Vineri am fost în Merkur,Interspar si Aldi,ca astea mi-au iesit în cale.primele doua,la noi nu sînt.Aldi lor se numste Hoffer,si în afara ca au produse identice cu ale noastre,au si foarte multe altele care la noi nu le gasesc.
De acolo am cumparat doua feluri de cîrnaciori proaspeti.Bunicei,dar destul de sarati.Mozzarella di Bufala e buna,si mai ieftina decît alte magazine.Au chiar si mini mozzarella.Se gaseste o gama variata de sunci fierte gen prosciutto cotto,feliata...cu scoarta de chimen,miere,si altele.Îmi place ca au multe produse Bio,multe siropuri de fructe,produse exotice(fructe,siropuri,vinuri)...si au chiar si prajituri proaspete(cremsnit,esterhazy si e buna,role cu frisca,ceva cu ciocolata...)mai am luat un calupas de brînza de oaie,tot bun.Au smoothie proaspat la frigider,în sticute mici,foarte bun!Daca mai îmi amintesc,mai completez.Astea sînt produse ce la noi nu se gasesc în Aldi.
Interspar,de acolo am luat doar niste pui si filet de piept.Astia nu aveau chestii deosebite fata de un supermarket de al nostru

Puii din Austria,egal de unde i-am luat,sînt mai buni.Sînt galbeni,iar carnea are o textura diferita fata de puii aia albi ce le pica carnea aia rozie de pe ciolane dupa 15 minute de fiert,ce se gasesc pe la noi.
O poza mai veche,cu un pui austriac din Interspar

(si sînt foarte bine curatati!!!)

Tot din Interspar am luat si un borcan cu scoarte de scortisoara.
Au costat vreo 7 euro.Foarte ieftine...sper sa fie si bune!

Ce m-a bucurat enorm,este ca au si un colt sîrbesc!!!Eu ador muuulte chestii de la sîrbi.
Am cumparat Kiki,Bronhi(caramel mentolat) si Tabla de Eurocrem!Copilaria mea!

Si Merkur-ul este frumos,mai ales ca cel vizitat de mine chiar este nou!
Aici au o gramada de chestii,care în magazinele noastre de toate zilele ca Globus,Kaufland..etc,nu se gasesc.Au sectii speciale cu tot felul de specialitati(frantuze,italiene,indiene...),si toate frumos aranjate si în asa fel sa potriveasca.Pateuri,chutney-uri,mustaruri de toate felurile,exotice,picante,groabe,fine...
Brînzeturi,carnuri,peste,sunci,coaste,afumate,picante,cu verdeuri,condimente uscate...da stiu,de astea gasesc si aici,cu diferenta ca aici majoritatea nu-s condimentate pe gustul meu

De la sectia cu specialitati am luat o bucata mare de pancetta affumicata italiana!

Ce mi-a placut în Merkurul asta,aveau multe salate de fructe si legume proaspete(în caserole),din nou frigidere deschise cu cuburi de gheata iar între cuburi sticle cu smoothieuri proaspete...m-am supravitaminizat în Austria!
Pentru ca ne-a apucat foamea,ne-am luat si cîte o chifla cu friptura fierbinte în crusta de chimion care ne-a montat-o tanti pe loc.Ce nu ma vazut la noi în arealele astea si ei aveau:dovlecei,vinete,conopida si nu mai retin,alte legume grilate si pane,,chiftelute vegetale sau carne... asta era o tejghea rotunda cu vitrina în mijlocul supermarketului.
Tantile asta erau extrem de curate,lucrau foarte curat cu manusi,si parca le faceau cu drag chiflele alea...si sa nu mai zic si ce bune au fost!

Ati observat ca îmi place sa fac cumparaturi în Austria,da?Bun,asta nu e ceva nou,ca tot am amintit prin unele locuri...dar na,vroiam s-o spun asa mai pe lungime

(îmi place si la shopaiala de toale & papuci and etc la ei

Voi prin ce tari vecine va faceti cumparaturile,si ce va place în mod deosebit acolo...sau ce gasiti acolo si la voi nu?