Forum Culinar: Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici - Forum Culinar

Salt la continut

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici

#681 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 03 June 2011 - 09:20 AM

Vezi postareasissi, la 03 June 2011 - 09:07 AM, a spus:

eu v-am mai spus si pediatru si un stomatolog de aici mi-au zis. florul se da pina in momentul in care se spala cupilu cu pasta de dinti, este pasta de dinti speciala pt copii, eu si pt dennis si pt noi folosim din gama Elmex, lui patrick momentan numa periuta cu apa.
Noua ne-a mai iesit un dintoc sus si sta sa iasa si dintocul cu nr 4, se ridica in picioare si face pasi mici aaa si vb toata ziua pe limba lui ,chiue, chitaie :)

bravoooo, inseamna ca Si Patrick o sa mearga devreme inseamna. Noi nu pasim, daca o tin in picioare sta pe varfuri si atat, nu da sa paseasca, nu stie.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#682 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 03 June 2011 - 09:50 AM

daca se ridica bine in picioare pustoicele, ridicati la maxim patutul si lasati salteaua jos de tot. Ada a cazut pt ca nu ne-am asteptat sa se dea peste cap si a cazut pe spate. noi, dimineata pe la 5 s-a intamplat am dat sa iesim amandoi pe usa sa fugim la ea si am ramas blocati in usa, ca in filmele cu prosti :)
nu s-a lovit, era in sacul de dormit dar nu i-a picat bine cazatura. :)...ne-am speriat tare toti 3

#683 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 June 2011 - 01:45 PM

Da, este o tampenie ca nu se pun medicii de acord. Noi citim lucruri contradictorii si nu putem lua o decizie corecta desi am vrea sa ne informam. Tampenia mare e ca in toata afacerea sunt mari interese asa ca ...adevarul doar ei il stiu dar sunt platiti sa spuna asa sau invers...

#684 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 June 2011 - 02:10 PM

de ieri am pus-o in premergator. Nu sta mai mult de 10-15 minutele. Deocamdata, sta acolo in fundulet si cu picioarele indoite sa nu atinga podeaua ... si se joaca cu jucariile alea de la bord.

#685 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 05 June 2011 - 09:33 PM

Ce e premergatorul? Rotobil?

#686 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 June 2011 - 09:48 PM

Nu stiu ce e Rotobilul, dar premergatorul nostru este acesta:

Fisiere atasate

#687 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 05 June 2011 - 10:06 PM

Eu il cunosc sub numele de rotobil :violent1:.

#688 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 15 June 2011 - 12:47 PM

Am fost duminica la nasi , fata lor e cu 2 luni mai mica dar voinica tare si super-fit. Acolo a fost si cealalta finutza a lor , e cu 8 zile mai mare ca Elena. Cand le-am pus pe iarba pe toate 3 , Elena a inceput sa tzipe de bucurie , alealalte sa planga !!! Apoi cand s-au linistit Elena s-a repezit la ochii lu' aia mica ( nu merge in 4 labe cealalta , doar se rostogoleste si e tare linistita) , apoi s-a intors si a muscat-o pe cea mica de ureche!!!! Unde o puneam , tot la ele mergea!!! Si dupa aia a inceput sa se sprijine de aia mica ( care patrulabeste si ea) ca sa se ridice in picioare. Nu mai statea locului.

Azi mi-a spart o sticla de lapte. Am scos cosul cu 2 sticle din camara ca sa le duc la magazin si cat m-am intors eu nush unde am auzit POC! Era cu jumatatea cu capacul in mana si era tare fericita!!!!

Ama ascuns toate sticlele de vin , acum se baga sub masa , se pune in fund si sta acolo. , Sau , dupa frigiderul de vin , in bucatarie, este un loc unde am pus o cutie de Sekt. Acolo se indeasa. Betziva , d'le!

#689 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 15 June 2011 - 03:05 PM

incep sa exploreze si sunt asa de draguti, iar noi nu mai avem timp de nimic. Iznainte il lasam langa jucarii sau in patut si eu imi faceam treaba. Acum trebuie sa alerg dupa el prin toata casa. Si de cand a invatat cum sa urce si sa coboare scarile in siguranta numai asta face toata ziua. Ii mai place sa se joace cu borcanele cu capac, sa bage degetele in priza, sa umble la gunoi, sa inchida si sa deschida usile, sa scoata toata incaltamintea din dulap...

Inca nu a inceput sa mearga singur, dar poate sa stea in picioare cam 30-40 de secunde dupa care se lasa incetisor jos. E foarte precaut :floare:

Nu are dinti. Nu stiu de ce sunt asa de stresata cu dintii...Sunt constienta ca vor aparea, ca doar nu s-a mai vazut om fara dinti, dar nu ma pot controla. Poate ca, ceea ce astept cu adevarat si in mod egoist, e doar bucuria mea de a vedea aparand primul dintisor.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#690 Useril este offline   milena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 15 June 2011 - 04:35 PM

aura, si eu am fost stresata cu dintii. Daliei i-au iesit primii dintisori la 9 luni si o saptamana. Va avea 2 ani in septembrie, si are 2 dinti jos, 4 dinti si 2 masele sus.
Lui fii-miu, tot tarziu i-au iesit, a inceput pe la 7 luni jumate, iar, acum la 4 ani, are toti dintisorii.
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#691 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 15 June 2011 - 07:28 PM

milena, ma bucur ca si altii au fost stresati :beer2:
noi asteptam sa-i iasa dintii de pe la 7 luni...Teodor va avea saptamana viitoare 1 an si nu are nici macar de gand sa apara vreun dinte. Ai mai auzit asa ceva? Poate sa aiba totusi vreo problema??? Am sa mai caut pe net, ca pana ajung la medic...

#692 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 June 2011 - 09:42 PM

Aura, nu are copilul nimic. Stiu ca nu e usor sa nu-ti faci griji ca si parinte/mamica, dar nu ajuta la nimic stresul. Exista copii care se nasc cu dinti si copii carora le ies dupa 1 an si jumatate. Personal am o prietena careia fiica-si i-au iesit la 1 an si 4 luni primii dintisori. Acum are 6 ani, la toamna se duce la scoala si are toti dintii si inca in perfecta stare de sanatate. Fiecare copil este in felul sau ... restul sunt statistici. Nici la Bea nu era nici un semn, ba chair am fost cu ea la dr si a spus ca nici un semn sa iasa, dar se vede ca sunt acolo si ca o sa iasa la un mom dat. Nu a trecut bine o saptamana dupa vizita la dr si i.au iesit primii doi dinti deodata. Rabdare ca vor aparea.

Noi nu mergem inca de-a busilea :) . Dar nu mai sta nici sa o schimb, nici sa imbrac, nici sa o dezbrac, efectiv trebuie sa ma lupt cu ea. E o batalie sa ii dau cu crema impotriva eritemului fesier. In schimb din fund se ridica pe genunchi si da sa se ridice in sus. Trece peste bariere de perne cand e in patul mare, daca o fractiune de sec nu esti pe faza aleluia! Si din carut da sa se ridice sa se arunce peste bara aia din fata. La fel in scaunul de masa nu mai are rabdare sa stea. Ii trebuie in permanenta o jucarie nou nouta, nemaivazuta.
Asta mica are fontanela adancita tare.

#693 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 15 June 2011 - 10:13 PM

multumesc pentru incurajari, daniela. E linistitor ce imi spui, ajuta mult. Se pare ca eruptia primilor dinti e genetica, si la mine si la sot au aparut tarziu tare. Mai e si varianta rahitism, care se exclude pentru ca abia am fost la doctor si a zis ca totul e in ordine.

#694 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 16 June 2011 - 07:02 PM

Vezi postareaDaniella, la 15 June 2011 - 09:42 PM, a spus:

Asta mica are fontanela adancita tare.

Daniela vorbesti serios? Daca nu glumesti (o glume de care nu ma prind eu la ora asta), fontanela adancita e semn de deshidratare - ma rog, ia-o usor, dar vezi tu verifica cat lichid ia pe zi...

#695 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 16 June 2011 - 10:25 PM

Patrick a inceput sa muste, exact ca si fratesu, cum prinde o bucata de mina cum hat, vorba lui vaxile, e rechin, ar sta toata ziua in picioare si daca nu am pantalonii bine legati, ii trage jos :), a inceput sa ma strige mama si cind aude cheia in usa de la intrare e deja postat in fata usii , chitaie si ride de bucurie ca stie ca vine taicasu si fratesu
Na ca sa laudat cioara :)
Pisoi ce mai faceti?
Daniella, intreaba dr despre fontanela, vezi poate trebuie marita doza de vit D
Aura ,o sa iasa si dintisorii, mai greu da iese ei :)
Mutti ai fata iubareata si harnica :P :D

#696 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 June 2011 - 11:16 PM

e avansat Patrick, felicitari scumpule mic!
Bea nu spune decat tata (dar nu cu adresa), mai spune da si alte silabe. Mama nu spune.
da, nu e gluma

cred ca nu mai suge (pt ca se agita mult si nu are rabdare, suge 2-3 minute si trebuie sa se rostogoleasca ... nu pot sa fug cu tzitzi dupa ea prin tot patul o ora ...)
si apita bea putina pe zi
ai vostri cat beau

de fiecare data ma intreaba dr dc ii dau vit D in fiec zi si sa schimb flaconul la 2 sapt! fac asta. De vreo 4 luni cred ca mi.au spus la control ca e fontanela cam deschisa. Nu stiu ce sa fac?

si Bea musca de brat, de burta, de unde ma prinde..., dar nu tare, mai mult ma pupa

#697 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 17 June 2011 - 03:14 AM

mai, cumnata mea nu a avut dinti pana la 1an mi-a zis soacra'mea. si sa vezi ce dantura are acuma.

cu muscatul am avut pb cu ada, a durat sa o dezvat. avea dinti si durea de numa. am muscat-o si eu si usor, usor s-a lasat de muscat. doar deschidea gura si isi aducea aminte cat doare cred si se lasa pagubasa. nusca nu sa faca rau, sant super exited si asa se manifesta ei.

pot manca si fara dinti dupa cum stiti :71:, au mugurii in gingii si nu ii deranjeaza

#698 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 19 June 2011 - 10:23 AM

Vine dintele al treilea!!!! Ieri si alaltaieri l-am vazut prin gingie , azi dimineatza l-am simtzit la mana!!!!

N-a fost mai maraita ca de obicei , doar mai mofturoasa la mancare...si mai ...muscacioasa!!!!:hug: Temperatura minim 37,5 , de cateva zile.

Ieri i-am dat tubul de Osanit ( globuli pt dintzi) in mana , zdrangane de el pana nu mai poate. Am observat-o , rodea pe tub sa-l desfaca....tragea de el , cumva. Pan ala urma l-a desfacut si scuturand de el au iesit globvuli , cu cealalta mana tzinea cumva...mana ei e umeda , asa ca de mana s-au lipit vreo 10 globuli , de palma. S-a uitat la mine , la palma , si a inceput sa le linga din palma. Si tare incantata era !!!

Noi exersam deja mancatul cu mana. Ii tai bucatzele , ii dau eu apoi i le pun pe masutza ei sau ii tzin un castron in fatza. Din intamplare se mai agatza cate una de mana....mana o duce la gura....si sunt cam 10% sanse sa ajunga bucatzica in gura .

Bucatzile astea-s bune , daca , in schimb , gaseste bucatzele micutze in macare , le scuipa iute afara!!!!

#699 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 June 2011 - 01:38 PM

Mutti poti sa incepi sa-i dai mancarea nepasata, in afar de carne. Eu am inceput cu orez cu legume taiate bucatele. Nu am pasat nik, asa i le-am dat cum au fiert. Doar carnea inca pasata, ca nu are dinti sa o taie (am incercat sa-i dau bucatele mici, dar le tine in gura nu le inghite), dar legumele le morfoleste cu gingiile fara probl.

#700 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 29 June 2011 - 08:13 AM

Am facut bagajul fetii , are m ai multe ca mine!!!!!!!!!!!!!!

Si tot mi-e teama sa nu fi uitat ceva!!!! Sunt asa de stresata ca parca acum as pleca prma data in concediu! :notworthy:

Daniella , tu esti mare plimbareatza , ajuta-ma ce sa nu uit!!!! :thumleft:

Arata acest topic

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic