EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+
Postat 12 April 2011 - 12:55 PM
Bea da din picioare si din maini ca o morisca. Daca o ridici in sus (in brate) face cu picioarele ca indoit-intins-indoit-intins non stop. Daca e pe spate la fel. Cu manutele le roteste de zici ca e Charlie Chaplin dupa ce a iesit din tura si a insurubat duruburi non stop. Cauta, apuca, prinde, tranteste, trage. Pai cand o lua-o si pe 2 ... cred ca ... nu'sh ce ne asteapta. Cand ii punem in premergator?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 12 April 2011 - 02:01 PM
E duracel numa cind doarme e linistit, tot timpul are ceva de facut, nici cind suge nu e linistit ,isi arunca picioarele ,unu intr-o parte si alalalt pe mine, zice ta-ta, ama si cind vrea sa iti atraga atentia striga iii
Postat 12 April 2011 - 02:01 PM
Roade tot ce prinde , ne pupa cu gura cascata....cea mai buna jucarie e badge-ul cu numele meu de sa servici.....in carutz se intoarce singura pe burta ca-i cautzul mare , se roteste iar....scoate picioarele peste. Cand se satura de joaca se culca si cand s-a trezit incepüe sa strige ihhhh , ihhhh ca sa-i ridic carutzul sa stea in fund.
Ah , am uitat sa spun , de vreo 2 saptamani cand vrea ceva zice mamama , mamama
Postat 12 April 2011 - 03:01 PM
sissi, la 12 April 2011 - 02:01 PM, a spus:
E duracel numa cind doarme e linistit, tot timpul are ceva de facut, nici cind suge nu e linistit ,isi arunca picioarele ,unu intr-o parte si alalalt pe mine, zice ta-ta, ama si cind vrea sa iti atraga atentia striga iii
Dar l-ati pus pe Patrick in picioare? eu nu am pus-o ca mi-i frik! Ea vrea numai in fund. Si cand ii e somn tot in fund ar vrea si nu e chip sa adoarma in fund desigur si atunci se pune pe plans. Daca dau sa o pun pe spate plansete. Voi cum ii adormiti.
Si ea cand suge da din picioare si din manute. Numai can doarme e linistita si ea. Abia o astept cand adoarme si in sfarsit are manutele moi ...
E tare scumpa cand e vesela. Doamne aseara asa de zambitoare era, se oprea din supt sa-mi mai zambeasca. Imi venea sa o mananc. In schimb cand plange orice i-ai face moooooama ce rabdare iti trebuie.
Problema mea e cu adormitul. Hai ca eu seara pana la urma reusesc sa o adorm la san, dar bona ziua e terorizata
Cand ajung acasa e bucuroasa tare si face eeee, eee, eeeei. Ea spunea pe la 2-3 luni mama-mama-mama. Acum nu mai spune, spune tata-tata*tata. Oricum nu cred ca stie nici ea ce spune ...zice la intamplare ...!
Postat 12 April 2011 - 03:05 PM
Mutti, la 12 April 2011 - 02:01 PM, a spus:
Roade tot ce prinde , ne pupa cu gura cascata....cea mai buna jucarie e badge-ul cu numele meu de sa servici.....in carutz se intoarce singura pe burta ca-i cautzul mare , se roteste iar....scoate picioarele peste. Cand se satura de joaca se culca si cand s-a trezit incepüe sa strige ihhhh , ihhhh ca sa-i ridic carutzul sa stea in fund.
Ah , am uitat sa spun , de vreo 2 saptamani cand vrea ceva zice mamama , mamama
Pt. Bea cea mai buna jucarie e suzeta: i-o dau in mana si se joaca cu ea - dintr-o mana in alta, o baga in gurita cu cotorul sau pe-o muchie, ii da drumul, o cauta, o prinde iar etc. La fel jucaria de la avent pentru dinti, etapa 1. Celelalte chestii de la avent mie nu mi-au folosit: biberoanele si tetinele nu ii plac! Imi pare rau ca am dat banii aiurea: biberoane, pompa san, sterilizator nu le-am folosit! I-am luat si canuta aia cu cioc de la avent (are si supapa dedesubt), nici din aia nu bea...doar se joaca cu ea...isi freaca gingiile. La fel si cu biberonul. Nu bea nik.
Ma pupa cu gura deschisa cand ii e foame.
Suge degetul!
Postat 12 April 2011 - 05:46 PM
De adormit ,adoarme la sin si ziua si noaptea si cu dennis la fel tot la sin adormea
Daniella incearca sa vinzi lucrurile de prisos si eu mai am sticle ,suzete , pompa de muls, la dennis am folosit pompa la patrick nu a fost nevoie, suzete nu am dat la niciunul
Postat 12 April 2011 - 08:02 PM
sissi, la 12 April 2011 - 05:46 PM, a spus:
De adormit ,adoarme la sin si ziua si noaptea si cu dennis la fel tot la sin adormea
Daniella incearca sa vinzi lucrurile de prisos si eu mai am sticle ,suzete , pompa de muls, la dennis am folosit pompa la patrick nu a fost nevoie, suzete nu am dat la niciunul
eu tot ma gandesc ca pioate o sa folosesc biberoanele, cand o intarc. Nepotul meu cel mic are 3 ani jumatate si acum adoarme cu sticla. A fost si el alaptat pana pe la 9 luni.
acum am inceput sa ii dau un pic de suc de portocale cu un fir de cereale dimineata pe la 9, cand imi beau eu fresul si folosesc tetina speciala de cereale. Am si la tetine o groaza, ca ultima oara am luat tetine de 6 luni si de astea de cereale, canuta, ca am zis ca nu bea copilul ca nu erau adaptate tetinele. Eu nu voi recomanda biberoanele astea avent nimanui, am auzit o groaza de copiii, alaptati, care nu au primit biberoanele avent si nici suzetele, ci altele cu forme mai ciudate si mai apropiate de forma mamelonului: MAM, NUCK.
Postat 12 April 2011 - 08:11 PM
In legatura cu adormitul: O schimb , ii da pijamale , dau drumul la muzica , o pun in patutz peste sacul de dormit si casca gura m ii dau apa , apoi suzeta , apoi ii bad mana stanga in sac si deja isi cauta piticul pe care-l pun tot timpul in stanga. Apoi cealalta mana si deja se freaca cu piticul la ochi si-l pupa....inchid sacul , o pup si plec. De obicei adoarme in maxim 5 minute.
Fac tot timpul acelasi lucru.
Postat 12 April 2011 - 08:16 PM
Daniella, la 12 April 2011 - 08:02 PM, a spus:
sissi, la 12 April 2011 - 05:46 PM, a spus:
eu tot ma gandesc ca pioate o sa folosesc biberoanele, cand o intarc. Nepotul meu cel mic are 3 ani jumatate si acum adoarme cu sticla. A fost si el alaptat pana pe la 9 luni.
acum am inceput sa ii dau un pic de suc de portocale cu un fir de cereale dimineata pe la 9, cand imi beau eu fresul si folosesc tetina speciala de cereale. Am si la tetine o groaza, ca ultima oara am luat tetine de 6 luni si de astea de cereale, canuta, ca am zis ca nu bea copilul ca nu erau adaptate tetinele. Eu nu voi recomanda biberoanele astea avent nimanui, am auzit o groaza de copiii, alaptati, care nu au primit biberoanele avent si nici suzetele, ci altele cu forme mai ciudate si mai apropiate de forma mamelonului: MAM, NUCK.
Eu nu cunoscpe nimeni care s-a plans de Avent . Prietena mea luase NUK , fata avea colici de numa , ea si alapta si manca saraca numai la regim si degeaba. Si cand a schimbat pe Avent ( normal ca la inceput fata n-a fost incantata ca forma e diferita) s-au dus colicile.
Elena a prmit numai sticla si nici colica , nik!!!! Danke , Avent!
Aici se spune ca Avent-ul are forma asemanatoare sfarcurilor , cu o gaura , cu mai multe... eu n-am vazut sfarcuri turtite
Postat 12 April 2011 - 09:06 PM
Mutti, la 12 April 2011 - 08:11 PM, a spus:
In legatura cu adormitul: O schimb , ii da pijamale , dau drumul la muzica , o pun in patutz peste sacul de dormit si casca gura m ii dau apa , apoi suzeta , apoi ii bad mana stanga in sac si deja isi cauta piticul pe care-l pun tot timpul in stanga. Apoi cealalta mana si deja se freaca cu piticul la ochi si-l pupa....inchid sacul , o pup si plec. De obicei adoarme in maxim 5 minute.
Mutti asta vreau si eu. Cum se ajunge la asemenea performante?
De ex in seara asta, aproape ca in fiecare seara am avut concert. Suge pana se satura si nu adoarme. Ar mai sta sa se joace, dar ii e si somn. Prin urmare o apuca plansetele, urletele, suspinele. Daca vreau sa o duc in patut (E satula) urla de zici ca o curenteaza. In brate miorlaie, in patul mare plange. Nu vrea nicicum! Ma apuca asa o neputinta ...
Postat 12 April 2011 - 09:10 PM
Mutti, la 12 April 2011 - 08:16 PM, a spus:
Aici se spune ca Avent-ul are forma asemanatoare sfarcurilor , cu o gaura , cu mai multe... eu n-am vazut sfarcuri turtite
eu am cunoscut mai multe mamici si aici si o colega de-a mea din Ungaria mi-a spus acelasi lucru: copiii alaptati nu vor sa suga din Avent. Nu stiu ...o fi intamplarea ...
Cert e ca Bea nu prea bea nimic din sticla ... nu stie sau nu vrea am incercat cu apa, cu lapte, cu suc de porto
Postat 12 April 2011 - 09:59 PM
Daniella, la 12 April 2011 - 09:06 PM, a spus:
Mutti, la 12 April 2011 - 08:11 PM, a spus:
Mutti asta vreau si eu. Cum se ajunge la asemenea performante?
De ex in seara asta, aproape ca in fiecare seara am avut concert. Suge pana se satura si nu adoarme. Ar mai sta sa se joace, dar ii e si somn. Prin urmare o apuca plansetele, urletele, suspinele. Daca vreau sa o duc in patut (E satula) urla de zici ca o curenteaza. In brate miorlaie, in patul mare plange. Nu vrea nicicum! Ma apuca asa o neputinta ...
Nu-i performantza , e obisnuintza. Eu am mai scris ca-mi luasem o carte cu adormitul . Am facut exact ce scria acolo. Un ritual care se repeta la fiecare culcare. Cand Elena a plans am mers la ea , am linistit-o , am mangaiat-o si iar ritualul , iar am plecat din camera. De fiecare data cand a plans am mangaiat-o , i-am spus acelasi lucru, i-am dat piticul in mana , suzeta.....si am plecat. Niciodata nu plec din camera fara sa o mangai. Ea stie ca atunci cand o mangai plec si trebuie sa doarma.
In patutz nu am pus-o la joaca decat la somn. Are o jucarie la picioarele patului si dimineatza cand se plictiseste de bombanit ,se intoarce prin pat pana o gaseste si scutura de ea E un ursuletz care zdrangane.
Acum vreo 2 luni cand am fost la botez la Lorena i-am luat piticul si suzeta de nani , a primit sticla ( atunci nu manca gris) , am pus-o in carucior , i-am facut ritualul si s-a intors pe dunga si a adormit . In galagia aia infernala. Si asta in jur de ora 6.00 , ca de obicei.
Acum mananca la 5.30 sau 6.00 seara gris cu lapte ( depinde cat a mancat la amiaza , ca daca nu vrea eu nu o rog si nici nu-i dau mai tarziu decat apa sau ceai pana la masa urmatoare) apoi pe la 6.20 mergem sus , o schimb si pe la 6.30 e in pat. Pana la 6.30 sau 7.00 daca am noroc
Postat 13 April 2011 - 04:05 AM
Daniella, la 12 April 2011 - 12:55 PM, a spus:
Bea da din picioare si din maini ca o morisca. Daca o ridici in sus (in brate) face cu picioarele ca indoit-intins-indoit-intins non stop. Daca e pe spate la fel. Cu manutele le roteste de zici ca e Charlie Chaplin dupa ce a iesit din tura si a insurubat duruburi non stop. Cauta, apuca, prinde, tranteste, trage. Pai cand o lua-o si pe 2 ... cred ca ... nu'sh ce ne asteapta. Cand ii punem in premergator?
al meu are 6 luni (ieri). cum sa se manifeste? baga in el ca disperatu'. si de la muma-sa, si piureuri, si de la fraxu. ieri a mincat din spaghete cu sos. in rest ... sta in popou, da sa se ridice. nu prezinta nici o inclinatie spre mers in 4 labe, exact ca fraxu. se joaca "cucubau" cu alamare. baga in gura jucariile (ce ma enerveaza). inca nu parleste, scoate doar sunete
Postat 13 April 2011 - 04:06 AM
Daniella, la 12 April 2011 - 09:10 PM, a spus:
Mutti, la 12 April 2011 - 08:16 PM, a spus:
eu am cunoscut mai multe mamici si aici si o colega de-a mea din Ungaria mi-a spus acelasi lucru: copiii alaptati nu vor sa suga din Avent. Nu stiu ...o fi intamplarea ...
Cert e ca Bea nu prea bea nimic din sticla ... nu stie sau nu vrea am incercat cu apa, cu lapte, cu suc de porto
ai mei alaptatz de la muma-sa amindoi, si numa' din avent se servesc.
Postat 13 April 2011 - 02:16 PM
Calugaru, la 13 April 2011 - 04:06 AM, a spus:
ce-i dati din sticla, daca e alaptat?
suzeta o vrea?
da din picioare si din manute de zici ca are baterii Duracel ce nu se sfarsesc niciodata, au ba?
se enerveaza si plange, sau e mereu bine dispus si rade?
cum il adormiti?
eu nu o las sa bage in gura decat suzeta si jucariile de dinti (Am vreo 3). In rest cand o las singura nu ii las decat astea la indemana, cand e supravegheata i le iau cand le duce la gurita.
Azi am fost sa-i fac pasaport, pe 27 fiica-mea va avea pasaportul ei!!!
Postat 13 April 2011 - 02:25 PM
Mutti, la 12 April 2011 - 09:59 PM, a spus:
Daca nu am facut asa pana acum si as vrea sa fac acum, cum ma sfatuiesti sa procedez?
Dupa ce tu o mangai si ii spui ritualul de dormit ea in urma ta nu a plans la inceput cand plecai?
Si Bea a adormit asa in luna a 3-a (tot la ora 6 p.m.) o alaptam, apoi o duceam in patut ii puneam caruselul si ea se uita la jucarii pana adormea, sau oricum nu mai zicea nimic dupa plecarea mea. Apoi nu a mai vrut: a vrut sa stea atarnata la san pana adormea ... ! La un mom dat s-a lungit treaba de la 6 la 8 sau mai tarziu (intr-o per pana la 10 p.m.) si atunci am stat cu ea la noi in dormitor la TV ca de la o vreme ma saturasem sa stau cu ea 4 ore pe post de suzeta la ea in camera in dormitor (am facut-o si pe asta vreo luna). Din luna a 5-a cand i-am bagat cerealele la 6 nu a mai stat 4 ore atarnata la san, dar tot nu a mai vrut sa adoarma daca o pun singura in patut seara urla ca din gura de sarpe, zici ca o curenteaza trifazic! In cateva cazuri nu am mai rezistat cand nu vrea nimic nici mancare, nici joaca, nici in brate ci are chef sa urle si am pus-o in patut ... a urlat din ce in ce mai tare, pana nu m-am dus la ea nu s-a linistit, a urlat intr-una ascending ...deci m-a dovededit! am facut asta f. rar, cand eram efectiv epuizata, de vreo 2-3 ori doar, insa nu a fost bine, ca am cedat eu. M-am dus am luat-o in brate, am linistit-o, apoi am pus-o in patut, a mai miorlait un pic si s-a culact, dar nu pot sa ii fac figura in fiecare seara sa o las sa urle cat o tin plamanii jum de ora ca nu am inima!
Nu stiu cum sa rezolv problema culcatului. Seara hai ca 1 din 2 dati adoarme la san, dar dupa ce e franta si concerteaza in prealabil ca nu vrea sa suga cand consider eu ci cand vrea ea ..., insa oricum e nashpa in fiecare seara urlete. In schimb cand e cu bona, nu prea are instrumente (ii lipseste tzitzi ) sa o adoarma si o terorizeaza ...
Postat 13 April 2011 - 02:36 PM
Daniella, la 13 April 2011 - 02:25 PM, a spus:
Mutti, la 12 April 2011 - 09:59 PM, a spus:
Daca nu am facut asa pana acum si as vrea sa fac acum, cum ma sfatuiesti sa procedez? Dupa ce tu o mangai si ii spui ritualul de dormit ea in urma ta nu a plans la inceput cand plecai?
Si Bea a adormit asa in luna a 3-a (tot la ora 6 p.m.), apoi nu a mai vrut: a vrut sa stea atarnata la san pana adormea ... s-a lungit treaba de la 6 la 8 sau mai tarziu (intr-o per pana la 10 p.m.) si atunci am stat cu ea la noi in dormitor la TV ca de la o vreme ma saturasem sa stau cu ea 4 ore pe post de suzeta la ea in camera in dormitor. Din luna a 5-a cand i-am bagat cerealele la 6 nu a mai stat 4 ore atarnata la san, dar tot nu a mai vrut sa adoarma daca o pun singura in patut seara urla ca din gura de sarpe, zici ca o curenteaza trifazic! Daca ma enerveazaa ca nu vrea nimic nici mancare, nici joaca, nici in brate ci are chef sa urle si o pun in patut ... urla din ce in ce mai tare, pana nu ma duc la ea nu se linisteste, urla intr-una ...deci ma dovedeste! am facut asta f rar cand eram efectiv epuizata, de vreo 2-3 ori doar, insa nu a fost bine, ca am cedat eu, m-am dus am luat-o in brate, am linistit-o. Apoi am pus-o in patut a mai miorlait un pic si s-a culact, dar nu pot sa ii fac figura in fiecare seara sa o las sa urle cat o tin plamanii jum de ora ca nu am inima!
nu stiu cum sa rezolv problema culcatului. Seara hai ca 1 din 2 dati adoarme la san, dar dupa ce e franta si concerteaza in prealabil ca nu vrea sa suga cand consider eu ci cand vrea ea ...., insa oricum e nashpa in fiecare seara urlete. In schimb cand e cu bona (ii lipseste tzitzi), nu prea are instrumente sa o adoarma si o terorizeaza ...
axact , la fel , Daniella. In cartea mea scrie ca potzi sa-i invetzi pe copii cu rabdare sa adoarma singuri si mai tarziu. O pui sa adoarma acolo unde va dormi , nu o mutzi si daca urla o lasi la inceput 1 min apoi a doua zi 2 min...si tot asa maresti intervalul. Dar nu o iei in bratze ci o linistesti altfel. Eu asa am facut , ca si d-ra mea urla .
Incearca la inceput sa o adormi la fel ca acum , dar dai o jucariutza. Apoi , cand se obisnuieste cu jucariutza , incepe sa o pui in patutz si sa faci ce tzi-am zis eu. Ca daca are jucariutza , nu o sa mai urle asa de tare.
Postat 13 April 2011 - 03:13 PM
Postat 13 April 2011 - 03:16 PM
Postat 13 April 2011 - 05:30 PM