EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+
Postat 15 September 2010 - 04:58 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 15 September 2010 - 05:03 PM
Postat 15 September 2010 - 05:07 PM
Bebelusha e lenesa la supt. In schimb cand ii dadeam bibevron in prima saptamana radea 60ml instant in nici 5 min.
Cand suge la san se aude gal-gal-gal de zici ca a pus o damigeana la gura si toarna pe gat. Are gurita plina de lapte si pe la gurita e cum spunea si Sissi ca un pisoi care a smantanit oalele cu lapte.
Sissi ti-a mai crescut productia? Bei ceaiuri stimulante pt lactatie? Iti mai trebuie completare inca?
Postat 15 September 2010 - 05:21 PM

Postat 15 September 2010 - 05:41 PM
Postat 16 September 2010 - 09:24 AM
La patrick ia cazut buricul la trei zile dupa ce l-am nascut, eram inca in spital, nu a fost chiar curat curat, i-a mai curs si cite un pic de singe da asistentele ziceau ca e ok ca se curata din interior catre exterior si ii dadeam de 2 ori pe zi cu pudra Vitawund , fara alcool.
Daniella cind bebelina e treaza pune-o si pe burtica, de fapt poti sa o pui pe burtica si cind doarme ziua da tre sa o supraveghezi, eu il pun ziua pe patrick pe burtica si el isi ridica capul
Postat 16 September 2010 - 10:13 AM
Daniella, la 15 September 2010 - 05:03 PM, a spus:
Asa zic eu, vezi ce zice si medicul. Mulsul de fapt stimuleaza lactatia, cu cat iese mai mult din san, cu atat sanul tinde sa produca mai mult. Tipele care nu vor sa alapteze, imediat dupa nastere stau cu diverse comprese, sufera in draci fo doua-trei zile, zac efectiv, si apoi laptele se trage singur.
Daniella, la 15 September 2010 - 05:07 PM, a spus:
Am inclinat ce era important. La chestii de genul asta zic eu sa fii cu ochii in patru. Sa nu iti faci reguli rigide. Momentan mandra ta nu are nevoie de suzeta dupa cum spui, dar mai incolo nu se stie. Daca copilul e pe lapte praf de ex de la un mom dat (ca a Simonei), din bibe suge mult mai repede decat de la titi si atunci inca mai poate avea nevoie de 'supt' ca gest reflex - atunci suzeta e ceva ce ii va da de lucru. De asta zic, nu iti fixa reguli generale pentru ca nu stii ce aduce ziua de maine si te gaseste nepregatita si mori cu regulile de gat (cum am facut eu cu Cati). Zi asa, dupa fiecare regula din asta care acum ti se pare portivita: momentan. Daca iti intra asta in cap, o sa-ti fie mai usor pe parcurs sa te adaptezi, orice ar fi si orice ar veni.
Daniella, la 15 September 2010 - 05:21 PM, a spus:

La mandra mea a ramas asa un fel de piele cruda din care iesea putin lichid si uneori sange. Pe noi ne-a sfatuit sa lasam buricul liber din cate imi amintesc, trebuia sa facem o cuta la pempers ca sa nu ajunga la buric si atat. Dar la ea a fost chiar rapid procesul de vindecare, buricul i-a cazul in a cincea zi de la nastere si a zecea zi mi se pare ca era buricul complet vindecat.
Daniela, am citit ieri ca ai scris pe undeva - nu mai stiu la ce topic, ca iti curg sanii tare si ca nu porti sutien prin casa ca ti-e f incomod. Sfatul meu - pe care nu l-ai cerut

Postat 16 September 2010 - 10:56 AM

Pe fete le-am alaptat la cerere, Bibi statea si o ora pentru ca avea reprize in care adormea; n-o lasam sa doarma dar pana se dezmeticea statea pur si simplu cu sanul in gura fara sa traga; imi dadeam drumul la cronometru la TV si dupa 20 de min. schimbam sanul, imi notam intotdeauna cu ce san am inceput, ca data viitoare sa incep cu celalalt. Cu Delia e alta poveste, a fost o mancacioasa si jumatate, 10 min la un san si 10 la celalalt si gata.
De intarcat le-am intarcat usor, alaptandu-le pana tarziu sugeau doar de rasfat, 2-3 min la san si gata.
Buricul a cazut repede, la Bibi a fost curat si frumos, la Delia se facuse un fel de bula cu lichid, Baneocin pudra si o compresa sterila peste si s-a rezolvat.
Cu scosul afara pe noi ne-au incurajat sa scoatem copilul afara din prima zi cand ajungem acasa (in cazul nostru fetele aveau cam 3 zile), progresiv ca durata, doar sa nu fie vant puternic sau temperaturi extreme.
Editez pentru ca am gasit o poza, e facuta cand Bibi avea 10 zile

Number of downloads: 0
Doamne ce trece timpul...
Postat 16 September 2010 - 03:35 PM
Fetele, Vaxile merci mult de sfaturi, prind asa de bine!
Astazi am fost cu micuta la neonatoloaga cu care ne.am nascut pentru ca vroiam sa fiu linistita si pentru ca pediatra aia care mi-a consultat.o vineri nu mi.a placut ca nu s-a uitat sub buric cand a curatat, asa cum faceau cele din maternitate care curatau si sub buricul ala uscat. A curatat-o ea bine cu alcool de toate crustele formate, apoi a dat cu betadina si pudra de baneocin. Mi.a spus sa fac si eu la fel + unguent de betadina

Deci buricutul a cazut de tot in ziua a 12-a (ieri) si alalteieri-ieri a ramas asa cum spuneti si voi o piele mai cruda si un punct unde mai lacrimeaza un lichid rosiatic, ca o bula de lichid. Azi e mai uscat, dar tot avem ochisorul ala de lichid in mijloc care lacrimeaza.
Momentan ne-a spus ca arata bine, dar e de urmarit. trebuie sa o curat de toate crustele. Putem face baita fara probleme si toaleta zilnica cum ne-a facut si ea. Si daca tot mai supureaza trebuie sa mergem iar peste o saptamana sa nu fie vorba de un vas de sange.

La pediatra la care vreau sa o duc permanent am gasit programare tocmai pe 1 octombrie... cica e aglomeratie mare in septembrie din cauza inceperii scolilor (adeverinte, controale, fise de aptitudine etc)
Cu iesitul in parc ne.a mers foarte bine ieri si alalteieri si eu si ea am fost frante ... am impresia ca azi noapte nu s.a mai trezit de la 12 jumatate la 7 jumatate nici ea nici eu, dar sincera sa fiu nu sunt sigura ca nu am fost cumva teleghidata. Eu m-am bronzat ieri de la plimbarea de la 11-13 (nu e peste tot soare, ici colo cand iesi de sub copacei). Bine ca m.am gandit sa acopar si mica aerisire de la carut cu un scutec, ca alalteieri nu m-am gandit decat la sfarsit.
Cu sutienul. Faptul ca nu il port mi-e incomod (murdaresc pat, camasi si pardoseala). Si nu pot sa-l port ca sanii nu mai curg si se umfla cand il port. Nu e chiar strans, e special de alaptat (bbc, suplu, fara sarme, intarituri), dar masura e fixa acum cu sanii astia doldora de lapte. Si dupa ce vin de pe drumuri cand ma desfac la el vad ca sfarcul e turtit, sanul greu si dureros, iar padurile sunt permanent uscate. Altfel, fara sutien, cum casca si se intinde bebelusa prin somn ... imi curge laptele in cascade. O sa incerc sa imi iau o masura mai mare de sutien ca tare mi-e greu acum si fara si cu asta pe care il am.
Bebelusa a luat 460 grame de luni 6 pana pe azi pe 16, deci mananca bine si laptele e bun, chiar daca fatuca suge numai 5 minute inseamna ca e cum spuneam gal-gal-gal ii vine mult laptic si fata ia cat ii trebuie.
Am intrebat neonatoloaga si mi-a spus ca trebuie sa golesc sanii cu pompa dupa fiecare masa, inclusiv ala care ramane nesupt.
Am fost si la dr. meu ginecolog-obstetrician pentru ca am facut un fel de granulom de la fir aproape de piele (probabil la sutura de muschi). Uterul e bine. Decoamdata acele granuloame (am 2 pe capete) nu dor si m-a pus sa dau cu fastum gel si daca nu se mai umfla si nu dor ar trebui sa ajute. Sper sa se duca, ca nu vreau sa ma gandesc la altele. Am intrebat si pe el ce fac cu sanii daca am mai mult lapte decat suge bebe si mi-a spus si el ca trebuie sa golesc sanii dupa fiecare masa, pentru ca nu e bine cu nodulii astia care se formeaza. Numai Dumnezeu stie cum o fi mai bine!
Deci nu am scapat

Intrebare: cum se stocheaza laptele? In ce? Ce cantitati? Cat timp dureaza? Nu isi pierde din proprietati? Cand il decongelezi trebuie consumat tot odata?
uf ce greu e sa fi mamica

Postat 16 September 2010 - 03:44 PM
Si, da si in sensul regulilor situatia se paote schimba de la o zi la alta.
Postat 17 September 2010 - 09:11 AM
Vreau sa spun ca la 3.oo era vreme frumoasa , la 4.30 cand m-a sunat ca nu mai poate sa ajunga , incepuse sa picure. Asa ca am tras plasticul pe carutz si asa am plecat.
Tre sa o astept pana cand are ea vreme. Ca parca io n-am alta treaba.........
Acum cica vine duminica , a fost martzi...........cam rar , acum , o intreb de sanatate cand vine.
Am si dat , cred , peste una foarte competenta-toata lumea o lauda- dar e tare nesimtzita. Al meu a zis de la iceput ca nu-i place.
Postat 17 September 2010 - 04:34 PM
Postat 19 September 2010 - 02:39 PM
Pai sa vezi de ce e rau, ca la mine in fiecare zi apare ceva ce ma pune pe ganduri de-mi vine sa plec la doctor, dar la pediatra am gasit programare tocmai pe 1 oct, iar la spital la neonato sa ma duc asa toata ziua buna ziua ... ca am temeri ... mi-e rusine.
In fine problemele sunt asa:
1. crema de fundulet. Nivea ma enerva la maxim. In primul rand fetei mei nu-i place sa-i umblu in chilotel, deci dupa ce desfac pampersul devine foarte agitata si da din picioruse... dupa ce o sterg cu servetelele umede, sau o spal, dupa caz, incepe smiorcaiala si cand sa pun noul pampers si sa dau cu crema (in afara ca face ori un pipi, ori un kky, ori ambele si trebuie sa schimb scutecul de pe masa, sa nu mi se ude fata, iar sa o sterg, sa o iau de acolo etc) asa, deci cand dau cu crema incepe o activitate din picioruse si-mi intinde crema aia peste tot. Si are o fortaaaa... de s-a mirat - se lupta pana si cu neonatoaloaga, cand a vrut sa o curete la pasa ...
Cum spuneam Nivea de funduletz mi s-a parut o pasta prea consistenta (iritatie insa nu a facut, se comporta pielea f bn! si ramanea intacta pe pielea pictata, nu se inmuia si se curata, pana nu stergeam binecu servetele) am zis hai sa incerc si altceva ca parca Sanosanul de la maternitate nu era asa dura-consistenta. Si aveam o cutiuta mostra de la Sudocrem, care intr-adevar era mai cremoasa si am uns-o mai usor si repede. Cu asta am dat de 2 ori. Dupa care mi s.a parut ca incepe sa i se usuce si parca sa se ia pielea pe acolo ... pasa si in jur ... picioruse sub pampers.
Ok, schimb cu mustela, si mai fluida, se intinde excelent, nici asta nu ramane intacta ci se inmoaie si topeste in pampers. A mai continuat sa descuameze pielea si parca sa se inroseasca. Am insistat cu Mustela si vad ca azi e mai bine. Am renuntat sa o mai schimb inainte de fiecare masa, indiferent daca a facut sau nu ceva, in primul rand pentru ca imediat ce incepe sa manance face un mare kky intotdeauna (lapticul e diuretic-laxativ mi.a spus doctorita) si in al doilea rand ca era disperata de foame si urla de mama focului pana o schimbam.
2. Colac peste pupaza in pampersul nostru nesuferit (

3. cu buricelul v-am spus deja a cazut dar sub avem inca cojite si mai supuram in partea de jos. Cand ii fac toaleta si la buricel (De vreo 3 ori pe zi) iar plangem ca e alcoolul rece, ca ne enerveaza

4. Pe manute si picioruse tragem de la inceput cu pielea uscata care se descuameaza, dam cu mustela acum, e un pic mai bine. Colac peste pupaza ne cojim pe frunte si intre ochisori.

5. la baita suntem impiedicati rau de tot

6. De ieri dupa amiaza mi-a aparut o spuzeala cu bubite rosii pe gatutz, ori de la faptul ca tot vomit, ori de la caldura (au tot fost 32 grade aici) ori ma gandeam sa nu fie vreo boala a copilariei, dar parca e doar intr-un loc.
7. nu mai dormim asa de mult, dupa ce mancam dorim oleaca de tandreturi si de joaca vreo ora. Deci nu mai am timp de nimic.
Deci sa iti vina cineva, nu neaparat zilnic, dar si la 3 zile acasa e un avantaj. Eu ca sa chem acasa la 3 zile o pediatra ... m.ar cam costa. Sa ma duc cu ea singura la maternitate la 2-3 zile cand mi se pare ca ceva nu e in regula

Cam asta facem noi, deci a doua saptamana a fost mai grea ca prima, desi ultimele doua nopti nu s-a mai trezit pentru ca seara a obosit si ea si noi la maxim cu concertele ...
La voi cum e?

Postat 19 September 2010 - 06:43 PM
Iar cu pielea de pe maini, picioare si fata: nu te ingrijora, nu te mai chinui si nu mai stresa fata cu tot felul de uleiuri. Cati a avut pielea uscata cateva saptamani dar nu i-am facut absolut nimic - alalptat si rabdare, ca trece de la sine, e pur si simplu o piele care se reinoieste, cea noua o sa fie f faina.

Nu inteleg ce cureti tu la buricut de trei ori pe zi... crezi ca e absolut necesar? Iti imaginezi ca o doare si pe ea... noua ne-a recomandat sa stergem zona cu vata umeda cu ceai de musetel odata pe zi.
Cred ca in Ro se face atata tratament preventiv de inebuneste si copilul si mama... mult stres fara rost zic eu. Te rog sa nu te superi pe mine, e doar parerea mea personala cu care sper sa te ajut putin, tu esti libera sa faci ce crezi tu ca e mai bine pt fata si pentru voi.
Postat 19 September 2010 - 07:23 PM
Postat 19 September 2010 - 07:23 PM
si in general preferam s-o spal la scimbat de pampers cu apa si sapun, si nu cu servetele impregnate. apoi o uscam bine cu prosopul,
prin tamponat nu frecat ca sa nu se irite pielea , caci sunt foarte sensibili. personal , dupa baie ii faceam un usor masaj cu ulei de migdale
http://www.google.ch/images?hl=fr&rlz=1C1AVSX_enCH383CH383&q=huile%20d'amandes%20douces%20pour%20bebes&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1920&bih=929
crema , doar daca era iritata si atunci creme cu zinc gen mytosil .
Postat 19 September 2010 - 07:41 PM
Cu buricul,Denise n-a avut nicio problema.S-a uscat,a cazut.De vreo 2 ori am pus putina o pudra fara sa ating locul cu nimic.Dupa cîteva zile nu se vedea nimic.Buric curat

-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 19 September 2010 - 08:10 PM

P.s si inainte sa cada trebuie tratat cu multa precautie sa nu se agate'' la schimbat etc,la baita il infasuram pe bebe cu tifon,eram super atenta la schimbat sa nu se agate de pampers de hainute,sa nu se smulga,el(buricelul) trebuie sa cada natural,cand e uscat de tot,dat mereu cu praf special de uscat buricel(eu l-am pastrat infasurat in tifon,amitire si cu motul de la botez,prins cu ceara intre 2 monde,euroi ca asa se poarta la noi,parca va aud ce-o sa mai radeti,dar asa e la noi

Postat 20 September 2010 - 05:21 AM
Daniella, la 19 September 2010 - 02:39 PM, a spus:
Pai sa vezi de ce e rau, ca la mine in fiecare zi apare ceva ce ma pune pe ganduri de-mi vine sa plec la doctor, dar la pediatra am gasit programare tocmai pe 1 oct, iar la spital la neonato sa ma duc asa toata ziua buna ziua ... ca am temeri ... mi-e rusine.
In fine problemele sunt asa:
1. crema de fundulet. Nivea ma enerva la maxim. In primul rand fetei mei nu-i place sa-i umblu in chilotel, deci dupa ce desfac pampersul devine foarte agitata si da din picioruse... dupa ce o sterg cu servetelele umede, sau o spal, dupa caz, incepe smiorcaiala si cand sa pun noul pampers si sa dau cu crema (in afara ca face ori un pipi, ori un kky, ori ambele si trebuie sa schimb scutecul de pe masa, sa nu mi se ude fata, iar sa o sterg, sa o iau de acolo etc) asa, deci cand dau cu crema incepe o activitate din picioruse si-mi intinde crema aia peste tot. Si are o fortaaaa... de s-a mirat - se lupta pana si cu neonatoaloaga, cand a vrut sa o curete la pasa ...
Cum spuneam Nivea de funduletz mi s-a parut o pasta prea consistenta (iritatie insa nu a facut, se comporta pielea f bn! si ramanea intacta pe pielea pictata, nu se inmuia si se curata, pana nu stergeam binecu servetele) am zis hai sa incerc si altceva ca parca Sanosanul de la maternitate nu era asa dura-consistenta. Si aveam o cutiuta mostra de la Sudocrem, care intr-adevar era mai cremoasa si am uns-o mai usor si repede. Cu asta am dat de 2 ori. Dupa care mi s.a parut ca incepe sa i se usuce si parca sa se ia pielea pe acolo ... pasa si in jur ... picioruse sub pampers.
Ok, schimb cu mustela, si mai fluida, se intinde excelent, nici asta nu ramane intacta ci se inmoaie si topeste in pampers. A mai continuat sa descuameze pielea si parca sa se inroseasca. Am insistat cu Mustela si vad ca azi e mai bine. Am renuntat sa o mai schimb inainte de fiecare masa, indiferent daca a facut sau nu ceva, in primul rand pentru ca imediat ce incepe sa manance face un mare kky intotdeauna (lapticul e diuretic-laxativ mi.a spus doctorita) si in al doilea rand ca era disperata de foame si urla de mama focului pana o schimbam.
2. Colac peste pupaza in pampersul nostru nesuferit (

3. cu buricelul v-am spus deja a cazut dar sub avem inca cojite si mai supuram in partea de jos. Cand ii fac toaleta si la buricel (De vreo 3 ori pe zi) iar plangem ca e alcoolul rece, ca ne enerveaza

4. Pe manute si picioruse tragem de la inceput cu pielea uscata care se descuameaza, dam cu mustela acum, e un pic mai bine. Colac peste pupaza ne cojim pe frunte si intre ochisori.

5. la baita suntem impiedicati rau de tot

6. De ieri dupa amiaza mi-a aparut o spuzeala cu bubite rosii pe gatutz, ori de la faptul ca tot vomit, ori de la caldura (au tot fost 32 grade aici) ori ma gandeam sa nu fie vreo boala a copilariei, dar parca e doar intr-un loc.
7. nu mai dormim asa de mult, dupa ce mancam dorim oleaca de tandreturi si de joaca vreo ora. Deci nu mai am timp de nimic.
Deci sa iti vina cineva, nu neaparat zilnic, dar si la 3 zile acasa e un avantaj. Eu ca sa chem acasa la 3 zile o pediatra ... m.ar cam costa. Sa ma duc cu ea singura la maternitate la 2-3 zile cand mi se pare ca ceva nu e in regula

Cam asta facem noi, deci a doua saptamana a fost mai grea ca prima, desi ultimele doua nopti nu s-a mai trezit pentru ca seara a obosit si ea si noi la maxim cu concertele ...
La voi cum e?

1. sudocrem e singuru' produs de pe piata ro care i-a priit lu' andrei. am mai scris deja, cred. bun produsu'. acu' neavzmea ii da cu o chestie numita "surolan" sau asa ceva. da' asta e pentru umiditate mare.
2. nu tz-e bine? lasi kk linga rana deschisa?

6. da-o dreaq de "spuzeala" (btw, ce inseamna?) ai fo cu copilu' la medic daca vomita?
ei, ai inceput educatia timpurie?