Forum Culinar: EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+ - Forum Culinar

Salt la continut

• 34 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+

#61 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 August 2010 - 11:21 PM

Vezi postareaDaniella, la 15 August 2010 - 10:31 PM, a spus:

Geany =)) cred ca toti parintii au de scris si la asa NU, asa ca si din astea noi viitoarele mamici luam ceva bun, asa ca scrie tot --- nu te sfii ... si poate iti facem pofta de al 3-lea :P

Ci al 3-lea ??!!nici o sansa basta,la mine e inventar curatenie generala zii cum vrei dar nu...nuu...deci nuuu,s-o inchis pravalia mama' =)) ...

#62 Useril este offline   vaxile 

• cocalar
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 605
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationstau pe-un nor si cint la harpa

Postat 16 August 2010 - 04:02 AM

Vezi postareaDaniella, la 15 August 2010 - 10:48 PM, a spus:

Sigur nici eu nu cred ca se aplica tuturor ceea ce scrie in carte sau ce sfatuieste medicul, dar ei luand contact cu 1000 de copilasi pot sa isi faca o medie mai buna decat putem noi ... si ies mai aproape de sfaturile potrivite pt noi. Desigur, sunt perfect de acord cu voi: copilul trebuie urmarit (ce-i merge, ce nu) si actionat in consecinta. Totusi raman sa cred ca un copil educat e un copil fericit si de aceea tot ce facem ar trebui sa fie in directia aceasta ...

=)) merci tuturor de raspunsuri

stai ca va mai bat la cap ... :P

no shit? da' tu ce crezi, ca dofturu' a avut 1000 de copii acasa la el? pai pentru el copiii is pacienti, cum pentru tine stiu io cine e client. meseria lui e sa repare copii, asa cum altii repara biciclete. tu ce faci, te duci la mesteru' care repara biciclete sa-tz spuna cum sa nu faci accident? pai dofturu' vede copilu' ala treij' de minute, timp de doo zile.

da' tu educa copil de doo zile, sigur ... invata-l neaparat filosofia stoica. prietenii stiu de ce :P =))

nu, serios, tu ai idee ce iese din tine? dupa ce scrii, inclin sa cred ca nu. fiinta (nu frigideru') care iese din tine e biologic instabila. si asta sa-tz intre bine in cap, pentru ca daca nu esti atenta, intr-o stamina nu mai ai ce "educa" ci ce ingropa. da, sa ma ierte duamnele ca o spun absolut nedelicat, nediplomatic si ne-politicallycorrect. da' scopu' scuza mijloacele. ai grija ca copilu' e FOARTE fragil si excesele in numele "educatiei" s-ar putea sa-l trimita la gizas dupa o cariera paminteana foarte scurta. fii atenta:
1. in primele zile copilu' e instabil termic. NU isi poate mentine caldura proprie. nu stie sa faca miscarile de contractura automata a pielii care pentru tine sunt reflex. ai ghicit, nu e reflex innascut. e dobindit. nu il pune-n frig ca moare!
2. nu pune ceva foarte greu pe pieptu' lui. muschii nu sunt suficient de puternici sa ridice prea mult in afara de propriile coaste. daca-i pui plapuma pe el (ca exemplu) se sufoca si moare
3. cu mincarea ai noroc. chiar de nu-i dai nimic de mincare, moare doar dupa 3 zile. totusi, ar fi o idee buna sa-l pui la sin in primele minute de viata. si atentie sa se invete priza corecta. ca da, nici pe-aia n-o stie din nastere.
4. te-ai trezit vreodata dintr-un vis frumos, in care stateai pe-o plaja la soare, se auzeau valurile ... si te trezesti noaptea in frig, in mijlocu' unei furtuni cu traznete, geamurile le-ai uitat deschise si intra prin ele o ploaie de te apuca jalea? nush daca da, da' sa stii ca asta e echivalentu' a ceea ce pateste copilu' la nastere. da' in cazu' descris de mine sa presupunem ca-l observi pe barbatu-tau calm, pe fotoliu, citind ziaru' si bindu-si ceaiu'. "ajuta-ma aaaa", strigi tu disperata. si el de colo "nunu, draga, descurca-te singura, ca trebuie sa te educi independenta". :P

ma rog, imi bat gura de pomana. cind o sa inceapa sa urle
1. il lasi sa plinga pentru ca nu-tz pasa si nu te doare, si atunci nu trebuia sa ai copii
2. il iei in brate si uiti "teoria" - the usual
knife, poison or estrangulation? choices, choices ...

#63 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 August 2010 - 08:37 AM

Sa nu exageram!
Nu stiu ce o sa ma lase sufletul sa fac atunci cand copilul plange, deocamdata recapitulam teoriile. Nimeni nu prea cred ca e asa de stoic sa lase copilul sa planga si sa citeasca in living ziarul, nici macar un tata, cu atat mai putin o mama.

Cat despre temperatura recomandata de dr. pt camera copilului, am spus ca pe mine continua sa ma uimeasca pentru ca noi ca adulti, aici in Romania nu suntem obisnuiti cu temperaturi asa de joase in dormitor, de aceea am tot adus vorba, pentru a sti daca cineva respecta acest sfat. Oricum nu am cum aduce acum temperatura asa de jos acasa, mai ales camera fetitei care e la soare si e cea mai calduroasa din casa. Recomandarea de temperatura nu neaparat se refera la primele zile de dupa nastere. Pediatrul mentiona ca in general puterea bebelushului de adaptare se trezeste in cele 3-5 zile cat sta in spital unde trece de la infofoleala la scoaterea rand pe rand a hainutelor pana la plecare deja sunt imbracati ca si noi. Doar ca in ceea ce ma priveste nu stau acasa la 18-22 grade in dormitor. Poate in alte tari se practica ... , chiar stiu ca da (cel putin iarna).

Si btw pediatra a mentionat ca are doi copilasi proprii si nu, eu nu cred ca nu are habar cum reactioneaza copiii si ii trateaza ca pe clienti, chiar si daca nu ar avea copii.
Daca un pediatru nu ar sti ce sa faca in functie de comportamentul copilului, sau ar da recomandari proaste, in scurt timp nu ar mai avea nici un pacient, pentru ca fiecare isi alege un pediatru bun, de care ceilalti parinti sunt multumiti. Nu neg ca sunt si pediatri prosti, dar liniile directorii generale vad ca se regasesc in toate teoriile, deci nu pot fi elucubratiile doar ale unor prosti pediatri. Zic si eu, tu poti avea alta parere, desigur.

Nu cred ca invataturile (teoriile) despre puericultura stranse ca urmare a experienelor de ani si ani (ca sa nu spun sute si mii) sunt useless, ca tocmai din practica se desprind acest tip de teorii.

Dar asa cum spunea si Tango, precum si majoritatea mamicilor aici, toti parintii inainte de marele eveniment trecem prin aceleasi emotii, intrebari, avem aceleasi temeri si am vrea sa stim ce avem de facut. Iar daca incercam sa ne informam fie din teorie, fie din experienta medicilor pediatri sau a parintilor nu inseamna ca suntem parinti denaturati si o sa ne omoram pruncii.

Eu iti dau si tie, si altor parinti care au exprimat pareri, dreptate ca trebuie urmarit copilasul si reactionat dupa feed-backul sau, de asemenea, e la mintea cocosului ca vom avea un copil unic cu reactii, simtire si trairi unice, si e la fel logic ca il vom iubi (Este un copil super dorit), asta nu inseamna ca nu trebuie sa mai citim nimic si sa mai discutam cu nimeni (nici cu pediatrul, nici cu alti parinti), ca o sa stim instinctiv ce avem de facut si o sa fie neaparat si decizii/comportamente bune. Pe de alta parte e clar ca daca ne informam sau intrebam nu presupune deloc ca vom aplica mai mult decat ceea ce se dovedeste a se potrivi bebelushului.

Deci, fara exagerari extremiste!

Eu sunt curioasa ce faceai tu cu 3-4 saptamani inainte de nasterea primului ficior? Te gandeai ca nu trebuie sa te informezi si sa-ti spuna pediatrul nimic, deoarece tu vei sti instinctiv ce ai de facut, ca tata al copilului?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#64 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 16 August 2010 - 08:42 AM

Vezi postareaDaniella, la 10 August 2010 - 08:24 PM, a spus:

Ce fac sa aiba un somn odihnitor si sa reusesc sa il culc singur in pat/camera?

Vezi postareaDaniella, la 15 August 2010 - 10:48 PM, a spus:

Totusi raman sa cred ca un copil educat e un copil fericit si de aceea tot ce facem ar trebui sa fie in directia aceasta ...

Daniella, am sunat-o pe mama, si-am intrebat-o ce-a facut ea in primele zile ca sa ma educe. Mi-a zis ca nu ma lua in brate sa ma legene. Imi punea sa ascult Debussy - Clair de lune sau imi citea din Freud, Schopenhauer, Nietzsche, Bergson, si adormeam instant in patutul meu. Acum ca am aflat cum mi-a format reflexele conditionate, ma declar fericita ! =))
Saru'mina, mama, ca m-ai educat ! =))

#65 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 16 August 2010 - 11:14 AM

Vezi postareatango, la 14 August 2010 - 10:28 AM, a spus:

Si ce daca vrea sa stea cu tine? NU o sa vrea la nesfarsit. Si e atat de dulce noaptea cand pune o manuta pe mine sa ma simta, de ce sa renunt la asta ca sa o pun sa doarma singura intr-o camera? Peste ceva timp o sa vrea singura sa plece si mie o sa-mi fie dor de ea.

Si ce cred ca e cu adevarat necesar sa citesti inainte este despre alaptat: nu e asa usor cum pare si dupa parerea mea e unul dintre cele mai importante lucruri pe cale le poti face pentru copil

Tango, total de acord cu tine!

In privinta alaptatului trebuie multa grija. Daca te pregatesti bine trebuie sa iei in calcul si posibilitatea sa nu ai lapte sau laptele sa nu fie bun, pentru ca se intapla, si atunci trebuie sa fii pregatita sufleteste sa 'let go' si sa nu te simti vinovata. E complicat, asta e adevarul, cu alaptatul e complicat.

Ce am inteles si eu de la primul copilas e ca regulile stricte ne strica relatia cu copilul si cu starea noastra interioara. regulile rigide nu isi au locul intr-un mediu in care subiectul se schimba de la o zi la alta. Pentru ca bebelusul se schimba de la o zi la alta, nevoile lui se schimba la fel si ce a mers ieri azi poate fuarte bine sa nu mai mearga.

Si asa ca fapt divers, imi amintesc cum odata copila nu se mai satura de san si acolo a stat 2 ore de ma disperase, plangea raca o luam de la san. Pur si simplu nu stiam ce are. La un moment dat m-am gandit sa-i verific pempersul si ce crezi? Era imbracata cu niste pantalonasi noi pe care ii primisem de la X care insistase sa o imbrac cu ei (era un costumas) ca sa-i faca poze. Si eu cum nu am vrut sa par un control-freak, am lasat-o pe x sa o imbrace. greseala! au strans-o pantalonii de burtica, aveau un elastic puternic si pe copila o durea burta de la ei si de aia voia sa manance intr-una. :violent1:

#66 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 August 2010 - 12:40 PM

Vezi postareauptown girl, la 16 August 2010 - 08:42 AM, a spus:

:violent1: :) :D
cu Freud nu as fi de acord la varste asa de fragede ..., dar nu se gaseau carti de povesti in vremurile acelea?

#67 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 August 2010 - 12:48 PM

Vezi postareaGeany, la 15 August 2010 - 11:21 PM, a spus:

Geany :) cred ca toti parintii au de scris si la asa NU, asa ca si din astea noi viitoarele mamici luam ceva bun, asa ca scrie tot --- nu te sfii ... si poate iti facem pofta de al 3-lea :D

Ci al 3-lea ??!!nici o sansa basta,la mine e inventar curatenie generala zii cum vrei dar nu...nuu...deci nuuu,s-o inchis pravalia mama' :violent1: ...

hai ca langa doi baietei, merge si o fetita ... :) , ca sa nu mai fie bubuletul cel mai rasfatat ... , sa aveti rasfat mai mare ...

#68 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 16 August 2010 - 01:33 PM

Citeaza

Si asa ca fapt divers, imi amintesc cum odata copila nu se mai satura de san si acolo a stat 2 ore de ma disperase, plangea raca o luam de la san. Pur si simplu nu stiam ce are. La un moment dat m-am gandit sa-i verific pempersul si ce crezi? Era imbracata cu niste pantalonasi noi pe care ii primisem de la X care insistase sa o imbrac cu ei (era un costumas) ca sa-i faca poze. Si eu cum nu am vrut sa par un control-freak, am lasat-o pe x sa o imbrace. greseala! au strans-o pantalonii de burtica, aveau un elastic puternic si pe copila o durea burta de la ei si de aia voia sa manance intr-una. :violent1:

Asta este unul dintre lucrurile care imi confirma ca un copil nu plnge degeaba. Si eu am patit zilele astea cu fetita ceva asemanator. Are un an si jumatate si cateva zile de cand nu vrea sa se incalte cu o pereche de sandale roz cand iesim din casa sub nici o forma. Eu am ascultat-o si nu i le-am dat. Bineinteles refuzul ei poate fi catalogat drept mofturi si copil needucat (dupa cum mi-a si spus mama sub o alta forma: adica eu fac ce vrea ea? ).
Ei si azi dupa ce i-am dat sandalutele roz am constatat ca a facut basicute in talpa, ceva chiar o deranjeaza la ele. Asa ca trebuie ascultat copilul, e usor sa spui ca plange degeaba cand el chiar are o problema si nu poate sa spuna altfel
www.torturidelicioase.wordpress.com

#69 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 August 2010 - 01:50 PM

Vezi postareatango, la 16 August 2010 - 01:33 PM, a spus:

Din pacate, ca multe alte lucruri la noi in tara si alaptatul este sustinut la mod declarativ, fara nici un sfat concret si ajutor personalizat.

Din pacate asa e. Aici exista breast-feeding support groups peste tot, de la spital esti indrumata catre ele si primest atata suport pe cat vrei tu sa primesti. Eu nu am fost pobisnuita cu 'grupurile' astea si mi s-a parut dificil sa merg mereu la ele. Cum am mai spus, eu am plecat pe drumul asta cu o idee fixa care mi-a adus prejudicii. Din pacate nu am putut fi suficient de relaxata incat sa realizez cand e timpul sa renunt la ideea mea fixa si sa ma adaptez si asa am ajuns sa pierd laptele. Evident asta nu e un capat de tara, dar sentimentul de vinovatie persista pana in zilele astea.

Citeaza

Asta este unul dintre lucrurile care imi confirma ca un copil nu plnge degeaba. Si eu am patit zilele astea cu fetita ceva asemanator. Are un an si jumatate si cateva zile de cand nu vrea sa se incalte cu o pereche de sandale roz cand iesim din casa sub nici o forma. Eu am ascultat-o si nu i le-am dat. Bineinteles refuzul ei poate fi catalogat drept mofturi si copil needucat (dupa cum mi-a si spus mama sub o alta forma: adica eu fac ce vrea ea? ).
Ei si azi dupa ce i-am dat sandalutele roz am constatat ca a facut basicute in talpa, ceva chiar o deranjeaza la ele. Asa ca trebuie ascultat copilul, e usor sa spui ca plange degeaba cand el chiar are o problema si nu poate sa spuna altfel

Exact tango, si eu sunt de aceeasi parere. De putine ori s-a intamplat sa nu pricep macar si a doua zi de ce anume a plans copilul. Si sunt convinsa ca a avut un motiv intemeiat, dar nu am putut eu sa il descifrez.

Oricum am si acum 'meciuri' cu socrii pe tema asta, pentru ca ei sunt de parere ca 'e copil si copiii asa fac ei, plang, nu trebuie sa te agiti'. :violent1:

#70 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 August 2010 - 10:27 PM

Pisoi si Tango inteleg :floare: ... si voi fi atenta ...

Azi am fost in Cora si era un cuplu cu un cariucior si in el o fetita de circa 4-5 luni, care plangea de mama focului. A luat-o mama-sa in brate si a tacut instant. Nu vroia nimic decat in brate. Iubi a remarcat si mi.a spus "uite, imediat ce a luat-o in brate a tacut instant". Si parintii au auzit si uitandu.se spre burtik mea au spus: da-da astfel de ambitii si crize de personalitate urmeaza numaidecat ... , e inca bine cat tace in burtica ... apoi urmeaza ambitiile, pentru ca s-a invatat in brate. :unsure:

#71 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 August 2010 - 11:24 PM

Vezi postareaDaniella, la 16 August 2010 - 12:48 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 15 August 2010 - 11:21 PM, a spus:

Geany :hug: cred ca toti parintii au de scris si la asa NU, asa ca si din astea noi viitoarele mamici luam ceva bun, asa ca scrie tot --- nu te sfii ... si poate iti facem pofta de al 3-lea B)

Ci al 3-lea ??!!nici o sansa basta,la mine e inventar curatenie generala zii cum vrei dar nu...nuu...deci nuuu,s-o inchis pravalia mama' :floare: ...

hai ca langa doi baietei, merge si o fetita ... :P , ca sa nu mai fie bubuletul cel mai rasfatat ... , sa aveti rasfat mai mare ...

Maii nu glumi de 2 ori ca-mi plange sufletul dupa o papusa(Milena,Miluta' voiam sa-i pun numele)OFFF OFFF!!MAII MAAIII... :unsure:

#72 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 16 August 2010 - 11:54 PM

Lasa Geany, ca am eu doua, si sunt 'nebune' rau amandoua... fac cat 10 baieti...
Sorina

#73 Useril este offline   vaxile 

• cocalar
  • PipPipPipPip

Postat 17 August 2010 - 04:26 AM

Vezi postareaDaniella, la 16 August 2010 - 08:37 AM, a spus:

Sa nu exageram!

[...]

Deci, fara exagerari extremiste!

Eu sunt curioasa ce faceai tu cu 3-4 saptamani inainte de nasterea primului ficior? Te gandeai ca nu trebuie sa te informezi si sa-ti spuna pediatrul nimic, deoarece tu vei sti instinctiv ce ai de facut, ca tata al copilului?

nu draga, nu am exagerat deloc ... nu tz-a zis medicu' ala al tau nimic despre cit de probabil e sa-tz moara copila in primele 3 stamini? in schimb tz-a zis ca tre' s-o educi, how cute ...

amu' tu faci cum vrei, desigur. da' indiferent ca-tz place sau muaca lu' vaxile sau ce scrie el, e bine sa acceptz realitatea ca copilu' in primele 3 stamini are sanse foarte serioase si nasoale sa dea coltzu'. asa e cu nou-nascutzii: faci greseli mici, plinge; faci greseli mari, preda lenjeria. asta ie regula, chit ca-tz place sau nu. si ti se aplica si tie. regret, nu mai am vopsea sa vopsesc gardu'. ata ete leopardu', si e destul de flamind, sa stii.

btw, despre moartea subita tz-a zis medicu'? nu? bine, lasa-ma sa te introduc in lumea naspa a parintelui de nou-nascut: in primele 3 sapt, exista cazuri (un numar deloc neglijabil!) de copii care mor spontan in somn. nimeni nu stie, de fapt, de ce anume. explicatia cea mai plauzibila pentru mine e ca reflexele vegetative inca nu functioneaza cum trebuie. deci sarpraiz sarpraiz, potz sa nu gresesti cu nimic si sa ramii fara el. si eu personal m-am dus de multe ori sa ma asigur ca andrei inca mai fulfla! si cu nr 2 (care, in paranteaza fie spus, imi va fi "livrat" in fro 7 stamini) stiu ca la fel va fi. e nashpa? dap. da' hastalavista. am vrut copil, am grija de el.

cu alti cuvinti ... ii di ghini. dupa ce-tz face copilu' fro trii stamini-uo luna, mai vino sa discutam despre educatie :floare:. momentan, tine-l in viata, stabilizeaza-l biologic. are timp sa-l studieze pe kant.

hihi, ce faceam io cu 3-4 stamini inainte de nasterea lu' junior? nu mai stiu. am impresia ca au trecut 100 de ani de atunci. ah, mi-am amintit!! ne-am mutat cu 3 stamini inainte de nastere. a fost epic, da ... cu ce m-am documentat? am fost la un curs antenatal care n-a folosit la ABSOLUT nimic. numai ca duamna nu mi-a oferit nici o scapare. adica a trebuit sa-mi dovedesc atasamentul la cauza cresterii copilului. in ziua de azi stie si ea ca a fost inutil. da' mortu' de la grupa nu se intoarce. in ciuda povestilor cu vampiri.

si, da, am o carte frumuasa, cu poze, scrisa de o tipa numita miriam stoppard cartea acopera perioada 0-5 ani. la inceput citeam in fiecare seara din ea. acum nici nu mai stiu pe unde e. in timp am descoperit o corelatie interesanta: cu cit mai putin citeam din cartea aia, cu atit mai vesel era andrei.

#74 Useril este offline   vaxile 

• cocalar
  • PipPipPipPip

Postat 17 August 2010 - 04:32 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 16 August 2010 - 11:54 PM, a spus:

Lasa Geany, ca am eu doua, si sunt 'nebune' rau amandoua... fac cat 10 baieti...

sincer, ma indoiesc ... facem schimb o zi? itz iau io fetele si-tz dau pe andrei. ieri am fo sa-l inscriem la gradinitza. la plecare, nevazmea s-a intors cu gura pina la urechi catre madam director si i-a zis ceva de genu' "ei, si daca nu mai rezistatz nervos cu andrei, putetz sa ma sunatz ...". aia n-a gustat gluma.

#75 Useril este offline   vaxile 

• cocalar
  • PipPipPipPip

Postat 17 August 2010 - 04:34 AM

Vezi postareaDaniella, la 16 August 2010 - 10:27 PM, a spus:

Azi am fost in Cora si era un cuplu cu un cariucior si in el o fetita de circa 4-5 luni, care plangea de mama focului. A luat-o mama-sa in brate si a tacut instant. Nu vroia nimic decat in brate. Iubi a remarcat si mi.a spus "uite, imediat ce a luat-o in brate a tacut instant". Si parintii au auzit si uitandu.se spre burtik mea au spus: da-da astfel de ambitii si crize de personalitate urmeaza numaidecat ... , e inca bine cat tace in burtica ... apoi urmeaza ambitiile, pentru ca s-a invatat in brate. :unsure:

oh, asta e o faza de dezvoltare, andrei a facut-o pe la 3 sau 4 luni. carucioru' ziceai ca are tzapi. n-ar fi stat in el feeeerit-a ... ii trece pe la 6 luni. nishi uo prabliema, tat ii batz!

#76 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 17 August 2010 - 09:17 AM

Vezi postareavaxile, la 17 August 2010 - 04:32 AM, a spus:

sincer, ma indoiesc ... facem schimb o zi? itz iau io fetele si-tz dau pe andrei. ieri am fo sa-l inscriem la gradinitza. la plecare, nevazmea s-a intors cu gura pina la urechi catre madam director si i-a zis ceva de genu' "ei, si daca nu mai rezistatz nervos cu andrei, putetz sa ma sunatz ...". aia n-a gustat gluma.

Cu siguranta nu a gustat gluma...

Permite-mi sa ma indoiesc... cand ai doar unul totul se invarte in jurul lui si e destul de stresant daca are energie muuulta, inchipuieti cand sunt doi cu energie multa... Stai sa vezi ce batai incep pt o bucata de servetel, pt o jucarie, pt un nimic.
Tot un tipat, un urlet... ele sunt tare dragute tinute separat, se iubesc si se protejeaza una pe alta in afara casei (uneori se intampla si in casa, dar mai rar), dar Doamne fereste sa i se para uneia ceva in neregula ca incepe scandalul... pt orice nimic in orice secunda.
Poate ca fizic mai merge (doar sunt copii, nu trebuie sa stea bat), dar psihic sunt destul de acaparante...
Si mai e o chestie pe care eu nu am sa o inteleg niciodata: amandoua vor in acelasi timp aceeasi prostie... Poate jucaria aia a stat pana atunci aruncata intr-un colt, e nuuuu, deodata devine cea mai mare avere care trebuie neaparat aparata cu dintii si cu unghiile...
Asa ca daca acum esti obosit, stai sa vezi cand vor fi doi...
Eu te inteleg, pt ca am trecut prin faza primului copil... dar ma indoiesc ca-ti imaginezi ce va asteapta cu doi, mai ales ca Andrei e inca foarte mic.
Multa bafta in continuare! Sorina
Sorina

#77 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 August 2010 - 09:39 AM

Vezi postareavaxile, la 17 August 2010 - 04:26 AM, a spus:

btw, despre moartea subita tz-a zis medicu'? nu? bine, lasa-ma sa te introduc in lumea naspa a parintelui de nou-nascut: in primele 3 sapt, exista cazuri (un numar deloc neglijabil!) de copii care mor spontan in somn. nimeni nu stie, de fapt, de ce anume. explicatia cea mai plauzibila pentru mine e ca reflexele vegetative inca nu functioneaza cum trebuie. deci sarpraiz sarpraiz, potz sa nu gresesti cu nimic si sa ramii fara el. si eu personal m-am dus de multe ori sa ma asigur ca andrei inca mai fulfla! si cu nr 2 (care, in paranteaza fie spus, imi va fi "livrat" in fro 7 stamini) stiu ca la fel va fi. e nashpa? dap. da' hastalavista. am vrut copil, am grija de el.

Vaxile, buna informatia, dar incompleta. Riscul de moarte subita se iexista pana faca pruncu' 2 ani. Poa sa moara in somn, pur si simplu, fara motiv. Asta e un munte pe care-l caram in spate noi astia de-am vrut copii. Cand au venit bunicii rand pe rand sa aiba grija de mandra mea, i-am anuntat pe fiecare in parte despre riscul asta, sa fie pregatiti.

#78 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 17 August 2010 - 10:08 AM

Vezi postareaDaniella, la 16 August 2010 - 10:27 PM, a spus:

A tacut pt ca sa simtit in siguranta in bratele mamei , e normal ca un bebelus de citeva luni sa plinga in carut cind e atita lume si agitatie si zgomot in jurul lui.

#79 Useril este offline   vaxile 

• cocalar
  • PipPipPipPip

Postat 17 August 2010 - 10:33 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 17 August 2010 - 09:17 AM, a spus:

Vezi postareavaxile, la 17 August 2010 - 04:32 AM, a spus:

Cu siguranta nu a gustat gluma...

Permite-mi sa ma indoiesc... cand ai doar unul totul se invarte in jurul lui si e destul de stresant daca are energie muuulta, inchipuieti cand sunt doi cu energie multa... Stai sa vezi ce batai incep pt o bucata de servetel, pt o jucarie, pt un nimic.
Tot un tipat, un urlet... ele sunt tare dragute tinute separat, se iubesc si se protejeaza una pe alta in afara casei (uneori se intampla si in casa, dar mai rar), dar Doamne fereste sa i se para uneia ceva in neregula ca incepe scandalul... pt orice nimic in orice secunda.
Poate ca fizic mai merge (doar sunt copii, nu trebuie sa stea bat), dar psihic sunt destul de acaparante...
Si mai e o chestie pe care eu nu am sa o inteleg niciodata: amandoua vor in acelasi timp aceeasi prostie... Poate jucaria aia a stat pana atunci aruncata intr-un colt, e nuuuu, deodata devine cea mai mare avere care trebuie neaparat aparata cu dintii si cu unghiile...
Asa ca daca acum esti obosit, stai sa vezi cand vor fi doi...
Eu te inteleg, pt ca am trecut prin faza primului copil... dar ma indoiesc ca-ti imaginezi ce va asteapta cu doi, mai ales ca Andrei e inca foarte mic.
Multa bafta in continuare! Sorina

oh, nu pot sa stiu cum va fi. da'-mi imaginez tot ce-i mai rau. azi, de exemplu, era sa darime dulapu' de haine pe el. stii, el are boala asta sa se urce pe rafturi. si pina acum a fost oarecum ok, da' acum e mai greu. "norocul" a fost ca a cedat usa si a cazut aia pe el. si nici macar n-a cazut in principal pe el. l-a ocolit. ieri avea o vinataie noo-n frunte, azi cu dulapu'.

concluzia mea e ca o sa-mi cumpar mobila ieftina. am si dulap cu usi mari culisante, cu oglinzi. probabil c-o sa-l donez. nu pot sa risc sa cada oglinzile alea culisante si sa se sparga pe el. sau, cum spui tu, pe EI.

btw, io nu cred ca ei vor amindoi aceeasi chestie. ala mare vrea ceva, iar ala mic probabil il copie pe ala mare si de-aia vrea si el aceeasi chestie. de unde rezulta ca cearta asta nu e o intimplare, ci se va repeta cu infime variatiuni pina la cine stie citz ani, cind ala mic va intelege notiunea de personalitate proprie.

#80 Useril este offline   vaxile 

• cocalar
  • PipPipPipPip

Postat 17 August 2010 - 10:36 AM

Vezi postareaPisoi, la 17 August 2010 - 09:39 AM, a spus:

Vezi postareavaxile, la 17 August 2010 - 04:26 AM, a spus:

Vaxile, buna informatia, dar incompleta. Riscul de moarte subita se iexista pana faca pruncu' 2 ani. Poa sa moara in somn, pur si simplu, fara motiv. Asta e un munte pe care-l caram in spate noi astia de-am vrut copii. Cand au venit bunicii rand pe rand sa aiba grija de mandra mea, i-am anuntat pe fiecare in parte despre riscul asta, sa fie pregatiti.

da, teoretic. la al meu cred ca probabilitatea de a da coltu' din fro timpenie de-o face el insusi e muult mai mare. sigur, ai dreptate, riscu' exista. da' cind e mic si cuminte si nu-si face singur nimic, ala e riscu' principal. p-orma ... pe cuvintu' meu, copiii astia n-au instinct de conservare!

Arata acest topic

• 34 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul