EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+
Postat 20 September 2010 - 05:29 AM
Postat 20 September 2010 - 08:31 AM
Daniella, la 19 September 2010 - 02:39 PM, a spus:
Pai sa vezi de ce e rau, ca la mine in fiecare zi apare ceva ce ma pune pe ganduri de-mi vine sa plec la doctor, dar la pediatra am gasit programare tocmai pe 1 oct, iar la spital la neonato sa ma duc asa toata ziua buna ziua ... ca am temeri ... mi-e rusine.
In fine problemele sunt asa:
1. crema de fundulet. Nivea ma enerva la maxim. In primul rand fetei mei nu-i place sa-i umblu in chilotel, deci dupa ce desfac pampersul devine foarte agitata si da din picioruse... dupa ce o sterg cu servetelele umede, sau o spal, dupa caz, incepe smiorcaiala si cand sa pun noul pampers si sa dau cu crema (in afara ca face ori un pipi, ori un kky, ori ambele si trebuie sa schimb scutecul de pe masa, sa nu mi se ude fata, iar sa o sterg, sa o iau de acolo etc) asa, deci cand dau cu crema incepe o activitate din picioruse si-mi intinde crema aia peste tot. Si are o fortaaaa... de s-a mirat - se lupta pana si cu neonatoaloaga, cand a vrut sa o curete la pasa ...
Cum spuneam Nivea de funduletz mi s-a parut o pasta prea consistenta (iritatie insa nu a facut, se comporta pielea f bn! si ramanea intacta pe pielea pictata, nu se inmuia si se curata, pana nu stergeam binecu servetele) am zis hai sa incerc si altceva ca parca Sanosanul de la maternitate nu era asa dura-consistenta. Si aveam o cutiuta mostra de la Sudocrem, care intr-adevar era mai cremoasa si am uns-o mai usor si repede. Cu asta am dat de 2 ori. Dupa care mi s.a parut ca incepe sa i se usuce si parca sa se ia pielea pe acolo ... pasa si in jur ... picioruse sub pampers.
Ok, schimb cu mustela, si mai fluida, se intinde excelent, nici asta nu ramane intacta ci se inmoaie si topeste in pampers. A mai continuat sa descuameze pielea si parca sa se inroseasca. Am insistat cu Mustela si vad ca azi e mai bine. Am renuntat sa o mai schimb inainte de fiecare masa, indiferent daca a facut sau nu ceva, in primul rand pentru ca imediat ce incepe sa manance face un mare kky intotdeauna (lapticul e diuretic-laxativ mi.a spus doctorita) si in al doilea rand ca era disperata de foame si urla de mama focului pana o schimbam.
2. Colac peste pupaza in pampersul nostru nesuferit (

3. cu buricelul v-am spus deja a cazut dar sub avem inca cojite si mai supuram in partea de jos. Cand ii fac toaleta si la buricel (De vreo 3 ori pe zi) iar plangem ca e alcoolul rece, ca ne enerveaza

4. Pe manute si picioruse tragem de la inceput cu pielea uscata care se descuameaza, dam cu mustela acum, e un pic mai bine. Colac peste pupaza ne cojim pe frunte si intre ochisori.

5. la baita suntem impiedicati rau de tot

6. De ieri dupa amiaza mi-a aparut o spuzeala cu bubite rosii pe gatutz, ori de la faptul ca tot vomit, ori de la caldura (au tot fost 32 grade aici) ori ma gandeam sa nu fie vreo boala a copilariei, dar parca e doar intr-un loc.
7. nu mai dormim asa de mult, dupa ce mancam dorim oleaca de tandreturi si de joaca vreo ora. Deci nu mai am timp de nimic.
Deci sa iti vina cineva, nu neaparat zilnic, dar si la 3 zile acasa e un avantaj. Eu ca sa chem acasa la 3 zile o pediatra ... m.ar cam costa. Sa ma duc cu ea singura la maternitate la 2-3 zile cand mi se pare ca ceva nu e in regula

Cam asta facem noi, deci a doua saptamana a fost mai grea ca prima, desi ultimele doua nopti nu s-a mai trezit pentru ca seara a obosit si ea si noi la maxim cu concertele ...
La voi cum e?

Daniella , eu o dau numai cu ulei de masline....alaltaieri am gasit o pata rosie pe buca dreapta si i-am dat cu crema si s-a dus.
Pielea si la noi se duce , eu o frec putzin cand o spal , baie cu facem decat joi , cica ( se pare ca s-a inchis buricul de tot). Apoi o dau cu ulei de masline.
De pe frunte inca nu s-a dus toata , dar de va duce. Acum insa a inceput sa se duca de pe cap. O spal pe cap cu manusa de baie , o usuc si apoi o dau cu peria.
De ce o dai cu atatea creme?
Postat 20 September 2010 - 08:35 AM
Calugaru, la 20 September 2010 - 05:29 AM, a spus:
Vaxile , sa ne tzii , te rog ,la curent cu....evolutzia

Sa ne spui si noua daca scapi cu bine de faza asta cum ai facut . Si daca nu scapi cu bine sa ne spui , ca sa stim sa nu facem la fel

Postat 20 September 2010 - 08:37 AM
Maya, la 19 September 2010 - 07:41 PM, a spus:
Cu buricul,Denise n-a avut nicio problema.S-a uscat,a cazut.De vreo 2 ori am pus putina o pudra fara sa ating locul cu nimic.Dupa cîteva zile nu se vedea nimic.Buric curat

Maya? Aia de se numeste Calendula??? Au si astia de la Weleda Wundscutzcreme??? N-am vazut...
Postat 20 September 2010 - 08:39 AM
stella, la 19 September 2010 - 07:23 PM, a spus:
si in general preferam s-o spal la scimbat de pampers cu apa si sapun, si nu cu servetele impregnate. apoi o uscam bine cu prosopul,
prin tamponat nu frecat ca sa nu se irite pielea , caci sunt foarte sensibili. personal , dupa baie ii faceam un usor masaj cu ulei de migdale
http://www.google.ch/images?hl=fr&rlz=1C1AVSX_enCH383CH383&q=huile%20d'amandes%20douces%20pour%20bebes&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1920&bih=929
crema , doar daca era iritata si atunci creme cu zinc gen mytosil .
asa mi-au zis si mie din spital , ulei de masline si daca nu-mi place mirosul , sa iau de migdale. Da-mi place de masline , ca miroase ca o salata

Frec uleiul in palme sa se incalzeasca si o masez usor pe piele.
Postat 20 September 2010 - 08:44 AM
Alaltaseara a durut-o burtica , nici in brate nu era bine , am linistit-o cu ceai de Fenchel...
La buric EU n-am umblat. Mi-au zis si de la spital sa stau blanda , cica tre sa cada in 14 zile , cu o marja de +/- 4 zile. Apoi , de obicei , copilul se vindeca singur.
Postat 20 September 2010 - 09:03 AM
simonaro29, la 20 September 2010 - 08:35 AM, a spus:
Calugaru, la 20 September 2010 - 05:29 AM, a spus:
Vaxile , sa ne tzii , te rog ,la curent cu....evolutzia

Sa ne spui si noua daca scapi cu bine de faza asta cum ai facut . Si daca nu scapi cu bine sa ne spui , ca sa stim sa nu facem la fel

sa vezi ce scatoalce-si ia. cum sa dea-n muma-sa?
Postat 20 September 2010 - 09:03 AM
Vaxile, ai procedat perfect , este asa numita criza de 2 si 4 ani, cand sunt teribili .
oricum copilasii de mici stiu ca trebuie sa impinga sa vada pana unde le merge. eu care am fost mereu de principiul ca "libertatea ta se opreste unde incepe cea a vecinului" ,
i-am explicat de mititica , sa stie cand mergem la alti copii sa nu fie "invadatoare" sa ia tot etc , dar o rugam mereu sa imparta jucariile ei cu altii. asta cu impartitul cateodata e mai greu de obtinut. oricum copii ( si nu doar cei mici mici) au nevoie de "limite" de bariere, au nevoie sa stie ca asta se poate si asta nu, li se poate explica oricand de ce "NU" se poate , ia doar cateva minute, ca nu le faceti o lectie de atitudine civica blabla la pitici, ci doar nu e bine/frumos sa strici jucaria lui X , daca el ti-ar rupe jucaria preferata cum ar fi ? ceva simplu si care explica de ce da sau nu, ca daca doar ii zici NU asa ca esti adult si el trebuie sa asculte....buona notte.
Vaxile , i-a explicat de ce sa nu stea pe fotoliu asa aiurea, si apoi i-a reamintit, Andrei cred ca a inteles .
iar la tine Ana Maria, scuza-ma dar cumnata putea sa-i explice ca ai un BB in burta si poate o lovitura sa fie periculoasa. eu i-as fi tras una zicand...ia uite cum doare, iti place? mai vrei una ? daca nu, nici noua nu ne place sa fim pocniti.
Daniella , musai trebuie spalata copila , si nu lasi KK langa rana....e mai important sa fie ok fizic, dacat orice "educatie" la cate minute sa bea bibe...parerea mea.
poate ar trebui sa discuti cu sotul tau, si sa acceptati ajutorul mamelor voastre, doar ca sa ai si tu timp sa mai respiri,sa te destresezi, sa te ocupi un pic de tine; ca daca ai prea multe mici probleme ,care dau navala peste tine, risca sa devina o mare problema.
toti am trecut prin asta, toti am vrut sa facem totul , dar cateodata o mana saritoare si o mica pauza, fac bine la moralul mamei, si asta se rasfrange in binele copilului.
sa stii ca e un sfat, pe care la randul meu l-am primit si l-am apreciat, si nicidecum o critica.
nu mi-as permite sa critic pe cei din anturajul meu cotidian, darmite pe tine , pe care te stiu doar virtual, si nu te cunosc "pour de vrai" cum zic aici copiii.
bafta si numai bine intregii familii.
Postat 20 September 2010 - 09:05 AM
simonaro29, la 20 September 2010 - 08:44 AM, a spus:
chicken!! ai mai, pina si io schimbam copilu' cu buricele necazut. si cind a cazut, a cazut la mine. de fapt, era desprins, in scutec. da' i-a cazut la fro 8 zile, nu la doo stamini. in orice caz, trebe lasat acolo. cind cade, cade. ca frunza lu' udrea.
Postat 20 September 2010 - 09:14 AM
stella, la 20 September 2010 - 09:03 AM, a spus:
i-am explicat de mititica , sa stie cand mergem la alti copii sa nu fie "invadatoare" sa ia tot etc , dar o rugam mereu sa imparta jucariile ei cu altii. asta cu impartitul cateodata e mai greu de obtinut. oricum copii ( si nu doar cei mici mici) au nevoie de "limite" de bariere, au nevoie sa stie ca asta se poate si asta nu, li se poate explica oricand de c
mai, io partea asta nu pot s-o controlez. el e la gradinita si eu n-am ce-i face. totusi, daca inca inainte de gradinita dadea semne de criza (de ex voia sa-mi poarte papucii si shapca), de cind a inceput gradinita lupta de clasa s-a ascutit vertiginos. intii si-ntii a inceput sa izbeasca in masa/perete/podea cu cite o jucarie. la inceput am crezut ca e o intimplare, p-orma am vazut ca persista sh-atrebuit sa-i explica ca nu inseamna nu. p-orma a inceput criza de mitziiala ca el vrea aia si in momentu' ala. de ex voia sa ma duca nush unde prin casa in timp ce io mincam. si i-am zis mah tata, acu' mincam. dupa aia, ne jucam. a mitziit el o vreme, da' cum cu mitziiala nu i-a mers niciodata, a cedat repede. pe urma a inceput sa devina agresiv, de ex il luam in circa si el incepea sa ma traga de par. pedeapsa urmeaza insa imediat. nu esti cuminte sus, mergi in carucior

Postat 20 September 2010 - 09:32 AM
Calugaru, la 20 September 2010 - 09:14 AM, a spus:
E exact ceea ce vroiam eu sa-ti zic sa faci. Daca poti sa il intrebi si pe el, pe departe evident, daca e vreun copil care face asa, sau care ii face lui asa ceva. Nu e simplu nici sa vorbesti cu educatoarele, mai ales daca sunt genul celor care ascund parintilor daca e vreo problema printre copiii, si nu e simplu nici sa vorbesti cu el, dar eu asa as face.
Postat 20 September 2010 - 09:56 AM

Postat 20 September 2010 - 10:02 AM
Adriana, la 20 September 2010 - 09:32 AM, a spus:
Calugaru, la 20 September 2010 - 09:14 AM, a spus:
E exact ceea ce vroiam eu sa-ti zic sa faci. Daca poti sa il intrebi si pe el, pe departe evident, daca e vreun copil care face asa, sau care ii face lui asa ceva. Nu e simplu nici sa vorbesti cu educatoarele, mai ales daca sunt genul celor care ascund parintilor daca e vreo problema printre copiii, si nu e simplu nici sa vorbesti cu el, dar eu asa as face.
adriana, fiimiu are 18 luni ... cum sa-l intreb daca mai sint copii care fac asa? de fapt, la ce bun sa-l intreb? e oarecum clar ca imita de la altii (importa) tot felu' de obiceiuri proaste. asta e, pina la urma, pretu' libertatii, expunerea si la bine si la rau. e treaba mea sa-i explic ce nu e bine.
pe mine nu faptu' ca copiii altuia au obiceiuri proaste ma preocupa. io ce vreau sa stiu e daca copiii se iau la bataie pe-acolo. si mai ales, daca al meu e bully sau fraier. adica daca da cam cit incaseaza e ok pina la urma (echilibru social)

Postat 20 September 2010 - 10:07 AM
Normal ca n-o sa-l intrebi direct, il intrebi ce face X cum se joaca, daca el da cu palma in Y, si tot asa, pe ocolite.
Dar, repet, e foarte important sa vorbesti cu educatoarele, daca ai noroc.
Postat 20 September 2010 - 11:32 AM

Cu Delia a fost alta poveste, ea are pielea sensibila, si pisu cred ca era mai acid, avea poponetul rosu mereu, am incercat o gramada de creme, de la Mustella pana la ulei fiert si racit (de masline, de floare, de migdale); rezultate am avut cu Sudocreme, asta i s-a potrivit ei; am dat-o doar in primele luni, pe urma cu nimic. Dupa baie o dau cu o crema de la Sanosan, cu levantica, in ideea ca cica o linisteste si doarme mai bine. De dormit doarme toata noaptea, dar nu se intampla sa adoarma mai devreme de doua ore de la baie

Daca are deja rana, igiena e cea mai importanta, cu apa calduta sau chiar ceai de galbenele, apoi uscat locul bine; si trebuie sa-i schimbi pampersul des.
Despre criza de la 1.8 luni-2 ani depinde de materialul clientului...Bibi la 1.8 luni stia de pedeapsa, eu am folosit pusul la colt daca persista(dupa ce in prealabil ii spuneam ca nu are voie,cu explicatia de rigoare), urla din rasputeri, apoi se linistea, intelegea ca a fost pedepsita si de ce...cu Delia e alta poveste, ea nu-i asa cooperanta, are 1.9 luni si e in varful crizei, daca nu-i convine ceva se da cu fundul de pamant si racneste din rasputeri, daca o enervezi vine si te zgarie; am incercat cu explicatia dar nu asculta, ii zic nu si rade, pusul la colt nu da roade in cazul ei, i-am prins mana cand vroia sa zgarie si i-am intors-o sprea ea, ca sa simta ce rau doare...din astea. Pur si simplu nu o pot compara cu Bibi, care deja la varsta ei vorbea, te intelegea, asculta etc.
In fine, e o etapa, sper sa treaca...Nu-i problema, ca vin altele

Din fericire sotul meu nu era de fata, cred ca nu i-ar fi placut preview-ul la cum o sa fie fiica-sa cu baietii...asta apropo de educatie si de cand incepem.
Postat 20 September 2010 - 12:17 PM
oanaC, la 20 September 2010 - 11:32 AM, a spus:

Din fericire sotul meu nu era de fata, cred ca nu i-ar fi placut preview-ul la cum o sa fie fiica-sa cu baietii...asta apropo de educatie si de cand incepem.
Oana , m-am amuzat copios

Postat 20 September 2010 - 12:49 PM

- baie cu taratze, ulei de floare fiert la bain-marie (apoi racit, lojicus) pentru masaj
- nu mai da cu alcool la buric, zau... sterge cu ser fiziologic si mai lasa-l putin descoperit, sa respire pielea
- ceaiul de galbenele e minunat, indiferent ca o stergi cu el la fund, ca-i pui comprese la bube, etc.
- idem cu galbenele, da' unguent (Elmiplant za best), bun de dat la iritatii
- daca are eritem, posibil sa nu tolereze scutecul (ma refer la marca) sau servetelele umede (poate tot marca)
- bubitele de pe gat, sigur iritatie de la caldura sau poate de la vreun obiect de imbracaminte (eticheta, s.a.m.d.)... se rezolva tot la baie
- cum iti spuneam, nu refuza ajutorul.
Va urma.

Postat 20 September 2010 - 12:57 PM
Calugaru, la 20 September 2010 - 10:02 AM, a spus:
pe mine nu faptu' ca copiii altuia au obiceiuri proaste ma preocupa. io ce vreau sa stiu e daca copiii se iau la bataie pe-acolo. si mai ales, daca al meu e bully sau fraier. adica daca da cam cit incaseaza e ok pina la urma (echilibru social)

La gradi, in parc, oriunde ar fi, copiii se capacesc la greu.
Si pregateste-te psihic, ca vor urma multe alte crize si apucaturi.
Si atentie inmiita dupa ce vine bebe 2.

Postat 20 September 2010 - 01:21 PM
simonaro29, la 20 September 2010 - 08:37 AM, a spus:
Maya, la 19 September 2010 - 07:41 PM, a spus:
Cu buricul,Denise n-a avut nicio problema.S-a uscat,a cazut.De vreo 2 ori am pus putina o pudra fara sa ating locul cu nimic.Dupa cîteva zile nu se vedea nimic.Buric curat

Maya? Aia de se numeste Calendula??? Au si astia de la Weleda Wundscutzcreme??? N-am vazut...
Die Calendula-Babycreme ist eine Wundschutzcreme, die schonend, aber hochwirksam den Windelbereich pflegt. Die milde Gesamtkomposition enthält hautverwandtes Wollwachs, hochwertiges Bienenwachs und Zinkoxid: aus- gewählte Substanzen, die zuverlässig vor Nässe und so vor dem Wundwerden und Entzündungen schützen.

-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 20 September 2010 - 02:26 PM