Forum Culinar: Rodii - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Rodii

#21 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 03 December 2009 - 01:46 PM

io cand manc rodie ma fac ca :tongue3: !patez tricou si tot prin jur e rosu!
parca-s incerca si io cu pate cum zice Adriana. Si-am sa tin minte si ideea cu scuturatu' rodiei :floare:

#22 Useril este offline   Hazel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 03 December 2009 - 01:52 PM

iulia nicoleta a spus:

io cand manc rodie ma fac ca :tongue3: !patez tricou si tot prin jur e rosu!
parca-s incerca si io cu pate cum zice Adriana. Si-am sa tin minte si ideea cu scuturatu' rodiei :P

Give me 5! Eu am stropit peretele in bucatarie. :floare:
Imagine postata

#23 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 December 2009 - 02:19 PM

Adriana a spus:

Eataly a spus:

Eu, e al doilea an ca vreau sa fac jeleu de rodii si nu ma pornesc. :tongue3:

Nu te invidiez ba chiar as zice ca te compatimesc :floare:
Cum ai de gind sa curati si sa storci toate bobitele?


Le storc , ca pe citrice asa cum scrie in reteta! :P

#24 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 03 December 2009 - 04:01 PM

moatza a spus:



adica potasiu, K, nu? parc-ai fi profa mea de chimie din scoala generala, sora actritei Leopoldina Balanuta. numai ea-i zicea asa si nici n-am mai auzit de-atunci!
n-am mai mancat de mult timp rodie! cred ca nu prea m-a impresionat cand am mancat. :roll:


Da,potasiu (K ) este.Cre'ca mi se trage de la Kalium(ger.) :floare:

Moatzo,dar poate nu ai nimerit unu bun,si dea aia nu ai ramas impresionata.MAi da-i o sansa :pupic:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#25 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 03 December 2009 - 10:19 PM

Adriana a spus:

foxyy a spus:

moare cine-ncearca! :scratch: :mrgreen:

Las' ca nu mori tu dintr-o rodie, poate ti se indeplineste vreo dorinta :pupic:


Dorinta???? Esti si tu vreo cititoare in ciaun si io n-am aflat??? :laughing7:

#26 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 03 December 2009 - 10:33 PM

Sincera sa fiu, nu prea ma incanta rodiile. Ma enerveaza ca mi se strepezesc dintii, desi e foarte bun si plin de calitati. Cand am fost la cernauti, mi-am cumparat vreo 3 kile si abia am reusit sa le mananc. Poate de aia nu ma mai impresioneaza. De suc, nu prea am avut timp, ca ma cam exasperau semintele.

#27 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 03 December 2009 - 10:47 PM

julix_2007 a spus:

Sincera sa fiu, nu prea ma incanta rodiile. Ma enerveaza ca mi se strepezesc dintii, desi e foarte bun si plin de calitati. Cand am fost la cernauti, mi-am cumparat vreo 3 kile si abia am reusit sa le mananc. Poate de aia nu ma mai impresioneaza. De suc, nu prea am avut timp, ca ma cam exasperau semintele.


Mie nu mi se strepezesc dintii deloc. Inseamna ca e vorba de vreo reactie intre substante si depinde de fiecare persoana cum reactioneaza. Suc inca n-am incercat sa fac. Are cineva vreo tehnica? :scratch:

#28 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 December 2009 - 09:06 AM

Julix nici mie nu mi se strepezesc deloc dintii, sa fi fost prea crud cel pe care l-ai incercat tu?

Mai vreau sa spun ca rodiile se usuca foarte frumos fara a mucegai, de aceea sunt foarte potrivite la crearea de aranjamente de pus pe masa, prin casa. In momentul asta eu am un cos pe geamul de la bucatarie cu natura de toamna in care sta bine mersi de cel putin o luna si o rodie.
Imagine atasata: 54_889df65ecfa5908fa96b7d4a5110569a.jpg
Probabil pentru decoratiile de Craciun o vopsesc cu vopsea argintie sau aurie si o folosesc la decoratii.

#29 Useril este offline   ladybird 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 29-November 09

Postat 04 December 2009 - 01:29 PM

Bine v-am regasit.
Eu cu rodiile am experienta nu gluma.
Ii plac copilului.
Am invatat sa bat rodia de la Jamie.
Se taie rodia in doua si deasupra unui castron se da cu sucitorul pe rodie pana sar toti samburii in castron.
Nu se sparg decat foarte putini.
Daca timpul imi permite poate o sa pun si poze.
Sper la batut. :occasion14:

#30 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 04 December 2009 - 01:32 PM

foxyy a spus:

julix_2007 a spus:

Sincera sa fiu, nu prea ma incanta rodiile. Ma enerveaza ca mi se strepezesc dintii, desi e foarte bun si plin de calitati. Cand am fost la cernauti, mi-am cumparat vreo 3 kile si abia am reusit sa le mananc. Poate de aia nu ma mai impresioneaza. De suc, nu prea am avut timp, ca ma cam exasperau semintele.


Mie nu mi se strepezesc dintii deloc. Inseamna ca e vorba de vreo reactie intre substante si depinde de fiecare persoana cum reactioneaza. Suc inca n-am incercat sa fac. Are cineva vreo tehnica? :occasion14:


ooo, sucul, da! in combinatie cu portocala, f bun. am baut destul de mult la turci.
turcii il faceau cu o presa din inox. taiau fructele in jumatate, le puneau in locasul concav si trageau maneta. :lol:

#31 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 04 December 2009 - 01:37 PM

ladybird a spus:

Bine v-am regasit.
Eu cu rodiile am experienta nu gluma.
Ii plac copilului.
Am invatat sa bat rodia de la Jamie.
Se taie rodia in doua si deasupra unui castron se da cu sucitorul pe rodie pana sar toti samburii in castron.
Nu se sparg decat foarte putini.
Daca timpul imi permite poate o sa pun si poze.
Sper la batut. :occasion14:

io astept imagini cu sucitorul si rodia batuta :lol:
tii rodia cu o mana si cu cealalta bati cu sucitorul sau pui rodia in castron si bati?

#32 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 December 2009 - 01:41 PM

Lady, si eu am vazut la Jamie, si eu am batut dar toate toate nu mi-au iesit.
Iulia, prima pe care ai zis-o.

#33 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 December 2009 - 02:27 PM

Ok.Am reusit sa fac jeleul.Si nu-mi pare rau. Gustul se pastreaza intact si ce miros in bucatarie.

Reteta mea: 700 ml suc de rodii filtrat
280 gr zahar ( dupa gust)
1 plic de fruttapec(pecitina)

Am taiat rodiile(6 destul de mari), le-am stors cu storcatorul de citrice, plus cu mana, ca pe o portocala.Si semintele mai presam cu lingurita.

Imagine atasata: 59_03064a8c19dd03d1ccca424c01a7fae6.jpg

Am filtrat.

Imagine atasata: 59_86814d83adbb0f45707a332656f844f9.jpg

Am amestecat zaharul cu pecitina.Si dizolvat in suc.
Se fierbe pe foc mic trei minute.
Rezultatul:



Imagine atasata: 59_e5fab323298a5696ad67c74d3fe94576.jpg

Imagine atasata: 59_ef081d243dfa26f727e0aa7739e3982e.jpg

Imagine atasata: 59_98af71b0a0777a72c174b8ea666803d9.jpg

Imagine atasata: 59_13698995612162a7bb538172e22a14b6.jpg

#34 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 04 December 2009 - 02:33 PM

Eataly a spus:

Ok.Am reusit sa fac jeleul.Si nu-mi pare rau. Gustul se pastreaza intact si ce miros in bucatarie.

Reteta mea: 700 ml suc de rodii filtrat
280 gr zahar ( dupa gust)
1 plic de fruttapec (pecitina)


Oau...... Arata intr-un fel..... Noi mergem diseara la cumparaturi si sper sa gasesc mai multe rodii!!! (noi roadem cate una de caciula in fiecare seara, in timp ce ne uitamla un film :P ).
Te rog, daca poti, da-mi mai multe amanunte despre pecitina! N-am auzit de asa ceva pana acum! E vorba de pectina - un fel de gelatina? :P

#35 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 December 2009 - 02:44 PM

Imagine atasata: 59_80f018fa41d1382622d9c2ebe3e9c46f.jpg

Il gasesti si in Germaia, eu l-am vazut. Poate are alt nume. Eu am folosit 2:1.
Multumesc Foxy de aprecieri. :-*

#36 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 04 December 2009 - 02:50 PM

Eataly a spus:

Il gasesti si in Germaia, eu l-am vazut. Poate are alt nume. Eu am folosit 2:1.
Multumesc Foxy de aprecieri. :-*


Chiar o sa ma uit diseara dupa asa ceva, m-ai facut curioasa! Multumesc pentru promptitudine! :D

#37 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 December 2009 - 04:58 PM

foxyy a spus:

Eataly a spus:

Il gasesti si in Germaia, eu l-am vazut. Poate are alt nume. Eu am folosit 2:1.
Multumesc Foxy de aprecieri. :D


Chiar o sa ma uit diseara dupa asa ceva, m-ai facut curioasa! Multumesc pentru promptitudine! :D



Asta de la dr Oetker

Imagine postata

Ce misto arata jeleul!!! :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#38 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 December 2009 - 06:07 PM

Ala-i!Gel fix ,parca si in Ro il cheama la fel.

Maya a spus:


Ce misto arata jeleul!!! :floare:


Danke Maya!

#39 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 04 December 2009 - 09:14 PM

Maya a spus:

foxyy a spus:

Eataly a spus:

Il gasesti si in Germaia, eu l-am vazut. Poate are alt nume. Eu am folosit 2:1.
Multumesc Foxy de aprecieri. :-*

Chiar o sa ma uit diseara dupa asa ceva, m-ai facut curioasa! Multumesc pentru promptitudine! :-*

Asta de la dr Oetker
Ce misto arata jeleul!!! :drool:


Am vazut Gelfix de asta in Edeka, am fost in seara asta, da' jupanu' meu cel capos o zis ca nu vrea sa stric eu bunatate de rodie!!!!! :appl: A zis ca prefera sa manance fructul intreg si ca nu vrea nici un jeleu... :appl: M-o 'niervat!!! Las' ca ma duc io singurica la magazin si iau de toate, iar lui nu-i dau nica!!!!!!!! :appl:

#40 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 05 December 2009 - 11:38 AM

Vreau si eu jeleu de rodieeeeeeee :angryfire:

Si eu bat rodia s ascot pulpa, daca e bine copata iese cu tot cu pielita alba, dupa care treaba e simpla, despielitez si gata. Eu maninc cu simburi, omu' ii cam scuipa!

Ce vroiam sa va intreb: am primit un copac rodie, l-am plantat in primavara, si acum ma intreb iarna ce pregatiri sa ii fac? Stie careva? Ma gindeam sa il musuroiesc si sa pun pe el folie cu bule, sa nu inghete!
raluca elena

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi