Forum Culinar: Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici - Forum Culinar

Salt la continut

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici

#541 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 April 2011 - 04:48 PM

Vezi postareaMaya, la 26 April 2011 - 02:00 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 26 April 2011 - 09:55 AM, a spus:

In perioada asta pana la 9 luni creste doar 250g/luna (Asa scrie la graficul meu).

Un copil creste dupa tabel? :P
Mai,poate la unii se nimereste,dar asta nu e o regula sa creasca în greutate si înaltime x g si x cm...
Mai cresc,mai pun pe costite,apoi se întind si slabesc,pun iar...si tot asa.
Dupa un an,gramele/kilogramele se "acumuleaza" foarte încet,dar în schimb centimetri îsi spun cuvîntul :P
Acum nu ajung la tabelul Denisei,dar parca imi amintesc ca de la 1 an pîna la 2 a pus nici 3 kg,dar trecuse de 90 cm :P
Deci pe la 2 ani,avea 13 kg si peste 90 cm.

aaa, nu! nicidecum! si greutatea si inaltimea si curbele/graficele si tabelele sunt doar orientative/statistice. Fiecare copil e unic si creste in ritmul sau. Spuneam doar ca Mutti sa nu-si faca griji, ca Elena e perfecta! :P ! e exact ca la carte! adica pusca in medie :P
Bea e mai slabuta ...dar e f bn asa si eu si tati eram niste silfidenii! :P ce n-as da sa mai am 47 kg ... ufff ce greu e B) cu kg astea: ba vrea omul mai multe, ba mai putine, cum o dam nu-i multumit

asa zice si la carte, ca in primele 4 luni 750-1000 g /luna, apoi 500 g / luna (lunile 5-6), apoi 250 g /luna(7-10), apoi 100 g luna (11-12). Dar acum am dat cautare pe net si vad variatiuni chiar si pe aceasta tema. Eu nu imi mai bat capul, ca ma doare apoi! B)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#542 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 26 April 2011 - 06:59 PM

Asa am si eu ca sissi , un carnetzel dar acum nu ma pot uita in grafice ca-i in geanta si geanta-i in masina si masina la Obi :P

#543 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 27 April 2011 - 07:56 PM

Azi a vomitat Elena ,dar nu asa...ci si pe gura si pe nas!!!! Tot ce a mancat seara. A mancat pe la 17.45 apoi la 18.30 am dus-o la nani. A fost vesela , s-a tot intins dupa tat'su, s-a tot pupat cu bunica'su ( el a plecat in seara asta) si cand am dus-o sus s-o schimb s-a tot miscat....ba a mai si facut kk - am vrut sa-i iau temperatura si n-am prea apucat , ca cred ca nu facuse tot in pampi-. Atata kk n-a facut niciodata!
Apoi a regurgitat. Am vazut ca se uita fix la mine , iar a vomitat , apoi a treia oara si pe gura si pe nas. M<-am speriat sa nu se innece si am ridicat-o in picioare. Si atgunci a dat TOT afara , jeturi , si pe gura si pe nas.

Am spalat-o in vana , apoi s-a culcat. Biberon nu mai vrea de 2 sau 3 zile.

Temperatura n-are , 37 cu 8. Dar avand in vedere ca-s dintzii...

Oare ce-o avea?

#544 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 April 2011 - 07:59 PM

:floare: i-ai introdus ceva nou in alimentatie ieri- astazi?
urmareste-o si maine
poate ceva nu i-a picat bine? ce a mancat astazi?
daca se repeta, Doamne fereste episodul, du-o in zori la medic!

nu-i dai mancarea ramasa din care a mancat cu lingurita, da?
nici odata incalzita, daca nu mananca nu reincalzesti, da?
...mie asa mi s-a spus ...

multa, multa sanatate si fii putin cu ochii pe ea pana maine dupa amiaza macar
pupa puiutul :pupic:

#545 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 27 April 2011 - 08:12 PM

Mutti cum se simte elena? ai fost cu ea la dr?

#546 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 27 April 2011 - 08:47 PM

Doarme ce parca n-ar vaea nimic , dupa ce am spalat-o ( ea a crezut ca face baie , a apucat sa si zambeasca ) am pus-o in pat si s-a culcat.

Nush ce sa fac , febra nu pare sa aiba.....

Daca doarme e semn bun?

Elena n-a vomitat pana acum , cred ca a regurgitat de vreo 10 ori pan acum , mai mult nu..............

Sa merg cu ea la dr si daca doarme?

#547 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 April 2011 - 08:50 PM

daca doarme si e linistita, nu are nici febra, cred ca e semn bun
o fi avut o indigestie
ceva nu o fi fost proaspat, sau a mancat cu pofta, sau i.a picat rau ...

#548 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 27 April 2011 - 09:15 PM

sticla cu lapte ieri am cumparat-o si a mancat si ieri din ea. Iaurt ieri n-a vrut decat 2 linguritze.

Cred ca o mancat prea mult si s-o zbenguit.

Sau sa fi fost uleiul? O fi stat prea mult prin bucatarie si o l-o fi prins soarele?

Daniella , nici eu nu-i incalzesc si reincalzesc mancarea , o sigura data o incalzesc si gata. Asta cu datul dupa ce a mancat , o mai fac , la fructe. Ca le pun in borcan si-i dau de acolo.

#549 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 April 2011 - 09:33 PM

ai eu tin in bucatarie pe dulap uleiul, ca sa-l vada bona, respectiv acum mamaie, sa nu-l confunde cu al nostru
in we am remarcat ca dimineata il ia soarele! femeia aia nu s-a gandit sa-i mute locul!
l-am sch eu acu!

cu laptele am citit iar ieri, ca deloc nu se recomanda laptele de vaca la copiii sub 12 luni. Dr mea am intrebat-o a zis ca in preparate: branzica vaci, gris cu lapte, mamaliga cu lapte, se poate insa ...

fructele alea din care mananca i le dai in aceeasi zi? sau si de pe o zi pe alta?

#550 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 27 April 2011 - 09:51 PM

Vezi postareaDaniella, la 27 April 2011 - 09:33 PM, a spus:

ai eu tin in bucatarie pe dulap uleiul, ca sa-l vada bona, respectiv acum mamaie, sa nu-l confunde cu al nostru
in we am remarcat ca dimineata il ia soarele! femeia aia nu s-a gandit sa-i mute locul!
l-am sch eu acu!

cu laptele am citit iar ieri, ca deloc nu se recomanda laptele de vaca la copiii sub 12 luni. Dr mea am intrebat-o a zis ca in preparate: branzica vaci, gris cu lapte, mamaliga cu lapte, se poate insa ...

fructele alea din care mananca i le dai in aceeasi zi? sau si de pe o zi pe alta?

De obicei i le dau in aceeasi zi , Daniella.

La noi se poate da lapte de vaca indoit cu apa de la 6 luni si de la 10 luni fara apa. Dar amestecat cu mancare , nu gol. Nu-i de la lapte ca d-asta mananca de 2 luni.Grisul-la fel , pe asta il mananca de la inceput. O fi ori de la iaurt , ori de la ulei....., ori de la prea multa mancare urmata de joaca. Zici ca o manca-n cur si pe masa de schimbat , tre sa se dea ea dde-a dura in cautare de una-alta -ba ia pampers-ul , ba ciorapii....sau stiu io ce mai uit io pe masa. Astea-s jucariile cele mai bune :floare:

#551 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 April 2011 - 11:23 PM

laptele zice la sfatul medicului ca e prea sarac in grasimi, minerale si vitamine si prea bogat in proteine, in sodiu si in potasiu

si Bea e argint viu de cand se trezeste si pana adoarme (inclusiv pe masa de infasat), cred ca e normal la varsta asta... nu sta o clipa, da din maini si picioare ca o morisca, apuca tot, trage de tot

orice e mai interesant decat orice jucarie, daca e nou: o hartie de ambalaj, o cutiuta de plastic, orice e nou si neobisnuit pt ea ... :floare:

#552 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 28 April 2011 - 06:34 AM

alamic almeu a inceput sa se patrulabeasca. da' numa' inapoi. inainte nu are suficienta putere-n crengi, se prabuseste p-o parte si p-orma ajunge in pozitia "gindac". p-orma iar se intoace pe burta si o ia de la capat. dupa 2-3 incercari nereusite incepe sa plinga de nervi. n-as fi crezut ca doi copii (chiar fratz fiind) o sa faca exact la fel. da' matei repeta exact aceleasi etape ca andrei, face aceleasi gesturi, are aceleasi reactii. etrapolind, creca tre' sa ascund crema aia de scutec de p-acuma.

io nush cum ii facetz voi p-ai vostri sa vomite, al meu eventual regurgiteaza, da' de vomitat nu. al mare a vomitat o singura data in viata lui, masiv si in masina, in plin traffic jam. am avut noroc ca masina are trapa, altfel nush.
Lasati dolarii sa vina la mine!

#553 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 28 April 2011 - 08:13 AM

Pai , o singura data a vomitat si Elena , pana acum. D-aia m-am speriat asa de rau.

S-a trezit azi-noapte pe la 11.00 , adica am trezit-o eu , damiashpalme , ca am tot controlat-o de febra si alea alea. Si n-a mai vrut sa adoarma ca-i era foame. Cu ceai n-a mers , a ttrebuit sa-i fac lapte. A mancat 130 de ml si nu i-a fost destul , asa ca n-a adormit. Mi-a fost teama sa-i dau mai mult , daca i se face rau? A marait , a plans asa ca pana la urma am dormit acolo , am tars patutzul langa patul celalalt si a adormit , intr-un tarziu , jucandu-se. Pur si simplu a cazut :)

#554 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 April 2011 - 10:28 AM

s-a trezit de foame, avea stomacelul gol
daca nu a mai avut nici un episod, speram sa fi fost ceva trecator, o indigestie, ceva i-a cazut rau probabil
ai grija sa-i dai mai dietetic si totul proaspat azi

Bea a scazut in ult 10 zile 50g :floare: , am cantarit-o azi dimineata ... mai bine nu o faceam! :)

#555 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 28 April 2011 - 11:15 AM

Ei , 50 de grame , Daniella....poate ca ai cantarit-o cu stomacelul gol....nu-i mare lucru.

Elena a lasat suzeta. O fi de bine? O fi de rau? Sunt egoista daca ma gandesc: Acum cum o mai linistesc eu?????

Pt dintzii ei e mai bine, ma gandesc. De vreo 3 zile nu o mai vrea. Ziua n-a mai vrut-o demult , numai cand mergeam undeva si ii era frica :). Rodea pe lantzul de la ea si pe plastic. Cand o culcam , insa , era asa: apa/ceai , suzeta , piticutz , in ordinea asta. De o vreme incoace am vazut ca nu mai vrea sa caute cu mana dreapta suzeta , cauta numai cu mana stanga piticutzul. De 3 zile o scuipa. Se intoarce iute in stanga , gramada peste piticutz , il strange in bratze , il pupa si se pune pe plans. Adoarme in 5-10 minute abia , cateoadata chiar si 20 !!! Si de cand nu mai doarme cu suzeta , doarme si mai putzin la pranz.

Vreun sfat , ceva?

#556 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 28 April 2011 - 01:28 PM

verifica suzeta sa nu aiba ceva, mutti. Mi se pare suspect comportamentul ei. Intr-un fel e bine ca e f greu sa-i dezveti de suzi. Gasesti tu cum sa o linistesti cand va fi nevoia. Daca suzeta nu are nimic, uita de ea, o sa va descurcati cu siguranta. Daca suzeta are ceva, normal o sa o schimbi si cvezi atunci ce se mai intampla.

#557 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 28 April 2011 - 02:19 PM

Ai mei nu au vrut suzeta deloc, pt mine a fost bine nu m-am mai chinuit sa ii dezvat.
Felicitari matei pt mersu in patrulabute :floare:
Caticris ce fac copii?
Daniella 50 de grame nu cred ca e ceva ingrijorator.
Pot si eu sa ma laud ca Patrick a inceput sa manince mai bine :appl: eu ii mai dau in minuta piine alba sau neagra , molfaie si inghite fara nici o problema, tre sa mai incerc cu fructe , ultima data cind i-am dat mar sa inecat un pic si am facut pauza.

#558 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 28 April 2011 - 02:29 PM

Sissi, binisor, multumesc de intrebare.
Cati trece printro perioada mai dificila, l-a cam luat pe nu in brate, dar ne tinem tare pe pozitie si i-am taiat dulciurile pentru ca am impresia ca zaharul o agita.
Cris e baiat mare acum, face pasi mari cand il tinem de manute, mananca banana nezdrobita, musca frumos din ea, mananca cartof copt de la mine din mana, e foarte bucuros si senin cand nu are probleme cu mancarimea. E mare si foarte masculin, fortos :floare: . Acum vocifereaza toata ziua, zice eghi-eghi, da-da, dea, dai, ma, ba, si tot felul de chiuituri pe limba lui.

Ce mai mananca Patrick?

#559 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 April 2011 - 02:50 PM

Sissi nu ii da inca mar: e tare! Da-i fructe mai moi: banana, struguri, mango, para ... cu astea nu se poate ineca!

Matei felicitari pentru mersul de-a busilea :appl: .

Chris felicitari pentru pasi :appl: . Noi nu pasim pusa in picioare, stam si aplecam funduletul in spate :floare:

Mutti, de ce sa fie de rau ca nu mai vrea pe suzi? Bea nu a vrut-o pana acum vreo 3 saptamani. iar acum o tine doar de joaca cand si cand, daca are chef. De scapat de ea, dupa un an, nu-mi fac griji: se taie suzeta si i se da taiata, vede ca nu mai are ce roade. E bine sa aiba gurita ocupata in per asta cu dintii, altfel baga orice porcarie ii pica in mana in gurita: telecomenzi, telefoane, jucarii din plus sau PVC etc!

20 de minute plange seara pana adoarme si nu te duci la ea? moaama ce tare de inima esti!
Bea nu vrea sa stea singura: daca plecam de langa ea ... plange (inclusiv seara dc o pun in patut acum sta cateodata, dar cu ochii pe tine! daca indraznesti sa pleci plange!). Daca stai langa ea rade la tine :appl: , vrea sa ii arati jucarii etc. Se plimba pe spate, impingandu-e in picioare in directia catre cap, de la un capat la altul al patului in cateva minutele. Isi da singura drumul la carusel (normal: ii place sa apese pe butoane!).

In loc sa ia in greutate in 10 zile, avem -50 g. Daca socotesc ca ar fi trebuit sa ia vreo 100 in timpul asta, e mult:sunt 150 g! Dar e deosebit de energica! ....ceea ce cred ca toti astia micii sunt! si e vesela nevoie mare! de 10 zile de cand a venit mamaie nu mai are treaba sa planga sau sa miorlaie copila!!! Si vorbesteeee...turuie intr-una: ta-ta-ta, da-na, da-da, ma-ma-ma, eeei etc ...dar fara sens ..., fara legatura cu persoane sau lucruri

nu vrea de-a busilea, pt ca pe burta nu-i mai place, cand sta in fundulet si pica in fata, intinzandu-se dupa vreo jucarie, se uita uimita la noua perspectiva si se pune pe plans! nici vorba sa vrea sa se deplaseze. Daca insa apare telefonul meu (care o fascineaza de cand era mult mai mica) cu 5 cm mai sus de mana ei ...atunci se intindeee cat e de lunga, il atinge cu varfurile degetelor, dar nici gand sa o ia taras spre el...il atinge asa cu varfurile pret de cateva minute, incercand sa-l apuce, apoi plange de neputinta....sau ca semn ca trebuie sa ii dai ce vrea! :)

#560 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 28 April 2011 - 06:03 PM

Vezi postareaDaniella, la 28 April 2011 - 02:50 PM, a spus:

Mutti, de ce sa fie de rau ca nu mai vrea pe suzi? Bea nu a vrut-o pana acum vreo 3 saptamani. iar acum o tine doar de joaca cand si cand, daca are chef. De scapat de ea, dupa un an, nu-mi fac griji: se taie suzeta si i se da taiata, vede ca nu mai are ce roade. E bine sa aiba gurita ocupata in per asta cu dintii, altfel baga orice porcarie ii pica in mana in gurita: telecomenzi, telefoane, jucarii din plus sau PVC etc!

20 de minute plange seara pana adoarme si nu te duci la ea? moaama ce tare de inima esti!
Bea nu vrea sa stea singura: daca plecam de langa ea ... plange (inclusiv seara dc o pun in patut acum sta cateodata, dar cu ochii pe tine! daca indraznesti sa pleci plange!). Daca stai langa ea rade la tine :floare: , vrea sa ii arati jucarii etc. Se plimba pe spate, impingandu-e in picioare in directia catre cap, de la un capat la altul al patului in cateva minutele. Isi da singura drumul la carusel (normal: ii place sa apese pe butoane!).

nu plange 20 de min fara ca eu sa ma duc la ea ,m daca ma scris asta , am scris prostii. De obicei miauna acolo , se intzelege cu luminile , cu piticutzul ...cu tot ce prinde. Cand urla , merg la ea , normal , dar nu la primul miau.

Tot maraie astea 20 de min si ma tot face sa urc :appl:

Arata acest topic

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic