EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+
Postat 19 August 2010 - 04:37 PM
iar ma oftic de Romanica noastra ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 19 August 2010 - 05:05 PM

Postat 19 August 2010 - 07:19 PM
Pisoi, la 19 August 2010 - 05:05 PM, a spus:

daaaaaaaaaaaaaaaaa, da, da,da, da sunt convinsa ca ai dreptate!
am citit asa e ca nu trebuie sa opresti tv, sau muzici sau sa faci liniste, ca doarme oricum
si asta vroiam eu, exact ce ai dat drumul sa spui de ieri ... chestiile astea sunt folositoare tare ...
Postat 19 August 2010 - 07:27 PM
Postat 20 August 2010 - 08:45 AM
Daniella, la 19 August 2010 - 04:37 PM, a spus:
iar ma oftic de Romanica noastra ...
nush cat dai tu la nastere acolo , dar poate ar fi trebuit sa iei in considerare o nastere in strainatate. O cezariana costa aici pana la 5000. Si potzi sa stai si cu sotzul in camera apoi...contra cost , bineintzeles.
O prietena din Ardeal a nascut la unguri. Bun , ea n-a platit nimic , a folosit cardul ala de asigurare internatzional. Aici nu cred sa potzi rezolva asa ceva cu medicul. Nu stiu......
Postat 20 August 2010 - 01:31 PM
Copilului ii fac verificari si masuratori, 3 vaccinuri si Hemoleucograma x2, glicemie x2. Insa screeningul metabiolic (200€) si auditiv (60€) nu sunt incluse, insa le poti face contra cost.
Eu platesc un pachet: cezariana + stem, 3200 € (din care cezariana e 2.335€ inclusiv spitalizarea care este 1000€/3 zile). Insa la cezariana am incluse doar 3 zile de spitalizare, dupa care dc e nev de mai mult platesc 200€/zi spitalizarea + toate costurile cu medicamente/proceduri si consumabile.
Postat 20 August 2010 - 01:33 PM
Postat 20 August 2010 - 03:44 PM
Postat 20 August 2010 - 03:54 PM

Aici e 60 de euro cazare + masa pe zi , pt sotz. Sau in jur de.Poate sa fie si mai mult....
Postat 20 August 2010 - 10:53 PM
sissi, la 20 August 2010 - 03:44 PM, a spus:
M-am uitat din nou pe site:
"3.Posibilitatea acomodării însoţitorului – există două tipuri de rezerve pentru care nu se achită o sumă suplimentară: rezervă cu fotoliu - scaun, şi rezervă cu fotoliu extensibil. De asemenea, se pun la dispoziţie rezerve cu două paturi, dintre care unul pentru însoţitor. Preţul suplimentar este de 100 euro/noapte, în care sunt incluse mesele." Adica 100 €/noapte e cazarea si masa pt insotitor...
Aici e cu menu (menu de naturala si menu de cezariana) in camera ca si la restaurant, dar poti cere ce te taie capul: cirese sau de ce ai pofta ... orice iti aduc iarna/vara ... . Asta la privat, ca la stat iti aduce cineva de acasa si mancare si consumabile si medicamente, nu e nimic ... iti cere sa te internezi cu un sac de bagaj, iar tatal sta la poarta spitalului.
Postat 20 August 2010 - 10:57 PM
simonaro29, la 20 August 2010 - 03:54 PM, a spus:

Aici e 60 de euro cazare + masa pe zi , pt sotz. Sau in jur de.Poate sa fie si mai mult....
Adica, vrei sa spui in alt judet, sau in alta regiune, nu? Dar probabil ca acolo ti-ai urmarit si sarcina, stii cu cine te intalnesti, vorbesti aceeasi limba, ii cunosti probabil deja. Nasti cu o anumita persoana acolo? sau cu cine e de garda?
Probabil daca eram din judetul Ilfov veneam si eu sa nasc la Bucuresti ... in alt judet ... dar sa plec in Ungaria la 39 saptamani ... era problem. Prietena mea gasise o clinica particulara mai ieftina la Targu Muresc ... totusi transportul pana acolo, cand te apuca travaliul e aproape imposibil ... mai ales la noi cu inexistentele autostrazi... , iar in avion nu te mai primeste. La tine 45 km faci in acelasi timp cat fac eu pana la maternitate cei 15 km cu traficul din Bucuresti.
Cum adica sa transcrieti actele la voi? Pai ce aia scriu in alta limba?

Postat 21 August 2010 - 01:53 AM
sissi, la 20 August 2010 - 03:44 PM, a spus:
la mine e la fel, doar ca nu platesti nimic, e gratis dar sistemul identic.
ar fi putut sa stea cu mine si el, salon de 4 am fost eu si eram singura

a doua oara ar fi fost si greu cu Ada(pe care respectiv mi-a adus-o in vizita in bluza de pijama, ca aia a ales ea si el n-a stiut. daca vroia sa vina in curul gol fata o lasa cred

am avut pana la urma o tipa cu ceza(cu complicatii, de a urlat toata noaptea saraca, as fi vrut sa o ajut da r venea asistenta la 15 min sa o verifice, n-a inchis un ochi tipa)
apoi o tipa din eritreea cu un copil ca de cioco, mi-era drag tare cand il vedeam, era al 5-lea baiat, a zis ca face pana face fata

asta a fost tot, mi-a placut sa le am in salon ca vb si trecea timpul. cand nu vroiam sa fim deranjate, trageam perdelele si aveam intimitate.
Postat 21 August 2010 - 08:35 AM
Darkii eu am stat in salon cu 4 mamici ,cu 2 din ele am nascut in aceiasi zi, cea de-a 3 au adus-o noaptea urmatoare, a fost fain mai aveai cu cine schimba o impresie, salonul foarte mare, singurl inconveniet era noaptea, sforaiau de imi venea sa le scutur, da bebelusi nu aveau nici o treaba.
Postat 21 August 2010 - 12:58 PM

Postat 21 August 2010 - 04:28 PM

Si de ce trebuie transcrise? Are ceva daca s-a nascut copila in alt land?
Postat 31 August 2010 - 12:38 PM
A mea cand VREA doarme 3 ore , se scoala , primeste papa , face iar nani....cel mai cuminte copil! Si.....cand vrea ea...tzipa si NIMIC nu-i pe plac. Ar manca de rupe!
Azi noapte nu s-a linistit pana n-am luat-o cu mine-n pat! A dormit potaia de la 3 la 9 fara sa se miste, Mare greseala ca am lasat-o ca la trezire nu s-a saturat cu o portzie de lapte , a mai marait vreo 2 ore pana a primit inca o portzie. Acum doarme ca un ingeras!
Postat 01 September 2010 - 09:10 AM

Postat 02 September 2010 - 12:19 AM
simonaro29, la 31 August 2010 - 12:38 PM, a spus:
A mea cand VREA doarme 3 ore , se scoala , primeste papa , face iar nani....cel mai cuminte copil! Si.....cand vrea ea...tzipa si NIMIC nu-i pe plac. Ar manca de rupe!
Azi noapte nu s-a linistit pana n-am luat-o cu mine-n pat! A dormit potaia de la 3 la 9 fara sa se miste, Mare greseala ca am lasat-o ca la trezire nu s-a saturat cu o portzie de lapte , a mai marait vreo 2 ore pana a primit inca o portzie. Acum doarme ca un ingeras!
Simona, povestea e amuzanta, dar sunt tare curioasa daca micul Pavlov nu o sa ceara si in aceasta noapte iar in pat cu mami si tati. Cred ca se prind repede de slabiciui si sunt mari cersetori. Precis daca nu iti facea hebamme perdaf nu te lasai tu de la ce intentionai sa faci

Pisoi, eu ma gandesc ca nu o sa trezesc copilul pentru a il hrani noaptea. Il voi hrani doar la cerere noaptea. Nu cred eu ca s-a pomenit copil mort de foame. Stiu ca asa e o teorie (chiar la 3 ore), dar nu toti pediatrii recomanda asa stiu ca exista pareri contradictorii in acest sens. Cred ca noaptea e pentru dormit si ziua e zi si asa ar trebui sa invete si bb, dar sa vedem. Sa vad ce ne va spune si cat de convingatoare va fi pediatra in acest sens.