Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici
Postat 29 June 2011 - 08:38 AM
Nu stiu daca te ajuta , eu iau la mine tot timpul mexalen , crema pt popou,crema solara, ceva pt tintari,ceva pt diaree, pt patrick de ex iau reis de la hipp,apa pt bebelusi,citeva jucarioare haine iau pt fiecare cam tot de prin dulap, dennis trebuie schimbat de cel putin 2ori, la patrick nu mai spun
Postat 29 June 2011 - 08:12 PM

Ce-i Mexalen? pt popou? noi avem Bepanthene.
Am sunat la dr si mi-a prescris o mica Reiseapotheke: pt febra , pt muscaturi , pt tuse , ptdiaree, picaturi de nas....a zis sa iau crema de soare de la Ladival sau Linola...( ca astea-s cele mai testate)
Postat 29 June 2011 - 09:16 PM

Cum a spus si Sissi, cum ai facut si tu asa am facut si eu: am spus dr ca plecam la mare (prima data cand cu vacanta mare de 1 sapt. in Cipru) si mi-a dat
1. reteta pt minifarmacia de voiaj: pt febra, pt raceala, pt nas infundat, pt insolatie, diaree/constipatie (un praf de regleaza tranzitul/flora in orice sens), crema de soare pt bebe cu FPS 50 (eu am luat de la Mustella). Acum am farmacia in dulap pregatita intr-un necessair, cand plec numai iau ala cu mine si gata. Multumesc lui DD nu a trebuit sa folosesc niciodata nik. Dar cand am plecat numai de WE in primele luni, mi-a trebuit ba de constipatie, ba de nas infundat si nu aveam. In afara de farmacia de voiaj sa nu.i uiti medicatia zilnica: D2, fier, fluor ...ce-i mai dai tu.
In rest ce folosesti zilnic:
2. Cosmetice: crema de scutec, crema/ulei de corp dupa baie. Foarfecuta de unghii, betisoare de urechi (daca folosesti) si daca ai ceva special ce mai folosesti tu la toaletarea la baita, avand in vedere ca aici sigur ii faci baie in fiecare zi dupa plaja, mare, nisip etc. Noi am bagat-o in mare chiar si la 1 mai si la 10 iunie.
3. Pampers (nr. zile x cate folosesti in medie pe zi) + servetele umede pt scutec (1 pachet am luat eu) si pt masa (jum de pachet) + babetici (Cate folosesti /zi x nr. zile).
4. Imbracaminte de plaja: eu am luat niste body cu oleaca de piciorus ca un pantalonas scurt si rochita deasupra, sunt bune si bluzele cu maneca lunga+pantalon lung ...eu nu am vrut sa o vada soarele deloc...zice-se ca pana la 2 ani e interzis sa stea bebe la soare ...mai ales ca acum sunt radiatii foarte mari + palarioare/sepci/bandane asortate. Oricum am stat numai sub umbrela si cu copertina la carut trasa.
5. Imbracaminte/incaltaminte de seara (

Cum a spus si Sissi, minimum 2 schimburi in total pe zi + inca vreo cateva de rezerva.
6. Am luat si marsupiu ... o mai plimba tati in el ziua. Bineinteles carucior si scaun de masina.
7. Halat baie/prosop pt plaja si pentru dus (minim 2, eu am luat 3 -cu unul o mai inveleam cand dormea la plaja si era vant).
8. 2-3 scutece (o mai acoperi ziua sau pui acolo pe cearsaf vezi tu).
9. Noi pe unde am fost am cerut patut de copil (Cand am fost aici in delta fara patut nu am putut dormi ca se trezea la fiecare miscare/intoarcere de-a noastra), in caz ca nu stii daca gasesti acolo sau iti cer bani pe el, iar tu mergi cu masina ia-ti-l de acasa. In cazul ca ti-l iei tu, trebuie sa iei si lenjerie.
10. mancarica pt fiecare zi (daca mancati la hotel sau in oras, tine cont ca ii mai gasesti si acolo (fructe, iaurt, legume, carnita), deci nu cara exagerat de multe (oricum gasesti de cumparat si pe acolo borcanele la supermarket, am gasit peste tot pe unde am fost). Prima oara cand am plecat i-am luat fix nr. zile x borcanele mici fructe, x borcanel de mancare pranz (carne + legume), x budinca div. gusturi pt seara. Asa nu am avut nici o grija cu mancarea. Apa de bebelusi eu nu mai folosesc, ci apa plata la sticla de sticla- am cumparat de acolo de la supermarket (asta pt ca eu am fost cu avionul). De la masa de la noi i-am mai dat paine neagra/integrala, grisine, crackers, lipie seara pt ocupatie in timpul mesei noastre, sau chiar si intre mese cate un pic sa roada. Nu lua mancare/produse facuta de tine de acasa ca o sa ai mai mult stres cu pastratul, transportul, preparatul. Doar cumparate. Parerea mea... (eu acasa insa nu i-am dat niciodata cumparate, doar in deplasare).
11. biberoane apa + lapte (peria de spalat biberon lapte- am fol sapunul ala de la baie), suzete, 2 lingurite, babetici, geanta izoterma. Nu stiu ce trebuie pt LP ca eu nu am folosit pana acum in deplasare. Daca ai acolo aragaz presupun ca e simplu. Eu mancarea de peste zi i-am dat-o neincalzita (noi, mamai+tati nu luam pranzul- mancam doar MD bogat tarziu +cina devreme), iar daca mergeam la restaurant rugam sa-mi aduca un vas cu apa fiarta sa-i incalzesc borcanelul....eventual ..dar nu neaparat. In vacanta o sa vezi ca e mai curioasa si accepta multe noutati ...
Ce iti trebuie pt drum iei tot in geanta izoterma.
12. cateva jucarii de ros, sau care stii ca o tin ocupata,
Nu stiu dc am uitat ceva, daca imi mai aduc aminte iti mai spun.
Si noi mergem in WE la mare cu Bea. Nu stiu ce sa-mi iau la mine pt preparare LP, ca nu am incalzitor de biberon si stau la hotel? Cred ca o sa iau lapte de vaca (pasteurizat)si i-l dau neincalzit (il accepta mai bine decat pe LP) la temp camerei ...asta e ... o sa stric 1 cutie dimi si 1 cutie seara (poate gasesc cutiute mai mici ... sa ma uit in market.
Si Bea are bagaje mai multe decat mine,dar numai pampi+servetele+sutece+prosoape+mancare+biberoane iaca juma de valiza mare

Cand plecati?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 30 June 2011 - 09:15 AM
Plecam sambata dimineatza.
In legatura cu problema ta , de nu-tzi iei un fierbator electric? Eu am unul de juma de litru , fierb apa si o amestec cu praful.Sunt fierbatoare care merg si la masina , al meu nu merge din pacate.
sau potzi sa iei cu tine cu Termos bun si sa-tzi pui seara apa fierbinte.... de la hotel.
Postat 13 July 2011 - 08:48 PM
Aici se obisnuieste sa le deschizi un fel de carnet de CEC si sa-i pui in fiecare an de ziua ei o suma de bani.... cu banii astia , de ex , poate sa faca permisul auto....
Dar cred ca pe ea nici in pix n-o doare de asta...
Asa ca m-am gandit sa-i iau un sac de jucarii, care mai de care mai cantatoare , ce zicetzi?
Si ceva idei? Care sunt bune?
Elena are urmatoarele jucarii cantatoare:
- un celular
- 2 cartzi
- un pian ( asta nu-l primeste decat rar ca face mare tambalau , e din RO si nu se poate opri
, serios vb)
- o orchestra cantatoare ( asta e marea nebunie in momentul de fatza)
- un BB care rade si plange....
- unul care zice mama si tata...
- o masinutza cantatoare
si cam atat , cred

Postat 13 July 2011 - 09:06 PM
carut pentru papusi
Postat 13 July 2011 - 09:26 PM
aura, la 13 July 2011 - 09:06 PM, a spus:
carut pentru papusi
minge normala? buna ideea , ca ea iubeste mingile

Am vazut la Iulian ( un prieten de-al ei

carutz pt papusi ...inca mi-e teama. Ca noi avem gresie pe jos si are deja un carutz d-ala care sa o invetze sa mearga , de impins , de la Fisher Price si pica cu el de numa. Tre sa-l sprijin de ceva , sa nu-l poata impinge....
Postat 13 July 2011 - 10:56 PM
eu ii pun alocatia si inca ceva banuti in fiecare luna...a strans deja de o masina second hand...

Postat 14 July 2011 - 12:09 PM

Number of downloads: 0
eu i l-am luat bilingv de la 6 luni si ii place: apasa pe manuta/piciorus/burtica/urech/inima povesteste si canta despre manuta (romana si engleza)/piciorus/burtica/urech/inima. E funny si educativ ... nu stiu cat intelege ea inca ... .
Mai am catelusul asta verde de la leapfrog - My paal scout - si asta e fain (introduci tu pe un cd din catelus fructul/culoarea/animalul preferat al bebelusului si numele bebelusului si catelusul asta cand apesi pe fiecare labuta spune fraze si cantecele in engleza despre ele, numara, sau pe piciorusul drept are cantece de adormit ...
mai vezi aici idei de jucarii vorbitoare:
http://shop.leapfrog.com/leapfrog/
Postat 14 July 2011 - 12:26 PM

Postat 14 July 2011 - 01:19 PM

la 1 an i-am luat Adei o papusa imensa, nici acum nu e la fel de inalta...mereu se masoara

cand era mica, era agatata in camera ei si facea umbre pe perete si imi zicea ca are monsti in camera, micuta

mutti, stii cate jucarii acumuleaza? chiar un sac vrei sa iei?

Postat 14 July 2011 - 03:53 PM

Postat 14 July 2011 - 05:32 PM
Oricum , sus pe hol vreau sa-i fac loc sa-i pun jucarii, in lazi.
Aura , noi n-avem magnetzi pe frigider, doar pe lada din camara si acolo n-are voie.
Papusa...hmm....i-as cumpara una frumoasa dar ea nu stie sa se joace cu ea inca. Ii plac mult cartzile cantatoare si e innebunita dupa orchestra aia de la Chicco.
Postat 14 July 2011 - 05:41 PM
ce carti cantatoare?
Postat 14 July 2011 - 05:53 PM
Am carte si complet din plastic , la fiecare pagina se canta un cantec....
Orchestra o caut imediat...
Postat 14 July 2011 - 05:57 PM

are mai multe programe , de ex , instrumente: apesi pe pian si spune , Hallo , Eu sunt pianul...si canta 2-3 note.
Sau potzi sa alegi toata orchestra...
sau genuri de muzica si apoi cantzi cu instrumentele care vrei....
Elena iubeste harfa

In rest , apasa aiurea....
Postat 15 July 2011 - 12:07 PM
N-am dus-o la unul de bebi ca n-avem in oras , am dus-o la al meu ca se ocupa si cu copii....
Am bagat carutzul inauntru , am pus-o in fatza mea si s-a uitat la mine pana cand mi-a curatzat dintzii....ma gandeam ca o sa planga daca aude bazaitul. Tanti aia tot vorbea cu ea , tot ii dadea jucariile pe care ea le arunca...a distrat-o toata treaba.
Apoi cand a venit dr nu i-a placut , ca purta masca , se uita urat la el

Cand a venit randul ei am luat-o in bratze pe scaun , s-a uitat la ea in guritza , n-a pea vrut sa deschida gura dar el nici n-a insistat , n-a vrut sa-i faca frica. Cand dr a adus cutia cu jucarii sa-si aleaga una , atunci i-a zambit , dar numai putzin .
In fine , dr zice asa:
- sa o duc cu mine la fiecare control de-al meu sa se obisnuiasca
- sa o spal de 2 ori pe zi pe dintzi , nu cu deget d-ala ci cu peritza normala, sa-i explic de fiecare data de ce se spala
- pasta sa fie fara Fluor
- sa vb cu dr de copii in legatura cu pastilele , el imi recomanda sa-i dau doar vitamina D de la 1 an...
Cica dintzii sunt mult mai tari de la Fluor dar...exista riscul sa faca pete daca ii dau prea multa vreme.
Prietena mea a fost in aceasi zi cu fata la o dentista de bebi. I-a zis sa o spele cu deget d-ala....sa-i dea pastile in continuare pana la 2 ani....
Na , ce sa mai crezi?????
Darius -dentistul nostru- e prieten de ani de zile cu sotzul meu , joaca fotbal impreuna....il cunosc bine. Sa am oare incredere in el sau sa merg si eu la un dentist de bebi?
Prietena mea zice ca aia la care a fost ea are specializare in Kinder Kieferorthopädie ( ortopedia maxilarului la copii....nush cum se zice in rom)....na ja..eu zic sa dea DD sa nu avem nevoie de asa ceva...
Ce zicetzi?
Postat 15 July 2011 - 12:18 PM
Cu pasta sa o speli dupa ce implineste anul, asa-i?
Eu zic asa ca daca mergi la 2 dr vor avea pareri diferite. Cel mai bine documenteaza-te te bine de tot din mai mutle surse medicale. Din proprie exp, dr nu mai spun azi mai multe decat ce gasesti pe net, daca ai rabdare sa cauti. Apoi in functie de ce simti tu, asa sa faci.
Si dr meu stomatolog vroia sa-mi dea fluor din timpul sarcinii. Urmand sa continui administrarea fluorului fara pauza de macar o zi pana la 12 ani, sau 18 ani. Si obligat cu ce incepi (zymafluor etc) cu aia mergi in continuare, nu ai voie sa schimbi. Pai dc peste 10 ani nu se mai fabrica asta? Si apoi zice ca daca intrerupi cateva zile se pateaza dintii. Lasa ca si noi am crescut fara fluor si starea generala a dintilor e data genetic si de ingrijirea acestora.
In fine, acum fiecare mama face cum simte.
De ce crezi ca ti-a spus pasta fara fluor? ... nu vreau sa mai continui, ca o sa citesti si tu ...
Acum cica se practica sigilarea dupa ce ies dintii definitivi. Mai vedem noi pana atunci

Postat 15 July 2011 - 12:59 PM

Dar stefaniei ii cumpar pasta fara fluor, speciala pentru copii.
Daniella, cum adica sigilarea dintilor? Sunt in urma cu informatiile...