Bulion de rosii

Ingrediente:
- rosii, coapte bine
- ardei
- cîteva tije de telina+frunze
- sare (fac.)
- zahar (fac.)
Am primit rosii bune de la mama. Rosii mari, coapte foarte bine, moi, carnoase, nu foarte zemoase si cu putine seminte.
Ideale pentru bulion. Am mîncat noi pîna nu am mai putut si pentru ca au mai ramas destule ,si nu mai putem mînca,
am decis sa fac olecuta de bulion. Nu sînt foarte aratoase, dar gustoase, nestropite si cît se poate de bio!

Ingredientele nu-s cîntarite. Bulionul se face în functie de gust.
Se poate face doar din rosii sau se pot adauga diferite condimente,verdeata,
foi de dafin, ce va place. Mie mi-l place cu ingredientele pe care le-am scris mai sus.
Se spala rosiile. Se taie bucati, se îndeparteaza verdele.
Daca le treceti prin accesoriu de la KA, nu e nevoie.
Eu totusi am facut-o... arata mai frumos

Ce rosii! Splendide!

Accesoriu de stors fructe si îndepartat pielite si seminte/sîmburi,
functioneaza împreuna cu o parte din masina de tocat carne(accesoriu KA )

Pe aici iese pulpa si sucul din rosii.
Prina alta parte iese un cîrnacior cu ceeace nu avem nevoie.
Seminte, pielita, mucul verde...

Cîrnaciorul ala de resturi este presat.
Am desfacut unu sa vedeti ce contine


Asta e pulpa cu suc de rosii obtinuta dupa presat.
Ce culoare!!!

Ador aroma de ardei si telina în bulion, asa ca le-am spalat,
si le-am pus împreuna cu sucul de rosii la fiert pe foc moderat.
Cînd si cînd am învîrtit. Pe foc cu flacari, ma gîndesc ca trebuie învîrtite mai des.
Se fierbe pîna scade aproximativ jumatate.

Eu sterilizez sticlele si borcanele în cuptor la 170°C-200 °C aproximativ 10 minute.
(capacele le fierb într-o oala cu apa timp de cîteva minute)

Înainte cu 5 minute de a trage bulionul de pe foc, am scos ardeiul si telina,
apoi am pus putin zahar si sare dupa gust. Daca nu doriti, nu e nevoie.
Adaugati-le NEAPARAT la sfîrsit. Sarea, chiar si zaharul puse de la început,
pot schimba culoarea bulionului, daca este fiert prea mult.
Am turnat bulionul fierbinte în sticlele fierbinti, prin pîlnie.
Aveti grija sa nu va ardeti. Eu lucrez cu un cleste de bucatarie din lemn.
Puteti si cu un prosop sau manusa de bucatarie(pentru scos tavile din cuptor,de ex.)
Cît sînt înca fierbinti, dar nu sa arda, se acopera gîturile sticlelor cu celofan sau folie alimentara, de buna calitate.
Cea subtire se înmoaie pe sticla. Aia mai tare videaza cu sticla.
Le-am acoperit bine cu prosoape si cu o perna


Dupa ce-s reci, se taie bucatele de hîrtie (cea mai buna este aia de de copt, pentru ca este rezistenta si nu o poate întepa eventualele insecte interesate) si se pune peste celofan, apoi se leaga cu sfoara, sau gumitele alea speciale, sau ce aveti. Cum eu nu aveam ce face, le-am decupat si hîrtie decorativa

Fiert bine, bulionul, si pus în sticle fierbinti si sterilizate cum v-am spus mai sus apoi pastrat la întuneric în camara, tine foarte mult timp. Fara niciun conservant, chiar si fara pic de sare sau zahar! Înainte de folosire scutura-ti sticla. Dupa ce este desfacut, se pastreaza în frigider.