Forum Culinar: EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+ - Forum Culinar

Salt la continut

• 34 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+

#181 Useril este offline   oanaC 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 192
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 13 September 2010 - 10:19 AM

Vezi postareasimonaro29, la 13 September 2010 - 09:35 AM, a spus:

In rest , e o dulceatza , plange daca ii e foame...uneori o apuca des foamea si o mai mint...dar nu pot mult , ca are un claxon.....valeu....numai foame sa nu-i fie. Dureri de burtica nu cred sa aiba , cel putzin nu mari....in bratze-i tare bine...mai ales dimineatza cand e fit !!!
Noaptea se trezeste la 5 ore , de 2 ori , si bea 90 de ml. Ziua si la 2 ore si bea cam 60.

Ma bucur Simona ca sunteti bine, si ca Elena te lasa sa te odihnesti, e mare lucru.

Sissi si eu am facut la fel cu fetele, Bibi avea 1 an si 8 luni cand s-a nascut Delia, am luat-o si pe ea in brate, si a trebuit sa-i dau sa manance cu lingurita, desi ea manca deja singurica de jumatate de an...pur si simplu zicea ca-i si ea bebelus :-*, a fost o faza pe care a depasit-o destul de repede.
Suzete n-au avut, nici degetele nu le-au supt, le-am alaptat insa pe amandoua pana tarziu.

Vaxile tare faza cu gradinita, mie mi-a facut Bibi figura cu "nu vreau acasa mami, nu acasaaaaaa" de mai aveau putin trecatorii si ma linsau...se distrase fata prea bine in oras si in autobuz si nu dorea sa se termine plimbarea...da, categoric e mai bine cand nu vorbesc :floare:

#182 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 13 September 2010 - 10:24 AM

Elenei ii place leganata , Hebamme spune ca-i place pt ca am leganat-o si in burta ,ca eu umblam ca banul cel rau ca gravida. Minim 3-4 ore pe zi de plimbare , picioarele erau ca butucul dar eu mergeam , mergeam....si acum mergem cate 3 ore la plimbare. Ieri n-am avut timp si moasa a zis ca se vede, ca uterul n-a coborat ieri.( se uita in fiecare zi ).
A mea are program de trezire pe la 9.00 dimineatza si apoi NU MAI VREA SA DOARMA pana pe la 13.00. Ieri am trimis-o cu bunica-sa la plimbare , ieri dimineatza , ca aveam treaba...NICI AFARA N-A DORMIT DECAT IN REPRIZE.
In rest , e o dulceatza , plange daca ii e foame...uneori o apuca prea des foamea si o mai mint...dar nu pot mult , ca are un claxon.....valeu....numai foame sa nu-i fie. Dureri de burtica nu cred sa aiba , cel putzin nu mari....in bratze-i tare bine...mai ales dimineatza cand e fit !!!
Noaptea se trezeste la 5 ore , de 2 ori , si bea 90 de ml. Ziua si la 2 ore si bea cam 60.

Simona, cat de frumos program are mandra ta! :-*
De ce ti se pare asa uimitor ca nu mai vrea sa doarma de la 9 la 13? Creste, vrea sa cunoasca prin jur, zi mersi ca nu o face noaptea ;) .
Si de ce zici ca o apuca foame 'prea des'? Pentru ca nu respecta programul de 3 ore fix sau cate sunt la ea? gandeste-te ca nu e robotel si ca si tie cateodata ti se face foame mai repede de ora mesei ;) .

Vezi postareasissi, la 13 September 2010 - 09:48 AM, a spus:

Simona, pai tu ai fetita cuminte :floare:
Eu nu l-am leganat nici pe dennis si nu il legan nici pe patrick, ii iau in brate de cite ori este nevoie, acum tre sa il mai iau in brate si pe dennis ca zice ca e si el bebelus , da are vreo 20kile, bine ca nu ma plimb cu el in brate, da tre sa il alint si pe el.
Apropos, voi le dati suzeta la bebei, eu nu ii dau, poate ca nu e bine, da nici la primul nu i-am dat suzeta.

De ce sa nu fie bine? Daca copilul e linistit asa doar cu titi si tu te descurci cu alaptatul la cerere, nu vad de ce ar fi nevoie.
Eu desi am fost total impotriva suzetei, in spital i-am dat a doua zi suzeta ceruta de la o colega de salon (suzeta noua) pentru ca nu stiam ce sa ma fac cu ea. Acum privind in urma inteleg ce s-a intamplat, dar atunci nu ma ducea capul. Fata mea sugea cam 5 minute si apoi adormea ca sa se trezeasca peste jumate de ora si sa planga (plans impropriu spus pentru ca era mai mult un fel de scafait, abia o auzeam). In mod normal trebuia sa o pun la san din nou, fata obosea de la supt mai ales ca sanul meu a fost tare rau, deci cred ca depunea efort mare ca sa ia cateva picaturi si normal ca adormea repede. De trezit nu o puteam trezi orice i-as fi facut. Si dupa juma de ora se trezea si sigur ar fi vrut mancare, dar ce stiam eu pe vremea aia. Si am pacalit-o cu suzeta. Imi vine sa-mi dau palme si acum! Ei, greseli de mamica nou, sper de data asta sa fiu mult mai inteleapta, desi sunt constienta ca voi face alt gen de greseli...

#183 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 September 2010 - 08:54 PM

Vezi postareaCalugaru, la 13 September 2010 - 03:46 AM, a spus:

Vezi postareaPisoi, la 12 September 2010 - 10:06 AM, a spus:

nu consider ca un nou nascut pange pentru nimic vreodata.

ai avut vreodata de-a face (ca sef) cu absolventi? sunt sefi de promotie, stiu tot da' nu-s in stare sa faca nica! se comporta ca roboteii intorsi cu cheia. de aici pina aici si daca nu e ca-n carte nu exista. pina la urma isi revin. asa am fost si eu, mai mult ca sigur. asta e.

ei, daniela si restu' mamelor proaspete fac exact la fel. desi le zici ca aia si ailalta, ele repeta ce-au citit din carti, ce le-au spus dofturii, etcetc.

iar la faza cu plinsu' ... n-atz vazut nimic inca, gagics! avetz in mina un napirstoce de doo stamini care abia are plamini sa zica ceva audibil. io tocma am petrecut dooj' de minute de trafic d-ala tzapan cu un copil urlind la maximum ca nu vrea la gradinita si vrea la mama. copil care are plaminii bine dezvoltatz si nu mai urla pur si simplu, urla vorbind. abia asta face santaj, nu botzu' ala mic de 2 sapt. ala e nevinovat, mai ...

da, am avut de-a face chiar acum de curand din septembrie anul trecut pana in aprilie. Din pacate a fost o experienta nefericita pentru ambele parti, desi la inceput eram asa entuziasta ca am angajat sefa de promotie si o sa se descurce f bn. Nu conteaza teoria, ai dreptate practica ne omoara, dar si pasiunea, dragul de a face treaba buna, metoda autodidactului ne salta cat 10 sefi promotie.
Si ce ai facut tu in trafic cu copilul urlator?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#184 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 September 2010 - 09:09 PM

Elenei ii place leganata , Hebamme spune ca-i place pt ca am leganat-o si in burta ,ca eu umblam ca banul cel rau ca gravida. Minim 3-4 ore pe zi de plimbare , picioarele erau ca butucul dar eu mergeam , mergeam....si acum mergem cate 3 ore la plimbare. Ieri n-am avut timp si moasa a zis ca se vede, ca uterul n-a coborat ieri.( se uita in fiecare zi ).
A mea are program de trezire pe la 9.00 dimineatza si apoi NU MAI VREA SA DOARMA pana pe la 13.00. Ieri am trimis-o cu bunica-sa la plimbare , ieri dimineatza , ca aveam treaba...NICI AFARA N-A DORMIT DECAT IN REPRIZE.
In rest , e o dulceatza , plange daca ii e foame...uneori o apuca prea des foamea si o mai mint...dar nu pot mult , ca are un claxon.....valeu....numai foame sa nu-i fie. Dureri de burtica nu cred sa aiba , cel putzin nu mari....in bratze-i tare bine...mai ales dimineatza cand e fit !!!

Simona, de la 9 la 13 este cuminte? ce face?

Am vazut in poza ca i.ai dat suzeta. Suzeta potoleste copilul cand plange?

Copila mea in majoritatea zilelor doarme neintoarsa, trebuie sa o trezesc eu ca trec cateodata si 4 ore si ea tot doarme. In schimb are un puseu de plans cand ii dau sa suga la fiecare jumatate de ora, sau chiar o ora, in general seara dupa 7 si o tine de la 2 ore in sus. Acelea sunt orele ei de nesomn in care nu stiu ce sa-i fac. O iau o schimb o pun la san, mananca 5 minute si nu mai vrea, apoi sta cu ochisorii deschisi laaaarg si de obicei e si foarte agitata: da din manute, da din picioruse: inoata! Daca o pun in patut nu terc 5 minute si se pune pe urlat! Incerc sa-i vorbesc, sa o mangai, sa o privesc de aroape sa ma poata vedea, sa ii cant, sa ii pun muzica, o iau in brate, o plimb, o pun iar la san, ... . Cum o pun in patut la fel, se pune pe urlat. iar o luam de la capat. Uneori o tine 3-4 ore, alte ori pana la 2-3 noaptea. In ultimele nopti de vineri de cand nu i.am mai dat completare s-a trezit din ora in ora, sau max la 1 ora si jumatate.

Fetelor nu mi.ati raspuns, de cand v-au spus ca puteti scoate copilul la plimbare si daca trebuie la inceput progresiv?
Maine as vrea sa o duc si eu in parc.

Coboara uterul de la plimbare? Mie nu mi.au spus, dar mi.au spus ca trebuie sa ma plimb cat mai mult, pentru digestie si pentru recuperarea postoperatorie. Uterul meu e tot mare si tot sus.

#185 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 13 September 2010 - 09:41 PM

Vezi postareaDaniella, la 13 September 2010 - 09:09 PM, a spus:

Fetelor nu mi.ati raspuns, de cand v-au spus ca puteti scoate copilul la plimbare si daca trebuie la inceput progresiv?

Daniella, nu stiu care or mai fi regulile acum, dar daca vremea permite- nu e vant puternic, ger aspru, arsita- copilul poate fi scos la aer. Cred ca ar fi bine s-o faci progresiv, jumatate de ora ptr inceput eu zic ca-i ok.

Al meu urla de-mi era rusine sa ma plimb cu el, nu i-a placut in carut decat dupa ce a inceput sa mearga. a fost total atipic. :violent1:

#186 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 September 2010 - 10:08 PM

[quote name='Pisoi' date='13 September 2010 - 10:14 AM' timestamp='1284365662' post='56391']
Da, si eu cred ca s-ar trezi de foame.
Seara si noaptea in schimb se trezeste la fiecare ora, sau doua ore max. Asa o fi ea mananca mai mult seara si noaptea. Unde si eu dupa serviciu (seara) rupeam frigiderul.

[quote name='Daniella' date='12 September 2010 - 09:23 PM' timestamp='1284323039' post='56353']
De ce ar trebui sa treaca la al doilea san? Oricum sa stii ca sunt perioade si perioade, vei vedea, acum se satura cu un san, poate peste o luna, cand va avea un puseu de crestere, nu se va satura si va trece si la celalalt. Apoi dupa alta perioada va vrea invers samd. Copilul se adapteaza si nu tine cont decat de regula stomacului lui, iar noi mamicile trebuie sa ne adaptam din mers.

Pentru ca celalalt se umfla si se intareste pana la cealalta masa.
Tu cum ai alaptat? Ambii sani la o masa sau un san la o masa si unul la cealalta?

[quote name='Daniella' date='12 September 2010 - 09:23 PM' timestamp='1284323039' post='56353']
Sanii tai... vor fi mai mereu in suferinta cat timp vei alapta - imi pare rau ca-s eu cea care iti da vestea asta. Eu nici acum nu inteleg cum am reusit sa alaptez cat am aplatat si imi e greu sa inteleg cum reusesc unele mamici sa alapteze si doi ani.

Ca sa iti mai alini durerea de la sani, daca nu consideri varianta cu stocatul laptelui la congi cum a zis cineva mai sus, eu tot ce pot sa iti recomand este sa ii masezi usor sub dus cald-fiebinte si sa vezi tu singura daca asta amelioreaza - da-ti cateva minute la fiecare dus si eventual incearca de mai multe ori pe zi daca merge.

Sa stii ca asa fac: dus cu apa calda pe ei si isi dau drumul singuri curg... zici ca e ca la robinet cand incepe sa suga bebe la un san mai ales, celalat curge singur.
Tu te-ai muls?

Oricum ai grija ca situatia se poate rasturna de la o zi la alta si desi azi sa zicem ai sanii f plini, maine de fapt sa nu mai prea ai lapte, de aia fii cu ochii in patru.
Offf si ce trebuie sa fac ?

[quote name='Calugaru' Vaxile' date='13 September 2010 - 02:46 AM' timestamp='1284342386' post='56366']
[quote name='Pisoi' date='12 September 2010 - 04:06 PM' timestamp='1284278772' post='56289']
nu consider ca un nou nascut pange pentru nimic vreodata.
[/quote]

ai avut vreodata de-a face (ca sef) cu absolventi? sunt sefi de promotie, stiu tot da' nu-s in stare sa faca nica! se comporta ca roboteii intorsi cu cheia. de aici pina aici si daca nu e ca-n carte nu exista. pina la urma isi revin. asa am fost si eu, mai mult ca sigur. asta e.

ei, daniela si restu' mamelor proaspete fac exact la fel. desi le zici ca aia si ailalta, ele repeta ce-au citit din carti, ce le-au spus dofturii, etcetc.
[/quote]

Mai, e de inteles la proaspetele mamici fenomenul asta pentru ca simt nevoia sa fie in control si cum experienta nu e, eoria din carti la da senzatia ca ar putea fi in control. Adevarul e ca nu prea poti fi in control, trebuie sa fii cu ochii in paispe, relaxata si atenta ca regulile se pot schimba de la o zi la alta si ca problema e atat de complexa ca nu se poate prinde in reguli in totalitate.
ai perfecta dreptate, si eu schimb de la o zi la alta ce am gandit ieri, nu se mai potriveste cu ce se intampla/gandesc azi
si ai perfecta dreptate si cu controlul

eu nu ma tin dupa buchea cartii, ci mai degraba dupa ce mi.au spus pediatrele in maternitate si la consutlatia de dupa. Fiind primul copil e normal ca i.am intrebat si urmez ce mi-au spus privind rutina zilncia, motivele de ingrijoare; de ce poate plange un bebelus, ce fac cand plange, etc

tu ce faceai Pisoi cand bebe nu dorea sa doarma, era agitat si plangea 4-6-8 ore?

de ce spui ca iti pare rau ca i.ai dat suzeta? e rau?
eu nu i-am dat.o inca dar cred ca i-o dau curand pentru ca nu mai stiu ce sa fac cand are crizele de bazdaci :violent1:

Sissi bebe al tau ce program are? e tot timpul cuminte?

vaxile, mandra noastra face doi ani intr-o luna si am inceput sa instauram regula "nu plangi cand vrei ceva pentru ca asta nu iti va aduce acel ceva in nici un caz. daca plangi ca vrei x, nu il primesti. daca vrei x ceri si daca se poate primesti, daca nu se poate vei primi explicatia de ce nu se poate.". Rateaza de multe ori, dar ii amintim si atunci se potoleste din urlat - a inteles ca nu primeste, dar mai uita :bounce: .

foarte tare! mereu mi.a placut ce ai spus la educatie!!!

[/quote]

#187 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 September 2010 - 11:31 PM

[quote name='Daniella' date='13 September 2010 - 08:09 PM' timestamp='1284404948' post='56447']
Suzeta potoleste copilul cand plange?
[/quote]

Cateodata da, poate in cele mai multe cazuri.

[quote name='Daniella' date='13 September 2010 - 08:09 PM' timestamp='1284404948' post='56447']
[/quote]

Eu am iesit cu ea afara cand avea o saptamana cred. Putin, ca eram si eu f obosita si imi era greu sa merg mult. Cred ca am iesit o ora in total, cu caruciorul, pana la un parc in apropiere si inapoi.

[quote name='Daniella' date='13 September 2010 - 09:08 PM' timestamp='1284408516' post='56452']
Pentru ca celalalt se umfla si se intareste pana la cealalta masa.
[quote]

Pai e normal, natural si ce mai vrei tu. Si e si trecator. Probabil o sa se regleze dupa cateva zile - o saptamana. Ai rabdare.

[quote name='Daniella' date='13 September 2010 - 09:08 PM' timestamp='1284408516' post='56452']
Tu cum ai alaptat? Ambii sani la o masa sau un san la o masa si unul la cealalta?

[/quote]

La inceput dupa ce am plecat din spital si s-a instalat lactatia bine, am alaptat cate un san la o masa. Sugea si 40 de minute... La vreo doua saptamani m-a sfatuit asistenta care venea la mien acasa sa alaptez 20 de minute la un san si 20 la celalalt... Dupa o vreme fata s-a reglat si nu a mai supt asa de mult, apoi m-am 'dereglat' eu si nu am mai avut suficient lapte, fata sugea doar 10 minute si apoi plangea si eu nu stiam ce are (!!!). Nu mi-am dat seama... sigur si acum imi vine sa-mi dau palme, dar atat am putut la vremea respectiva. Cum vezi din situatia mea, trebuie sa te adaptezi si sa fii cu ochii in patru, fiecare zi poate rasturna situatia...

Sa stii ca asa fac: dus cu apa calda pe ei si isi dau drumul singuri curg... zici ca e ca la robinet cand incepe sa suga bebe la un san mai ales, celalat curge singur.
Tu te-ai muls?

[/quote]

Pai faci ceea ce trebuie, mai mult nu stiu nici eu sa te sfatuiesc.
Eu nu m-am muls, am inceput sa folosesc pompa dupa ce am ramas fara lapte de tot, deci din alte motive.

tu ce faceai Pisoi cand bebe nu dorea sa doarma, era agitat si plangea 4-6-8 ore?
[/quote]

Mi s-a intamplat rar si atunci faceam ce zici si tu, pus la san, verificat pempers, ragait, tinut in brate, vorbit... apoi cand a inceput perioada de colici i-am dat sirop special de colici recomandat de la doctor. Mie mi se pare ca fata ta are colici care se manifesta noaptea. Incearca cu sirop de colici si observa ce se intampla - daca se potoleste inseamna ca aia e si continua cu tratamentul.

de ce spui ca iti pare rau ca i.ai dat suzeta? e rau?
eu nu i-am dat.o inca dar cred ca i-o dau curand pentru ca nu mai stiu ce sa fac cand are crizele de bazdaci :violent1:
[/quote]

In cazul meu cred ca a fost rau pentru ca eu nu am al;aptat-o la cerere ci la program in prostia mea de atunci si cred ca suzeta a avut un aport important la pierdutul laptelui. Pentru ca lactatia se regleaza dupa nevoile bebelui (din felul in care suge bebele, cat timp, cu ce forta sa). Eu din nestiinta (aka prostie) i-am pacalit foame cu suzeta... greseala asta nu o sa o mai repet. Din punctul meu de vedere un bebe nu are nevoie de suzeta... desi sunt unii copiii plangaciosi care vor sa stea numai cu sanul in gura ca alinare si nu sug decat cand le e foame. La mine nu a fost cazul, fata ar fi mancat, niciodata nu a facut faze din astea sa stea cu sanul in gura doar de alinare a cine stie carei suferinte (de fapt s-a intamplat o singura data, am povestit faza cand a avut o pereche de pantaloni cu elasticul prea strans si probabil avea un desconfort teribil in zona burtii). Asta e ceea ce cred eu despre suzeta - i-ao ca o parere personala si nu ca un sfat sau o judecata.

#188 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 14 September 2010 - 03:47 AM

Vezi postareaDaniella, la 13 September 2010 - 08:54 PM, a spus:

Si ce ai facut tu in trafic cu copilul urlator?

pai vezi, de-aia e bun scaunu' de copil. oricit s-ar sclifosi, macar nu ti se baga sub frina!

ce naiba potz sa-i faci? am vorbit cu el, i-am pus muzica, i-am dat suportu' de la gps sa se joace cu el (asta in particular l-a calmat o vreme, fiimiu e foarte interesat de gadgeturi) si intr-un final i-am deschis trapa sa admire copacii. desigur, nasulia e ca traficu' e intens, cind trebe ochii la drum, ochii la drum, poa' sa urle cit o vrea. da' cind mergi cu pauze dese, mai ai timp sa te intorci sa-l gidili.

azi de ex a dormit tot drumu'. cind am ajuns la gradinitz a miorlait umpic, da' cind a venit educatoarea l-a luat in brate sh-a tacut instant. ba inca mi-a mai facut si papatati. copilu' asta e un afemeiat de mic.
Lasati dolarii sa vina la mine!

#189 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 September 2010 - 03:50 AM

Vezi postareaoanaC, la 13 September 2010 - 10:19 AM, a spus:

Vaxile tare faza cu gradinita, mie mi-a facut Bibi figura cu "nu vreau acasa mami, nu acasaaaaaa" de mai aveau putin trecatorii si ma linsau...se distrase fata prea bine in oras si in autobuz si nu dorea sa se termine plimbarea...da, categoric e mai bine cand nu vorbesc :floare:

a, daaa, zdaisama, ma astept la tot felu' de lucruri interesante si eu. ei, parca io nu i-am facut maica-mii de-astea ...

#190 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 September 2010 - 03:59 AM

Vezi postareaPisoi, la 13 September 2010 - 10:14 AM, a spus:

vaxile, mandra noastra face doi ani intr-o luna si am inceput sa instauram regula "nu plangi cand vrei ceva pentru ca asta nu iti va aduce acel ceva in nici un caz. daca plangi ca vrei x, nu il primesti. daca vrei x ceri si daca se poate primesti, daca nu se poate vei primi explicatia de ce nu se poate.". Rateaza de multe ori, dar ii amintim si atunci se potoleste din urlat - a inteles ca nu primeste, dar mai uita :floare: .

asta al meu incearca mereu "limitele" si a inceput sa minta! ieri de exemplum. i-am pus un taburet d-ala de la ikea sa se urce la chiuveta sa se spele pe miini. lui ii place nu neaparat sa se spele, da' sa se joace cu apa. asa ca dupa ce l-am spalat, l-am sters ... el iarasi tzup pe taburet si da drumu' la apa. il iau iar, il sterg ... iar se urca. il dau afara din baie si incepe sa urle in fata baii "miini" "miini". ii zic ma tata, gata ne spalaram, hai la mincare. mai si-l vad ca zimbeste asa poznas si-mi zic "asta sigur coace ceva" ... ei ce crezi ca-i da prin cap? incepe sa zica "caca" "veceu". adica sa-l pun pe veceu sa faca caca. desigur ca l-am pus, ca nah, asa e regula, daca zice "veceu" il pune tata pe veceu. da' el a stat 20 de secunde si a zis "jos" adica gata, nu-mi mai vine. insa ... ia ghicitz ce se intimpla dupa ce baiatu' se da jos de la veceu? trebuie spalat pe miini ... l-am spalat pe miini (ca deh, principiu' e principiu), l-am dat iar afara din baie si dupa 30 de secunde ce crezi? "tati? caca veceu" auzi mah prisleo, ia hai tu la masa si mai lasa figurile! m-am rastit otzir la el, a inceput sa urle, pina la urma l-a razbit foamea si s-a urcat pe scaunu' lui la masa.

zdaisama? nici un an jumate nu are si minte, mai!

#191 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 September 2010 - 08:14 AM

Vaxile , mare zmeker e Andrei al vost...
Curaj , ca vine mezinu ' la anu alalalt o sa ai 2 de gerat la spalat de maini =)) :floare:

#192 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 September 2010 - 09:35 AM

Vezi postareastella, la 14 September 2010 - 08:14 AM, a spus:

Vaxile , mare zmeker e Andrei al vost...
Curaj , ca vine mezinu ' la anu alalalt o sa ai 2 de gerat la spalat de maini =)) :floare:

nunu! deja am impartit sarcinile. io ma ocup de ala mare, nevazmea de ala micu'. la al mare ea numai ii da de mincare si-l pune la nani. io-i fac baie, io-l imbrac io-l incaltz io ma joc cu el. norocu' e ca nici el nu mai e asa de dependent de muma-sa. acu' neah, daca o fi sa spal doi, oi spala doi. da' o sa stea la cuada.

#193 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 September 2010 - 09:45 AM

Vezi postareaCalugaru, la 14 September 2010 - 03:59 AM, a spus:

asta al meu incearca mereu "limitele" si a inceput sa minta! ieri de exemplum. i-am pus un taburet d-ala de la ikea sa se urce la chiuveta sa se spele pe miini. lui ii place nu neaparat sa se spele, da' sa se joace cu apa. asa ca dupa ce l-am spalat, l-am sters ... el iarasi tzup pe taburet si da drumu' la apa. il iau iar, il sterg ... iar se urca. il dau afara din baie si incepe sa urle in fata baii "miini" "miini". ii zic ma tata, gata ne spalaram, hai la mincare. mai si-l vad ca zimbeste asa poznas si-mi zic "asta sigur coace ceva" ... ei ce crezi ca-i da prin cap? incepe sa zica "caca" "veceu". adica sa-l pun pe veceu sa faca caca. desigur ca l-am pus, ca nah, asa e regula, daca zice "veceu" il pune tata pe veceu. da' el a stat 20 de secunde si a zis "jos" adica gata, nu-mi mai vine. insa ... ia ghicitz ce se intimpla dupa ce baiatu' se da jos de la veceu? trebuie spalat pe miini ... l-am spalat pe miini (ca deh, principiu' e principiu), l-am dat iar afara din baie si dupa 30 de secunde ce crezi? "tati? caca veceu" auzi mah prisleo, ia hai tu la masa si mai lasa figurile! m-am rastit otzir la el, a inceput sa urle, pina la urma l-a razbit foamea si s-a urcat pe scaunu' lui la masa.

Uau ce destept ii!! :floare: N-ai cum sa nu te topesti dupa asemenea copchil, oricate traznai ar face! Ma declar fan =)) .

Si mandra mea vrea la chiuveta sa se spele singura, de mult timp cere sapunul sa se spele singura si de cateva luni i l-am dat sa vad ce face cu el. Se spala cum poate ea, il mai scapa, il mai prinde, se limpezeste apoi o ia de la capat :floare: . E instruita bine ca nu are voi sa umble la robinetul de apa calda ci numai la cel de rece (aici fiecare robinet are teava lui separata si asta ajuta). Iar la cel rece nu are voie sa dea apa 'tare'. O las singura, dar o verific la fiecare cateva minute, apoi las usa deschisa si aud cam tot, stiu de cate ori i-a scapat sapunul si daca a dat robinetul mai tare. O imbrac intr-o chestie speciala, cauciucata pe burta ca sa nu stea uda. Dupa juma de ora trebuie sa o iau de acolo ca are mainele crete, dar ea singura nu se satura. Asa mai apuc sa stau si eu linistita la bucatarie cand fac mancare :floare: .

#194 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 September 2010 - 09:58 AM

Vezi postareaPisoi, la 14 September 2010 - 09:45 AM, a spus:

Vezi postareaCalugaru, la 14 September 2010 - 03:59 AM, a spus:

Uau ce destept ii!! :floare: N-ai cum sa nu te topesti dupa asemenea copchil, oricate traznai ar face! Ma declar fan =)) .

Si mandra mea vrea la chiuveta sa se spele singura, de mult timp cere sapunul sa se spele singura si de cateva luni i l-am dat sa vad ce face cu el. Se spala cum poate ea, il mai scapa, il mai prinde, se limpezeste apoi o ia de la capat :floare: . E instruita bine ca nu are voi sa umble la robinetul de apa calda ci numai la cel de rece (aici fiecare robinet are teava lui separata si asta ajuta). Iar la cel rece nu are voie sa dea apa 'tare'. O las singura, dar o verific la fiecare cateva minute, apoi las usa deschisa si aud cam tot, stiu de cate ori i-a scapat sapunul si daca a dat robinetul mai tare. O imbrac intr-o chestie speciala, cauciucata pe burta ca sa nu stea uda. Dupa juma de ora trebuie sa o iau de acolo ca are mainele crete, dar ea singura nu se satura. Asa mai apuc sa stau si eu linistita la bucatarie cand fac mancare :floare: .

destept? nu, eventual jmeker. da' si cam purcel. auzi, sa minta pe tasu' ...

io l-am lasat sa se friga cu apa fierbinte si sa inghete de la aia rece. acum pune mina pe tevi, ca una e calda si ailalta rece. ma rog, el acum inca nu s-a acomodat chiar bine cu gradinita. seara e obosit mort.

#195 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 September 2010 - 10:10 AM

Vaxile, la mine-n sat e o vorba ( de fapt doua)....

sub un mar ( copac) , cad mere...
si "cainii nu fac pisici" :floare:

#196 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 September 2010 - 10:13 AM

Vezi postareastella, la 14 September 2010 - 10:10 AM, a spus:

Vaxile, la mine-n sat e o vorba ( de fapt doua)....

sub un mar ( copac) , cad mere...
si "cainii nu fac pisici" :floare:

desigur, si tasu' e foarte obosit seara =)) :floare:

#197 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 14 September 2010 - 10:28 AM

Daniella, aici nu e o regula cind sa scoti bebele afara, la spitalul unde a nascut prietena mea, adica aici in oras, aveau voie sa scoata bebele in parc de a doua zi , la spitalul unde am nascut eu , sectia era la etajul 4, nu aveam voie sa iesim cu copilul din spital, da puteam iesi pe terasa, eu miercuri am iesit din spital, simbata am fost cu copii la cumparaturi, apoi de luni l-am dus pe dennis la gradi si a trebuit sa il scot si pe patrick, dupa ce il luam pe dennis de la gradi ne opream la locul de joaca si stateam in jur de o ora ,2 cit avea dennis chef de joaca si alergat.
Vaxile, copil destept si jmeker :floare: ai sa iti traiasca si so tina tot asa dintr-o shotie in alta, sa nu te plictisesti.
Al meu il santajeaza pe tasu =)) cind e cu el, nu poate merge pe jos, nu poate cobori scarile, urca si etc, daca sotul nu il baga in seama incepe sa plinga cu lacrimi cit bobul de mazare si incepe sa schiopateze, cine il vede chiar crede ca bietul copil nu poate merge, la mine nu face asa ca stie ca eu nu il pot cara in brate, mie imi face de astea cind tre sa manince imi spune ca nu poate minca singur ca are buba la minuta :floare: , ii place sa se balaceasca in apa da nu ii place sa fie spalat pe cap, nu stiu cum va fi cind va trebui sa mearga la inot :floare:

#198 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 September 2010 - 10:49 AM

Vezi postareasissi, la 14 September 2010 - 10:28 AM, a spus:

Daniella, aici nu e o regula cind sa scoti bebele afara, la spitalul unde a nascut prietena mea, adica aici in oras, aveau voie sa scoata bebele in parc de a doua zi , la spitalul unde am nascut eu , sectia era la etajul 4, nu aveam voie sa iesim cu copilul din spital, da puteam iesi pe terasa, eu miercuri am iesit din spital, simbata am fost cu copii la cumparaturi, apoi de luni l-am dus pe dennis la gradi si a trebuit sa il scot si pe patrick, dupa ce il luam pe dennis de la gradi ne opream la locul de joaca si stateam in jur de o ora ,2 cit avea dennis chef de joaca si alergat.
Vaxile, copil destept si jmeker :floare: ai sa iti traiasca si so tina tot asa dintr-o shotie in alta, sa nu te plictisesti.
Al meu il santajeaza pe tasu =)) cind e cu el, nu poate merge pe jos, nu poate cobori scarile, urca si etc, daca sotul nu il baga in seama incepe sa plinga cu lacrimi cit bobul de mazare si incepe sa schiopateze, cine il vede chiar crede ca bietul copil nu poate merge, la mine nu face asa ca stie ca eu nu il pot cara in brate, mie imi face de astea cind tre sa manince imi spune ca nu poate minca singur ca are buba la minuta :floare: , ii place sa se balaceasca in apa da nu ii place sa fie spalat pe cap, nu stiu cum va fi cind va trebui sa mearga la inot :floare:

daa, sh-al meu tre' sa stea in circa la taxu. la muma-sa nu ridica pretentii. si-al meu face urit la spalat pe cap. eu oricum, il spal cit de rapid pot. la piscina nu ridica probleme cind ajunge cu mutra sub nivelu' apii. doar in cada. copii, ce stiu ei ...

#199 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 14 September 2010 - 01:14 PM

Fetelor, chiar ca e cuminte , seamana cu mine :floare:

Acum e la mine in bratze , se uita prin birou , mami scrie cu o mana…..

Daniella , dimieatza nu plange daca o bagi in seama. Tre sa-i povestesti , mai in bratze , mai suzeta…cand n-o vrea o scuipa cu bolta!!! Unii copiii cica au nevoia sa suga mai mult ca altzii si d-aia iau suzeta. A mea o vrea cand si cand. Cand era in spital tzinea cu manutzele de ea. Apoi n-a mai vrut-o. Am schimbat-o , a doua a fost mai mica , a luat-o o vreme….apoi gata. Acum are una normala , ca si biberoanele , nu-I teshita , asta-I buna cateodata.

Azi maica-mea face ceva in bucatarie pregateste papa bun sa duca tati la servici , eu am avut toata dimineatza de dat telefoane , leaganul a avut spini asa ca mi-am adunat toate nr de tel , am pus fata pe canapea , m-am asezat langa ea si mi-am facut TOATA treaba. Ei , ne adaptam si noi , ne obisnuim una cu alta ( cum zicea azi directorul meu )

Pisoi , cateodata se alinta cu mancarea , vrea si apoi papa 20 ml si gata….dar numai dimineatza . Dupa amiaza e deja cuminte.

Ieri a fost frumos si am fost plecate in oras , de la 10.30 la 16.30!!! Am fost la ginecologie la control , am fost la cumparaturi…..a dormit , a papat , a umplut 3 pampersi…..si gata !

Mie mi s-a spus ca uterul coboara la plimbare si se miceste. 2 ore pe zi la nastere normala si la cezariana cat te tzine. Daca te tzine 2 ore e bine , daca nu , doctoritza zicea ieri sa plec cu copilul in parc , sa iau o carte , sa ma asez pe banca sis a citesc , atunci cand nu mai pot. Cand pot , sa pornesc iar.

Daniella , si a mea da dupa muste cand n-are chef de somn , dar atunci o iau in bratze , ii povestesc , o pun langa mine apoi , numai sa ma simta…o mint un pic…tati o tzine sa se uite pe geam….nush ce vede ea afara dar e interesant!

#200 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 September 2010 - 04:49 PM

Si a mea e cuminte, seamana cu tati B)

Dar are si ea cateva ore pe zi cand nu vrea sa doarma. Probabil amorteste si vrea sa o smotocim si pe ea un pic sa-si dezmorteasca spatucul.

Am scos-o ieri 2,5h si azi 2 h in parc ... a dormit neintoarsa in leganatul carutului. Se pare ca ii place nici sa manance nu se trezeste.

Fata mea in continuare mananca putin si eu am lapte mult. Nu stiu daca va incepe sa manance si ea mai mult sau ramane o printesa delicata cand e vorba de a manca? Oare nu pierd laptele daca nu papa? Daca ies afara trebuie sa pun sutien ca altfel cum se misca fata un pic prin somn cum ud camasa pan'la brau. Ei si cand pun sutien e fff nashpa: laptele nu mai curge si se umfla sanii si ma dor de zici ce-i aia. Acum daca mergem in parc zilnic trebuie sa pun mereu sutien si asta vad ca nu imi face bine! In casa nu port, desi e f incomod, ca ud 10 camasi pe zi si spal una-ntr-una, ud si patul, imi mai picura si pe jos, ud si hainele fetei ... sa nu ma deochi singura cumva! ^_^

Ieri am tras o sperietura am inceput sa plang si mai sa o iau la fuga spre spital. Mie imi spusesera de criza genitala. Dar la noi, s-a desprins buricutul doar pe o parte si dedesubt carne vie si sange. Vaaaai parca ii si vedeam ficatul pe acolo. Am sunat repede la neonatoloaga care s-a ocupat de ea in maternitate (nici nu stiam incotro sa ma indrept) si mi-a spus ca e normal sa continui cu alcoolul si cu pudra de baneocin. Uffff.... ce m-am mai speriat. La voi cum a ramas dupa ce a cazut buricutul? Eu credeam ca ramane pielea frumusica ca la noi adultii sau poate un pic mai delicata, poate un pic de cojita si vreo urma de sange, dar ^_^ nu ca e carne cu sange B)

Arata acest topic

• 34 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic