Forum Culinar: EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+ - Forum Culinar

Salt la continut

• 34 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+

#261 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 21 September 2010 - 04:22 PM

asa cald e la tine daniella?
La noi a venit toamna se simte, inca nu am dat drumul la centrala , in casa avem 22 de grade.
Sigur e racita bebelina?

#262 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 September 2010 - 04:22 PM

Vezi postareasimonaro29, la 21 September 2010 - 02:09 PM, a spus:

inveleste-o repede in 2 prosoape, ca sa nu-i fie frig.

nici eu n-am clatit-o ca n-am pus nimic in apa.

pai si nu o speli cu sapun lichid ceva?

cate bordeie atatea obiceie, sau cati doctori atatea pareri diferite ... :D

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#263 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 September 2010 - 04:27 PM

Vezi postareasissi, la 21 September 2010 - 04:22 PM, a spus:

asa cald e la tine daniella?
La noi a venit toamna se simte, inca nu am dat drumul la centrala , in casa avem 22 de grade.
Sigur e racita bebelina?

da, saptamana trecuta a fost o caldura, sambata 32 grade
dupa care duminica racire brusca si scazut ieri erau 17-18 la pranz cand am iesit noi

acum nu pare, i-am pus si termometrul are bine 36,4, n.are febra

dar azi dimi la 6:20 s-a trezit si nu putea sa suga ca avea mucisori in nasuc, de nu putea sa suga; si tusea usurel; avea manutele reci
i-am pus ser si i.am desfundat nasucul, i.am dat sa suga si apoi am pus-o intre noi in patut si am invelit.o cu plapumioara (la ea in pat nu sta invelita, da din picioruse pana da paturica de bumbac jos de pe ea). Apoi a tot dormit pana pe la 2 sub plapumioara si acum nu mai are semne de mucea
Dar am tinut.o toata ziua invelita si destul de infofolita (pana ieri o tineam in body maneca scurta si dezvelita
azi a fost in salopeta si invelita cu plapumioara, acum dupa amiaza doar invelita cu paturica ei

#264 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 September 2010 - 04:36 PM

Uite daniella radiatorul meu, eu am masa de infasat in dormitorul lor si tot acolo ii fac baita, cit mai e inca mic.
Fisier atasat  Patrick Michael 039.jpg (93.51K)
Number of downloads: 0
I-ai luat temperatura? ar trebui sa suni pediatra, daca face febra.

#265 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 21 September 2010 - 04:39 PM

Vezi postareasissi, la 21 September 2010 - 04:36 PM, a spus:

Uite daniella radiatorul meu, eu am masa de infasat in dormitorul lor si tot acolo ii fac baita, cit mai e inca mic.
Atasament Patrick Michael 039.jpg
I-ai luat temperatura? ar trebui sa suni pediatra, daca face febra.

De asta vorbeam si eu pe ultima pagina.Este ideal.E ala de la reer nu?
Sînt foarte practice :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#266 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 21 September 2010 - 04:46 PM

Vezi postareaDaniella, la 21 September 2010 - 03:47 PM, a spus:

in baie, mai sta geamul deschis, plus gresie, fainta cu siguranta e mai frig
am pus acu termometrul sa vad, insa sigur in loc sa am 3 grade in plus fata de dormitor cred ca am 3 grade in minus.
oare daca e pe inceput de raceala o fi bine sa-i fac baitza azi? sau sa o anunt pe mama sa nu mai vina :D ?

Noi nu i-am facut baie in baie pana... dupa 9 luni cred, si la noi in baie e frig si am zis ca mai bine aducem cadita in camera cea mai calduroasa si acolo o spalam. Nici Cati nu se simtea prea bine dupa baie, ca in baie ii placea tare, asa ca noi am sters-o si imbracat-o cat mai rapid dupa iesirea din apa. Asa am scapat de concerte. Nu cred ca masajul, cremele si uleiul ii fac vreun bine atata timp cat ea plange si e agitata. Acum are o piele superba, nu am de ce ma plange.

Eu zic sa sari peste baie daca pare racita, nu-i faci nici un bine. Dar mama ta poate sa vina sa mai petreaca timp cu ea, de ce nu? :D Se mai cunosc, se mai imprietenesc, apoi mai schimbati si voi pareri... :D

#267 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 September 2010 - 04:48 PM

Da maia , e de la reer, l-am luat acum 3ani de la Bb Walz

#268 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 September 2010 - 07:08 PM

Draga Daniela am sa-ti spun cum am procedat eu(asta nu inseamna ca-ti spun sa faci si tu la fel sau ca am procedat eu corect),eu am ales sa-i fac baie in baliuta lui(cadita de copii de plastic de pe vremuri cum ne spala mamurile'' noastre'')am ales asta pt. ca am apartamentul mic,baia mica si in bucatarie imi cream urmatoarele conditii:inainte de baita bebe, ii spalam bine baliuta cu putin spirt chiar,ii incalzeam eu apa la aragaz cu oala mare,pt. ca in felul asta se facea cald in bucatarie,iar apa potabila mi se parea mie mai indicata deacat cea din centrala,ma rog,pe masa din bucatarie ii puneam prosopul mare pufos numa a lui bebe si pozitionam baliuta pe el,apoi turnam in baliuta apa calda(in felul asta cand se termina baita aveam prosopul deja cald)ii faceam baita,ulterior am gasit si un scaunel de baita de pus in baliuta o sa-ti pun o poza..,de la aragaz si usa inchisa la bucatarie se facea deja cald,faceam baita lui bebe cu multa atentie sa nu-l deranjez cu apa in ochi urechi nasuc,spalat cu sapunel de copii jonson,atat,doar dat pe la gatut pe dupa urechi,fundulet e cel mai important,in rest nu insistat mult ca nu are rost,dupa sapunit lejer clatit cu apa tot din cadita si atat,tati(sau cel mare sau mama nelipsita stateau pozitionati strategic sa ma ajute daca intervenea ceva,eu ridicam pe bebe ei ridicau cadita cu apa,eu pozitionam bebe imediat pe prosopul de dedesupt cald(daca nu asi fi avut ajutoare asi fi pozitionat cadita pe 2 scaune alaturi de masa pt. imbracat si oricum m-asi fi descurcat)deci mac' sa caut poze sa vezi ce-or sa-ti placa... :D

Deci eu asa am facut na' :D ...

Am venit cu boze''...

In poze e tati pt. ca eu eram cu camera...

Fisier atasat  S4030054.JPG (81.04K)

Fisier atasat  S4030062.JPG (78.3K)

Fisier atasat  S4030066.JPG (75.94K)

Il calma si-i placea o muzicuta de la un carusel...

Fisier atasat  S4030074.JPG (91.66K)

Fisier atasat  S4030075.JPG (87.13K)

Bonus...

Fisier atasat  S4030046.JPG (61.6K)

:D

Deci nu va uitati ca nu seamana cu mine,e tacsu' tot,in persoana ,pana si ''tranjii''is' a lu' tacsu',expresiile tot ,tot da' tot maii!!!!!,n-am vazut' asa ceva toata lumea se mira :D :D ...

#269 Useril este offline   Carlota 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationConstanta

Postat 21 September 2010 - 08:12 PM

Daniella, mai bine spala-i corpul, apoi parul. Si nu-i nevoie sa sapunesti la greu, ca doar nu s-a tavalit juma' de zi in nisip la parc. :D Cu baita tre' sa fii nitel mai rapida cand e frig. Si eu am mai recomandat "galetusa" aia pe care o are Simona.
Si pentru nasuc infundat merge sa-i pui cateva picaturi de lapte... de la tine, evidentus. :D

#270 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 22 September 2010 - 08:13 AM

Si a mea e plina de muci cateodata , se aduna de pe caile respiratorii , cred , racita nu-i. Eu ii trag cu pompitza pana aproape afara apoi ii scot repede c-o carpitza. Dar repede , ca-i trage inapoi. Sunt lungi , mai lungi de-un cm. Fac chestia asta cam o data pe zi , se uita urat la mine , smecheria....

Daniela , nu pun nimic in apa pt ca fata nu-i murdara , de unde sa fie??? Unele pun lapte de mama , eu , din pacate , n-am. :D . Asta este.

Si io am tot lampa d-aia de la REER , inca n-am montat-o ca la noi e cald in casa , dar saptamana asta sau cealalta o agatzam :D. Eu am luat-o de la un Kinderbasar.

Daniella , n-o pui in sac de dormit? O acoperi cu paturica? A mea e in sac si are picioarele calde tot timpul , desi n-are decat o pereche de sosetutze si pantalonii de la salopeta sau ce are.... . Ziua avem unul mai subtzire , seara unul mai grosutz.

#271 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 September 2010 - 02:09 PM

pana la urma am facut baitza, ca oricum nu am mai apucat sa citesc ca sosise mama pe la 5 deja.
copila nu mai dadea semne de raceala, asa ca am presupus ori ca am vindecat-o cu plapumioara si alaptatul la san, ori ca a fost infundata de la regurgitat ... se infunda nasucul si de la regurgitat si de la supt, de aceea ei stranuta adesea pentru a elibera caile nazale de urme de laptic. Nasucul nu s.a mai infundat de dimineata de la 6 pana seara cand i.am facut baita pe la 20.

in fine, am dat drumul la calorifer in baie (-am oprit in restul casei si am dat drumul la centrala). Am dat un pic drumul si la apa calda in cada si s-a incalizit.
Apoi i-am pus apa calda in cadita, am pregatit 2 prosoape, apa de limpezit calduta si ne.am pus pe treaba.
Am dezbracat-o ... a inceput sa planga
am bagat-o in baita, i-a facut mama baie. A fost cuminte la baie nu zice nimic, si cand i-am facut noi la fel. Imediat insa ce am scos-o a inceput sa se agite din manute picioruse, sa planga si sa se inroseasca de plans... si oleaca de tremurici.
Deci deja vù. Nici o schimbare.

In plus mama a venit si cu baieteii lui frati-miu si cu frati-miu asa ca i.am avut si pe ei cu harmalaie prin casa ... asa ca de-aia sau nu stiu de ce de pe la 11 la 1 jum noaptea fata s-a pus pe plans si jale ...

La dundulet incepe sa se duca pielea .. era vorba de o escuamare a pielii ca si pe manute, picioruse, frunte. Deci nu avem eritem, nu este rosu oricum, daor ca se ia pielicica unde sunt pliuri sub pampers. Buricelul vad ca e din ce in ce mai bine, continuam dezinfectarea si pudrarea.

Cred ca lampa aia e f utila si buna pentru masa de infasat si baita, sa vad unde as gasi-o. Copila plange si la schimbat scutec pe final, pe masa de infasat urla dupa 2 minutele ... se pune pe jelit. Si de la servetelele umede si cand dau cu compresa steril udata in alcool ... deh e rece... . Pana acum nu incalzeam uleiul sau crema in palme, ca nu stiam si de la aia zbiera. Si eu imi dau pe burta cu crema rece si nu urlu ... da o simtesc rece :lol:

Va multumesc tuturor de sustinere si sfaturi.

Simo nu o pun in sac de dormit, pentru ca sacul are un fermoar cu catarama aia de fier sus cum ar veni sub barbita si cand am vazut asa nu l-am folosit, nu mi.a inspirat incredere. O invelesc doar cu o paturica de bumbac (e din jerseu si are doua straturi) speciala pt bebeu, am vreo 4 din astea si in carucior si in patut si sub si peste ... Daca o mai si indoi in doua e destul de groasa, doar ca mandra pana acum nu statea acoperita, dadea din picioruse pana dadea paturica la o parte. Acum, de ieri dimi cand cu nasucul infundat vad ca sta mai invelita.
Io nu-i pun sosete,. Pana acum 2 zile statea in body scurt (fara maneci si pantalonel). Acum e in salopeta de bumbacel (adica un body cu maneci si piciorus inchis).
Nici nu am altceva, nu stiu in ce sa mai iesim afara, ca s-a lasat racoare si de ieri mi-a fost frica sa o mai scot, bine ... am avut si eu ceva treaba ...

Auziti dar voi cu ce imbracati bebeii acum cand iesiti afara?

#272 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 22 September 2010 - 02:30 PM

Anamaria,eu nu am folosit nicodata pompita de scos muci.Am sucit un colt de batista si i l-am rotit în nara,si imediat se prinde mucul de un colt si îl tragi afara fara probleme.
Sacul nu l-a suportat niciodata.Cînd o bagam în el,era jale!Asa ca am renuntat.Nici acoperita nu dormea,asa ca i-am cumparat pijamalute grosute din alea de cosmonaut/cu tot cu talpa/deci de alea într-una,stiti voi.Denise nu a fost friguroasa niciodata.

Daniella,dar poate fata plînge ca vrea mai mult în apa :lol:
Pentru ea,daca e mai friguroasa,cred ca ar fi buna o galetuta la facut baie, de aia cuma are Anamaria :lol:

Eu nu am înfofolit-o niciodata.Adica nu am exagerat nici cînd a fost frig tare.Bineînteles ca am îmbracat-o bine,dar nu în asa hal cum fac unele mame,de nu se mai pot misca BBii.
A mea e nascuta în februarie,si tin sa va anunt ca din a-2-a zi dupa ce am iesit din clinica am dus-o la plimbare,si era frig! :lol: O îmbracam lejer,si am folosit doar haine din bumbac,apoi o bagam în sacul de blana(ala de carucior).caciuli,primea doua.Una subtire din bumbac/jersey,si una tricotata de mine :lol: O cautam sa vad daca e rece,dar cum spuneam,Denise e o fire calduroasa.
Vara,îmbracata lejer de tot,si în general o palarioara subtirica sa n-o bata soarele în ochi,ca asta nu-i placea deloc
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#273 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 September 2010 - 02:37 PM

Daniella si al meu plinge la schimbat pampersul, da el plinge de foame, plinge de zici ca nu maninca cu zilele si el primeste titi cam din ora in ora, are si momente cind nu plinge si se uita pe pereti cind il schimb da astea sunt rare, plinge si dupa ce il scot din apa si ii fac masaj rapid cu ulei, da e normal, cu timpul se vor invata, stiu ca si eu la primul ma umpleam de nervi ca nu reuseam sa il imbrac repede si vai plinge copilul , da acum il las sa plinga ,il imbrac cu calm si ii vb tot timpul apoi ii dau titi si suntem din nou cumintei :lol:
Cind ies cu el afara si e soare ii dau un bodi cu mineca scurta, o bluza cu mineca lunga si depinde ori salopeta ori pantaloni normali si sosete ,aaa si o gecuta si noi tre sa luam hainute de toamna la amindoi baietii, adica gecute .Ce am avut de la dennis de toamna se pare ca le-am dat , oricum nu s-ar fi potrivit ca dennis e nascut la sf lu iunie si patrick la sf lui august.
Daniella tre sa mai faci o "schopinguiala" :lol:

#274 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 22 September 2010 - 03:58 PM

A mea nu plange la schimbat , dar in schimb , daca-i e foame , e prapad!!!
Azi si ieri am iesit afara in body cu maneca scurta si peste el o salopetzica. Si sosete. Paturica o pun numai la picioare. Caciula ieri am avut dar numai o bascutza smerchera :lol: , azi nu.
Cand e frig rau , am ceva ca un sac , asa ca din polar , nu blana.

A mea numa-n sac doarme si tare ma bucur ca vrea. De la inceput a primit sac. Patura o zboara cu picioarele de numa-numa...si mie mi-e si frica sa nu o traga pe ea.

Maya , n-am batiste , numai niste carpitze facute dintr-un material moale , tre sa-mi iau ceva batiste , dar nici nu stiu de unde :lol:

Ieri mi-am luat si eu sac d-ala de zice Maya , pt carutz , ca o sa vina zilele friguroase.

Hainele noastre-s de bumbac , plasticurile le care le-am primit le-am pus deoparte. Eu cand am cumparat nu m-am uitat la marca ci la ce cotzine :lol: .

#275 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 22 September 2010 - 05:11 PM

Merge si cu coltul de la Spucktücher,de la alea de tifon :lol:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#276 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 22 September 2010 - 05:27 PM

d-ala am , ma duc s-o chinui :lol:

#277 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 September 2010 - 07:56 PM

Geany sa-ti traiasca bubuletul sa fie sanatos si sa va aduca numai bucurii, dragul de el! nu'sh cu cine seamana, dar tare-i scump!

Spune.mi de la cate luni ai inceput sa folosesti suportul din cadita? Cum reusesti sa il speli pe spate, la fundulet si pe cap, asezat fiind in suport?
merci! te pupa fata!

#278 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 September 2010 - 08:39 PM

Vezi postareaDaniella, la 22 September 2010 - 07:56 PM, a spus:

Geany sa-ti traiasca bubuletul sa fie sanatos si sa va aduca numai bucurii, dragul de el! nu'sh cu cine seamana, dar tare-i scump!

Spune.mi de la cate luni ai inceput sa folosesti suportul din cadita? Cum reusesti sa il speli pe spate, la fundulet si pe cap, asezat fiind in suport?
merci! te pupa fata!

Imediat ce l-am gasit,pana in 40 de zile si cum am zis de sapunel e nevoie doar putin la gatut(ca ei mai balesc,vomita)dupa urechiute si fundulet,se ajunge usor cu mana,in rest pielea copilului are ph. ei si nutrientii''ei care nu trebuie indepartati,invaziv'',nu stiu cum sa ma esplic''mai bine dar io' asa stiu iubita... :)

Eram sigura ca-ti vor place pozele,nu te mai agita atata si mai lasa si lucrurile sa decurga de la sine,daca o zi esti obosita sau cocuta, si nu te simti in stare,sterge-o unde ti-am zis cu servetele umede(gatut dupa urechi si fundulet cu servetele umede)si nu-i nici o tragedie,garantez... :)

#279 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 September 2010 - 08:43 PM

Vezi postareaMaya, la 22 September 2010 - 02:30 PM, a spus:

Daniella,dar poate fata plînge ca vrea mai mult în apa :D
Pentru ea,daca e mai friguroasa,cred ca ar fi buna o galetuta la facut baie, de aia cuma are Anamaria :D

Mayaaaa :) cred ca asta e. Fata nu e friguroasa, pentru ca sta dezbracata (body scurt) si are manutele si piciorusele calde si nici invelita nu vrea. Daca o invelesc da din picioruse pana da toata paturica de bumbac jos de pe ea. Deci eu zic ca nu-i de la frig. Poate de la servetelele umede ca-s reci, tratamentul de buric e rece si crema de fundulet tot rece ca la tratamente incepe ea sa urle si agitata cum e da din manute si zic io ca tremura.

Nu am mai chemat.o azi pe mama ca ieri a fost agitata pana la 2 juma noaptea si am spus ca tot noi doi ne descurcam mai bine.
oricum in seara asta am avut o baita reusita, nu a plans pe masa sa de infasat ... i.am pus un prosop moale si gros cat patul de mare, peste prosop un scutec de-ala de finet si pana am terminat procedurile nu a plans. Ma si miram: am dat-o cu lapte de corp nu a plans, am curatat buricel nu a plans, am dat cu crema de protectie pt scutec nu a plans, apoi la imbracat a plans ... era deja prea mult! A si inca ceva... cred ca plange ca e rea de foame, iar noi ne schimbam si facem baita inainte de masa ... . Deci spuneam ca nu a plans la baita, insa a plans dupa la imbracat si chiar la san. La san nu plange niciodata ... deci a fost o reactie de suparare cu intarziere pare.se. Eh intr.una din zile probabil voi descoperi de ce plange. Poate maine o sa incerc sa nu o mai imbrac, ii pun doar scutecul si o iau in prosopul ala mare si ii dau sa suga, abia dupa ce e hranita un pic sa o imbrac... desi asta ar insemna sa o manevrez cu burtica plina si risc sa vomite. Pfff ce compli :)

#280 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 September 2010 - 08:59 PM

Vezi postareaGeany, la 22 September 2010 - 08:39 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 22 September 2010 - 07:56 PM, a spus:

merci! te pupa fata!

Imediat ce l-am gasit,pana in 40 de zile si cum am zis de sapunel e nevoie doar putin la gatut(ca ei mai balesc,vomita)dupa urechiute si fundulet,se ajunge usor cu mana,in rest pielea copilului are ph. ei si nutrientii''ei care nu trebuie indepartati,invaziv'',nu stiu cum sa ma esplic''mai bine dar io' asa stiu iubita... :)

Eram sigura ca-ti vor place pozele,nu te mai agita atata si mai lasa si lucrurile sa decurga de la sine,daca o zi esti obosita sau cocuta, si nu te simti in stare,sterge-o unde ti-am zis cu servetele umede(gatut dupa urechi si fundulet cu servetele umede)si nu-i nici o tragedie,garantez... :D

Pozele is faine rau. Eu nu i.am facut ca asa un stres avem la baita ... cred ca de-aia plange si fata ...eu una is repezita si impiedicata toata la baie, lui tati ii aluneca din maini cateodata si se incordeaza si el.
Iarta-ma dar imi trebuie lamuriri suplimentare. Pai si pe capsor nu trebe spalat si mai ales limpezit bine? Sa stii ca am luat si eu suportul ala ca ni l-ai mai aratat o data si ai zis ca ti.a prins bine, dar nu l-am folosit inca pt ca nu mi-i clar cum o spal pe la fundulet si pe capsor... presupunand ca pe spate nu ar trebui. Si inca ceva ca sa nu.i intre apita sau sapun in ochisori eu o limpezesc pe capsor cand o tin cu fata in jos, atunci dau cu apita multa sa se duca tot samponul.

Vroiam sa va intreb daca a folosit careva uleiul pus direct in apa din cadita, ca este si asta o procedura si mai simpla si mai buna de a unge pilea bebeului si ii poti face masaj chiar in cadita apoi (si eu pt mine asa obisnuiesc), am citit pe un prospect, nu mai stiu la care, la Mustela parca, si ei recomanda procedeul pt cazul uleiului. Doar ca mie in cazul asta mi-e tare teama ca iti aluneca bebitzul din maini. :) Deci a practicat careva procedura?

Arata acest topic

• 34 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic