Forum Culinar: EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+ - Forum Culinar

Salt la continut

• 34 Pagini +
  • « Prima
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+

#621 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 19 July 2011 - 04:53 PM

Jucariile le desface in bucati , apoi vine si ma pune sa le repar.Unele nu se mai pot repara :)Facea treaba asta si- n Romania , nu doar acum.Cele doua pisici sunt din Romania si le are de aproape 2 ani cred.Nu au suferit nici cea mai mica dauna.Daca s-a intamplat sa cada cu ele in brate , plangea mai tare pentru ca s-a lovit "miau" nu pentru ca o durea ceva pe ea.

#622 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,261
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 July 2011 - 07:20 PM

Atunci inseamna ca e doar curioasa, vrea sa stie cum sunt facute, chiar daca uneori nu se mai pot reface dar asta n-are de unde si cum sa stie la virsta ei :) Poate ar fi util sa ii luati ceva de genul geomag
http://www.geomagwor...set_language=en
sau lego
http://www.lego.com/en-gb/default.aspx
cu ele construieste si strica la infinit si ii stimuleaza curiozitatea si fantazia.

#623 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 July 2011 - 11:12 AM

Are Lego , dar nu e mereu interesata de ele.Mai mult le imprastie prin camera.Ma pun si eu cu ea si construim si stricam si iar construim , dar se plictiseste destul de repede.Inca o chestie pe care am observat-o la ea ...nu are rabdare , e mereu in miscare.Mereu trebuie sa faca altceva.

#624 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 20 July 2011 - 11:37 AM

e inca mica Izuk
si Bea se plictiseste imediat si vrea jucarii noi
ca sa aplici ce a spus Moatza (o idee f faina dealtfel) chiar trebuie sa-i dai numai pentru 2 ore jucaria cu pricina si apoi basta sa nu o mai vada, altfel se prinde ca e doar din vorbe ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#625 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 26 July 2011 - 09:09 AM

Am nevoie de ajutorul vostru , de parerile voastre!

Elena a devenit un copil tzipator!!! Si asta , DIN NIMIC !

E drept ca dupa concediu n-a mai vrut sa doarma mai mult dimineatza , dar dormea la amiaza , dusa , 3 ore! Apoi a inceput sa se trezeasca noaptea....apoi s-a racit si tot ce facea puneam pe seama dintzilor , a racelii....

Ei , d'le , acum vrea sa faca NUMAI CE VREA EA ! Cum ii spui NU sau nu o lasi undeva incepe sa tzipe. Noaptea , cand se satura de somn , tzipa sa o iei in bratze. Nu se mai lasa linistita nicicum. De ieri-alaltaieri mi s-a parut ca a intors-o raceala , am dus-o la dr , nu mai are mare lucru , plamanii-s liberi dar are muci. Si inca ce muci!!!! Stranuta toata ziua si-i curg mucii pana la barbie. Toata ziua o cremui pe la nas ca-i rosu de la sters...in fine. De cand cu mucii nu mai poate dormi cu beberon , fara el nu poate dormi...si TZIPA!!!!! Daca o pun pe jos la jucarii n-o mai doare nímic.

O aduc in sufragerie , vrea sa imprastie tot! Are un dulap in bucatarie cu doze unde are voie , le imprastie pe toate si in 5 min are nevoie de alta distractzie. Nu gaseste , TZIPA!

Ce sa fac , fetelor?????????????

#626 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 July 2011 - 09:21 AM

Pe mine oricum m-a uimit Elena cu comportamentul de pana acum. Personal n-am vazut si nici auzit de-un copil asa de intelegator. Din ce-am auzit si vazut toti erau ca Bea Daniellei, adica buni doar daca le acordai atentie continua, mereu alte preocupari, era ok. Daca incercai sa-i lasi singuri, urlete precum zici tu acum.
Eu nu stiu vreo metoda de linistire, ca la mine, pe vremea mea, n-a mers nimic. Poti spera ca dupa ce i se desfunda nasul si accepta iar laptele, sa revina la situatia de dinainte. Altfel, vei face si tu cum fac majoritatea mamicilor. Las' ca trece repede, nu mai e mult si va merge si oricum s-ar fi schimbat totul.

#627 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 26 July 2011 - 09:46 AM

Moatza , poate m-am exprimat eu gresit...laptele il bea dimineatza , suzeta nu o vrea.

Si noi am fost tot timpul langa ea , n-am lasat-o singura mai deloc. Numai ca are niste jucarii cu care se joaca asa , cam jumatate de ora si nu are nevoie de noi decat sa o incurajam , sa o aplaudam....

Eu am lasat-o de multa vreme sa se joace singura, am stat langa ea-unul dintre noi- dar situatzia s-a cam schimbat de cand e vacantza . Suntem amandoi cu ea si ...pe mine ma combina usor =))
i cand spun ca TZIPA , apoi TZIPA! De plans a mai plans si pana acum , e o matzaita si o plangacioasa ( cum sunt majoritatea fetelor :D ) dar acum tzipa sa o iei in bratze si cand o iei rade. Asta ma supara , ca incearca sa ma duca de nas si nu mai stiu daca o doare ceva sau daca are ea mancarimi in fund =))

Si , mie asa mi s-a parut normal sa fie : sa doarma singura , sa aiba program....nemtzoaica , ce mai =))

Apropos , acum ii e frica sa doarma singura , dintr-o data! ( Am dormit la ea in camera cateva noptzi si s-a gandit ca e mai bine asa =)) )

Nu o las singura in camera pt ca nu o iubesc si nu vreau sa fiu cu ea , si eu as vrea sa o tzin in bratze noaptea , sa ne dragalim , dar vreau sa o invatz independenta , vreau sa aiba spatziul ei personal....sa invetze granitzele...

Eu stiu ca m-am mutat la mine-n camera in clasa a 9-a!!!! Ca pana atunci mi-era o frica!!!!! Vedeam tot nush ce pe peretzi...dormisem cu bunica de copila si n-am mai vrut sa plec din patul ei !!!

Pai nu vreau ca fata mea sa faca la fel. NU!!!!

#628 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 July 2011 - 10:07 AM

Mutti , Izabela are acusi 3 ani si inca are perioade de urlat aiurea.Daca nu ii acord atentie o perioada mai lunga , se apuca din senin sa urle , si o mai da si cu "au , doare" , dar de fapt nu are nimic.Asta pentru ca stie ca atunci cand se loveste sau o doare ceva stau in jurul ei si-o dadacesc.Ieri urla ca din gura de sarpe , am aruncat tot ce aveam in maini in bucatarie si am fugit sa vad ce are ..."naic" ( nimic ) ...asta a fost raspunsul.Cand m-am intors in bucatarie mirosea a ars ceva ..era manusa mea de bucatarie aruncata pe ochiul cuptorului care era inca fierbinte .Acolo am aruncat-o eu de pe mana in graba sa vad ce are ea .

#629 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481

Postat 26 July 2011 - 12:39 PM

Simona, copiii atunci cand tipa, maraie... au ceva, asta e parerea mea. La varsta alor nostri, cresterea dintilor poate produce iritare zile intregi. da,, atentia le poate fi distrasa de niste jucarii speciale (speciale pentru ei) pentru scurt timp, dupa care atentia le revine asupra iritatie produse de durerea aia de la dintisori (sa zicem). Vor in brate pentru ca in brate, desi nu se simt bine, se simt cei mai protejati (unde poti fi mai protejati decat in brate?) - este absolut natural.

Cris e in aceeasi situatie si ne descurcam cum putem. Eu de plans il las sa planga jumate de minut cand si cand, doar atunci cand nu am cum sa ajung la el (sunt cu nu stiu ce pe foc).

Lui Cris ii place sa stea in bucatarie cu mine cand gatesc - undeva sus, deci il asez pe masa la care lucrez eu si ii dau diverse in mana, lingurite, linguri de lemn, castroane etc.

Cati pe de alta parte tipa si ea ca vrea in brate, ca plec din camera, ca merg la baie ca ca ca...
La ea e prezent un fenomen enervant, dar pe care il inteleg - vrea toata atentia mea, e geloasa pe bb si din astea. Nu e usor... pe ea o mai las sa planga atunci cand vad ca nu vrea sa inteleaga ce ii explic de trei ori.

Eu vreau sa ii tin in brate cat mai mult, cred ca este o nevoie a lor de baza. Cand vor fi mai maricei, pe la 4-5 ani nu vor mai vrea ei in brate, nu mai zic la 10 ani, atunci o sa ma rog mult si bine pt un pupic. Asa ca de aia fac tot ce pot sa-i tin cat se poate de mult in brate, atunci cand cer.

#630 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 26 July 2011 - 12:59 PM

Vezi postareaMutti, la 26 July 2011 - 09:46 AM, a spus:

Nu o las singura in camera pt ca nu o iubesc si nu vreau sa fiu cu ea , si eu as vrea sa o tzin in bratze noaptea , sa ne dragalim , dar vreau sa o invatz independenta , vreau sa aiba spatziul ei personal....sa invetze granitzele...

absolut, sigur ca o iubesti si vrei s-o stii in siguranta, de asta sunt sigura. numai ca tu vrei s-o inveti prea repede cu niste lucruri, nemtesti de altfel, si ea inca nu-i pregatita. am inteles bine, dupa vacanta o duci la cresa? ia-o in brate acuma, dragaleste-o cat poti de mult (ca atat cat vrea ea sigur n-ai sa poti) si-ai s-o inveti independenta si cu granitze mai incolo. parerea mea!

#631 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 26 July 2011 - 03:56 PM

Maria, si eu o tzin langa mine cand pregatesc pt gatit , dar pe jos , pe masa de lucru n-am cum , Elena nu sta o clipa linistita. A fost foarte activa de mica. Azi s-a tarat prin toata casa....dar cum o scap din ochi cum pune mana pe ce nu trebuie .

Cand scot ceva din cuptor n-o vreau langa mine , de ex , poate fi periculos. Si cand prajesc ceva....atunci tre' sa o pun in tzarc. Mi-e teama sa nu o stropesc cu ulei fierbinte sau chestii de genul asta. Ei bine , d-ra nu mai vrea!

Cum nu mai vrea nici sa doarma de amiaza!
Nici nu vreau sa-mi imaginez ce urlete va trage la cresa cand o pun educatoarele la nani la amiaza!!!

#632 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 26 July 2011 - 04:03 PM

Vezi postareamoatza, la 26 July 2011 - 12:59 PM, a spus:

absolut, sigur ca o iubesti si vrei s-o stii in siguranta, de asta sunt sigura. numai ca tu vrei s-o inveti prea repede cu niste lucruri, nemtesti de altfel, si ea inca nu-i pregatita. am inteles bine, dupa vacanta o duci la cresa? ia-o in brate acuma, dragaleste-o cat poti de mult (ca atat cat vrea ea sigur n-ai sa poti) si-ai s-o inveti independenta si cu granitze mai incolo. parerea mea!

Pai , asa o iau , moatzo! Nu intzelege ca nu o iau in bratze ,te rog, cateodata si de aspirat aspir cu ea in bratze , serios!

#633 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 July 2011 - 09:54 PM

Mutti, e de la dinti, ai rabdare cateva zile

#634 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 26 July 2011 - 10:04 PM

M-am gandit si eu....in seara asta i-am pus un Paracetamol si vad ca pana acum e linistita.......

Dar toata ziua a intors casa pe dos.

#635 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 July 2011 - 10:12 PM

Si Bea se trezeste si plange noaptea incepand de sambata incoace (eu nu-s in concediu, asa ca sunt zombi). In cazul nostru este de la dinti, ii iese al 4-lea si al 3 lea e in crestere. Toata ziua e cu mana in gura se freaca acolo si baga diverse sa se racaie. Ea nu obisnuieste sa se trezeasca noaptea, asa ca nu am cum sa presupun ca acum brusc se alinta. Margelele alea pentru dinti cu care am scapat fara dureri la primii 2 dinti le-am pierdut (le-a dat ea drumul pe gaura de la chiuveta in baie, in timp ce o spalam).
Bea nu se culca singura, dar doarme singura. Se culca langa mine sau tati in patul mare, dupa ce bea biberonul si vreo ora isi face ea tabietul de alintat cu mami si tati si de ridicat in picioare la capul patului nostru, de tras de telecomenzi si ce mai vede pe noptiere, joaca in pat si fugareala ... . Cand oboseste, dupa ce isi face tabietul baga degetul in gurita si se culca singura mititica, pe la 21-22 (pe la 20 facem baitza si ne retragem in dormitor in patul mare, cu biberonul). Nu pot sa fiu plecata cu ea mai tarziu de 8-9 ca nu mai are rabdare sa-si faca rutina de seara: baie, biberon, joaca in pat si apoi adormit. Atunci cand a adormit o duc la ea in camera si pana acum dormea pana la 8-9 dimineata.
Sa vedem ce noroc am in noaptea asta ... :scratch:

#636 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 26 July 2011 - 10:30 PM

Eu pe Elena numai daca o ating o trezesc , ce sa mai vorbim de mutat dintr-un pat in altul? Doarme ca tat'su , e treaza la orice miscare.

#637 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 July 2011 - 11:44 PM

in prima jum de ora doarme bustean seara, poti taia lemne pe ea ... se trezeste oleak la mutare, dar baga degraba degetul in gurita si doarme in continuare.

A iesit al 4-lea dinte, prin urmare somnul de azi noapte a fost minunat: pana la 9 dimineata si azi s-a trezit cu fata luminoasa si odihnita, nu ca alalteieri cu cearcane pe sub ochisori ...

#638 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2011 - 04:28 PM

nici azi noapte nu am mai avut probleme cu somnul
dintisorul odata iesit nu a mai dat dureri
aia mica e asa de scumpa dimineata: se trezeste pe la 8 jum, incepe sa gangureasca ..., din ce in ce mai tare, apoi cand se dezmorteste bine din somn se ridica in picioare si zice da, da, da ...
daca nu ne vede sta cumintica pana pe la 9 jum
daca ne vede incepe sa vocifereze ... si sa miorlaie ....

#639 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481

Postat 04 August 2011 - 11:45 AM

Avem o problema maricica cu gelozia... Cati pe de o parte, Cris pe de alta! Daca eu sunt undeva cu doar un copil, atunci totul e f frumos. Daca sunt cu amandoi (indiferent daca e si sotul), incepe distractia. Amandoi vor la mine, amandoi vor aceeasi jucarie, Cati il impinge/loveste/sare pe bebe, bebe la randul lui urla si numai daca Cati il prinde de mana sau se apropie de el. Razboi, ce sa mai! Nu e mereu asa, dar oricum in fiecare zi am parte de tot felul de reprize din astea.

Ieri de ex: Cati a venit cu o mana de pamant si i-a aruncat-o lui bb in cap, pe fata. (pentru aste sotul a plecat din parc si a lasat-o pe Cati acasa cu mine).

Aseara: faca baie lui Bebe, Cati vrea si ea sa puna mana in apa. Se jpoaca putin si ii zic 'ai grija sa nu ii dai cu apa in ochi lui bb'. in clipa urmatoare exact asta face. am vazut ca a facut intentionat. A primit time-out la ea in dormitor.

Azi-dimineata: bebe trece pe langa ea in patrulabe (eram cu totii pe jos ne jucam); cand a trecut de ea si i-a venit suficient de comod pe langa pcior, a ridicat piciorul si l-a impins de fund, numai bine sa se prabuseasca pe burta. Am vazut ca a facut-o intentionat. A primit time-out la ea in dormitor. Evident cu explicatiile de rigoare, de ce nu e bine ce a facut samd. ca intotdeauna.

Mi-e groaza de ce va urma. Nu ii vad jucandu-se impreuna vreodata curand.

Eu vad clar pe fata lui Cati tristete/suparare cand sunt cu bebe in brate si ma joc cu el. De cate ori vad o umbra din asta pe fata ei, vorbesc cu ea, o intreb, ii explic etc. Dar cred ca totusi e ceva care imi scapa...

#640 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 04 August 2011 - 08:51 PM

nu te mai invinovati, sunt chestii normale si se-ntampla aproape in toate familiile cu doi copii.

imi amintesc f bine cat il uram pe frate-miu. Tin minte si acum sentimentul, asa de puternic a fost! Intre noi sunt 4 ani, mai aveam o sora intre noi, asa ca mama era f ocupata. Si solutia cea mai buna pe care au gasit-o a fost ca eu sa stau la bunica, in aceeasi casa, dar cu intrari diferite, cu bucatarii diferite, gospodarii diferite. Eu am dus-o ca o printesa, am fost extrem de rasfatata, orice moft mi se facea. Dar ptr relatiile normale de familie, care se leaga doar mancand aceeasi paine si-mpartind,la o adica, o bomboana la 2 sau 3, a fost o tragedie. Si-acum resimt negativ proasta decizie ce au luat-o in momentul ala adultii.
hai c-am divagat!
copii se vor accepta pana la urma si vor face echipa buna mai incolo. Acum ptr voi e o pb in plus, dar toate trec! Numai bine!

Arata acest topic

• 34 Pagini +
  • « Prima
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

15 useri citesc topicul
0 membri, 15 vizitatori, 0 utilizatori anonimi