Forum Culinar: Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici - Forum Culinar

Salt la continut

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici

#521 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 April 2011 - 10:33 AM

se rostogoleste acum de vreo 2 zile mai ales ... nu mai sta pe spate, cum o pun, hopa rostogol pe burta. Pana si noaptea cand sa o alaptez: o pun pe spate, ea hop pe bruta, iar o intorc pe spate ea rostogol pe burta :pupic:

Eu o pun in tarc, am tarc mare ... unde are multe jucarii, dar nu are loc de patrulat de-a busilea ...

O sa o mai pun in patul mare si ... daca vad ca are chef de plimbare pe 4 ...poate gasesc ceva sa pun pe jos (mie teama ca e rece si sa nu o traga curent sa raceasca pe jos). Am 20 grade in casa (Sapt trecuta am avut 17-18 ca am oprit caldura), voi?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#522 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 23 April 2011 - 12:12 PM

ia spunetzi , fac eu ceva gresit?

ieri a fost prietena mea la mine cu aia mica , o grasuna :pupic:.

E cu 2 luni mai mica decat Elena , cam la varsta ei Elena n-a mai vrut lapte decat dimineatza. Lorena bea , dar cum bea? ia o gura 2 , ma-sa iar ii da sticla...si tot asa , dureaza o ora , eu cand n-a mai vrut Elena am lasat-o , oare trebuia sa insist?

Eu am incercat sa-i fac la fata ore fixe de masa , pe cat am putut , dimineatza mai variaza ca eu cateodata plec la 7.30 la servici , alta data la 11.00.....seara daca vad ca nu-i e foame iar ii dau mai tarziu.....jumate de ora , chiar o ora se poate lungi. Dar cand ii dau , Elena mananca , apoi cand nu mai vrea se stramba , daca nu intzeleg si mai incerc imi da peste lingura si mai bine ma linistesc. Daca face foame dimineatza , manca seara ca apucata , plangand :) . Aseara cand ii dadui sa mance, tot imi facu' pretena observatzie ,ca-i dau prea iute. Pai daca asa vrea? Daca ii e foame????? Ca la amiaza n-o prea vrut sa mance.... Bun ca dupa-masa iar m-o bodoganit ca tzin fata flamánda , ca de ce n-am mai incercat sa-i dau mai tarziu? Ea umbla dupa fata 3 ore cu masa , nu exagerez , ii canta , apoi iar lapte , iar mancare...cum s-o´lase flamanda?

Io daca nu mai vrea impachetez treburile si gata pana la masa urmatoare ( pe care , daca-i nevoie , i-o dau mai repede). Asa am facut de cand avea 4 luni , masa-i masa , joaca-i joaca.

Gresesc eu? N-am inima?

#523 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 23 April 2011 - 12:14 PM

Vezi postareaDaniella, la 23 April 2011 - 10:33 AM, a spus:

se rostogoleste acum de vreo 2 zile mai ales ... nu mai sta pe spate, cum o pun, hopa rostogol pe burta. Pana si noaptea cand sa o alaptez: o pun pe spate, ea hop pe bruta, iar o intorc pe spate ea rostogol pe burta :pupic:

Eu o pun in tarc, am tarc mare ... unde are multe jucarii, dar nu are loc de patrulat de-a busilea ...

O sa o mai pun in patul mare si ... daca vad ca are chef de plimbare pe 4 ...poate gasesc ceva sa pun pe jos (mie teama ca e rece si sa nu o traga curent sa raceasca pe jos). Am 20 grade in casa (Sapt trecuta am avut 17-18 ca am oprit caldura), voi?

N-o trage, Daniella. Noi inca mai putem sa facem sub 20 noaptea , dar cine stie pt cata vreme....:)

#524 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 23 April 2011 - 12:38 PM

Vezi postareaMutti, la 23 April 2011 - 12:12 PM, a spus:

ia spunetzi , fac eu ceva gresit?

ieri a fost prietena mea la mine cu aia mica , o grasuna :pupic:.

E cu 2 luni mai mica decat Elena , cam la varsta ei Elena n-a mai vrut lapte decat dimineatza. Lorena bea , dar cum bea? ia o gura 2 , ma-sa iar ii da sticla...si tot asa , dureaza o ora , eu cand n-a mai vrut Elena am lasat-o , oare trebuia sa insist?

Eu am incercat sa-i fac la fata ore fixe de masa , pe cat am putut , dimineatza mai variaza ca eu cateodata plec la 7.30 la servici , alta data la 11.00.....seara daca vad ca nu-i e foame iar ii dau mai tarziu.....jumate de ora , chiar o ora se poate lungi. Dar cand ii dau , Elena mananca , apoi cand nu mai vrea se stramba , daca nu intzeleg si mai incerc imi da peste lingura si mai bine ma linistesc. Daca face foame dimineatza , manca seara ca apucata , plangand :) . Aseara cand ii dadui sa mance, tot imi facu' pretena observatzie ,ca-i dau prea iute. Pai daca asa vrea? Daca ii e foame????? Ca la amiaza n-o prea vrut sa mance.... Bun ca dupa-masa iar m-o bodoganit ca tzin fata flamánda , ca de ce n-am mai incercat sa-i dau mai tarziu? Ea umbla dupa fata 3 ore cu masa , nu exagerez , ii canta , apoi iar lapte , iar mancare...cum s-o´lase flamanda?

Io daca nu mai vrea impachetez treburile si gata pana la masa urmatoare ( pe care , daca-i nevoie , i-o dau mai repede). Asa am facut de cand avea 4 luni , masa-i masa , joaca-i joaca.

Gresesc eu? N-am inima?

doi copi nu-s identici. al meu are 6 luni juma, minca orez de la fraxu, refuza piureu de morcovi. nici de la muma-sa nu prea mai vrea. noa, daca ase vrea el ...

btw, dca copila e "grasuna" ceva e-n neregula
Lasati dolarii sa vina la mine!

#525 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 23 April 2011 - 12:39 PM

Vezi postareaDaniella, la 23 April 2011 - 10:33 AM, a spus:

noi avem 32 de grade, tzinem copii-n curugol ca tzaganii. io la almic ii dau drumu' pe covor, se joaca cu alamare cu trenurile.
Lasati dolarii sa vina la mine!

#526 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 April 2011 - 07:21 PM

am pus un covoras si o plapumioara mai subtire peste si jucarii. Cand s-a trantit pe-o parte cu capul de jos o rasunat oleak :occasion14: . Nu o mai pun. Lasa ca e tarcul mare si o mai pun si in patul mare unde are loc mai mult decat pe jos.

Azi n.a mancat nik fi-mea. Doar cateva bucatele de strugure (fara seminte si coaja) si de banana dimineata. Cand i le.am dat un picut prin blender nu le.a mai vrut ...bucatele ii placeau ei! La pranz am fost plecati si a mancat oleak de paine si un iaurtel. In rest cu legume, carne degeaba am momit-o azi ca nu le-a acceptat deloc!

Mutti, daca e bine cu greutatea, cred ca e mult mai bine daca are un program de masa, decat sa mananance una-ntruna!

Si eu cand stateam acasa si o alaptam toata ziua dorea sa mai suga putin (o ora- 1,5h ... ma testa daca sunt la dispozitia printesei! Apoi am inceput eu sa i le mai raresc, ca nu manca deloc hrana solida (si pt ca am inceput serviciu), le preparam manca 3 lingurite, le aruncam.

Cred ca e bine cu orar fix de mese: obiceiurile alimentare de astazi vor avea influenta asupra celor de mai tarziu.

#527 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 24 April 2011 - 11:06 AM

Daniella , poate ies dintzii ca si Elena n-a prea avut pofta inainte. Ba in zilele cand ies dintzii chiar nu prea vrea mancare , vrea lapte. Aseara n-a prea vrut sa manance deloc si toata noaptea s-a foit , s-a trezit la 6 fara si dimineatza a mancat lapte de numa. Cand am dus-o sa o culc de amiaza am vazut ( simtzit) ca a strapuns al doilea dinte , aseara nu se simtzea.

#528 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 24 April 2011 - 11:08 AM

Vaxile , fata-i grasuna dupa parerea mea , e cu 2 luni mai mica, cam cat Elena de lunga ( ma-sa e cu 15 cm mai inalta ca mine , e normal :-* ) si pare mai grea ca Elena. La aproape 6 luni are 8 kile si ceva....nu stiu cat o fi normal.

#529 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 24 April 2011 - 06:47 PM

Vezi postareaMutti, la 24 April 2011 - 11:08 AM, a spus:

Vaxile , fata-i grasuna dupa parerea mea , e cu 2 luni mai mica, cam cat Elena de lunga ( ma-sa e cu 15 cm mai inalta ca mine , e normal :-* ) si pare mai grea ca Elena. La aproape 6 luni are 8 kile si ceva....nu stiu cat o fi normal.

Tabelul zice:

6.Monat - 7.400 g Abweichungen de +/- 800 g sînt în grafic vazute ca normal.Deci fetita aia se încadreaza bine în grafic.Tinînd cont ca e mai mica ca Elena cu doua luni,dar la fel de lunga ca ea,e normal sa fie si asa greuta.Din moment ce si mama-sa e o femeie înalta,poate si ta-su,atunci e clar ca si "grasuna" va fi un om mai mare.

Denise la 6 luni a avut 7580 g si 69/70 cm.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#530 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 25 April 2011 - 09:54 AM

Mai depinde si de greutatea copilului de la nastere,de ex patrick sa nascut cu 4150gr la 7 luni la control avea 1065gr, dr a zis ca e ok.
Mutti, eu cred ca ai procedat bine cu bebele tau, eu nu am avut taria ta sa fiu consecventa de la inceput si a fost o perioada cind ma milogeam de dennis sa manince seara sa nu se culce flamind si ajunsesem sa stau o gramada de timp dupa fundul lui.

#531 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 25 April 2011 - 11:21 AM

Am cantarit ieri fata , 8 kile in cap , o fi prea mica la 8 luni? A mea s-a nascut cu 2950 gr.

are falci dar bulanele nu mai sunt asa obeze ca la 5 luni , de ex , are carnatzi , are manutzele durdulii , sunculitze....

Unde-i tabelu' ala , Maya?

#532 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 25 April 2011 - 11:37 AM

Vezi postareaMutti, la 25 April 2011 - 11:21 AM, a spus:

Am cantarit ieri fata , 8 kile in cap , o fi prea mica la 8 luni? A mea s-a nascut cu 2950 gr.

are falci dar bulanele nu mai sunt asa obeze ca la 5 luni , de ex , are carnatzi , are manutzele durdulii , sunculitze....

Unde-i tabelu' ala , Maya?

Cauti pe google sau te uiti în Kinderpass-ul ala galben,daca o mai fi asa :occasion14:
Acolo gasesti curbele în grafic pentru fete,baieti,pe înaltime si kg,vîrsta si si kg..etc.Pe tabele e marcata curba "normalitatii"/linia de mijloc si linia pt copiii mari sau mici tot în limita normala.

Tabelele alea sint asa pentru orientare,pentru ca fiecare copil este altfel.Unu-i mai mare ,altu-i mai mic.Daca tu esti mai mica si nici sotul tau nu-i gigant,normal ca n-o fi nici fiica-ta de un metru la 8 luni :violent1:
Plus de asta,fiecare copil are wachstumsschub individual.

Uite,acum ma uit în tabelul lui Denise.
La 8 luni a avut 8200 g si 72 cm.A crescut putin în de la 6-la 8 luni.
La 9 luni a cîntarit 8800g si 74 cm,iar la 10 luni slabise la 8600 g si crescuse 1 cm,avea 75 cm.
....
La 12 luni avea 10,200 kg si 77 cm,la 13 luni scazuse la 9600 g si crescuse 78 cm.La 14 luni ajunsese din nou la greutatea de la 12 luni si crescuse înca 2 cm,adica avea 80 cm...astea-s doar cîteva exemple.

Cît e de lunga Elena?
Voi doi sînteti înalti?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#533 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 25 April 2011 - 08:57 PM

Elena are ba 70 , ba 72 , ca nu sta la ma´surat. Io mi-s pitica , am 1,58 , al meu 1,75 .

#534 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 25 April 2011 - 09:05 PM

Elena-i atata de rea!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Toata ziua o plans , o mieunat , o urlat.....numa' seara s-o linistit ca o vazut-o pe a' mica alu' vecina si cand o vede nu mai poate de dragu ei , tremura!

Facuram baie , nici nu mai voia sa iasa , de obicei cand ii intind mainile si o chem ridicamainile sa o iau , azi nu !!!! Statea in inel si se juca singura cu mingile :cheers:. M-am gandit , gata , s-a linistit. Pe cand sa o culc...n-a mai vrut nimic , a scuitat si suzeta....rodea pe piticul cu care doarme ea si plangea , plangea. Am linistit-o cu inelul ala rece din frigi ,a ros pe el pana a adormit!

Un dinte a iesit de tot , celalalt se simte si el , in mod normal n-ar mai trebui sa doara , nu? Oare se poate sa-i dea al treilea asa repede? Sus nu se vede nimic....

#535 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 April 2011 - 09:55 AM

Bea are la 7 luni si jumate 6,810 kg si 68 cm, in cond in care s-a nascut cu 3,120kg si 49 cm. Este pe grafic pe curba ei, pe cea pe care s-a nascut merge constant. Are pielea frumoasa si carnita la fel, nu are caltabosi, dar nu e nici slaba. In perioada asta pana la 9 luni creste doar 250g/luna (Asa scrie la graficul meu).

Noi avem 1,60m/circa 50kg (Acum am inca reminiscentele gravidentei 63 kg, astept sa termin cu alaptatul si sper sa reusesc sa ma scap de surplus) si 1,75m/70kg tati.

Bea s-a cumintit de cand sta cu mamaie. Doarme noaptea, de regula fara trezire, ziua nu mai miorlaie. E drept ca roade. Si avem problema adormitului, nu adoarme dacat plimbata cu caruciorul in parc. Daca vreau sa o pun in patut, doar cand ne apropiem de acesta si o inclin sa o asez, urla de zici ca vede un balaur acolo!

Noi nu avem dinti, dr a zis ca nu se vad inca, poate iesirea la mare sa grabeasca aparitia acestora, altfel mai avem de asteptat.

Mutti, doctorul vostru pediatru nu a completat fisa cu grafice, conturand graficul de crestere al Elenei la controlul din fiecare luna?

#536 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 26 April 2011 - 11:40 AM

cat am fost la dr a a completat , dar n-am mai mers de la 6 luni , aici nu-i la fiecare luna controlul.

#537 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 26 April 2011 - 02:00 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 April 2011 - 09:55 AM, a spus:

In perioada asta pana la 9 luni creste doar 250g/luna (Asa scrie la graficul meu).

Un copil creste dupa tabel? :P
Mai,poate la unii se nimereste,dar asta nu e o regula sa creasca în greutate si înaltime x g si x cm...
Mai cresc,mai pun pe costite,apoi se întind si slabesc,pun iar...si tot asa.
Dupa un an,gramele/kilogramele se "acumuleaza" foarte încet,dar în schimb centimetri îsi spun cuvîntul :P
Acum nu ajung la tabelul Denisei,dar parca imi amintesc ca de la 1 an pîna la 2 a pus nici 3 kg,dar trecuse de 90 cm :P
Deci pe la 2 ani,avea 13 kg si peste 90 cm.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#538 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 April 2011 - 02:00 PM

Si nu ai graficul acasa? Mie mi-a dat graficul la primul control dupa nastere si ma duc eu cu el la fiecare control, dar daca nu ma duc, pot sa-mi pun singura bulina si vad daca suntem pe curba pe care a plecat la nastere (graficele depind atat de greutatea la nastere, cat si de sex - nu poti compara un baietel cu o fetita). Apoi e clar, cum amintea si Maya factorii genetici sunt de asemenea de luat in calcul. nu pot compara fetita mea, cu cea a unor sportivi de 2 m si 120 kg (exemplu extrem).

Eu cred: Copiii alaptati natural iau mai greu in greutate decat cei hraniti cu LP, deoarece LP este ingrosat cu amidon si contine si vitamine artificiale care sporesc pofta de mancare. De asemenea, copiii alaptati natural pleaca mai greu cu diversificarea, prefera tot tzitzi si o asteapta cu obstinenta si accepta mai greu biberonul si suzeta (Sau deloc). Spun asta din proprie exp si din ce am auzit si la mamicile din parc, dar desigur o statistica mai larga au medicii la dispozitie.

#539 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 26 April 2011 - 04:04 PM

Eu am 1,76 si 87 kile si sotul 182cm, baietii au iesit mari, ai mei au luat foarte bine in greutate de la titi,da cu diversificare stam prost la patrick, cu dennis a fost mai bine la diversificat el are acum in jur de 106 cm si aproximativ 20de kile, sa dus grasimea de bebelus.
Noi avem un grafic in mutterkinder pass,de fapt is vreo 4 grafice, de crestere la fetite si baieti si greutate la fetite si baieti, dr nu lipeste nici o bulina

#540 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 April 2011 - 04:43 PM

m-am uitat acum pe un grafic de crestere pe net (ale mele sunt acasa si sunt mai complexe - mai multe curbe - decat ce am gasit pe net) si spune ca la o fetita de 8 luni, nascuta la circa 3 kg, 8 kg e exact pe curba medie (adica cel mai frecvent) si la 12 luni ajunge la 9 kg si un picut.
Mutti, o sa-ti spun diseara si ce zice pe graficul meu pentru greutatea cu care s-a nascut Elena.

Arata acest topic

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic