Daniella, nu te supara, da' faza asta mi se pare aiurea rau.
Cum poate sa spuna asa ceva, culmea un medic?
Pai, un bebe de cateva zile, care a stat confortabil in burta mamei 9 luni, e scos in lume (out din burta, zic) si io sa-l las sa planga? Ca ma bag sclav? Bullshit.
No way, Hose!
De cand am copil, desi fac mereu greseli, ca nu-s perfecta, am incercat sa ma pun in situatia ei. Si mereu m-am intrebat cum o fi sa stai pe spate, cu moaca-n sus, abia zaresti cu ochii, ca nah, pana pe la vreo luna si ceva asta-i vazul, abia auzi una-alta, si sa nu simti nici macar mirosul mamei... ca mirosul la bebei e mai dezvoltat... sa nu-i simti mangaierea cand iti vine sa urli de colici... sunt multe pentru ei asa micuti.
Nu concepeam s-o las sa planga, sa n-o iau in brate, ca se invata. Pe naiba.
Am mai spus, pana pe la 5 luni, cat m-am chinuit s-o alaptez, numai asta am facut. Am stat cu ea, o tineam pe burta mea, piele pe piele, am mangaiat-o, am privit-o cat dormea, o pupam pe frunte, o miroseam, si daca mai aveam timp dadeam si cu transpiratorul, mai faceam si de mancare, masina de spalat torcea...
Nu-s superwoman, dar copila mi-a fost agatata de gat tot timpul.
Si n-am educat-o sa renunte nici la leganat, nici la biberon, nici la supt degetul... n-am pus-o la olita din frageda pruncie, ca asa e trendul (am cumparat pampers pana la 2 ani jumate)... ea singura a decis cand sa spuna pa la anumite chestii de bebe.

Sa se-nteleaga: nu dau sfaturi cum sa procedati, eu spun cum am facut eu, si daca cineva considera ca-s de luat in seama, atunci ma bucur.
Cat despre ce spune Simona, intr-adevar, pe Elena ei a stresat-o acea vizita. A fost si lunga si zgomotoasa.
Nu uitati inca un lucru: bebelusii sunt foarte vulnerabili si atrag si energiile negative mai ceva ca sugativa.
Eu pot sa spun ca am scurtat timpul de vizite la inceput... pentru linistea copilului, dar si pentru a mea. Mai ales ca dupa nastere se instaleaza si vijelia aia hormonala, care e imputita rau si va doresc sa treceti usor peste ea. Peste furtuna.

Bafta multa si curaj!