Forum Culinar: Ananas - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ananas

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 01 December 2009 - 11:22 PM

-ANANAS-

Imagine postata



Ananasul e un fruct mare,carnos,aromat,are un parfum deosebit,e dulce acrisor .Se cultiva numai în zonele calde.Originile lui provin din America de Sud.În Europa,a fost adus de Christoph Kolumbus.Provine din familia Bromeliaceae.

Proprietati nutritive/100 g

* 60 calorii
* 84 % apa
* 0,2 g grasime
* 16 mg calciu
* 17 mg magneziu
* 19 mg vitamina C
* 173 mg caliu



În afara parfumului si gustului delicios contine toata gama de vitamine,acid citric,malic,calciu,mangan,fosfor,magneziu,iod,potasiu,zaharoza,fier,celuloza glucoza si bromelina.Ananasul este singurul fruct care contine bromelina,care ajuta la purificarea sîngelui,reguleaza digestia.Aceasta enzima distruge agentii inflamatori,întareste sistemul imunitar si se spune ca stopeaza raspîndirea celulelor canceroase.Este recomandat a fi consumat de persoane care sufera de obezitate,intoxicatii,anemii...

Pîna la maturitate,sau mai bine zis pîna e copt perfect pentru a ajunge pe masa noastra are nevoie de aproximativ un an(depinde de conditii si mediul în care ajunge matur )
Un ananas copt bine si bun,îl recunoastem dupa aspect.
Cu cît sînt mai lungi si desi solzii uscati,cu atit mai dulce.Iar de copt,este atunci cînd frunzele din mijlocul fructului se lasa smulse usor.

Exteriorul poate avea o culoare galbena pîna la maroniu,maroniu roscat sau chiar verde.Asta nu spune nimic despre cîte de copt sau bun este,ci doar se recunoaste rasa :tongue3:
În mod normal,se recolteaza copt,ceea ce înseamna ca e bine sa fie consumat relativ rapid dupa cumparare.Chiar daca nu se strica,îsi schimba gustul.Dispare din prospetime.
Un ananas început,nu se pastreaza în frigider.Îi piere gustul si dulceata,face pete maronii..si tinut 1-2 zile,capata chiar un gust oribil.

Eu îl ador în orice forma.Daca nu as face besici pe limba de la enzime,as mînca mai mult :lol:

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 01 December 2009 - 11:23 PM

Cristina,a sosit ananasul :tongue3:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#3 Useril este offline   Cristina 

  • Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 02 December 2009 - 12:53 AM

Mersi frumos - cand ajung acasa de la servici va sosi si al meu :tongue3:

#4 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 02 December 2009 - 08:36 AM

Ananasul il puteti cultiva cu placere si in casele domniilor voastre, intr-un ghiveci mai mare. Taiati capacul cu frunze, il scobiti oleaca si-l puneti in pamant cu nisip si-l puneti undeva unde nu e fring ci mai mult cald decat potrivit. Si-i dati si apa si aveti grija de el. Si o sa creasca. Si vedeti voi mai apoi.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#5 Useril este offline   ELIN 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 186
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationS

Postat 02 December 2009 - 10:06 AM

dragos a spus:

Ananasul il puteti cultiva cu placere si in casele domniilor voastre, intr-un ghiveci mai mare. Taiati capacul cu frunze, il scobiti oleaca si-l puneti in pamant cu nisip si-l puneti undeva unde nu e fring ci mai mult cald decat potrivit. Si-i dati si apa si aveti grija de el. Si o sa creasca. Si vedeti voi mai apoi.

Am incercat de vreo doua ori ,o data in apa (citisem intr-o revista)apoi in nisip si pamant dar nu mi-a reusit inradacinarea, cred ca e un tips ceva, la mine a mucegait de fiecare data.

Maya uite asa fac aici :D . Am unul in bucatarie,merg sa ma ocup de el si desi ma inteapa limba de fiecare data , tot manac cate 3 -4 felii.

#6 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 02 December 2009 - 04:18 PM

Cand avem ananas in casa, ne batem care sa-l manance!!!! Fie proaspat, fie in compot, e minunat!!! :angry: Si aroma de ananas in salata de fructe....... nu poate fi inlocuita cu nimic! :)

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 02 December 2009 - 04:20 PM

Dragos,si eu am incercat fata cu ananasul,nu mi-a reusit niciodata!
Daca ai putea sa ne scrii mai detaliat..m-as bucura.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 02 December 2009 - 05:00 PM

dragos a spus:

Ananasul il puteti cultiva cu placere si in casele domniilor voastre, intr-un ghiveci mai mare. Taiati capacul cu frunze, il scobiti oleaca si-l puneti in pamant cu nisip si-l puneti undeva unde nu e fring ci mai mult cald decat potrivit. Si-i dati si apa si aveti grija de el. Si o sa creasca. Si vedeti voi mai apoi.


Poti sa-mi spui ce tip de pamant necesita ananasul? Mai acid, mai bazic...? Frunzele trebuiesc ingropate si ele putin ori raman afara cu totul? Vorba Mayei, da-ne mai multe amanunte, sunt si eu interesata! :pupic:

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 02 December 2009 - 05:28 PM

foxyy a spus:

dragos a spus:

Ananasul il puteti cultiva cu placere si in casele domniilor voastre, intr-un ghiveci mai mare. Taiati capacul cu frunze, il scobiti oleaca si-l puneti in pamant cu nisip si-l puneti undeva unde nu e fring ci mai mult cald decat potrivit. Si-i dati si apa si aveti grija de el. Si o sa creasca. Si vedeti voi mai apoi.


Poti sa-mi spui ce tip de pamant necesita ananasul? Mai acid, mai bazic...? Frunzele trebuiesc ingropate si ele putin ori raman afara cu totul? Vorba Mayei, da-ne mai multe amanunte, sunt si eu interesata! =))

îti dai seama ca si eu m-as bucura de reusita.Ca pîna acum,am dat-o în bara ;)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 02 December 2009 - 08:25 PM

Maya a spus:

foxyy a spus:

dragos a spus:

Ananasul il puteti cultiva cu placere si in casele domniilor voastre, intr-un ghiveci mai mare. Taiati capacul cu frunze, il scobiti oleaca si-l puneti in pamant cu nisip si-l puneti undeva unde nu e fring ci mai mult cald decat potrivit. Si-i dati si apa si aveti grija de el. Si o sa creasca. Si vedeti voi mai apoi.


Poti sa-mi spui ce tip de pamant necesita ananasul? Mai acid, mai bazic...? Frunzele trebuiesc ingropate si ele putin ori raman afara cu totul? Vorba Mayei, da-ne mai multe amanunte, sunt si eu interesata! :floare:

îti dai seama ca si eu m-as bucura de reusita.Ca pîna acum,am dat-o în bara :D



Mie mi-ar surade ideea, pe motiv ca as avea ce cadou sa le fac alor mei de Craciun. ;) De parca nu au gradini botanice in balcoane.... le mai trebe' s-un palmier!!!! :laughing7:

#11 Useril este offline   Cristina 

  • Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 02 December 2009 - 11:09 PM

Eu ma declar fan ananas pe viata ;) . Si consum cantitati maaaari. Saptamanal cumpar de la piata sau in drum spre casa de la job cand trec pe langa o plantatie de ananas. Acolo fermierii lasa o gramada de ananas sub o ghereta si o cutiuta metalica in care pui banii 8-)
Aici e cam greu sa dai gres cu ananasul pentru ca este proaspat cules si atunci cand este complet copt. Daca insa iau de la piata iau pentru o sapatamana si fermierul imi alege el/a ca ei stiu exact ce vreau - le-am fost clienta fidela de ani de zile :roll:
In ultimii ani au aparut soiuri low acidity si cu coaja mai netetda. Eu pe acestea le cumpar - ca nu-mi mai ataca gingiile si sunt usor de curatat
Exista tehnici speciale de curatat - pentru cine are timp si vrea sa impresioneze ;)
Eu va arat tehnica mea - rapid si usor.
Ananasul pe langa substante antioxidante contine si o enzima - bromelaina care are proprietatea de a "digera" proteina din carne. Aici sucul de ananas se foloseste cu mare succes la fragezirea carnii de vita. In supermarket poti cumpara "meat tenderiser" care este pe baza de extract de ananas.
Dupa o cina copioasa cateva bucati de ananas ajuta contra balonarii.
Eu il consum proaspat, in prajituri cu blat de pandispan si ca suc proaspat. Combinatia de ananas si fructul pasiunii este ceva ce nici nu am cuvinte sa descriu.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 137_57c0b664a21026b163e00397d31fc4c7.jpg
  • Imagine atasata: 137_e8d27f2aabd679d4ab2993b9a8a9ce05.jpg
  • Imagine atasata: 137_84af132da004074f794087d53796c2a3.jpg
  • Imagine atasata: 137_6e0fcb9ffd0c3afd1344e7132593e5f6.jpg
  • Imagine atasata: 137_f235c1c187b3a07a18a5e74a8cbd40c4.jpg
  • Imagine atasata: 137_0a4bc2fffc56708d56e980ca80cf4f94.jpg
  • Imagine atasata: 137_b60fa001eb871c1899cb1ef0a08e26d1.jpg
  • Imagine atasata: 137_52f1c7c645970abe970902bf0a47e22b.jpg
  • Imagine atasata: 137_9772fc933f721156a85dcef21f99a927.jpg
  • Imagine atasata: 137_79e1ffdd4426e71ddb106861364505fb.jpg
  • Imagine atasata: 137_c4ceb76b9ae4b82143ba2516545ce744.jpg
  • Imagine atasata: 137_2841271b44d2ff76d37187381501b4e4.jpg


#12 Useril este offline   Cristina 

  • Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 02 December 2009 - 11:12 PM

Pozele au aparut putin amestecate in mesajul de mai sus. Sper sa se inteleaga ce am vrut sa ilustrez.
Curatat se poate pastra in frigider in vase inchise ermetic, pana la 3-4 zile fara sa-si altereze aroma.

#13 Useril este offline   Cristina 

  • Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 02 December 2009 - 11:15 PM

dragos a spus:

Ananasul il puteti cultiva cu placere si in casele domniilor voastre, intr-un ghiveci mai mare. Taiati capacul cu frunze, il scobiti oleaca si-l puneti in pamant cu nisip si-l puneti undeva unde nu e fring ci mai mult cald decat potrivit. Si-i dati si apa si aveti grija de el. Si o sa creasca. Si vedeti voi mai apoi.


Teoretic da, practic insa mai greu. Ananasul este o planta tropicala si are nevoie de temperaturi adecvate, sol nisipos si o zi lumina luuunga.
Nu zic ca nu s-a obtinut ananas si in alte conditii dar calitatea lasa mult de dorit.
Eu am avut in gradina unde am stat anul trecut - weekendul acesta ajung pe acolo si vad daca mai traieste si vin cu poze.

#14 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 03 December 2009 - 01:12 PM

Maya a spus:

Dragos,si eu am incercat fata cu ananasul,nu mi-a reusit niciodata!
Daca ai putea sa ne scrii mai detaliat..m-as bucura.


Maya, ca sa mearga trebuie sa cumperi de la pepinieristi hormon de buturaj.
Imagine postata
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#15 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 03 December 2009 - 01:35 PM

Ananasul se afla în relatii excelente si cu carnea de porc.
Puteti încerca o reteta creola de muschi de porc cu ananas: se marineaza minimum o ora muschiul cu zeama de lamîie verde, usturoi, cimbru, ghimbir, piper, nucsoara, doua trei cuisoare, trei linguri de rom alb si un pic de miere. Se rumeneste pe toate partile la tigaie cu un pic de ulei. Se pune pe tava si se da la cuptor 30min. Se adauga pe fundul tavii un ananas curatat si taiat în rondele, se mai lasa 10-20min în functie de marimea muschiului. Se taie muschiul felii si se serveste cu orez creol (natur) alaturi. Si bineînteles, cu feliile de ananas :appl:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 December 2009 - 01:41 PM

Cristina, am lesinat cind am vazut pozele, da-mi o bucatica sa-mi revin :roll:
Ca sa pui pozele cum vrei tu in mesaj, dupa ce le-ai incarcat vezi scris aici dedesubt numele pozei si alaturi Aseaza in linie, apesi pe Aseaza si ai sa vezi in textul mesajului ca iti apare atasamentul si poti sa il pui unde vrei tu.

Si eu am incercat sa cultiv de vreo 2 ori motul lui dar n-a iesit nimic.

#17 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 03 December 2009 - 09:25 PM

Ma miram eu de ce gasesc pe bucatica de carne si cate-o felie de ananas.... Stiu cehii si nemtii ce stiu!!! :laughing7:
Ia uite cate idei / tehnici ies la iveala de la un astfel de topic! Bravo! Mai asteptam astfel de noutati! :)

#18 Useril este offline   Cristina 

  • Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 04 December 2009 - 12:25 PM

Adriana a spus:

Cristina, am lesinat cind am vazut pozele, da-mi o bucatica sa-mi revin :roll:
Ca sa pui pozele cum vrei tu in mesaj, dupa ce le-ai incarcat vezi scris aici dedesubt numele pozei si alaturi Aseaza in linie, apesi pe Aseaza si ai sa vezi in textul mesajului ca iti apare atasamentul si poti sa il pui unde vrei tu.

Si eu am incercat sa cultiv de vreo 2 ori motul lui dar n-a iesit nimic.



:D Cum facem? Vii tu aici sau pun la pachet? 8-)
Mersi ca m-ai lamurit cum ordonez pozele :-*

#19 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 December 2009 - 12:27 PM

Cristina a spus:

:D Cum facem? Vii tu aici sau pun la pachet? 8-)
Mersi ca m-ai lamurit cum ordonez pozele :D

;) Ma duc sa joc la loto ca sa cistig bani de drum si vin :-*

#20 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 05 December 2009 - 11:52 AM

Am mincat cindva demult un orez cu spanac, arahide,ananas si cocos care a fost pur si simplu de pe alta lume! Stiu doar ca orezul era fiert in zeama de nuca de cocos cruda, si apoi amestecat cu arahidele si fructele calite, dar nu stiu proportiile.
Ahh, ananasul din zona aia, coasta de est a africii, este mai inalt, ajunge si la 25 cm un fruct, si de un portocaliu intens.
raluca elena

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi