[quote name='Pisoi' date='13 September 2010 - 10:14 AM' timestamp='1284365662' post='56391']
Da, si eu cred ca s-ar trezi de foame.
Seara si noaptea in schimb se trezeste la fiecare ora, sau doua ore max. Asa o fi ea mananca mai mult seara si noaptea. Unde si eu dupa serviciu (seara) rupeam frigiderul.
[quote name='Daniella' date='12 September 2010 - 09:23 PM' timestamp='1284323039' post='56353']
De ce ar trebui sa treaca la al doilea san? Oricum sa stii ca sunt perioade si perioade, vei vedea, acum se satura cu un san, poate peste o luna, cand va avea un puseu de crestere, nu se va satura si va trece si la celalalt. Apoi dupa alta perioada va vrea invers samd. Copilul se adapteaza si nu tine cont decat de regula stomacului lui, iar noi mamicile trebuie sa ne adaptam din mers.
Pentru ca celalalt se umfla si se intareste pana la cealalta masa.
Tu cum ai alaptat? Ambii sani la o masa sau un san la o masa si unul la cealalta?
[quote name='Daniella' date='12 September 2010 - 09:23 PM' timestamp='1284323039' post='56353']
Sanii tai... vor fi mai mereu in suferinta cat timp vei alapta - imi pare rau ca-s eu cea care iti da vestea asta. Eu nici acum nu inteleg cum am reusit sa alaptez cat am aplatat si imi e greu sa inteleg cum reusesc unele mamici sa alapteze si doi ani.
Ca sa iti mai alini durerea de la sani, daca nu consideri varianta cu stocatul laptelui la congi cum a zis cineva mai sus, eu tot ce pot sa iti recomand este sa ii masezi usor sub dus cald-fiebinte si sa vezi tu singura daca asta amelioreaza - da-ti cateva minute la fiecare dus si eventual incearca de mai multe ori pe zi daca merge.
Sa stii ca asa fac: dus cu apa calda pe ei si isi dau drumul singuri curg... zici ca e ca la robinet cand incepe sa suga bebe la un san mai ales, celalat curge singur.
Tu te-ai muls?
Oricum ai grija ca situatia se poate rasturna de la o zi la alta si desi azi sa zicem ai sanii f plini, maine de fapt sa nu mai prea ai lapte, de aia fii cu ochii in patru.
Offf si ce trebuie sa fac ?
[quote name='Calugaru' Vaxile' date='13 September 2010 - 02:46 AM' timestamp='1284342386' post='56366']
[quote name='Pisoi' date='12 September 2010 - 04:06 PM' timestamp='1284278772' post='56289']
nu consider ca un nou nascut
pange pentru nimic vreodata.
[/quote]
ai avut vreodata de-a face (ca sef) cu absolventi? sunt sefi de promotie, stiu tot da' nu-s in stare sa faca nica! se comporta ca roboteii intorsi cu cheia. de aici pina aici si daca nu e ca-n carte nu exista. pina la urma isi revin. asa am fost si eu, mai mult ca sigur. asta e.
ei, daniela si restu' mamelor proaspete fac exact la fel. desi le zici ca aia si ailalta, ele repeta ce-au citit din carti, ce le-au spus dofturii, etcetc.
[/quote]
Mai, e de inteles la proaspetele mamici fenomenul asta pentru ca simt nevoia sa fie in control si cum experienta nu e, eoria din carti la da senzatia ca ar putea fi in control. Adevarul e ca nu prea poti fi in control, trebuie sa fii cu ochii in paispe, relaxata si atenta ca regulile se pot schimba de la o zi la alta si ca problema e atat de complexa ca nu se poate prinde in reguli in totalitate.
ai perfecta dreptate, si eu schimb de la o zi la alta ce am gandit ieri, nu se mai potriveste cu ce se intampla/gandesc azi
si ai perfecta dreptate si cu controlul
eu nu ma tin dupa buchea cartii, ci mai degraba dupa ce mi.au spus pediatrele in maternitate si la consutlatia de dupa. Fiind primul copil e normal ca i.am intrebat si urmez ce mi-au spus privind rutina zilncia, motivele de ingrijoare; de ce poate plange un bebelus, ce fac cand plange, etc
tu ce faceai Pisoi cand bebe nu dorea sa doarma, era agitat si plangea 4-6-8 ore?
de ce spui ca iti pare rau ca i.ai dat suzeta? e rau?
eu nu i-am dat.o inca dar cred ca i-o dau curand pentru ca nu mai stiu ce sa fac cand are crizele de bazdaci
Sissi bebe al tau ce program are? e tot timpul cuminte?
vaxile, mandra noastra face doi ani intr-o luna si am inceput sa instauram regula "nu plangi cand vrei ceva pentru ca asta nu iti va aduce acel ceva in nici un caz. daca plangi ca vrei x, nu il primesti. daca vrei x ceri si daca se poate primesti, daca nu se poate vei primi explicatia de ce nu se poate.". Rateaza de multe ori, dar ii amintim si atunci se potoleste din urlat - a inteles ca nu primeste, dar mai uita

.
foarte tare! mereu mi.a placut ce ai spus la educatie!!!
[/quote]