EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+
Postat 02 September 2010 - 04:32 PM
Postat 02 September 2010 - 05:09 PM
ca stiti voi vorba din batrani "teoria ca teoria, da practica ne omoara"
eu am avut noroc de BB care dormea deja de la clinica toata noapea

in schimb BB care doarme ziua...niet, eu n-am cunoscut asa ceva. cat a fost BB sugaci, dormea cu noi in dormitor, in "leaganul" ei ( cuffin , cum se zice )
apoi de la 5 luni, a dormit in camera ei. eu am alaptat-o pana la 5 luni jumate, la cerere, si da, am luat-o in brate cand plangea. si nu a avut program steiff
ca la carte , ca ea nu stia cartea aia, n-a avea in codul genetic.
si a fost un BB , copil mic si preadolescenta normala, fara excese , si fara maraieli.
deci , sincer Daniella, nu cred ca exista un "mod de functionare" universal valabil . cum ti-e norocul.
Bafta si BB cat mai cooperant.
Postat 02 September 2010 - 09:11 PM
sissi, la 02 September 2010 - 04:32 PM, a spus:
pai da, daca cere noaptea il pun la san si ii dau sa pape, dar nu as dori sa-l trezesc. o sa vad ce spune si pediatra, da Domnul sa avem lapte;
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 02 September 2010 - 09:16 PM
stella, la 02 September 2010 - 05:09 PM, a spus:
ca stiti voi vorba din batrani "teoria ca teoria, da practica ne omoara"
eu am avut noroc de BB care dormea deja de la clinica toata noapea

in schimb BB care doarme ziua...niet, eu n-am cunoscut asa ceva. cat a fost BB sugaci, dormea cu noi in dormitor, in "leaganul" ei ( cuffin , cum se zice )
apoi de la 5 luni, a dormit in camera ei. eu am alaptat-o pana la 5 luni jumate, la cerere, si da, am luat-o in brate cand plangea. si nu a avut program steiff
ca la carte , ca ea nu stia cartea aia, n-a avea in codul genetic.
si a fost un BB , copil mic si preadolescenta normala, fara excese , si fara maraieli.
deci , sincer Daniella, nu cred ca exista un "mod de functionare" universal valabil . cum ti-e norocul.
Bafta si BB cat mai cooperant.
deci nu ai trezit bb noaptea sa-i dai sa suga?
da, Stella si eu tot asa ma gandesc ... ca intai sa ne cunoastem sa vedem ce nevoi are bb si filtrat prin prisma gandirii mele din ce ati binevoit sa-mi impartasiti din experienta voastra si din ce am citit, din ce va spune pediatrul + ce ni se va potrivi lui bebe si noua parintilor, sa aleg in fiecare situatie ce e mai bine pentru bb. Deja sunt topita de drag ca maine o sa o vad

sa dea DD la toata lumea copii sanatosi, cuminti, mancaciosi si cum vi-i mai doriti!
Postat 02 September 2010 - 09:31 PM
Important e sa-ti urmezi instinctul.
Eu inca merg pe premiza ca nu cartile ne invata(ok, teoria e bine d einvatat din carti) ci ca invatam din instinct.
Postat 03 September 2010 - 03:55 AM
Ioana, la 02 September 2010 - 09:31 PM, a spus:
cind e vorba de copii, clar. totusi cartile-s bune. io am invatat dintr-o carte cu poze cum se schimba un scutec. cit e mic merge cartea. copilu' sta linistit la schimbat. mare, cartea nu mai face 2 parale.
btw, parca ieri ii cadea buricu' si nu stia nici sa ma apuce de deshti calmea. azi il duc la gradinitz ... bai ce repede imbatrinim la dreaq
Postat 07 September 2010 - 09:50 AM
la spital , o asistenta imi cerea sa trezesc fata la 3 ore!!! Neaparat!
Celelalte asistente ziceau ca se va trezi ea candii va fi foame

Acum , cand am fost iar la spital i.au facut U2 acolo si am vb putzin cu doctoritza. Un copil de varsta bebelinei mele papa , de regula , de 5-6 ori pe zi , cam 110 grame la o masa. DARRRR , se poate si mai mult , si mai putzin

Atata vreme cat BB e in plan cu greutatea , totul e OK !
Postat 07 September 2010 - 10:35 AM
la san insa, disperam cat stateau agatate

Postat 07 September 2010 - 02:12 PM
Postat 08 September 2010 - 10:39 AM
agitatzia o supara.....vizitele , lumea multa , copiii tzipatori sunt prea mult pt un BB. E prea multa informatzie dintr-o data pe care BB nu poate sa o proceseze. Rezultat: somn agitat ( daca se poate numi somn) , trezire din 30 in 30 de min, nu stie ce se intampla , iar vrea papa....suspina in somn.....viseaza toate cele , e speriat.
De fapt , tre sa marturisesc , nu mi-am dat singura seama , mi-a explicat o doctoritza in spital cand i-am zis ca nu mai stiu ce sa mai fac cu pitica. Tocmai avusesem o vizita care nu se mai terminase , cu un BB de 10 luni tzipator rau , cu un frate de 13 ani care veci - pururi baga mana-n patutzu' fetei s-o trezeasca....si care cand se plictisea numai locului nu statea....
In seara aia abia s-a linistit pitica pe la 12.00 noaptea.
Postat 08 September 2010 - 11:04 AM
simonaro29, la 08 September 2010 - 10:39 AM, a spus:
agitatzia o supara.....vizitele , lumea multa , copiii tzipatori sunt prea mult pt un BB. E prea multa informatzie dintr-o data pe care BB nu poate sa o proceseze. Rezultat: somn agitat ( daca se poate numi somn) , trezire din 30 in 30 de min, nu stie ce se intampla , iar vrea papa....suspina in somn.....viseaza toate cele , e speriat.
De fapt , tre sa marturisesc , nu mi-am dat singura seama , mi-a explicat o doctoritza in spital cand i-am zis ca nu mai stiu ce sa mai fac cu pitica. Tocmai avusesem o vizita care nu se mai terminase , cu un BB de 10 luni tzipator rau , cu un frate de 13 ani care veci - pururi baga mana-n patutzu' fetei s-o trezeasca....si care cand se plictisea numai locului nu statea....
In seara aia abia s-a linistit pitica pe la 12.00 noaptea.
ai nu te teme. in prima stamina si io am exagerat. am dus copilu' la un restaurant si am venit cu el la 11

vezi ca pina la 5 luni se trezeste noaptea din nimic. p-orma, depinde de fiecare. al meu e ca tasu', doarme butuc. altii is mai sensibili. asa ca zi-i lu' herr sa unga foarte bine balamalele ca daca vrei noaptea pipi si scirtiie usa ... oooooooooaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Postat 08 September 2010 - 11:26 AM
Io n-am exagerat in ziua aia Vaxile , ci cumnata-mea. A venit la spital si nu mai pleca...parca ea n-ar stii cum e cu BB. Imi aduc aminte cand l-am vazut prima data pe BB al ei eu voiam sa-l iau in bratze , ea NU , ca doarme , am vb in soapta , ne-a lasat max. 5 min la BB in camera! Si acum???? Vine la mine si al mare face numai tampenii , o zgaltzaie pe fata intruna , al mic urla din orice ca-i la faza asta....n-ai ce-i face , stiu , dar cand vezi ce face , pai pleci d'le de lange BB de 10 zile si gata. Nu-i neaparata nevoie sa stai 3 ore la spital in vizita , nu?
Postat 08 September 2010 - 06:46 PM
Postat 09 September 2010 - 03:39 AM
simonaro29, la 08 September 2010 - 11:26 AM, a spus:
Io n-am exagerat in ziua aia Vaxile , ci cumnata-mea. A venit la spital si nu mai pleca...parca ea n-ar stii cum e cu BB. Imi aduc aminte cand l-am vazut prima data pe BB al ei eu voiam sa-l iau in bratze , ea NU , ca doarme , am vb in soapta , ne-a lasat max. 5 min la BB in camera! Si acum???? Vine la mine si al mare face numai tampenii , o zgaltzaie pe fata intruna , al mic urla din orice ca-i la faza asta....n-ai ce-i face , stiu , dar cand vezi ce face , pai pleci d'le de lange BB de 10 zile si gata. Nu-i neaparata nevoie sa stai 3 ore la spital in vizita , nu?
nu ca sa te sperii, da' fata doarme acum ca nu e inca bine "trezita". intr-o luna jumate o sa regreti noptile de azi.
Postat 09 September 2010 - 06:57 AM
mai bine le spui ca o sa fie scurta vizita si speri sa inteleaga.
ada a iesit in lume la 1 saptamana, petrecere de craciun la o societate de caritate. nici in punga n-o durea ca e mica si asa mai departe

sara, la 3 zile am venit acas de la spital cu ea, a patra zi eram in shop cu amandoua(una in pouch la pieptul meu si ada in trolley)
si moasa care venea acasa sa ma verifice a zis ca sant nebuna

si la restaurante si peste tot au fost mici(nunta, revelion,etc), le-am obisnuit cu oameni multi de mici. la un revelion, ada in cosul ei de masina, dormea de bubuia cu toata muzica si vorbaraia noastra...se adapteaza repede sa stiti

Postat 09 September 2010 - 09:49 AM
La mine poate sa vina cine vrea , dar cumnata-mea a exagerat!!! Cand am fost eu anul trecut la ea am facut cum mi-a cerut. Ca cica asa tre sa te comportzi cu un BB. Acum a uitat

Vaxile , stiu ca asa va fi , dar inca genießen vremurile astea de liniste. Pe de alta parte , abia apuc sa creasca o leaca sa ne jucam , d'le!
Postat 09 September 2010 - 10:14 AM
simonaro29, la 09 September 2010 - 09:49 AM, a spus:
La mine poate sa vina cine vrea , dar cumnata-mea a exagerat!!! Cand am fost eu anul trecut la ea am facut cum mi-a cerut. Ca cica asa tre sa te comportzi cu un BB. Acum a uitat

Vaxile , stiu ca asa va fi , dar inca genießen vremurile astea de liniste. Pe de alta parte , abia apuc sa creasca o leaca sa ne jucam , d'le!
da, si io astept sa creasca otzira mai mare sa ne jucam ...
Postat 09 September 2010 - 10:45 AM

de la 1 an incolo, nici capul nu m-a durut, le cara dupa el non stop...acum mai ales, il mai intreb cateodata daca e sigur ca vrea sa le ia...n-are greturi el, le-a luat si sa se tnda, cica au stat cuminti si a colorat doar sa fie cu tati

de joaca ce sa zic, il asteapta ca pe painea calda sa vina de la munca, il iau de proaspat

Postat 10 September 2010 - 08:54 PM
simonaro29, la 09 September 2010 - 09:49 AM, a spus:

Simona cand si cum v.a spus sa o scoateti afara?
noua de la maternitate ne.a spus dupa o saptamana si progresiv: in prima zi 15 min, a doua zi 30' etc
Insa azi am fost la prima vizita la pediatra, care ne-a spus dupa doua saptamani

Si tot azi pediatra ne-a spus ca daca o udam la baitza la buricutz cade mai greu si deci sa nu dam cu apa pe acolo ... , desi la spital ne.a spus baita zilnica din prima zi si nici o restrictie

Mie mi-a placut mult mai mult de pediatrele din maternitate, erau asa de sigure si experimentate: deh toata ziua cu nou nascutii pe mana ...
O sa schimb pediatra, de saptamana viitoare merg la alta cu recomandare. Dar a,m vrut si azi o consultatie sa stau eu linistita pana atunci ca e tot bine: buricutz, cacutz, greutate (laptic) etc
A luat 200 g de luni pana azi, deci lapticul e bun. Si s-a lungit la 52 cm si mai bine... oho pai toata ziua ma intind ... casc si fac nani.
A propos de educatie: ne.am intalnit cu medicul nostru favorit ecografist si obstetrician, care a propos de hebamme a ta, cand ne.am plans noi ca suntem zglobie seara si noaptea, ne.a spus asa: "din exp persoanala, am copil mic (nu stiu cati, ca are vreo 45 ani cel putin), daca a papat e schimbata si nu o doare burtica (se probeaza simplu punandu.i mana pe burtik, daca o doare se retrage/contorsioneaza) atunci o lasati sa planga in patut, nebagata in seama oboseste si apoi va adormi. Mia vorbiti cu ea ii mai spuneti un cantecel si sa nu.i fie prea frig sau prea cald, altfel nu are de ce sa planga. Daca o luati in brate va bagati sclavi toata viata... sunt primii pasi ai copilului spre santaj si in educatie, a spus medicul. Deci nu luat in brate sub nici o forma decat la schimbat, hranit, ragait, baita si in momentele cand vrei tu sa aveti tandreturi, nu cand cere ea sa se alinte.