Ingrediente:
Doua legaturi generoase de menta proaspata (cam cat poti cuprinde intre cercul format de policele si degetele aratatoare de la ambele maini)
un litru de alcool (sau wodka fara gusturi pregnante. Eu am folosit wodka)
o lamaie
doua cani de zahar
10 -15 boabe de piper (optional)
colorant alimentar (optional)
In aceeasi categorie - "incercate si savurate" - mai puteti pune la macerat impreuna cu menta o tulpina de lemon grass spintecata si/sau cateva feliute de ghimbir dintr-o bucatica cat prima falanga a degetului mare.
Sau nu.
Mod de preparare:
Menta se spala foarte bine in mai multe ape, se zdrobeste un pic cu dosul cutitului ca sa elibereze cat mai bine uleiurile eterice si se indeasa intr-un pet de plastic cu un sfert din cantitea de zahar. Boabele de piper se zdrobesc grosolan intr-o basma

Se filtreaza printr-un filtru de hartie pentru cafea si se prepara un sirop gros din zahar, sucul de lamaie si putina apa astfel incat siropul sa fie vascos dar cu atentie ca zaharul sa nu se caramelizeze. Dupa ce se raceste se incorporeaza maceratul de menta in alcool.
Se pastreaza in "sticle de alea faine"

Se lasa la maturat doua saptamani
Se serveste refrigerat intr-un pahar a carui margine a fost muiata in apa cam 3 mm, apasata in zahar cristalin, cu o felie subtire de lime sau lamaie si o frunza proaspata de menta.
Am gasit pe internet retete in care se punea la sfarsit si o lingurita de glicerina. Nu am avut. Nu am folosit si nici nu am prea mare incredere.
In schimb am combinat intr-un pahar cu o lingurita de apa colorant alimentar galben si albastru (praf) - "un varf de cutit" ce cuprindea o piramida cu laturile de 3- 4 mm - cu care am obtinut o culoare smarald intensa cu care am dat un pic de culoare lichiorului care in mod natural a rezultat de culoare verde-galbui .