Plita pe gaz versus Plita electrica
#1
Postat 13 August 2010 - 11:40 PM
Daca ar fi sa punem la vot , pentru ce ati opta o plita pe gaz, asa cum am fost obisnuiti poate de mici, sau una elctrica,vitroceramica, moderna, sic?
#2
Postat 14 August 2010 - 12:52 AM
Oricît de frumosae,lucioase,scumpe si moderne ar fi placile astea(cu inductie sau fara),nu pot praji,atît de rapid si frumos cum o face flacara!Ce sa mai zic daca îti place sa gatesti la Wok...fara foc,poti folosi vasul pe post de saniuta
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#3
Postat 14 August 2010 - 08:48 AM
Apoi, pentru mine, mancarea gatita la flacara are un gust mult mai bun, o alta aroma. Uite, mie nu imi miroase friptura pe plita electrica asa cum miroase aia facuta la flacara. Si mancarurile traditionale romanesti, desi de multe ori le fac cu ingrediente din tara, mai nu miros si nu au gost ca acasa. Pai acasa, acum ca e si sezonul de zacusti, ardei copti, vinete, miroase pe strada de la un cap la altul. Ei bine, eu cand faceam ceva de genul, nu simteam aromele alea. Bine, cred ca depinde si cat de organice is legumele.
Visul meu este sa am la bucatarie un aragaz-cuptor pe gaz. Asa cum zice si Maya mai sus, in ce priveste mancarurile asiatice, cele care necesita flacara...forget it. Apoi, poate e mai simplu de curatat decat un aragaz, dar sincer, de curatat tot tre sa o cureti, sa ii dai mereu luciu. Nu o avea butoane pe unde sa se adune stiu eu resturi de mancare, dar -cel putin eu- esti mereu cu servetelu si solutia speciala in mana.
Ideal ar fi sa poti testa cateva zile o plita de asta, sa vezi dca e cea care ti se potriveste.
#4
Postat 15 August 2010 - 10:02 AM
Altminteri, plita electrica, vitroceramica, de preferinta cu inductie (desi are si asta inconvenientele ei : multe tigai, oale, cratiti, nu sînt adaptate pentru inductie).
#5
Postat 15 August 2010 - 11:38 AM
#6
Postat 15 August 2010 - 03:27 PM
La plite am foarte multe semne de intrebare, dar pentru o perioada cred ca merg tot pe varianta pe gaz. M-au ajutat foarte multe parerile voastre si va multumesc la toti.
#7
Postat 15 August 2010 - 03:30 PM
uptown girl, la 15 August 2010 - 11:38 AM, a spus:
Cuptorul electric este net superior cuptorului cu gaze, sîntem de acord si nu cred sa conteste cineva.
Dar aici e vorba de plita, si nici un vitroceramic, fie si cu inductie, nu se poate compara cu plita cu gaze, chestie de putere si reactivitate
#8
Postat 15 August 2010 - 07:49 PM
Alexandru, la 15 August 2010 - 03:30 PM, a spus:
uptown girl, la 15 August 2010 - 11:38 AM, a spus:
Cuptorul electric este net superior cuptorului cu gaze, sîntem de acord si nu cred sa conteste cineva.
Dar aici e vorba de plita, si nici un vitroceramic, fie si cu inductie, nu se poate compara cu plita cu gaze, chestie de putere si reactivitate
Chiar zilele astea mi-a scris Seima un mail,si ma întreba despre placi,oale and co.
Exact asta-i spuneam si eu.Daca as putea,as alege plita pe gaz,dar cuptorul sa ramîna asa cum este,adica la curent.Exact din aceleasi motive spuse de Dana-reglarea temperaturii în functie de mîncarea care se afla în cuptor,si sa stau fara grija timpul de care stiu eu ca are nevoie friptura(de ex.),fara sa tot trag cu ochetele dupa ea
La fel daca e vorba de prajituri & aluaturi,clar ca un cuptor electric îl ia oricînd pe aragaz.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#9
Postat 15 August 2010 - 08:02 PM
Maya, la 15 August 2010 - 07:49 PM, a spus:
Alexandru, la 15 August 2010 - 03:30 PM, a spus:
uptown girl, la 15 August 2010 - 11:38 AM, a spus:
Cuptorul electric este net superior cuptorului cu gaze, sîntem de acord si nu cred sa conteste cineva.
Dar aici e vorba de plita, si nici un vitroceramic, fie si cu inductie, nu se poate compara cu plita cu gaze, chestie de putere si reactivitate
Chiar zilele astea mi-a scris Seima un mail,si ma întreba despre placi,oale and co.
Exact asta-i spuneam si eu.Daca as putea,as alege plita pe gaz,dar cuptorul sa ramîna asa cum este,adica la curent.Exact din aceleasi motive spuse de Dana-reglarea temperaturii în functie de mîncarea care se afla în cuptor,si sa stau fara grija timpul de care stiu eu ca are nevoie friptura(de ex.),fara sa tot trag cu ochetele dupa ea
La fel daca e vorba de prajituri & aluaturi,clar ca un cuptor electric îl ia oricînd pe aragaz.
Pi io de cand tootttt oftez dupa un Lacanche, offff. Ca mi.-as vinde si masina sa iau unul de ala. Salvarea mea e ca nu am gaze si nici casa proprie Dar dupa cat de impulsiva ma stiu...eu mai pun si caruta inaintea cailor...
#10
Postat 16 August 2010 - 03:17 PM
Lapona Enigel, la 15 August 2010 - 08:02 PM, a spus:
Pi io de cand tootttt oftez dupa un Lacanche, offff. Ca mi.-as vinde si masina sa iau unul de ala. Salvarea mea e ca nu am gaze si nici casa proprie Dar dupa cat de impulsiva ma stiu...eu mai pun si caruta inaintea cailor...
Da,am vazut eu Lacanache prin pozele cu bucataria visurilor tale...dar sînt scumpe rau.Un modul de ala baban de gatit(cuptor + placa) sub 15.000 nu scoti..si daca mai vrei sa ti-l combini dupa gust cu stiu eu ce placa tot de a lor,mi-e teama ca treci cu multe peste cinshpemii...adica vreo 20
Asa,si modulul ala nu-l poti împacheta în mobila de la Ikea,si daca numai ala costa o avere,îti dai seama ca si restul aparaturilor tre sa potriveasca,inclusiv mobilierul în care vor fi asamblate...asa ca fara suta de mii cu toate alea,nici n-ai ce sa discuti
Eu sînt muritor de rînd,deci iese 100% din discutie...nu ca nu mi-ar placea
(aaaaa,si sa nu continuam discutia,ca la asa o bucatarie ai nevoie si de accesorii deosebite,lustre,perdele,podele...cred ca ajungi cu bucataria la un pret de vila )
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#11
Postat 16 August 2010 - 06:23 PM
Cat despre Ikea...eu am un mare problem cu Ikea si evit sa iau mobila de la ei - nu zic ca unele sunt de calitate. Insa: mi se pare overpaid aici in DE, multe chestii sunt nasoale si raportul calitate-pret nu se justifica. Reclama la greu in schimb.
M-am dus de nu stiu cate ori saptamanile astea. Sincer, la acelasi pret gasesc si la alti furnizori lucruri poate mai frumoase. E adevarat ca m-a costat o groaza de timp si energie cautatul asta...dar, zic eu ca se merita. Cat despre bucatarie de la Ikea...nope, nu mi-a placut efectiv nici un model de la ei.
#12
Postat 17 August 2010 - 07:48 PM
Lapona Enigel, la 16 August 2010 - 06:23 PM, a spus:
Cat despre Ikea...eu am un mare problem cu Ikea si evit sa iau mobila de la ei - nu zic ca unele sunt de calitate. Insa: mi se pare overpaid aici in DE, multe chestii sunt nasoale si raportul calitate-pret nu se justifica. Reclama la greu in schimb.
M-am dus de nu stiu cate ori saptamanile astea. Sincer, la acelasi pret gasesc si la alti furnizori lucruri poate mai frumoase. E adevarat ca m-au costat o groaaz de timp si energie cautatul asta...dar, zic eu ca se merita. Cat despre bucatarie de la Ikea...nope, nu mi-a placut efectiv nici un model de la ei.
Pe aici te scoti pentru un LaCanche top cu mai putin de 6k€.
Pentru jumatate de pret, ai un Falcon destul de meserias. E drept, nu e "made in France", dar chiar are vreo importanta?
Preturile pe care le-ati afisat sînt mai degraba valabile pentru un pian LaCornue ,un Godin, un Morice nu pentru un LaCanche.
BTW, la mai putin de 5K€ ai un Aga Masterchaf DeLuxe http://www.agafrance.fr/1327.htm
Morala : comandati în Franta
#13
Postat 17 August 2010 - 08:49 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#14
Postat 17 August 2010 - 09:35 PM
Alexandru, la 17 August 2010 - 07:48 PM, a spus:
Lapona Enigel, la 16 August 2010 - 06:23 PM, a spus:
Cat despre Ikea...eu am un mare problem cu Ikea si evit sa iau mobila de la ei - nu zic ca unele sunt de calitate. Insa: mi se pare overpaid aici in DE, multe chestii sunt nasoale si raportul calitate-pret nu se justifica. Reclama la greu in schimb.
M-am dus de nu stiu cate ori saptamanile astea. Sincer, la acelasi pret gasesc si la alti furnizori lucruri poate mai frumoase. E adevarat ca m-au costat o groaaz de timp si energie cautatul asta...dar, zic eu ca se merita. Cat despre bucatarie de la Ikea...nope, nu mi-a placut efectiv nici un model de la ei.
Pe aici te scoti pentru un LaCanche top cu mai putin de 6k€.
Pentru jumatate de pret, ai un Falcon destul de meserias. E drept, nu e "made in France", dar chiar are vreo importanta?
Preturile pe care le-ati afisat sînt mai degraba valabile pentru un pian LaCornue ,un Godin, un Morice nu pentru un LaCanche.
BTW, la mai putin de 5K€ ai un Aga Masterchaf DeLuxe http://www.agafrance.fr/1327.htm
Morala : comandati în Franta
Si de adus si montat gratis cine o face?
Eu am facut mai demult un calcul, respectiv mi-am configurat un Fontenay -desi...tot la Cîteaux mi se duc ochii, am eu ceva cu Cîteaux, cred , cu ochiuri normale, un grill, -fara friteuse ca am considerat ca nu o folosesc asa de mult, desi mi-ar placea sa o am- o placa teppan-yaki si sau plita aceea de inox, accesoriul pt. gatit la abur si un dulap in care sa tii calde felurile/vesela, si a ajuns toata dixtractia pe la 15 miare plus transportul si montajul, ca doar nu m-oi apuca io sa il racordez...asa ca dap, ajunge cat o masinica buna...
Desigur ca as opta oricand pentru alternativele afisate de tine, insa...datele problemei raman acelasi: nu am casa mea si nici gaz natural, asa ca o sa ma multumesc sa visez. Cred ca sunt campioana la asta, la visat ma refer
Ah da, si nici vreo 5 plozi agatati de fushti n-am.