Forum Culinar: EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+ - Forum Culinar

Salt la continut

• 34 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+

#221 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 20 September 2010 - 05:29 AM

apropou de educatie, andrei creca a intrat in criza aia cum ii zice. daca-i zic sa NU faca ceva, pot fi sigur ca exact aia va face. testeaza limitele intelegerii paterne, are crize de "nervi", drept pentru care si-a cam luat o pereche de scatoalce. la un moment dat nu l-am lasat sa faca ce voia el si s-a gindit ca ar fi o idee buna sa ma zgirie pe mina. m-am uitat urit la el si i-am explicat ca daca nu se potoleste, s-ar putea sa-i arat care e mai tare. s-a gindit el asa citeva secunde si a renuntat. din pacate, s-a dus sa-i dea doo lu' muma-sa. tura asta sh-a primit-o la popou. totu' are o limita. pe urma s-a urcat pe-un fotoliu si a dat sa incalece spataru'. ii zic junior baiano, pici si n-o sa-tz placa. evident, s-a rasturnat cu fotoliu'. a venit sa plinga la mine. si i-am zis pai mai junior baiano, da' nu tz-am spus ca te rastorni? faci porcaria, suporti consecintele. a tacut si s-a urcat spasit pe canapea. nici o problema, inventeaza el ceva nou ...
Lasati dolarii sa vina la mine!

#222 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 20 September 2010 - 08:31 AM

Vezi postareaDaniella, la 19 September 2010 - 02:39 PM, a spus:

Simona, rau cu rau, dar sa vezi ce rau e fara rau! Mai ales acum in prima luna si mai ales la primul bebeu. Voi cand impliniti o luna?
Pai sa vezi de ce e rau, ca la mine in fiecare zi apare ceva ce ma pune pe ganduri de-mi vine sa plec la doctor, dar la pediatra am gasit programare tocmai pe 1 oct, iar la spital la neonato sa ma duc asa toata ziua buna ziua ... ca am temeri ... mi-e rusine.

In fine problemele sunt asa:
1. crema de fundulet. Nivea ma enerva la maxim. In primul rand fetei mei nu-i place sa-i umblu in chilotel, deci dupa ce desfac pampersul devine foarte agitata si da din picioruse... dupa ce o sterg cu servetelele umede, sau o spal, dupa caz, incepe smiorcaiala si cand sa pun noul pampers si sa dau cu crema (in afara ca face ori un pipi, ori un kky, ori ambele si trebuie sa schimb scutecul de pe masa, sa nu mi se ude fata, iar sa o sterg, sa o iau de acolo etc) asa, deci cand dau cu crema incepe o activitate din picioruse si-mi intinde crema aia peste tot. Si are o fortaaaa... de s-a mirat - se lupta pana si cu neonatoaloaga, cand a vrut sa o curete la pasa ...
Cum spuneam Nivea de funduletz mi s-a parut o pasta prea consistenta (iritatie insa nu a facut, se comporta pielea f bn! si ramanea intacta pe pielea pictata, nu se inmuia si se curata, pana nu stergeam binecu servetele) am zis hai sa incerc si altceva ca parca Sanosanul de la maternitate nu era asa dura-consistenta. Si aveam o cutiuta mostra de la Sudocrem, care intr-adevar era mai cremoasa si am uns-o mai usor si repede. Cu asta am dat de 2 ori. Dupa care mi s.a parut ca incepe sa i se usuce si parca sa se ia pielea pe acolo ... pasa si in jur ... picioruse sub pampers.
Ok, schimb cu mustela, si mai fluida, se intinde excelent, nici asta nu ramane intacta ci se inmoaie si topeste in pampers. A mai continuat sa descuameze pielea si parca sa se inroseasca. Am insistat cu Mustela si vad ca azi e mai bine. Am renuntat sa o mai schimb inainte de fiecare masa, indiferent daca a facut sau nu ceva, in primul rand pentru ca imediat ce incepe sa manance face un mare kky intotdeauna (lapticul e diuretic-laxativ mi.a spus doctorita) si in al doilea rand ca era disperata de foame si urla de mama focului pana o schimbam.
2. Colac peste pupaza in pampersul nostru nesuferit ( B) deja ma ia si pe mine durerea de cap cand trebuie sa schimb pampersul, nu doar pe fetita o enerveaza actiunea) ce vad ieri dimineata intre fundulet si pasa? Pielea crapata si o gaurica cu o rana. Offf :pupic: Acum nu mai insist pe acolo, chiar daca are urme de kky si creme ca mi-e frica.
3. cu buricelul v-am spus deja a cazut dar sub avem inca cojite si mai supuram in partea de jos. Cand ii fac toaleta si la buricel (De vreo 3 ori pe zi) iar plangem ca e alcoolul rece, ca ne enerveaza B) sa stam pe spate si mami sa umble pe acolo.
4. Pe manute si picioruse tragem de la inceput cu pielea uscata care se descuameaza, dam cu mustela acum, e un pic mai bine. Colac peste pupaza ne cojim pe frunte si intre ochisori. :pupic:
5. la baita suntem impiedicati rau de tot B) iar dupa baie cand sa-i facem toaleta (buricutz, apoi masaj cu crema/ulei, cream de eritem si scutec), ea tremura de frig si plange de zici ca o taiem bucati. E si rea de foame!
6. De ieri dupa amiaza mi-a aparut o spuzeala cu bubite rosii pe gatutz, ori de la faptul ca tot vomit, ori de la caldura (au tot fost 32 grade aici) ori ma gandeam sa nu fie vreo boala a copilariei, dar parca e doar intr-un loc.
7. nu mai dormim asa de mult, dupa ce mancam dorim oleaca de tandreturi si de joaca vreo ora. Deci nu mai am timp de nimic.

Deci sa iti vina cineva, nu neaparat zilnic, dar si la 3 zile acasa e un avantaj. Eu ca sa chem acasa la 3 zile o pediatra ... m.ar cam costa. Sa ma duc cu ea singura la maternitate la 2-3 zile cand mi se pare ca ceva nu e in regula =)) , e greu, taica-su are de lucru... si asa destul l-am perturbat.

Cam asta facem noi, deci a doua saptamana a fost mai grea ca prima, desi ultimele doua nopti nu s-a mai trezit pentru ca seara a obosit si ea si noi la maxim cu concertele ...
La voi cum e? :pupic:

Daniella , eu o dau numai cu ulei de masline....alaltaieri am gasit o pata rosie pe buca dreapta si i-am dat cu crema si s-a dus.

Pielea si la noi se duce , eu o frec putzin cand o spal , baie cu facem decat joi , cica ( se pare ca s-a inchis buricul de tot). Apoi o dau cu ulei de masline.

De pe frunte inca nu s-a dus toata , dar de va duce. Acum insa a inceput sa se duca de pe cap. O spal pe cap cu manusa de baie , o usuc si apoi o dau cu peria.

De ce o dai cu atatea creme?

#223 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 20 September 2010 - 08:35 AM

Vezi postareaCalugaru, la 20 September 2010 - 05:29 AM, a spus:

apropou de educatie, andrei creca a intrat in criza aia cum ii zice. daca-i zic sa NU faca ceva, pot fi sigur ca exact aia va face. testeaza limitele intelegerii paterne, are crize de "nervi", drept pentru care si-a cam luat o pereche de scatoalce. la un moment dat nu l-am lasat sa faca ce voia el si s-a gindit ca ar fi o idee buna sa ma zgirie pe mina. m-am uitat urit la el si i-am explicat ca daca nu se potoleste, s-ar putea sa-i arat care e mai tare. s-a gindit el asa citeva secunde si a renuntat. din pacate, s-a dus sa-i dea doo lu' muma-sa. tura asta sh-a primit-o la popou. totu' are o limita. pe urma s-a urcat pe-un fotoliu si a dat sa incalece spataru'. ii zic junior baiano, pici si n-o sa-tz placa. evident, s-a rasturnat cu fotoliu'. a venit sa plinga la mine. si i-am zis pai mai junior baiano, da' nu tz-am spus ca te rastorni? faci porcaria, suporti consecintele. a tacut si s-a urcat spasit pe canapea. nici o problema, inventeaza el ceva nou ...

Vaxile , sa ne tzii , te rog ,la curent cu....evolutzia :pupic:. Te intreb serios pt ca eu faza asta am vazut-o mult mai acut la nepotul meu , vreun an si ceva a pocnit pe toata lumea. Eu am crezut ca-l pocnesc cand mi-a tras una in burta , acum cateva luni. S-a mai potolit. Dar eu cred ca pt ca parintzii nu au actzionat de la inceput ( soacra-mea radea ca uite ca tare-i baiatul ), de aia s-a inrautatzit asa. Nu puteai , d'le sa-i spui NIMIC , ca te pocnea , stii cum?

Sa ne spui si noua daca scapi cu bine de faza asta cum ai facut . Si daca nu scapi cu bine sa ne spui , ca sa stim sa nu facem la fel :pupic: .

#224 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 20 September 2010 - 08:37 AM

Vezi postareaMaya, la 19 September 2010 - 07:41 PM, a spus:

Eu dupa schimbat de pampers,daca era doar de pipi,o stergeam cu un servetel umed(nu ulei),iar dupa caca,la fel ca Stella,dush la curut cu apa calduta si sapun,sters cu prosop,si nici nu am avut problema cu iritatiile.Daca chiar se facea putin rosie,asta se întîmpla daca mergeam mai mult cu masina,si statea pe poponeata,foloseam o crema de galbenele de la Weleda.La urmatorul schimbat de scutec nu mai era nicio urma de rosu.

Cu buricul,Denise n-a avut nicio problema.S-a uscat,a cazut.De vreo 2 ori am pus putina o pudra fara sa ating locul cu nimic.Dupa cîteva zile nu se vedea nimic.Buric curat :pupic:

Maya? Aia de se numeste Calendula??? Au si astia de la Weleda Wundscutzcreme??? N-am vazut...

#225 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 20 September 2010 - 08:39 AM

Vezi postareastella, la 19 September 2010 - 07:23 PM, a spus:

Eu am mai scris pe undeva , ca foloseam niste plicuri ( luate la farmacie) cu taratze , si puneam in apa de baie.
si in general preferam s-o spal la scimbat de pampers cu apa si sapun, si nu cu servetele impregnate. apoi o uscam bine cu prosopul,
prin tamponat nu frecat ca sa nu se irite pielea , caci sunt foarte sensibili. personal , dupa baie ii faceam un usor masaj cu ulei de migdale
http://www.google.ch/images?hl=fr&rlz=1C1AVSX_enCH383CH383&q=huile%20d'amandes%20douces%20pour%20bebes&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1920&bih=929

crema , doar daca era iritata si atunci creme cu zinc gen mytosil .

asa mi-au zis si mie din spital , ulei de masline si daca nu-mi place mirosul , sa iau de migdale. Da-mi place de masline , ca miroase ca o salata :pupic:
Frec uleiul in palme sa se incalzeasca si o masez usor pe piele.

#226 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 20 September 2010 - 08:44 AM

A mea a vomitat de 3 ori pana acum , moasa zice ca-i normal...
Alaltaseara a durut-o burtica , nici in brate nu era bine , am linistit-o cu ceai de Fenchel...
La buric EU n-am umblat. Mi-au zis si de la spital sa stau blanda , cica tre sa cada in 14 zile , cu o marja de +/- 4 zile. Apoi , de obicei , copilul se vindeca singur.

#227 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 September 2010 - 09:03 AM

Vezi postareasimonaro29, la 20 September 2010 - 08:35 AM, a spus:

Vezi postareaCalugaru, la 20 September 2010 - 05:29 AM, a spus:

Vaxile , sa ne tzii , te rog ,la curent cu....evolutzia :). Te intreb serios pt ca eu faza asta am vazut-o mult mai acut la nepotul meu , vreun an si ceva a pocnit pe toata lumea. Eu am crezut ca-l pocnesc cand mi-a tras una in burta , acum cateva luni. S-a mai potolit. Dar eu cred ca pt ca parintzii nu au actzionat de la inceput ( soacra-mea radea ca uite ca tare-i baiatul ), de aia s-a inrautatzit asa. Nu puteai , d'le sa-i spui NIMIC , ca te pocnea , stii cum?

Sa ne spui si noua daca scapi cu bine de faza asta cum ai facut . Si daca nu scapi cu bine sa ne spui , ca sa stim sa nu facem la fel :P .

sa vezi ce scatoalce-si ia. cum sa dea-n muma-sa?

#228 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 September 2010 - 09:03 AM

Simo, e ok orice ulei, ala de migdale e bun si la mame in sarcina, ca nu se "vergeturesc" /(VERGETÚRĂ s.f. (Med.; mai ales la pl.) Dungă provenind din întinderea excesivă a pielii în timpul sarcinii sau în unele boli. [< fr. vergeture, cf. lat. virga – vargă].zice la dex )
Vaxile, ai procedat perfect , este asa numita criza de 2 si 4 ani, cand sunt teribili .
oricum copilasii de mici stiu ca trebuie sa impinga sa vada pana unde le merge. eu care am fost mereu de principiul ca "libertatea ta se opreste unde incepe cea a vecinului" ,
i-am explicat de mititica , sa stie cand mergem la alti copii sa nu fie "invadatoare" sa ia tot etc , dar o rugam mereu sa imparta jucariile ei cu altii. asta cu impartitul cateodata e mai greu de obtinut. oricum copii ( si nu doar cei mici mici) au nevoie de "limite" de bariere, au nevoie sa stie ca asta se poate si asta nu, li se poate explica oricand de ce "NU" se poate , ia doar cateva minute, ca nu le faceti o lectie de atitudine civica blabla la pitici, ci doar nu e bine/frumos sa strici jucaria lui X , daca el ti-ar rupe jucaria preferata cum ar fi ? ceva simplu si care explica de ce da sau nu, ca daca doar ii zici NU asa ca esti adult si el trebuie sa asculte....buona notte.
Vaxile , i-a explicat de ce sa nu stea pe fotoliu asa aiurea, si apoi i-a reamintit, Andrei cred ca a inteles .
iar la tine Ana Maria, scuza-ma dar cumnata putea sa-i explice ca ai un BB in burta si poate o lovitura sa fie periculoasa. eu i-as fi tras una zicand...ia uite cum doare, iti place? mai vrei una ? daca nu, nici noua nu ne place sa fim pocniti.

Daniella , musai trebuie spalata copila , si nu lasi KK langa rana....e mai important sa fie ok fizic, dacat orice "educatie" la cate minute sa bea bibe...parerea mea.
poate ar trebui sa discuti cu sotul tau, si sa acceptati ajutorul mamelor voastre, doar ca sa ai si tu timp sa mai respiri,sa te destresezi, sa te ocupi un pic de tine; ca daca ai prea multe mici probleme ,care dau navala peste tine, risca sa devina o mare problema.
toti am trecut prin asta, toti am vrut sa facem totul , dar cateodata o mana saritoare si o mica pauza, fac bine la moralul mamei, si asta se rasfrange in binele copilului.
sa stii ca e un sfat, pe care la randul meu l-am primit si l-am apreciat, si nicidecum o critica.
nu mi-as permite sa critic pe cei din anturajul meu cotidian, darmite pe tine , pe care te stiu doar virtual, si nu te cunosc "pour de vrai" cum zic aici copiii.
bafta si numai bine intregii familii.

#229 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 September 2010 - 09:05 AM

Vezi postareasimonaro29, la 20 September 2010 - 08:44 AM, a spus:

La buric EU n-am umblat. Mi-au zis si de la spital sa stau blanda , cica tre sa cada in 14 zile , cu o marja de +/- 4 zile. Apoi , de obicei , copilul se vindeca singur.

chicken!! ai mai, pina si io schimbam copilu' cu buricele necazut. si cind a cazut, a cazut la mine. de fapt, era desprins, in scutec. da' i-a cazut la fro 8 zile, nu la doo stamini. in orice caz, trebe lasat acolo. cind cade, cade. ca frunza lu' udrea.

#230 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 September 2010 - 09:14 AM

Vezi postareastella, la 20 September 2010 - 09:03 AM, a spus:

i-am explicat de mititica , sa stie cand mergem la alti copii sa nu fie "invadatoare" sa ia tot etc , dar o rugam mereu sa imparta jucariile ei cu altii. asta cu impartitul cateodata e mai greu de obtinut. oricum copii ( si nu doar cei mici mici) au nevoie de "limite" de bariere, au nevoie sa stie ca asta se poate si asta nu, li se poate explica oricand de c

mai, io partea asta nu pot s-o controlez. el e la gradinita si eu n-am ce-i face. totusi, daca inca inainte de gradinita dadea semne de criza (de ex voia sa-mi poarte papucii si shapca), de cind a inceput gradinita lupta de clasa s-a ascutit vertiginos. intii si-ntii a inceput sa izbeasca in masa/perete/podea cu cite o jucarie. la inceput am crezut ca e o intimplare, p-orma am vazut ca persista sh-atrebuit sa-i explica ca nu inseamna nu. p-orma a inceput criza de mitziiala ca el vrea aia si in momentu' ala. de ex voia sa ma duca nush unde prin casa in timp ce io mincam. si i-am zis mah tata, acu' mincam. dupa aia, ne jucam. a mitziit el o vreme, da' cum cu mitziiala nu i-a mers niciodata, a cedat repede. pe urma a inceput sa devina agresiv, de ex il luam in circa si el incepea sa ma traga de par. pedeapsa urmeaza insa imediat. nu esti cuminte sus, mergi in carucior :) :P. mi-a dat si fro doo palme. i-am pus palma mea peste palma lui si i-am aratat cit e de mica palma lui fata de a mea. vad ca nu mai da cu palma. totusi, azi o sa stau de vorba otzira cu educatoarele.

#231 Userul este online   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 September 2010 - 09:32 AM

Vezi postareaCalugaru, la 20 September 2010 - 09:14 AM, a spus:

totusi, azi o sa stau de vorba otzira cu educatoarele.

E exact ceea ce vroiam eu sa-ti zic sa faci. Daca poti sa il intrebi si pe el, pe departe evident, daca e vreun copil care face asa, sau care ii face lui asa ceva. Nu e simplu nici sa vorbesti cu educatoarele, mai ales daca sunt genul celor care ascund parintilor daca e vreo problema printre copiii, si nu e simplu nici sa vorbesti cu el, dar eu asa as face.

#232 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 September 2010 - 09:56 AM

Al meu e cel mai mic si e foarte alintat de tot familionul meu numeros,toti ii fac toate voile,eu incerc sa fiu mai autoritara cu el cand pot,nu l-asi lasa sa loveasca pe nimeni,daca ar face-o ar fi pedepsit,nu-i place sa-si imparta jucariile cu alti copii, in schimb dulciurile sau mancarea da,sper ca la gradinita sa invete sa nu mai fie asa de posesiv cu jucariile si nici asa de mamos..... :)

#233 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 September 2010 - 10:02 AM

Vezi postareaAdriana, la 20 September 2010 - 09:32 AM, a spus:

Vezi postareaCalugaru, la 20 September 2010 - 09:14 AM, a spus:

totusi, azi o sa stau de vorba otzira cu educatoarele.

E exact ceea ce vroiam eu sa-ti zic sa faci. Daca poti sa il intrebi si pe el, pe departe evident, daca e vreun copil care face asa, sau care ii face lui asa ceva. Nu e simplu nici sa vorbesti cu educatoarele, mai ales daca sunt genul celor care ascund parintilor daca e vreo problema printre copiii, si nu e simplu nici sa vorbesti cu el, dar eu asa as face.

adriana, fiimiu are 18 luni ... cum sa-l intreb daca mai sint copii care fac asa? de fapt, la ce bun sa-l intreb? e oarecum clar ca imita de la altii (importa) tot felu' de obiceiuri proaste. asta e, pina la urma, pretu' libertatii, expunerea si la bine si la rau. e treaba mea sa-i explic ce nu e bine.

pe mine nu faptu' ca copiii altuia au obiceiuri proaste ma preocupa. io ce vreau sa stiu e daca copiii se iau la bataie pe-acolo. si mai ales, daca al meu e bully sau fraier. adica daca da cam cit incaseaza e ok pina la urma (echilibru social) :) da' daca ori e ciuca batailor ori e bataush, se impune o interventie paterna

#234 Userul este online   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 September 2010 - 10:07 AM

Pai la asta ma refeream si eu, daca cumva cineva ii face lui ceea ce el iti face tie, din moment ce pina acum nu facea asa ceva.
Normal ca n-o sa-l intrebi direct, il intrebi ce face X cum se joaca, daca el da cu palma in Y, si tot asa, pe ocolite.
Dar, repet, e foarte important sa vorbesti cu educatoarele, daca ai noroc.

#235 Useril este offline   oanaC 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 192

Postat 20 September 2010 - 11:32 AM

Despre creme si alte minuni Pe Bibi am dat-o in primul an de viata la poponet cu bepantene, de fiecare data cand ii schimbam pampersul; asa mi-au spus in maternitate, asa am facut; seara dupa baita o dadeam cu ulei de bebei de la Nivea si gata; are o piele fantastica (seamana cu mine :) ) se spuzeste de la caldura dar ii trece usor si fara tratamente speciale.
Cu Delia a fost alta poveste, ea are pielea sensibila, si pisu cred ca era mai acid, avea poponetul rosu mereu, am incercat o gramada de creme, de la Mustella pana la ulei fiert si racit (de masline, de floare, de migdale); rezultate am avut cu Sudocreme, asta i s-a potrivit ei; am dat-o doar in primele luni, pe urma cu nimic. Dupa baie o dau cu o crema de la Sanosan, cu levantica, in ideea ca cica o linisteste si doarme mai bine. De dormit doarme toata noaptea, dar nu se intampla sa adoarma mai devreme de doua ore de la baie :P asa ca treaba cu linistitul in cazul nostru nu functioneaza.
Daca are deja rana, igiena e cea mai importanta, cu apa calduta sau chiar ceai de galbenele, apoi uscat locul bine; si trebuie sa-i schimbi pampersul des.

Despre criza de la 1.8 luni-2 ani depinde de materialul clientului...Bibi la 1.8 luni stia de pedeapsa, eu am folosit pusul la colt daca persista(dupa ce in prealabil ii spuneam ca nu are voie,cu explicatia de rigoare), urla din rasputeri, apoi se linistea, intelegea ca a fost pedepsita si de ce...cu Delia e alta poveste, ea nu-i asa cooperanta, are 1.9 luni si e in varful crizei, daca nu-i convine ceva se da cu fundul de pamant si racneste din rasputeri, daca o enervezi vine si te zgarie; am incercat cu explicatia dar nu asculta, ii zic nu si rade, pusul la colt nu da roade in cazul ei, i-am prins mana cand vroia sa zgarie si i-am intors-o sprea ea, ca sa simta ce rau doare...din astea. Pur si simplu nu o pot compara cu Bibi, care deja la varsta ei vorbea, te intelegea, asculta etc.
In fine, e o etapa, sper sa treaca...Nu-i problema, ca vin altele :P De exemplu Bibi s-a indragostit de un coleg al verisorului ei, ala are 10 ani, ea la 3 ani juma i-a facut o conversatie nebuna, eram in masina si nu mai prididea: Teo, ti-am spus eu ca noi te ducem acasa...Teo dar cum o cheama pe mamica ta? Ana Maria, zice el pierdut; ha ha ha, o cheama ca pe mine ca si pe mine ma cheama Maria; ce zici de asta? poti sa-ti dau un pupic ?
Din fericire sotul meu nu era de fata, cred ca nu i-ar fi placut preview-ul la cum o sa fie fiica-sa cu baietii...asta apropo de educatie si de cand incepem.

#236 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 20 September 2010 - 12:17 PM

Vezi postareaoanaC, la 20 September 2010 - 11:32 AM, a spus:

In fine, e o etapa, sper sa treaca...Nu-i problema, ca vin altele :) De exemplu Bibi s-a indragostit de un coleg al verisorului ei, ala are 10 ani, ea la 3 ani juma i-a facut o conversatie nebuna, eram in masina si nu mai prididea: Teo, ti-am spus eu ca noi te ducem acasa...Teo dar cum o cheama pe mamica ta? Ana Maria, zice el pierdut; ha ha ha, o cheama ca pe mine ca si pe mine ma cheama Maria; ce zici de asta? poti sa-ti dau un pupic ?
Din fericire sotul meu nu era de fata, cred ca nu i-ar fi placut preview-ul la cum o sa fie fiica-sa cu baietii...asta apropo de educatie si de cand incepem.

Oana , m-am amuzat copios :P) :P)

#237 Useril este offline   Carlota 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationConstanta

Postat 20 September 2010 - 12:49 PM

Daniella... =))
- baie cu taratze, ulei de floare fiert la bain-marie (apoi racit, lojicus) pentru masaj
- nu mai da cu alcool la buric, zau... sterge cu ser fiziologic si mai lasa-l putin descoperit, sa respire pielea
- ceaiul de galbenele e minunat, indiferent ca o stergi cu el la fund, ca-i pui comprese la bube, etc.
- idem cu galbenele, da' unguent (Elmiplant za best), bun de dat la iritatii
- daca are eritem, posibil sa nu tolereze scutecul (ma refer la marca) sau servetelele umede (poate tot marca)
- bubitele de pe gat, sigur iritatie de la caldura sau poate de la vreun obiect de imbracaminte (eticheta, s.a.m.d.)... se rezolva tot la baie
- cum iti spuneam, nu refuza ajutorul.

Va urma. :unsure:

#238 Useril este offline   Carlota 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationConstanta

Postat 20 September 2010 - 12:57 PM

Vezi postareaCalugaru, la 20 September 2010 - 10:02 AM, a spus:

adriana, fiimiu are 18 luni ... cum sa-l intreb daca mai sint copii care fac asa? de fapt, la ce bun sa-l intreb? e oarecum clar ca imita de la altii (importa) tot felu' de obiceiuri proaste. asta e, pina la urma, pretu' libertatii, expunerea si la bine si la rau. e treaba mea sa-i explic ce nu e bine.

pe mine nu faptu' ca copiii altuia au obiceiuri proaste ma preocupa. io ce vreau sa stiu e daca copiii se iau la bataie pe-acolo. si mai ales, daca al meu e bully sau fraier. adica daca da cam cit incaseaza e ok pina la urma (echilibru social) =)) da' daca ori e ciuca batailor ori e bataush, se impune o interventie paterna

La gradi, in parc, oriunde ar fi, copiii se capacesc la greu.
Si pregateste-te psihic, ca vor urma multe alte crize si apucaturi.
Si atentie inmiita dupa ce vine bebe 2. :unsure:

#239 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 20 September 2010 - 01:21 PM

Vezi postareasimonaro29, la 20 September 2010 - 08:37 AM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 19 September 2010 - 07:41 PM, a spus:

Eu dupa schimbat de pampers,daca era doar de pipi,o stergeam cu un servetel umed(nu ulei),iar dupa caca,la fel ca Stella,dush la curut cu apa calduta si sapun,sters cu prosop,si nici nu am avut problema cu iritatiile.Daca chiar se facea putin rosie,asta se întîmpla daca mergeam mai mult cu masina,si statea pe poponeata,foloseam o crema de galbenele de la Weleda.La urmatorul schimbat de scutec nu mai era nicio urma de rosu.

Cu buricul,Denise n-a avut nicio problema.S-a uscat,a cazut.De vreo 2 ori am pus putina o pudra fara sa ating locul cu nimic.Dupa cîteva zile nu se vedea nimic.Buric curat :unsure:

Maya? Aia de se numeste Calendula??? Au si astia de la Weleda Wundscutzcreme??? N-am vazut...

Die Calendula-Babycreme ist eine Wundschutzcreme, die schonend, aber hochwirksam den Windelbereich pflegt. Die milde Gesamtkomposition enthält hautverwandtes Wollwachs, hochwertiges Bienenwachs und Zinkoxid: aus- gewählte Substanzen, die zuverlässig vor Nässe und so vor dem Wundwerden und Entzündungen schützen.

Imagine postata
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#240 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 20 September 2010 - 02:26 PM

Si cupilul meu =)) e cu nu in brate si nu vrea sa imi povesteasca nik de la gradi =)) e foarte rusinos si cred ca si timid, cu noi face toate nebuniile, pe al meu sot il cam capaceste, cu mine nu ii merge ca il mai plesnesc si eu nu tare , da sa vada ca doare, eu sunt mai severa , sotul il lasa sa faca tot ce vrea el, de batut nu bate copii , dar daca altii dau in el atunci si el impinge si apoi incepe sa plinga, jucariile nu le imparte decit daca ii zic de dinainte sa isi imparta jucariile cu copii care vin in vizita la noi, la gradinita , educatoarele spun ca e cuminte si sociabil.Nu il pot dezvata de scuipat, scupia da numa acasa, bine nu scuipa cu adevarat ,cum sa explic , scuipa ca o camila, sper sa nu il tina mult naravul asta sa se sature de cicaleala mea , ma gindesc ca va lasa scuipatul si va face altceva :unsure:

Arata acest topic

• 34 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul