1 lamaie (in poza sunt 2 dar mi-a ajuns una)
ardei iute (proaspat sau uscat)
cativa catei de usturoi
sare, ulei, otet
se foloseste si patrunjel dar nu aveam

ingredientele:

am spalat hamsia in apa rece, am rupt capul, curatat de interioare si desfacut pe toata lungimea. totul cu mana, e foarte fraged, nu e nevoie de cutit
se desprinde sira spinarii (se face foarte usor) pana ramane fileul.




asa arata curatate (langa fileuri o sira spinarii)

se curata repede nu sunt migaloase si in bucatarie se raspadeste un parfum de mare...
le-am spalat de multe ori pana ramane apa curata; lasate apoi 20 de minute acoperite de apa in care se pune si otet
le-am scurs, si tamponat cu hartie de bucatarie apoi aseazat una langa alta (nu se suprapun) pe o farfurie unde sa poata sta intinse perfect (sa nu ajunga pe bordul farfurei caci nu se marineaza bine, nu le acopera marinata)
condimentate cu sare, suc de lamaie (cat sa fie bine acoperite da nu excesiv), usturoi felii, ardei iute, ulei
apoi la frigider si gata dupa circa 2 ore.

