moatza, la 26 July 2011 - 12:59 PM, a spus:
Mutti, la 26 July 2011 - 09:46 AM, a spus:
absolut, sigur ca o iubesti si vrei s-o stii in siguranta, de asta sunt sigura. numai ca tu vrei s-o inveti prea repede cu niste lucruri, nemtesti de altfel, si ea inca nu-i pregatita. am inteles bine, dupa vacanta o duci la cresa? ia-o in brate acuma, dragaleste-o cat poti de mult (ca atat cat vrea ea sigur n-ai sa poti) si-ai s-o inveti independenta si cu granitze mai incolo. parerea mea!
Total de acord!
Moatzo,nemtii nu cresc copiii nemteste.Metodele astea se întîlnesc printre toate nationalitatile,dar sînt rare,ce-i drept.Cel putin în cercul meu de cunostinte,educatia asta a început mai tîrziu.
AnaMaria,are nervi...sau a avut,si a functionat.La mine la fel ca la restul lumii,nu a tinut cu nimic!Dar eu nici nu aveam nervi s-o ascult cum miorlaie.Mai slaba de înger.Copila a prins spilul,si s-a folosit de cunostintele dobîndite,aplicîndu-le împotriva mea
Pîna pe la 2 ani,nici vorba de mers singura la culcare(cu toate ca dormea in dormitorul nostru,dar în patutul ei).Doar cu unul din noi,sau amîndoi.Ghici cine adormea mai repede? ...si cînd vroiam sa ne ridicam din pat începea a mieuna,mai tîrziu a întreba unde plecam
Cît era micuta,se tinea dupa curul meu 24 din 24 daca se putea,dar a devenit foarte rapid independenta.Odata cu plecarea la gradi,la 3 ani si olecuta a început "maturizarea".La 10 ani a plecat singura(ma refer,fara noi) în tari straine,si nu vorbesc de bunica-sa Si la bunica-sa tot fara noi merge în vacante,ca si acum de exemplu.Este foarte descurcareata si deloc timida.
Cînd era pispirica,multi îmi ziceau ca e tare rau ca e obisnuita mereu dupa curul nostru,si ca o sa fie mamoasa si ca o sa doarma la noi pîna la 15 ani
Si sincera sa fiu,cu toate ca au existat situatii în care nu era placut ca trebuia sa ma duc sa-mi culc copilul,am savurat dormitul împreuna în dormitor,sau chiar la noi în pat.O aveam aproape,o urmaream cum doarme,cum respira,cum zîmbeste în somn...cum mai tragea cîte o basinuta