Forum Culinar: EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+ - Forum Culinar

Salt la continut

• 34 Pagini +
  • « Prima
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+

#601 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 April 2011 - 08:47 PM

Am incercat azi (nu am jucaria speciala de somn, i-am dat suzeta si una din jucariile de dinti in manuta). A stat cuminte 5-10 minutele (era mancata) dupa care a ineput sa miorlaie :pupic: . M-am dus la ea, am mangaiat-o pe capsor, i.am spus nani-nani, nimic :pupic: : a inceput sa planga cu lacrimi de crocodil :floare: . Nu m-a lasat tati: a zis sa o iau, ca e mica si plange...nu aveam sorti de izbanda :occasion14:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#602 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 13 April 2011 - 09:29 PM

Elena la orice miau scoate lacrimi de crocodil, la alsolut primul miau.

Nu ai nevoie de jucarie speciala de somn. Alege una care vrei tu pe care sa i-o dai numai la nani. Principalul e sa nu´zdrangane ca o distrage. Unii copii au o batistutza , un prosopel cu care dorm. Altzii au un Teddy-bear.

Uite , al meu nu se baga daca eu ii spun ceva la fata , si nici eu daca-i spune el. Am cazut de accord de cand eram gravida , ce spune unul sa fie litera de lege. Mai tarziu , discutam intre 4 ochi. Pt ca atunci cand copilul e mai mare , asa ceva itzi submineaza autoritatea. Cand copilul isi da seama de figura , esti pierdut. Acum , cand e mica , mu-si da seama inca :occasion14:...si totusi.... :pupic:

Uite , de exemplu la mancare: la minecateodata se prosteste , miauna , da din maini cand mananca , din picioare....eu ii dau in continuare. La el e mult mai cuminte. El tot ii spune sa stea cuminte , sa nu mai dea din picioare si cand ea exagereaza nu-i mai da sa manance. Nu se roaga de ea. Si eu nu merg sa-i dau eu....asa a hotarat tata , asa ramane. Mananca la masa urmatoare.

Bun , chiar flamanda nu lasa fata , pt ca la prima jumatate mananca repede repede si fara discutzii. :floare: Primele vreo 20 de linguritze intra pe nerasuflate :pupic:

#603 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 14 April 2011 - 07:47 AM

Vezi postareaDaniella, la 13 April 2011 - 02:16 PM, a spus:

Vezi postareaCalugaru, la 13 April 2011 - 04:06 AM, a spus:

ai mei alaptatz de la muma-sa amindoi, si numa' din avent se servesc.

ce-i dati din sticla, daca e alaptat?
suzeta o vrea?

da din picioare si din manute de zici ca are baterii Duracel ce nu se sfarsesc niciodata, au ba?
se enerveaza si plange, sau e mereu bine dispus si rade?
cum il adormiti?

eu nu o las sa bage in gura decat suzeta si jucariile de dinti (Am vreo 3). In rest cand o las singura nu ii las decat astea la indemana, cand e supravegheata i le iau cand le duce la gurita.
Azi am fost sa-i fac pasaport, pe 27 fiica-mea va avea pasaportul ei!!! :toothy9;

cum ce-i dam din sticla? apa la amindoi si lapte la alamare. alamic n-are voie decit lapte de la muma-sa. alamare minca lapte haustralian nedegresat. "pura" ii zice.

sigur ca da din picioare si din miini, el vrea sa se deplaseze singur, de aia da din picioare. eu il pun in picioare si-l sprijin de subtiori. "sta" in picioare in felu' asta minute bune. daca-l tin eu, chiar "merge". adica pseudopaseste, il las sa-si tina singur cam 50-75% din masa corporala pe propriile picioare.

jucariile il lasam sa si le bage-n gura. la andrei i le-am luat si i le-am dezinfectat pe toate, si el tot le-a dat pe jos si le-a bagat in gura. la matei nu ne mai obosim. pe andrei l-am pus pe covoras special, sa nu stea copilu' pe covor sa se umple de microbi ... iar el se patrulabea mereu exact pe linga covorasu' minune. asa ca matei sta in fund direct pe covor si se joaca cu fraxu. adica andrei face un tren din enshpe vagoane, il plimba ba pe sine, ba pe linga ... si la un moment dat ia ultimu' vagon si i-l da lu' matei (care sta pe tusa si priveste cu jind, scotind diverse sunete de frustrare). matei ia vagonu' si ... ghici ... il baga-n gura. la 6 luni atita stie, atita face.

in general e vesel, da' se plictiseste repede si daca nu-i distragi atentia miorlaie. in general miorlaie destul de putin, la fel ca fraxu. ah, plinge cu lacrami amare cind il scoate muma-sa din caditza. de-ar fi dupa el, toata ziua ar sta acolo. seamana tare mult cu fraxu. mai miorlaie noaptea, ba de foame ba de fandoseala.

suzeta noi nu-i dam. am citit ca-i mai greu sa-l dezobisnuiesti decit sa-l inveti fara. andrei cind era de virsta lu' matei scuipa suzeta cu bolta. asa ca nu ne-am mai formalizat. matei roade ce prinde. icluziv deshtiu' meu, daca nu-s atent.

cum adoarme? pai il pune muma-sa in pat, il mingiie, ii zice naninani si-l lasa acolo. urla 5 min p-orma adoarme. iar fac o paralela, ala mare cam la fel, numa' ca-l culca taxu (daca-l culca muma-sa face nazuri). ritualu' e cam asa: se ia copilu', se pune maieu pe el (aici e cald, nu pijama). se doteaza copilu' cu sticla de apa din care va bea peste nuapte. se face papa la mami si la matei, se pupa mami si matei, se aprinde laseru' lu' buzz lightyear (o sa invatati voi cine-i ala peste frun an) carele este pe usa. se lasa copil sa dea drumu' la ventilator. se duce copil la geam sa vada daca au lipt "aia" luna (ca asa zice andrei, ca s-a rupt luna, si eu ii zic c-o dam la lipit). se examineaza/admira ceriu', eventual ploaia/traznetele, depinde de vreme. p-orma se inchide geamu', se trage perdeaua, se pune copil in pat. copil vrea luat in brate de tata, tata-l ia in brate, il leagana 2 minute. p-orma copil se intinde pe burta, tata face masaj la copil. copil vrea apa, se acopera copil + crocodil cu patura. se pune si catzalu', magarushu' si ursupanda unde vrea copilu'. p-orma se stinge lampa de veghe (cu stelute, desigur) se zice naninani, tata pleaca si copil face nani. pare complicat, in realitate e versiunea mai lunga a ceea ce capata matei.
Lasati dolarii sa vina la mine!

#604 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 14 April 2011 - 07:49 AM

Vezi postareaDaniella, la 13 April 2011 - 08:47 PM, a spus:

Am incercat azi (nu am jucaria speciala de somn, i-am dat suzeta si una din jucariile de dinti in manuta). A stat cuminte 5-10 minutele (era mancata) dupa care a ineput sa miorlaie =)) . M-am dus la ea, am mangaiat-o pe capsor, i.am spus nani-nani, nimic =)) : a inceput sa planga cu lacrimi de crocodil =)) . Nu m-a lasat tati: a zis sa o iau, ca e mica si plange...nu aveam sorti de izbanda :toothy9;

auzi, la ce ora o culci? ai mei la 8:00 se parcheaza amindoi. si, da, plinge. asta-i situatia. pina la urma adoarme.
Lasati dolarii sa vina la mine!

#605 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 14 April 2011 - 04:38 PM

Élena nu plange seara decat rar.....cateodata cand ajung jos si dau drumul la aparat nu se mai aude decat muzica ,ea viseaza deja :toothy9;

Si cand plange , vrea suzeta sau piticul...nu sa o iau in bratze. De faza asta a trecut ca a vazut ca nu ´tzine =))

#606 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 April 2011 - 06:22 PM

Vezi postareaCalugaru, la 14 April 2011 - 07:49 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 13 April 2011 - 08:47 PM, a spus:

Am incercat azi (nu am jucaria speciala de somn, i-am dat suzeta si una din jucariile de dinti in manuta). A stat cuminte 5-10 minutele (era mancata) dupa care a ineput sa miorlaie :o . M-am dus la ea, am mangaiat-o pe capsor, i.am spus nani-nani, nimic :( : a inceput sa planga cu lacrimi de crocodil :hug: . Nu m-a lasat tati: a zis sa o iau, ca e mica si plange...nu aveam sorti de izbanda :wub:

auzi, la ce ora o culci? ai mei la 8:00 se parcheaza amindoi. si, da, plinge. asta-i situatia. pina la urma adoarme.

pana acum vreo 3 saptamani la 8, de vreo 3 saptamani vin eu de la serviciu tarziu si nu mai e 8 de acum e 9 si ceva.

#607 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 14 April 2011 - 07:56 PM

Daniella, de ce n-o culca tati?

#608 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 April 2011 - 10:22 PM

ma asteapta sa vin sa.i dau sa suga.

in plus fata adoarme f greu si cu plansete, mai ales pe timp de zi, dasr de multe ori si seara! azi a adormit la supt mititica, desi eu am avut o zi fff stresanta si eram toata un arici!

#609 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 July 2011 - 08:36 AM

buna dimi!
i-am luat olita. cum se invata copilul sa faca la olita?

am auzit-o tragand un partz, am pus-o pe olita. I-am dat 2-3 jucarele sa nu se plictiseasca si in 3 min mi-a facut un pisu :scratch: ,. Cred ca a fost intamplare sau norocul inceptarului ca soacra-mea o pune de 3 zile si nimic :D .

In schimb, i-am dat un pet de 2 l de apa gol si i-am aratat cum se insurubeaza si desurubeaza dopul. Asta a enervat-o. Cand vedea ca pun dopul la loc in loc sa i-l dau ei dadea sa planga. Daca ii dadeam sticla sa scoata dopul tragea de el si plangea, sau o baga in gura. ....ehehe fetitele astea ... :D

am uitat sa va spun ca alalteieri ne-a iesit al 3-lea dintisor lopatar de sus si al 4-lea e pe aproape :unsure:

#610 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 16 July 2011 - 12:45 PM

Daniella , si noi faceam inainter pe olitza cand si cand , o puneam dupa mancare ca stiam ca face...dar acum nu mai e nimic regulat si cum nici nu e cuminte pe olitza , am renuntzat. Se foieste de numa. Bea e cuminte?

#611 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 July 2011 - 11:00 PM

am mai incercat de 2 ori de azi dimi, fara succes.
sta 2 minute, trebuie sa aiba o preocupare ... e intr-o perioada cand trage de tot, agata tot, vrea mereu entertainment, jucarii/preocupari noi

#612 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 17 July 2011 - 05:02 AM

si mai maricei mai fac figuri.
Sara mi-a plans azi noapte vreo ora, de la 1 la 2 fara sa-mi poata spune care e problema. Cu ce lacrimi plangea.
Ada e la bunici si el credea ca ii e dor dar mie nu-mi vine sa cred ca in toiul noptii o ia dorul de sor'sa :D

am luat-o la mine in pat si adormise insa tot mai plangea si in somn usurel. cand am intrebat-o de ce plange a zis ca nu stie :D am dormit toti pana la 9.30.....nu imi aduc aminte cand am dormit asa de mult eu :occasion14:

dimineata mi-a zis Sara...bad dream mami :D...nici nu mai stie ca a plans

#613 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 July 2011 - 10:10 PM

cred ca i-a fost urat sa doarma singura! asa s-a manifestat dorul ei ... :(

#614 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 18 July 2011 - 02:13 AM

n-are pb de-astea daniela, sor'sa e mai figuranta :)
aseara trebuia sa doarma toata noaptea la o prietena dar cand am venit de la chef ne-am dus si-am luat-o, la 11 :blush: nu as fi putut sa dorm.
si a dormit tot la mine-n pat, cred ca o invat cu narav -_-

#615 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 19 July 2011 - 12:54 PM

Nu stiu daca scriu unde trebuie , dar cred ca si asta tine de "educatie". Izabela are o "boala" , distruge toate jucariile.Isi doreste jucaria respectiva , o zi doua se joaca cu ea , apoi o rupe , sparge , dezmembreaza.Tata-su refuza sa-i mai ia jucarii , pe principiul "si asa le strica". Degeaba incerc eu sa-i explic fetei ca nu e bine sa le rupa / strice , tot asa face.Am incercat si varianta sa-i iau jucariile , ca poate intelege cum este sa nu aibe.Totul in van.cand le-a recuperat a continuat distrugerea.

#616 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 19 July 2011 - 12:59 PM

Ce varsta are Izabela?

#617 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 19 July 2011 - 01:00 PM

cred ca tb sa fie baietel! :angryfire:

da-i o jucarie noua, spune-i ca a altui copil si peste doua ore tb sa i-o inapoiati. atrage-i atentia sa n-o strice ptr ca altfel va tb sa dea o jucarie de-a ei, una la care tine mai mult. vezi ce face!

#618 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 19 July 2011 - 01:18 PM

Maria , face 3 ani la sfarsitul lui august.
Moatza , e o idee buna , merita incercat.Are 2 jucarii de care nu se desparte nici ziua , nici noaptea , mereu trebuie sa duc munca de lamurire cu ea sa le lase acasa cand mergem undeva ...doua pisici de plus.

#619 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481

Postat 19 July 2011 - 01:56 PM

S-ar putea sa fie doar curiozitatea... vrea sa vada cum sunt prinse si ce au inauntru. Eu imi amintesc ca am desfacut un ceas de masa(eram mai mare, aveam ~6ani), am fost absolut fascinata, nu am uitat nici pana in ziua de azi bucuria aia. (desi eram convinsa ca-l voi putea asambla la loc, nu s-a mai intamplat :angryfire: ). Ce zice Moata merita incercat :violent1:

#620 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,261
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 July 2011 - 04:21 PM

Izuk, jucariile le distruge pur si simplu, le calca in picioare sau le desface deschide desprinde in bucatele si apoi se uita inauntru sau incearca sa le repuna la loc?
Cele 2 la care tine le are din Romania?
A inceput chestia asta de cind v-ati mutat in strainatate sau o facea si in Romania?

Arata acest topic

• 34 Pagini +
  • « Prima
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul