Forum Culinar: EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+ - Forum Culinar

Salt la continut

• 34 Pagini +
  • « Prima
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+

#541 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 22 November 2010 - 03:51 AM

Vezi postareaDaniella, la 21 November 2010 - 03:13 PM, a spus:

Chiar daca nu conduc fix dupa carte, pentru ca trebuie sa ma adaptez situatiilor de trafic salbatic din Bucuresti, tot respect regulile pe cat imi sta in putinta :rolleyes:

Sa stiti ca si Beatrice sta la baie si la masaj ca mielul. Un pic la iesirea din baita si pe la sfarsitul imbracatului se mai supara si mai plange putin.

Simona, am pus si eu ulei de mir in baita de 2 ori (o data la baia de dupa botez si a doua zi apoi), dar nu i-a placut lui tati ca ramane cada uleioasa si ca trebuie sa o spele el :lol: , asa ca am renuntat, dar mai mult pt ca nu era uleiul de masline. Acum ce fac eu cu restul de ulei de mir?

deschide biblia la pagina una mie patru sute cinzeshshape ...
Lasati dolarii sa vina la mine!

#542 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 22 November 2010 - 09:45 AM

Vezi postareaCalugaru, la 21 November 2010 - 02:42 PM, a spus:

Vezi postareasimonaro29, la 20 November 2010 - 08:24 PM, a spus:

Voi ce facetzi cu pruncii inainte de baie? Le datzi mancare? Moasa mi-a zis sa-i fac baie satula si dupa baie iar sa-i dau mancare ca i se face foame. Asa am facut. Azi , insa , cand sa-i dau mancare dupa baie de nu i-or chiorait matzele si urla in timp ce manca....asa o durea. Asa ca nu i-am mai dat lapte , numai ceai.

uuuaaaahahhahahaa. la 3 luni poate ... un an dupa o sa-i faci baie numai DUPA ce maninca. de fapt, invers. o sa fie asa de mumoasa dupa ce minca, ca o sa trebeasca s-o bagi in cada si s-o resetezi.

auzi, pe bune, voi aveti permis de conducere? si daca da, cum conduceti? dupa carte sau dupa trafic?

Eu am permis de conducere numa de vreo 5 ani, nu pot spune ca sofez dupa carte da nici nu fac gafe prea mari, aci se conduce ok,se respescta regulile de circulatie in mare parte. Imi e frica sa conduc prin romania si prin torino

#543 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 22 November 2010 - 10:20 AM

Vezi postareaDaniella, la 21 November 2010 - 03:13 PM, a spus:

Simona, am pus si eu ulei de mir in baita de 2 ori (o data la baia de dupa botez si a doua zi apoi), dar nu i-a placut lui tati ca ramane cada uleioasa si ca trebuie sa o spele el :floare: , asa ca am renuntat, dar mai mult pt ca nu era uleiul de masline. Acum ce fac eu cu restul de ulei de mir?

Dar ce ulei e? Mie mi-au luat nasii exact uleiul de masline pe care l-am vrut eu , o sticla pt mine ( din care popa a miruit) si una care a ramas la biserica. Aici nasii cumpara uleiul...

Eu zic sa o dai cu ce vrei tu , Daniella , si uleiul de mir tzine-l acolo , undeva....

Mie de la spital mi s-a spus ca uneiul de migdale ar fi mai bun pt BB pt ca nu lasa miros. Dar nici asta de masline nu lasa- Miroasa atunci si gata.

Apropos de uleiuri , l-atzi incercat pe cel de la Weleda? Sublim! Miroase frumos a musetzel.....

#544 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 22 November 2010 - 11:08 AM

si la noi tot nasii cumpara uleiul de mir si au luat de floarea soarelui din DE (eu nici nu tin de cativa ani decat de masline EV...in ideea unui mod de hranire sanatos), dar fiind sfintit e bun oricum, doar ca nu stiu ce sa fac cu el acum, ca nu o sa-l las acolo pana se rancezeste. Il tin bine, dar pana cand? Ar trebui sa ii gasesc o intrebuintare...pt copil, cred eu ...

de masaj eu folosesc dupa inspiratie uleiurile de la: sanosan, nivea, mustela... , cel de la sanosan imi place mai mult, de la mustela prefer crema de corp si de fata. Iar in ceea ce priveste crema de fundulet cea de la mustela e incomparabil mai faina pt noi, ca si consistenta -se intinde si se si curata usor- , dar si ca efect. Si celelalte sunt bune (sanosan, nivea, sudocrem - dar sunt cu mult mai consistente si cand cureti copilul de ele se curata greu ...pana aproape a se irita). O data la 2-3 saptamani facem 24h doar cu crema de galbenele la fundulet, pentru a face pauza de oxidul de zinc. Asta e practica noastra din experienta acestor luni.

cred ca si-a "descoperit manutele" azi, cum ziceti voi, ca le tine in fata ochilor si le studiaza cu atentie. Aseara incerca sa isi bage amandoua manutele in gurita si le sugea cu sarguinta si cu zgomot.

Ce activitati educationale putem sa mai incepem de la 3 luni? Mai sunt ceva jucarii noi in afara de carusele si plusurile atarnate ...gen de la covorasele de activitati?
Cum sa fac sa o accepte pe suzy? Cand o accepta e tare cumintica - preocupata cu a trage tare din ea, dar de regula nu o vrea.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#545 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 22 November 2010 - 11:20 AM

Daniella , a meatragea pe suzeta de parca era sfarsitul lumii!!! Dar numai in prima saptamana. Apoi , pauza. O scuipa cu bolta si se si enerveaza daca i-o tot dau. Moasa m-a invatzat sa bat usor in ea ( in suzeta :lol: ) cu detegul , atunci o mai tzine , dar 2 min maxim....n-ar nici un rost!

Acum vreo luna m-am intalnit in oras cu o eleva , ea cu carutzul , io cu cautzul :). Cand a inceput al ei sa maraie , repede i-a infundat gura cu suzeta si a fost lniste. Io ce fac? Ii dau ceai. Daca nu vrea.....asta e , tre' sa ma descurc.

Incearca sa-i batzi usor in ea....poate functzioneaza.

( apropos de ulei , eu de cand am venit aici n-am mai luat de floarea soarelui ci de rapitza. Vorbesc de ulei normal , pt prajit un carnat sau un snitzel..... Sau de alte plante. Dar de floarea soarelui nu. Cica e rau pt colesterol.Dar asta e pt mancare. Pt piele ......nu cred sa aiba atatea proprietatzi hranitoare ca cel de masline. Dupa parerea mea , uleiul de floarea soarelui tot de floarea soarelui e , indiferent de unde o fi luat. Ce o fi fost in capul nashilor de l-or fi cumparat.........)

#546 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 November 2010 - 03:23 PM

Au luat nasii de floarea soarelui, pentru ca pe lista de la biserica era trecut printre cele ce trebie sa aduca nasii si ulei. Cum in RO cel mai raspandit e cel de floarea soarelui l-au luat pe asta, fara a se gandi probabil ca trebuie apoi sa-l folosesc la ungerea/baita copilei. Ei nu are nik acum ... doar sa nu-mi fac pacat mai bine sa-l si folosesc la ceva. Cu siguranta ca nu are vitamine ca cel presat la rece de masline, dar e sfintit.

Off: Eu am luat acum vreo jumatate de an pentru prajit ulei de palmier, cica are cel mai ridicat punct de fierbere si prin urmare e el mai putin nociv. Dar de cand au coborat in casa sub 25 grade vad ca e lichefiat si nu stiu cum sa-l folosesc ca nu curge. Prin urmare tot in ala de masline prajesc pentru ca nu fac prajeli decat fff rar (bag totul la cuptor sau doar sotez putin) si doar calesc rapid si cu f putin ulei in vase de teflon. In rest daca vreau snitele sau chiftele o rog pe mama soacra sa-mi faca...cand si cand.

#547 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 November 2010 - 03:24 PM

am incercat :notworthy: chestia cu batutul suzetei, dar tot vreo 2 min a durat :) Se pare ca sunt vorbite astea micile! :hug:

#548 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 22 November 2010 - 04:15 PM

Vezi postareaDaniella, la 22 November 2010 - 03:24 PM, a spus:

am incercat :notworthy: chestia cu batutul suzetei, dar tot vreo 2 min a durat :) Se pare ca sunt vorbite astea micile! :hug:

Sa vezi cand se vorbesc sa-si bage mana-n gura pana la cot!!!! ( ca a mea asta face de vreo cateva zile , azi a infundat si 4 degete in gura!!!!! deodata!!! Si apoi tuseste ca i se face rau!!!!

#549 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 November 2010 - 10:19 PM

si a mea baga manuta toata, pumn ...
... e clar sunt vorbite si ele, nu doar noi :headbang: !

#550 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 23 November 2010 - 09:14 AM

Intram si noi in clubul celor ce nu vor suzeta :tongue3: nici dennis nu a vrut suzeta si nu imi pare rau , am incercat si cu patrick am vazut ca nu vrea nu am insistat, mai bine.Patrick sta minute in sir si isi admira puminii, incearca sa isi impreuneasca minutele si sa le bage o data in gura :hug: daca nu, una o baga in gura si cu cealalta impinge,ii curg balutele la greu ,la fel ca fratesu, a inceput de la 3luni si pina o sa ii iasa toti dintii tot o sa baleasca
Am uitat sa scriu despre ulei, noi folosim ulei de rapita ,asta e si recomandat cind se incepe diversificarea, e bogat in omega3, mai folosim mazola asta e de porumb si la salate uleiul de masline

#551 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 November 2010 - 09:34 AM

si Beatrice baga un pumnut si cu celalalt e in spatele primului, parca il impinge.
si ea baleste la greu de la 2 luni. Nu stiu de ce a aparut aceasta schimbare, inainte nu facea balute la gurita. Oare de ce?
mie imi convenea sa ia suzeta, ca e un mijloc de linistire imediata la copiii care o vor si o ocupatie

Cand o iau in brate in sus pe umar, isi balangane capsorul in toate directiile. E normal?

#552 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 23 November 2010 - 09:43 AM

Si-l balangane sau se misca ea? A mea isi tzine relativ bine capul , dar cand o apuca da cu el in toate directziile , dar voit....vrea sa ajunga undeva , se pare , nu stiu unde :tongue3:

A mea facea balonase , de vreo cateva zile nu mai prea face. De balit , insa , nu prea baleste. E la inceput numai. Eu stiu ca ei balesc inainte de a le da dintzii, cam cu 2 luni inainte , nu?

#553 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 November 2010 - 08:15 AM

Se intampla cand o tin in sus cu capul pe umarul meu si cand e agitata. intai sta dreapta oleaca, apoi oboseste si da cu capul in toate directiile. Am citiT intre timp ca e ok, la bebe.

Bea se uita tot timpul numai pe sus, uneori chiar peste cap (pe masa de infasat- ca avem oglinda la capatul ei in baie, sau cand e la noi in pat ... neavand nimic pe sus se uita peste cap la aplicele de pe perete). Aaaa si la bec ... ce s-ar mai uita ...

#554 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 24 November 2010 - 09:52 AM

Le place lumina :pupic:

Elena a descoperit ieri focul , cred ca vreo 15 min nu s-a miscat , s-a uitat numai la flacari. Am stat langa ea pe canapea si nici nu m-a bagat in seama :D

#555 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 November 2010 - 11:59 AM

se uita la tot ce e luminos: monitor, tv, bec, soare

asta inseamna ca ai semineuuuu :pupic:

#556 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 24 November 2010 - 02:42 PM

Vezi postareaDaniella, la 24 November 2010 - 11:59 AM, a spus:

se uita la tot ce e luminos: monitor, tv, bec, soare

asta inseamna ca ai semineuuuu :pupic:

nu e nici semineu , nici soba , e mai mult soba , de fapt , e facuta in zid si are geam de sticla.

Azi am facut baie in fatza focului , n-a mai marait nici la uscat :D

#557 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 04 January 2011 - 10:05 AM

Elena a inceput sa tzipe , asa ascutzit. Si-i place ce aude!!!! Si se opreste , urmareste reactzia si daca reactzionez in orice fel face iar , si iar....si ieri a inceput pur si simplu sa tzipe....si in combinatzie cu molfaitul mainilor au iesit niste sunete care nu se mai opreau!!!

Am ridicat vocea la ea , s-a oprit , n-a stiut despre ce-i vb , a zambit , am repetat , fara sa zambesc , apoi i-am spus mai calm ca nu-i voie.....asta de mai multe ori. S-a mai linistit apoi a venit tat'su si a vrut sa-i arate iute si lui ce descoperise. A facut si el acelasi lucru parca ne intzelesesem si apoi s-a mai linistit.

Azi dimineatza a inceput iar , dar nu asa tare , i-am spus ca nu-i voie , pe un ton serios. Nush cat intzelege dar sigur intzelege ceva din ton!!!!

Banui ca atzi trecuit si voi prin faza asta . Ce atzi facut?

#558 Useril este offline   Carlota 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationConstanta

Postat 04 January 2011 - 08:02 PM

Vezi postareaMutti, la 04 January 2011 - 10:05 AM, a spus:

Azi dimineatza a inceput iar , dar nu asa tare , i-am spus ca nu-i voie , pe un ton serios. Nush cat intzelege dar sigur intzelege ceva din ton!!!!

Am lasat-o sa experimenteze. :toothy9;

#559 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 January 2011 - 09:54 PM

Vezi postareaCarlota, la 04 January 2011 - 08:02 PM, a spus:

Vezi postareaMutti, la 04 January 2011 - 10:05 AM, a spus:

Am lasat-o sa experimenteze. :toothy9;

Me too :beer2:

Eu o lasam sa molfaie mînutele,sa discute cu ele,sa tipe la ele,sa se mire de ele,sa le admire.Sa vezi ce chiote de bucurie a tras cînd a descoperit ca si degetele de la picioare se pot molfai,si ca-s mai bune fara ciorapi :)
Cînd "conversa" cu membrele,si le certa,povestea..etc..etc...eu ma relaxam :D ,o lasam sa-si faca mendrele si o ascultam.Altadata chiuiam si eu ca ea,imitam aceleasi silabe pe acelasi ton...sa vezi ce mirata se uita la mine,dupa care începeam sa facem concurenta!Care tipa mai tare!...dupa care se lasa cu rîsete din alea cu dureri de burta :beer2:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#560 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 January 2011 - 11:59 PM

Si Bea papa manutele si chiuie. Intai a incercat sa-si vare pumnul in gurita, sau chiar pe amandoi pe rand sau deodata. Am surprins-o in ultimele zile ca a nimerit cu degetul mare in gurita: il suge! Si manutele si degetul i le scot usurel si ii dau suzeta. O scuipa si baga manuta sau degetul la loc in gurita. Avand in vedere ca eu am supt degetul pana la varsta apropiata inceperii scolii ... :beer2: oare cu cine o semana?
Va imaginati ca suzeta n-o preocupa catusi de putin, in schimb manutele si degetgul sunt asa de gustoase ...

Vineri ne ducem la vaccinul de 4 luni. :toothy9;

Arata acest topic

• 34 Pagini +
  • « Prima
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic