de rapitza am auzit si de la doctor si de la cunostintze cu copii , numai cumnata-mea a auzit de MaiskeimöL. Si de masline , pana acum nu.

Io-i cumpar de rapitza , sa vad unul bun....

#250 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 15 December 2010 - 04:14 PM

Cînd era Denise BB,asa mi-a zis si mie toata lumea...Maiskeimöl :)
Cum ziceam,eu i-am dat în functie de meniu.Eu nu ascult tot timpul de lume.Si sînt de parerea ca fiecare tre sa faca cum crede el ca e mai bine.La sfaturile din afara trebuie doar sa te ghidezi oleaca :(

Uite,exact acum am cîntarit o lingurita chiar de Rapsöl,si are aproape 2 g,iar una mare are exact 10 g
Deci o lingura mare de ulei,într-o portie de papa pt. bb,este definitiv prea mult!Asta e parerea mea :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#251 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 15 December 2010 - 04:21 PM

Vezi postareaMaya, la 15 December 2010 - 04:14 PM, a spus:

Cînd era Denise BB,asa mi-a zis si mie toata lumea...Maiskeimöl :(
Cum ziceam,eu i-am dat în functie de meniu.Eu nu ascult tot timpul de lume.Si sînt de parerea ca fiecare tre sa faca cum crede el ca e mai bine.La sfaturile din afara trebuie doar sa te ghidezi oleaca :(

Uite,exact acum am cîntarit o lingurita chiar de Rapsöl,si are aproape 2 g,iar una mare are exact 10 g
Deci o lingura mare de ulei,într-o portie de papa pt. bb,este definitiv prea mult!Asta e parerea mea :)

si a mea :)

O fi agresit , a zis ca sa-i pun un TL de ulei . Mai mult nu-i pun.

#252 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 15 December 2010 - 04:35 PM

eu acum aflu ca se da ulei la bb. Lui Stef i-am dat cand a crescut mai mare (pe la 1 an si ceva) si era din ala de peste. Eu ma strambam la el dar ea mai cerea o lingurita. Cu teo (6 luni) nu am inceput sa-i dau ulei, abia am inceput diversificarea acum 2 sapt. Am sa intreb doctorul despre ulei, sa vad care e trendul aici.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#253 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 December 2010 - 12:24 AM

Aura, cum ai procedat in aceste 2 sapt cu diversificarea?

#254 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 December 2010 - 12:25 AM

Vezi postareaMaya, la 14 December 2010 - 05:58 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 14 December 2010 - 05:48 PM, a spus:

:pupic: si la 3 luni si o saptamana cat avea Denn
ise?

5720 g si 63 cm

Deci Bea e categoria tantarel :icon_fessee: . Noi suntem cea mai mica (la trup) din comunitatea noastra de aici :-*

#255 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 16 December 2010 - 12:38 AM

Vezi postareaDaniella, la 16 December 2010 - 12:24 AM, a spus:

Aura, cum ai procedat in aceste 2 sapt cu diversificarea?

am alaptat ca de obicei, in plus am inceput sa-i dau la masa de pranz 2 lingurite de suc de mere, dar il durea burtica si l-am intrerupt. Am trecut pe morcovi, tot suc, din care i-am dat vreo 3 zile. Apoi am inceput cu un piure mai lung, mai mult zeama de morcov si cartof. Dupa care am ajuns la doctor si mi-a zis ca e cam slabut si trebuie trecut la 2 mese mai solide. Acum ii dau la pranz piure de legume, sau banana diluata cu lapte, iar seara la 6 ii dau cereale. Iar inainte de culcare, pe langa san, completam cu formula din care nu bea niciodata mai mult de 60 ml. Peste o sapt. avem din nou control pentru greutate si vedem atunci cum am progresat.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#256 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 16 December 2010 - 09:35 AM

Suc ´de morcovi crud , nu? Si de mere la fel?

Mie mi-a zis sa incerc sa ocolesc tot ce poate avea acid , tot ce-i crud. Dar poate ca asta pt ca a mea va incepe sa pape la 4 luni.

La ce vars´ta ai inceput diversificarea , Aura?

Si cam cate linguritze i-ai dat la o masa?

#257 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 16 December 2010 - 09:42 AM

V-am spus ca Elena e racita bine? Daca nu, va spun acum. Are un inceput de bronsita.
Tusea ca lumea , acum i-a mai trecut. Cica sirop da tuse nu se´da la pitici asa mici , am primit niste supozitoare , sa fac baie de aburi cu ceai de musetzel si sa merg cu ea la homeopat daca vreau ca dr meu nu se ocupa de asa ceva. Cum am inceput sa-í dau globuli e mai bine. Partea proasta era ca tusea i-a facut e faceSpaß si tusea si aiurea , se facea...cam 10 min se facea ca tuseste si radea , radea....imi era teama sa nu o doara gatul. Acum s-a mai oprit din prostia asta.

Azi trec pe la Heilpraktikerin iar ca trebe sa iau ceva pt mine, mi-a zis ca e ceva sa linisteasca pruncii la dureri de dintzi , atunci cand tzipa rau. Inca nu e cazul dar vreau sa vb cu ea.

Febra n-a facut deloc asta mica.

Ah, si mi-a mai zis sa o scot minim o ora pe zi afara , bine impachetata :)

#258 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 December 2010 - 10:43 AM

Insanatosire grabnica elenei :) Vedeti cite tari atitea obiceiuri si eu l-am avut pe patrick un pic racit si a si tusit ,o singura data a facut febra 37,8 si i-am dat supozitor paracetamol, l-am dus la dr si mi-a dat sa ii dau sirop de tuse Prospan 10picaturi de 3ori pe zi si Otrivin picaturi de pus in nas ca era si infundat.
azi la 11.20 mergem la vaccin
Simo, eu pt diversificarea lui dennis am avut ca si ghid cartea "Rezepte und Tipps für Babys Beikost" de Ingeborg Hanreich , mi-a recomandat-o si pediatru si cred ca tot dupa asta o sa ma ghidez si la patrick cind va fi timpul

#259 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 17 December 2010 - 09:07 PM

Merci , Sissi , am cautat la amazon nu o au , o sa o comand cand merg la librarie.

Exact acelasi tratament l-m primt si noi , numai ca Prospan-ul a fost supozitoare ca Elena e Prea mica. Si i-am dat si globuli , Ferrum Fosforicum , cred. ( Are Akonitum )

#260 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 17 December 2010 - 10:06 PM

AMaria,tu le ai cu globuli?Stii cum îi ceheama pe unii pentru întarirea sistemului imunitar?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

Arata acest topic

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15