Bulion de rosii
Postat 12 August 2010 - 06:18 PM
Adriana, la 11 August 2010 - 10:11 PM, a spus:
Si referitor la femei? Ce ar putea sa însemne?

Postat 23 March 2011 - 07:13 PM
Alexandru, la 12 August 2010 - 06:18 PM, a spus:
Daca tot nu ti-a raspuns Adriana,hai ca-ti spun eu.La femei o însemna ca vin din Brazilia

-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 24 August 2012 - 06:57 PM
N-am pus conservant, ca deja stiu de anii trecuti ca sterilizarea ambalajelor e suficienta ( la fel am facut si cu zacusca si dulceata ).
Imagini atasate
Postat 10 September 2012 - 10:17 AM

-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 12 September 2012 - 09:49 PM
Ma gandesc ca nu te superi ca am venit si eu cu bulionul meu aici in topicul tau (zic asta ptr ca eu nu am pus ardei cum ai pus tu, ci am facut bulion ca la tara aproape)
Am dat rosiile prin robot marunt, aproape sos cu tot cu piele, apoi pus in 2 oale mari (13 kg de rosii)
Am pus tije de telina in oale si am dat drumul la foc
asa arata scos din robot si pus in oale (gros si spumos dar se va subtia in urmatoarea ora)

Pe urma lasat sa fiarba 1h, curatat spuma,oprit focul apoi trecut la operatiunea dat prin sita cam asa

dupa ce am terminat cu sita,lasat 15 min asa sa se lase pasta la fund si sa se ridice apa deasupra , apoi cu polonicul trasa toata apa limpede.Este o oala cam de 15 l cea din imagine

Trebuie extrasa apa pina arata asa si este grosut deja (eu scot apa intodeauna ptr ca se scurteaza mult durata de fierbere pina la ingrosare) rosiile mele de data asta au fost mai zemoase dar si cu cele mari si carnoase procedez la fel cu trasul apei.

dat drumul la foc si am lasat exact 45 de minute sa fiarba sa clocoteasca apoi la sfarsit am adaugat sare si 3 aspirine pisate, apoi pus in sticlute si pus la plapumica.
dupa 45 de min

nu mi a iesit mult ptr ca l am facut mai gros. Sticlele sunt de 300ml si 3 sunt de 500ml , un borcan de 750ml si unul de 375ml.
repede pus in sticle si la plapumioara

Urmeaza sambata sa fac sos de rosii in ulei cu usturoi , cimbru si oregano. Sosul obligatoriu o sa il fac din rosii mari si carnoase. Sosul rezultata il folosim iarna la paste sau asa cate o lingura pe la tocanite si este foarte bun.
Postat 12 September 2012 - 10:24 PM
Postat 12 September 2012 - 11:34 PM
Imagini atasate
Postat 13 September 2012 - 11:19 AM
Postat 13 September 2012 - 02:31 PM
Postat 13 September 2012 - 03:31 PM
Postat 14 September 2012 - 07:35 AM

Pacat ca e cam putin, da e bine si asa
Imagini atasate
Postat 14 September 2012 - 02:04 PM
zerda, la 13 September 2012 - 03:31 PM, a spus:
Stiu ca puteam sa o folosesc la ciorba dar..... ma si grabeam sa termin sa plec la lucru si sa o golesc din castron imi trebuia o sticla ptr ca nu aveam in plan atunci ciorba (sa nu razi, dar nu aveam nici o sticla disponibila).
Cand o sa termin sosul de rosii cu usturoi il pun aici si inca ceva:) sa nu ma certati ptr ca si azi am eliberat repede castronul de zeama care am scos`o din rosii cand am scos cu degetul casuta cu seminte.
Gata sosul meu

Cumparat rosii mari carnoase (9,5 kg)

par mici la spalat dar iaca

spalate, curatate de pielita si cu degetul scos casuta cu samburi intr`un castron
taiat cuburi si pus la oala pe foc cu 250ml de ulei
tocatorul de uzura

dupa vreo 3 ore, cand incepe sa iese uleiul deasupra, am pus oregano, cimbru, foi de dafin, piper, chilli dupa gust si usturoiul. Lasat pe foc pina se ingroasa bine si iese uleiul deasupra peste toata suprafata.La sfarsit am pus sarea dupa gust si am mai lasat vreo 5 minute, apoi am adaugat 5 aspirine zdrobite si fierbinte pus in borcane, apoi sub plapuma.

asta este productia

Sosul il folosim ptr paste, pizza, tocanite cu carne.
nustiu dc a intrat poza asta ultima asa (fierbem sosul in oala cu capacul pus)
Imagini atasate
Postat 16 September 2012 - 05:18 PM
Are in compozitie: Ardei kapia rosu copt, telina, pasta de rosii, ceapa, piper, sare, ulei, foi de dafin.
Dar nustiu unde sa pun. Rog moderatorii sa mute unde trebuie.
Multumesc!
Gulas crema

cantitatea mica este din tub iar cea mare din cea am preparat eu.

Obs: gulasul din tub este putin mai sarat si are un gust putintel amarui de la ceva ardei care sunt in compozitie exact ca si Ajvar sarbesc. Eu nu suport ardeii aia cu gust amarui (sunt sigura ca stiti despre ce vb eu) si nu am pus decat kapia rosu copt (reteta cerea ardei si gogosar) gogosarul ala rosu si verde cred ca este cel amariu .
Postat 16 September 2012 - 05:46 PM
Sunt sigura ca sunt si alte doritoare ale retetei. sa folosesti cu placere toata borcaniada de minuni.
Postat 16 September 2012 - 05:49 PM
stella, la 16 September 2012 - 05:46 PM, a spus:
Sunt sigura ca sunt si alte doritoare ale retetei. sa folosesti cu placere toata borcaniada de minuni.
Multumesc frumos!
Noi o folosim la sandwich ori friptura rece, peste pita cu untura mere de minune:) si iarna prajim paine si ungem cu ceva si punem un strat subtirel de gulas (sau pui o lingura la orice ce doresti sa aibe gust de ardei)
Tot zic ca numai fac nimik si nimeni nu ma crede:))
Postat 22 September 2017 - 09:03 PM
atencion, mă pregătesc de sterilizare. a borcanelor, biensur, nici o persoană nu va fi vătămată în timpul procedurii
am o rețetă super, fără despielițări, stoarceri sau alte torturi (accentul pe u). doar oala Zepter și blenderul stick, metodă super rapidă, invățată de la Dani și cu care am minunat toți cunoscuții, mai ales cei cărora m-am îndurat să le dau cîte un borcănel
Postat 22 September 2017 - 10:49 PM
Eu inabusesc un pic de ceapa (uneori si un pic de usturoi) in ulei, adaug rosiile si condimente: sare, paprika, ceva ierburi uscate, depinde ce-mi pica in mina pe moment. Dupa care las la fiert pina se reduce un pic si bag la borcane si sterilizez.
Imi place asa pentru ca se poate folosi direct peste paste.
Rosiile de citiva ani le fac cu extractorul pentru ca e extrem de rapid, pe de o parte iese sucul pe cealalta cojile si semintele. Anul trecut din coaja am facut "sare de rosii" (pielita de la rosii uscata la soare si mixata apoi cu sare de Hymalaia).
Astea sunt cele din anul asta, putine din motive independente de vointa mea, noroc ca mai am de anul trecut.