Forum Culinar: Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici - Forum Culinar

Salt la continut

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici

#361 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 20 February 2011 - 12:47 PM

Pai , din baie mi-o luat-o tat'su , o pus-o pe masa de infasat , apoi am luat ún halat de baie pe mine si m-am ocupat de ea. Io n-o dau cu nimic,din cand in cand cu ulei de masline.

Sticla o am pregatita , o duc la ea in camera , o pun in sac si-i bag sticla-n gura. Cand sunt gata sunt si uscata ! :occasion15:

Baie facem de 2 ori pe saptamana, nu mai facem numai la saptamana ca-i place mult si a zis dr sa o tzin cat mai mult in apa , cat mai adanc pt ca-i dezvolta muscculatura. si sta in vana acum cel putzin jumate de ora ! Data trecuta chiar 45 de min!

#362 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 22 February 2011 - 09:41 PM

Fusaram la dr , facuram U5. Fata , la prima masuratoare avu numai 65 cm , m-am speriat!!!. Apoi la a doua 69 :). N-o stat bine.

De ingrasat nu s-o ingrasat mult , are 6800. O luat o kila in 2 luni , cam putzin. De aia zice dr sa-i dam de mai putzine ori de mancare si mai mult o data , dar despre asta am scris la diversificare.

Nu-i mare , e micutza dar dezvoltata normal.
Si io care ma gandeam ca-i prea grasa !!!!!

Tre' sa-i tai papa de noapte .....

Ca daca mananca tot cate putzin nu-i bine.

#363 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 February 2011 - 12:49 AM

lunile 5 si 6 standardul este intre 400 si 600 g/luna. Deci 1 kg in astea 2 luni e perfect, e media!

Io am d-abia 6 kg, nici nu ma mai cantaresc pana mergem la control, dupa data de 3, ca mi-e groaza de cantar! :) :P

adica mancat rar si putin nu te ingrasi? dar tu ziceai ca Elena mananca de 3 ori cate 200 g, nu e suficient asa? Beatrice nu mananca o zi intreaga 200g de mancare :P

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#364 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 23 February 2011 - 10:19 PM

Vezi postareaDaniella, la 23 February 2011 - 12:49 AM, a spus:

lunile 5 si 6 standardul este intre 400 si 600 g/luna. Deci 1 kg in astea 2 luni e perfect, e media!

Io am d-abia 6 kg, nici nu ma mai cantaresc pana mergem la control, dupa data de 3, ca mi-e groaza de cantar! :tongue4: :lol:

adica mancat rar si putin nu te ingrasi? dar tu ziceai ca Elena mananca de 3 ori cate 200 g, nu e suficient asa? Beatrice nu mananca o zi intreaga 200g de mancare =))

Nu tot timpul manca asa , ca daca nu manca tot , ii mai dadeam peste juma de ora , su uite asa ne-a pacalit ca ajunsesem sa-i dam intruna papa. tot cate putzin.....
Azi noapte nu i-am mai dat lapte , sunt ca un Zombi ca n-am dormit deloc!!!!!

De nervoasa ce o fost , nici n-o vrut lapte de dimineatza!

#365 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 February 2011 - 09:11 AM

auoleu! de ce nu a dormit? ii dadeai sticla noaptea?

#366 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 24 February 2011 - 01:05 PM

Fetelor, citesc asa in fuga ca de obicei, dar cand dau cu ochii de greutatea fetelor ma pocneste. Pai stai asa ca bebe meu are peste 7kg si e sigur mai mic decat fetele voastre, este?
M-am mirat putin pt ca bebe meu nu a mai luat bine in greutate dupa 2 luni, abia de curand a inceput sa mai puna pe el de cand cu formula de lp special. Na, sa mi se mai aseze inima la loc ca bebe meu desi bolnavior totusi creste ok. Cand n-ai ochi decat pentru bebele tau realitate se distorsioneaza. Va dati seama cat de speriata am fost in perioada asta ca bebele meu datorita problemelor de piele nu se dezvolta normal... Adevarul e ca poarta body-uri de 6 luni si ii sunt fixe :hungry: , cum ziceam... nu mai gandesc coerent de cand cu problemele lui.

#367 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 24 February 2011 - 01:27 PM

Io am o cunostintza in Ro , bebele e cu 2 saptamani mai mare ca Elena si avea acum vreo luna 9 kile!!!!!!!!!!!!!!!!

Da , Daniella , Elena a mancat tot timpul noaptea , o data in ultima vreme . Apoi deloc , dar numai cateva zile. Cand am inceput la servici a inceput sa se trezeasca de 2 ori!!!!!

#368 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 February 2011 - 01:35 PM

Pisoi la tine cel mai imp e sa ii mearga bine lui bebitza cu pielea. El nu e diversificat, papa doar laptic? Nu cred ca e cazul sa iti faci probl cu greutatea. Mai rau e la mine, ca desi sanatoasa nu ia in greutate decat tare greu, ori are arderi mari, ori suge prea putin pt ca nu e mancacioasa, inclin sa cred ca e a doua varianta.

Mutii, e teama de separare cred ... si Bea e mai agitata de cand am inceput serviciul si a inceput sa se trezeasca peste noapte, dar dupa 2 sapt si.a revenit, acum nu se mai trezeste.

#369 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 February 2011 - 01:43 PM

Vezi postareaDaniella, la 24 February 2011 - 01:35 PM, a spus:

Pisoi la tine cel mai imp e sa ii mearga bine lui bebitza cu pielea. El nu e diversificat, papa doar laptic? Nu cred ca e cazul sa iti faci probl cu greutatea. Mai rau e la mine, ca desi sanatoasa nu ia in greutate decat tare greu, ori are arderi mari, ori suge prea putin pt ca nu e mancacioasa, inclin sa cred ca e a doua varianta.

Mutii, e teama de separare cred ... si Bea e mai agitata de cand am inceput serviciul si a inceput sa se trezeasca peste noapte, dar dupa 2 sapt si.a revenit, acum nu se mai trezeste.

Daniella, asa e, important e sa ii treaca pielea - acum suntem pe antibiotic pentru o infectie la ureche si toata eczema a revenit, iar nu mai dormim noptile.

El nu mai e diversificat. Eu am inceput sa-i dau fructe pe la 4 luni nestiind ca nu ar trebui, neavand un diagnostic pentru pielea lui. Dupa ce am primit diagnostic si am citit despre (ca doctora nu s-a deranjat sa-mi spuna!), am aflat ca bebeii cu intoleranta la lactoza nu trebuie introdusi la solide ca ceilalti bebei, ci cat mai tarziu :( . I-am facut mai mult rau decat bine. A primit solide vreo doua saptamani, dar f putin, seara. In sfarsit, curand trebuie sa re-incepem si noi pt ca el saracu e disperat sa mamance, trebuie sa-l tin cu spatelel la noi cand mancam ca asa tare pofteste :) .

Nici tu nu ar trebui sa-ti faci griji cu greutatea ei daca e sanatoasa, vesela si activa. Fiecare bebel e diferit si fetele in general sunt mai finute asa, papa si mai putin.

#370 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 February 2011 - 01:56 PM

Noi o punem pe Bea in scaunelul ei intre noi, la masa (noi pe capete, ea pe mijloc) nu pofteste catusi de putin... e atrasa de alte chestii de prin bucatarie ... , e drept ca mancam dupa ce mananca ea ...cele 3-5 lingurite pe care le primeste ...

Sa fie bebeii sanatosi! ca mai vedem noi mai incolo cu greutatea! e usor de spus, dar ca orice mama cred ca din orice ne umplem de griji :)

#371 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 February 2011 - 01:59 PM

Daniela te inteleg perfect cu grijile :(

Incearca sa o pui la masa impreuna cu voi si sa mancati impreuna. Stiu ca e putin mai complicat, dar te va ajuta si pe tine sa slabesti :) (nu stiu daca ai nevoie! am incercat o gluma).

mancati voi o lingura, apoi o lingura ii dai ei samd. sa o faci sa astepte putin dupa partea ei, nu sa te rogi tu de ea :( . doar o sugestie, la noi a mers, nu stiu daca merge la toata lumea.

#372 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 February 2011 - 03:04 PM

o sa incerc si varianta propusa de tine
si, da, am mare nevoie sa slabesc, am in continaure 8 kg in plus, dupa 3 sapt de la nastere nu am mai dat un gram jos

Bea cand are ea chef sa pape, deschide gura atat de repede ca nici nu am timp sa incarc lingurita, desi stau cu castronelul cat mai aproape de gurita ca sa scurtez traiectul. Daca intarzii cu lingurita urmatoare miorlaie ... Cand e satula strange buzitele.
Iar cand nu are chef sa pape, nici nu vrea sa stea in scaunel, se matzaie :) ori dupa ce o asezi ori dupa primele lingurite ... dupa care scuipa mancarea si se pune chiar pe plans :( ! Ne dreseaza ea pe noi ... :(

#373 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 26 February 2011 - 12:32 PM

Sa va pove aci cum e la innot:

Intram in apa si udam putzin copilul ca sa se obisnuiasca ,sarim putzin ca sa se obisnuiasca incetul cu incetul. Elena cand da de apa incepe sa dea din picioare :wub:

Apoi stam vreo 5 min cu ei in bratze , apoi ii luam de umeri si-i dam pe lateral prin apa , intzelegetzi cum? Ii tragem asa in stanga si in dreapta cam cate un m. Apoi ne asezam in fatza lor si-i tragem spre noi. Ei ridica pricioarele , plutesc si incearca sa dea din picioare. Apoi ii tzinem numai de burta.
Acum arunca in apa mingi si ratzuste si tot tzinandu-i mergem spre ele.

Apoi ii punem in fund pe margina si facem Hopa in apa si-i tragem inspre noi. Si iar repetam

Si iar mingi.

Si apoi avem 20 de min libere.

#374 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 February 2011 - 10:09 AM

woaaa ce fain
mergem si noi acum sa vedem bazinul pt bebi
la noi sun -10 grade ...mi-i frik brrr :floare:

#375 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 27 February 2011 - 11:33 AM

Vezi postareaDaniella, la 27 February 2011 - 10:09 AM, a spus:

woaaa ce fain
mergem si noi acum sa vedem bazinul pt bebi
la noi sun -10 grade ...mi-i frik brrr :violent6:

Noi facem in bazinul mare.

Daniella , oricum mergi cu masina ,asa ca n-are nik daca-i frig. O imbraci bine cand iesi si gata. Si la noi au fost nush cate grade minus ( nu chiar -10 ) data trecuta si a fost OK.

#376 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 February 2011 - 11:39 AM

pai si aici tot la bazinul mare, dar e un baby spa
poti opta pt curs individual sau de grup, la cel de grup trebuie si un parinte insotitor. La tine platesti si tu?
La noi in afara de abonament se platesc 2 carduri de club: unul pt copil, unul pt insotitor. Nu stiu sigur daca ala de insotitor e transmisibil (sa merg o data eu, altadata tati).

Dar chiar dc o imbraci si o usuci bine, totusi e cu porii deschisi si la asa friguri ..., mi-e oleak de teama sa nu raceasca. Nu vrea tati azi sa mergem ca cica nu se simte bine, il ia raceala. Vroiam si la cumparaturi ... dar nah, la cate am de luat nu pot merge fara el (3 lazi numai de fructe) ca nu pot sa duc carutul de cumparaturi cu o mana si caruciorul cu alta mana :violent6: .

#377 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 27 February 2011 - 12:23 PM

Vezi postareaDaniella, la 27 February 2011 - 11:39 AM, a spus:

pai si aici tot la bazinul mare, dar e un baby spa
poti opta pt curs individual sau de grup, la cel de grup trebuie si un parinte insotitor. La tine platesti si tu?
La noi in afara de abonament se platesc 2 carduri de club: unul pt copil, unul pt insotitor. Nu stiu sigur daca ala de insotitor e transmisibil (sa merg o data eu, altadata tati).

Dar chiar dc o imbraci si o usuci bine, totusi e cu porii deschisi si la asa friguri ..., mi-e oleak de teama sa nu raceasca. Nu vrea tati azi sa mergem ca cica nu se simte bine, il ia raceala. Vroiam si la cumparaturi ... dar nah, la cate am de luat nu pot merge fara el (3 lazi numai de fructe) ca nu pot sa duc carutul de cumparaturi cu o mana si caruciorul cu alta mana :violent6: .

Daniella , nu caruciorul !!! Ia maxi-cosi , sau cum ii spui tu. Si-l pui pe carutzul de cumparaturi. Sa vezi ce-o sa-i placa!!!! Elena e incantata ca vede tot de acolo. Mie-mi place sa merg numai cu ea la cumparaturi, noi fetele :violent5: :violent1:. Imi da o senzatzie de incredere. POT si singura. MA DESCURC!

Prima data am plecat cu ea pana la bazinul de innot ( nush daca-s 15 de mers pe jos) , numai ca sa vda ce se intampla daca-i singura in spate. Apoi am mers la cumparaturi....

La innot eu nu platesc nimic pt ca sunt membra in clubul sportiv si platesc o cotizatzie trimestriala. 30-40 de Euro , parca. Si am cursuri de gimnastica , de recuperare , de innot...toate gratuit. Macar daca m-as duce la toate cate-s gratuite!!!! Momentan nu merg decat la innot. Fata nu plateste pana la 2 ani. Vorbesc de asociatzia sportiva. Tat'su ar trebui sa plateasca , nu mult , putzin , pt ca am reducere eu pt el. Dar pt ca nu intra de fiecare data in apa , sau ca nu vine de fiecare data , a zis instructoarea ca nu-i ia bani. Stie ca mie mi-e cam frica de apa si a zis ca pt ea e important sa fie cineva cu care sa-mi dea incredere pt ca sa nu o molipsesc pe Elena.

Data trecuta tat'su o stat pe margine si o facut poze.

#378 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 February 2011 - 12:39 PM

am vazut parinti asa cu cosul de masina pusa peste carutul de umparaturi..., dar nu am incercat ...ca eu nu sunt prea rpietena cu cosul de masina (in oras tot in landou merge Bea in spate cu mine sau singura, daca conduc eu) ... nu da ... ca stiu: ai spus ca la voi nu-i voie.

La noi nu sunt asociatii sportive de astea unde sa nu plateasca copiii, de-aia tb sa o duc la baby spa. E vreo 150€ /luna, 1 sedinta /sapt pt ea si 25 € 2 carduri pt ea si insotitor, dar o sa aflu mai multe cand merg.
Voi de cate ori mergeti /sapt?
I-a facut pofta de mancare? A dormit mai bine dupa? ai obs vreo schimbare? are apa clor?

#379 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 27 February 2011 - 12:59 PM

Vezi postareaDaniella, la 27 February 2011 - 12:39 PM, a spus:

am vazut parinti asa cu cosul de masina pusa peste carutul de umparaturi..., dar nu am incercat ...ca eu nu sunt prea rpietena cu cosul de masina (in oras tot in landou merge Bea in spate cu mine sau singura, daca conduc eu) ... nu da ... ca stiu: ai spus ca la voi nu-i voie.

Sorry , dar tu esti INCONSTIENTA , Daniella. Un BB are nevoie de o zgaltzaitura mai puternica pt ca sa primeasca probleme la creier sau cum naiba se numeste , comotzie?????
Isuse , Daniella , nu-i vb daca e voie sau nu!!! Crezi TU ca e bine? Itzi asumi TU riscul?????

La noi nu sunt asociatii sportive de astea unde sa nu plateasca copiii, de-aia tb sa o duc la baby spa. E vreo 150€ /luna, 1 sedinta /sapt pt ea si 25 € 2 carduri pt ea si insotitor, dar o sa aflu mai multe cand merg.
Voi de cate ori mergeti /sapt?
I-a facut pofta de mancare? A dormit mai bine dupa? ai obs vreo schimbare? are apa clor?

Mergem o data pe saptamana , tzine cam o ora, dupa e terminata!!!!!! Nici la imbracat nu macane , e ca in transa. Are apa clor dar ne dusuim bine amnadoua dupa.

#380 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 February 2011 - 01:09 PM

Mie mi se pare in landou ca sta mai trainic legata fedeles (in salopeta de puf, paturica si cu husa de la landou nici nu are loc sa miste) apoi e blocat landoul cu scaunul din fata. In cos sta cocosata si adoarme cu capul in piept, plus ca nu o pot imbraca gros si nu am cum sa o scot pe afara ca ii frig apoi ...

ScaMaxy cosi al tau pana la cate kg e? ai luat scaun mai mare? La noi e pana la 6 kg si ea avea ieri 6,210, acu i-l folosesc peste scaunul de mancat, ca nu am pernuta inca. Nu mai stiu dc v-am spus ca mi.a cerut la tapiter 250 lei adica 70 euro sa-mi refaca o husa noua dupa model si nu am dat ...am trimis in alta parte si astept sa mi.o faca. Pana atunci am pus maxy-cosi peste scaunul de masa si sta la marele fix si legata cu centurile de la scoica.

Arata acest topic

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic