Shopping alimentar :D
#141
Postat 08 November 2014 - 10:21 PM
ma obisnuisem cu ideea ca la noi nu sunt, insa am citit de curand o multime de info, care confirma ca varza kale este regina verdeturilor, cu doar 67 grame cruda se asigura 87% din necesarul zilnic de nutrienti..., asa ca mi-am propus sa fac rost si sa incerc ... Am citit ca e amar.... Asa e, genul radicchio/ruccola?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#142
Postat 08 November 2014 - 11:02 PM
Dexter, la 08 November 2014 - 06:47 PM, a spus:
asta
http://artaculinara...._1
mie-mi place tare mult
#144
Postat 09 November 2014 - 12:52 PM
Kg de varza obisnuita cred ca e 1,5- 2,5 lei/kg. Deci cu banii pe 1 kg de kale, poti cumpara 30 kg de varza alba
Am dat o cautare, pe alt site kale, redus de la 22 lei la 20 lei/kg. Moama ce diferenta de pret!!! . Sau 4,5 lei (redus de la 6) / legatura de 10 fire.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#146
Postat 09 November 2014 - 05:40 PM
Congelata, pachetul cel mai scump venea 2,50 pe kila. Se gaseste în cutii de 450 g, iar pretul pro pachet începe de la 0,69 euro (pro 450 g)... apoi in functie de marca si magazin se ridica pîna la aprox. 2,50 euro /kg. Se mai gaseste si în pungi de 750-800 g, tot congelata si cea mai scumpa 1,79 euro. Deci, fie congelata sau proaspata, pretul e cam la fel pe kg ( daca nu bagam toti centii în seama)
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#147
Postat 09 November 2014 - 06:38 PM
Adriana, la 05 November 2014 - 08:41 AM, a spus:
firul ala din mijloc este embrion si e destul de toxic, se zice, si eu il scot intotdeauna, dar Dan ma cearta, ca el il vrea, asa toxic cum e )
#148
Postat 09 November 2014 - 06:39 PM
verber, la 05 November 2014 - 07:43 AM, a spus:
Peter, la 05 November 2014 - 06:58 AM, a spus:
Adriana, la 05 November 2014 - 12:06 AM, a spus:
Oare cit tine? Am vazut ca de aici pot comanda ori o capatina(1,85 € ) sau 12 capatine cu vreo 17€. + posta.
Si retete este destule. Al tau e provenienta de Cuincy, eu asi putea lua din satul vecin: Arleux.
Peter
peter aici se gasesc in supermaché uri ori cu 15 ori cu 10 e....functie de cite capatini sunt
Trebuie avut atentie cind se cumpara ca unele capatini sunt deja ....stricate
Folosesc si....imi place dar se pare ca tine mai putin ca cel proaspat
e si la noroc...
Daca vreti va trimit nu i problema!
Maria, te pup, nu te-am mai vazut!
#149
Postat 09 November 2014 - 06:55 PM
nu le scot deloc nervurile, ca au fibre, nenica! le tai cam de 3-4 mm lungime, pe toata latimea frunzei si le dau drumul in oala.
cu bors bun, facut de mine, , daca v-am zis povestea borsului meu )
Adriana, Dexter - o sa incerc si retetele voastre, noua ne place foarte mult kale si gasim doar din asta creata, cred. desi, daca ma concentrez bine, cred ca am vazut/luat odata si din aia cum a pus poza Veronica la reteta lui Dexter. neagra nu s-a vazut pe-aici!
#150
Postat 09 November 2014 - 06:57 PM
chiar ieri vedeam la emisiunea aceea "economiseste cu jammie oliver" (Sau ceva de genul), ca pretul la legume verzi cu frunze, gen spanac, congelat este de 10 ori mai mic decat la cele proaspete. Pt ca volumul, mai ales, dar si greutatea scad drastic dupa tratamentul termic.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#151
Postat 09 November 2014 - 07:02 PM
redivivus, la 09 November 2014 - 06:38 PM, a spus:
Adriana, la 05 November 2014 - 08:41 AM, a spus:
firul ala din mijloc este embrion si e destul de toxic, se zice, si eu il scot intotdeauna, dar Dan ma cearta, ca el il vrea, asa toxic cum e )
italienii in mod special au un cult cu scosul "inimii" usturoiului pentru cazurile cand se foloseste crud sau usor gatit, din ratiuni digestive... Daca e gatit mai serios, ziceau ca nu mai conteaza ...
uneori e distinct si usor de scos, dar nu intotdeauna ... asa e ? sau nu ma pricep eu ... ?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#152
Postat 09 November 2014 - 07:04 PM
anyway tipa facea salata de kale tot asa masata, dar ii punea si morcov si capia/ardei rosii/galben ... pt explozia de culoare ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#154
Postat 10 November 2014 - 01:38 AM
E din aceeași familie cu varza, broccoli, conopida. Ași zice ca poate aduce cumva cu varza dar e mai puternic, mai "verde". Si aduce putin si cu broccoli pentru ca e ușor amăruie când e cruda.
Prin gătire își pierde amareala si se zice ca e superaliment.
Faza e ca ori îți place ori nu, eu am încercat si nu m-a impresionat dar soțul meu o adora...
#155
Postat 10 November 2014 - 08:52 AM
#156
Postat 10 November 2014 - 03:49 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#157
Postat 10 November 2014 - 10:57 PM
Eu am facut rasaduri, cam pe la inceputul lui februarie cred, dar in primii doi ani le-am pus in gradina cam la semiumbra, anul asta le-am schimbat locul, cam prea mult soare au avut, sau n-or fi fost semintele soi, nu stiu ce sa zic.
#159
Postat 11 November 2014 - 07:24 AM
#160
Postat 12 November 2014 - 06:07 PM
Am facut salata lui Dexter - foarte buna, mai am si azi, abia astept s-o incerc, sa vad ce difera fata de ieri. Multumesc, Dexter.
A doua reteta va fi cea a Adrianei, zilele astea.