Daniella, am trecut si eu prin aceleasi intrebari si stari inainte de nastere. De unde o sa stiu ce trebuie sa fac? Cum o sa stiu de ce plange? Dar daca nu ma pricep? Si pentru ca am fost asa stresata mi-a fost greu la inceput, incercam ca si tine sa aplic regulile dinainte invatate si nu-mi ieseau deloc. "Nu tine copilul la san mai mult de 15 min" da de unde fata mea statea cate o ora si nu se satura.
"Nu-l tine in brate" si daca plange o ora intreaga si eu langa el? mai bine il tin in brate si suntem multumiti amandoi.
"Fa-i program" Pai sa-i faca program cine poate ca fata mea de cand e ea, de un an jumate nu a vrut sa aiba program, nu mananca, nu doarme si nu se joaca la aceleasi ore.
Si eram asa stresata ca nu urmaream regulile ca nu ma puteam bucura de puiul meu. Asta o perioada, pana cand mi-am dat seama ca trebuie sa fac asa cum ne este si ii este si ei bine: alaptat la cerere (da, si acum, desi acum mai negociem
), tinut in brate, dormit langa noi. Si am un copil ca nu a fost certat niciodata, care mananca singur la masa, putin si des asa cum a facut-o de cand era mica, care bea singura apa din cana sau din sticla, care nu vrea sa fie ajutata la nimic, sa faca totul singura, si culmea, ii si reuseste de multe ori. (Ma scuzati dar trebuia sa ma laud si eu un pic
.
Dar ce nu inteleg eu prea bine e treaba cu sa nu-l iubesti prea mult ca se invata, sa nu-l tii in brate ca se invata, si mai ales daca plange sa nu-l iei in brate. Un copil nu plange niciodata degeaba, pentru el tot timpul este o motivatie.
Iar cu tinutul in brate eu am gandit asa: eu uneori sunt spalata, mancata si am chef a ma tina doar sa ma tina sotul in brate, atat. Si sotul meu vine in usa camerei si-mi spune: ne-am tinut in brate 5 minute dimineata, nu te tin in brate acum ca te inveti prost. Ia deaici o jucarie sa-ti treca. Pai sa nu-i dau una in cap? Si de ce sa-mi pedepsesc copilul asa?
Daniella, copiii nu sunt la fel. Fa ce simti. Dar iubeste-l cat poti de mult si tine-l langa tine. Si ce daca vrea sa stea cu tine? NU o sa vrea la nesfarsit. Si e atat de dulce noaptea cand pune o manuta pe mine sa ma simta, de ce sa renunt la asta ca sa o pun sa doarma singura intr-o camera? Peste ceva timp o sa vrea singura sa plece si mie o sa-mi fie dor de ea.
Si ce cred ca e cu adevarat necesar sa citesti inainte este despre alaptat: nu e asa usor cum pare si dupa parerea mea e unul dintre cele mai importante lucruri pe cale le poti face pentru copil
Si eu sunt de acord cu ce spune Vaxile, poate le-as spune ceva mai diplomat, am invatat sa nu mai judec parintii, fiecare face ce crede mai bine, dar descrie asa bine anumite lucruri..dupa multe ore nedormite stai si in cap numai sa taca 5 min, uiti de regulile din carte. Eu asa am inceput sa dorm cu ea: am spus ca daca dorm si eu cateva ore intr-o noapte pote sa doarma cu mine si sa stea numai cu tzitzi in gura pana la facultate numai sa doaaarma.,
P.S ca m-am intins o gramada, cauta pe net despre attachment parenting, sunt explicate asa frumos anumite lucruri