Pateuri rapide
#1
Postat 30 July 2010 - 03:10 PM
Se pot umple sau lasa simple, se preteaza si ca saratele.
Eu, pentru conformitate am facut din 600 gr fiecare, si ceva sare. Se amesteca totul pina devine o coca omogena, care se da la rece peste noapte. Se scoate pe masa usor infainata ( nu incarcati cu prea multa faina, doare cit sa manevrati usor coca) si se incepe intinderea cu merdeneaua infainata.
Coca va ramine de min 1 cm grosime, cu forma de decupaj infainata se vor decupa buseurile (in cazul meu) si se vor coace pe foc mediu pe hirtie de copt.
Eu le-am uns cu galbenu de ou si presarata cu susan negru si susan alb.
Si iata-le gata:
#2
Postat 30 July 2010 - 03:26 PM
#3
Postat 30 July 2010 - 05:08 PM
#5
Postat 30 July 2010 - 08:47 PM
sorinadaniela, la 30 July 2010 - 03:26 PM, a spus:
Din pacate sint foarte bogate caloric
adi_edi, la 30 July 2010 - 05:08 PM, a spus:
Ma bucur ca iti plac! Sint foarte versatile!
Eataly, la 30 July 2010 - 07:46 PM, a spus:
Am sa le fac si eu!
Nu ai sa regreti!
#6
Postat 03 August 2010 - 10:19 AM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#7
Postat 03 August 2010 - 10:31 AM
Multumesc de reteta s-a retinut si asta...
#8
Postat 18 August 2010 - 05:26 PM
Si, special pentru tine:
#9
Postat 19 August 2010 - 02:07 AM
saratele, buseuri ar manca cred facute insa lungi ca grisinele
#10
Postat 15 September 2010 - 08:17 PM
in a treia serie de poze le vad forte crescute, aluatul nu are si un pic de praf de copt sau drojdie? si coapte sunt crescute frumos ...
#11
Postat 16 September 2010 - 05:36 PM
Bine ca ai dezgroat aluatul asta minune.
Eu il folosesc si la tarte,la placinte sarate,alea unde e nevoie de 2 foi + umplutura.
Fac si drob de miel invelit in acest aluat.
E nemaipomenit.
Sa va spun un secret.
Daca-l taiati trigoane se poate prajii in ulei.Si apoi se rade deasupra cas.
O bunatate.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#12
Postat 18 September 2010 - 10:28 AM
Picante si bune de la branza de oi, burduf,merg langa o bere de numa...
Sar'na de reteta,ai facut un sot fericit ...
#13
Postat 18 September 2010 - 10:38 AM
Piscotel, la 16 September 2010 - 05:36 PM, a spus:
Bine ca ai dezgroat aluatul asta minune.
Eu il folosesc si la tarte,la placinte sarate,alea unde e nevoie de 2 foi + umplutura.
Fac si drob de miel invelit in acest aluat.
E nemaipomenit.
Sa va spun un secret.
Daca-l taiati trigoane se poate prajii in ulei.Si apoi se rade deasupra cas.
O bunatate.
Ai dreptate Pisco' si eu m-am gandit ca merge si la tarte sarate,la un quish ne' lorain
Sau inveliti carnaciori picanti sau crenvushti..
#14
Postat 15 February 2012 - 07:57 PM
Multumesc mult de reteta
Am facut unele cu mac, altele cu chimen si altele le-am taiat in jumatate si le-am umplut cu inimioare de sunca de curcan.
dovada...
Pupici!!
#15
Postat 15 February 2012 - 08:22 PM
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#16
Postat 15 February 2012 - 09:22 PM
zoazorel, la 15 February 2012 - 08:22 PM, a spus:
nu se pune nici drojdie nici praf copt. ies f inalte, eu nu le-am facut groase de 1 cm, cred ca ieseau super inalte. Le-am facut de grosime de jumate de cm.
Pupici!
#17 Guest_Gelutza_*
Postat 15 February 2012 - 10:28 PM
#18
Postat 15 February 2012 - 10:38 PM
#19
Postat 26 July 2012 - 12:50 PM
Cum este prima postare sa ma prezint, ma numesc Lilia si va urmaresc de foarte multi ani. Evident am facut si multe retete de pe forum, dar astazi am si pozat
Este incredibil de usoara reteta si gustoasa, plus aluatul se lucreaza usor, iata si dovada
Multumesc pt reteta!
#20
Postat 26 July 2012 - 01:03 PM
Si mie, RUSINE! N-am apucat s-o fac INCA!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!