Rodii
#21
Postat 03 December 2009 - 01:46 PM
parca-s incerca si io cu pate cum zice Adriana. Si-am sa tin minte si ideea cu scuturatu' rodiei
#22
Postat 03 December 2009 - 01:52 PM
iulia nicoleta a spus:
parca-s incerca si io cu pate cum zice Adriana. Si-am sa tin minte si ideea cu scuturatu' rodiei
Give me 5! Eu am stropit peretele in bucatarie.
#23
Postat 03 December 2009 - 02:19 PM
Adriana a spus:
Eataly a spus:
Nu te invidiez ba chiar as zice ca te compatimesc
Cum ai de gind sa curati si sa storci toate bobitele?
Le storc , ca pe citrice asa cum scrie in reteta!
#24
Postat 03 December 2009 - 04:01 PM
moatza a spus:
adica potasiu, K, nu? parc-ai fi profa mea de chimie din scoala generala, sora actritei Leopoldina Balanuta. numai ea-i zicea asa si nici n-am mai auzit de-atunci!
n-am mai mancat de mult timp rodie! cred ca nu prea m-a impresionat cand am mancat. :roll:
Da,potasiu (K ) este.Cre'ca mi se trage de la Kalium(ger.)
Moatzo,dar poate nu ai nimerit unu bun,si dea aia nu ai ramas impresionata.MAi da-i o sansa
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#25
Postat 03 December 2009 - 10:19 PM
Adriana a spus:
foxyy a spus:
Las' ca nu mori tu dintr-o rodie, poate ti se indeplineste vreo dorinta
Dorinta???? Esti si tu vreo cititoare in ciaun si io n-am aflat??? :laughing7:
#26
Postat 03 December 2009 - 10:33 PM
#27
Postat 03 December 2009 - 10:47 PM
julix_2007 a spus:
Mie nu mi se strepezesc dintii deloc. Inseamna ca e vorba de vreo reactie intre substante si depinde de fiecare persoana cum reactioneaza. Suc inca n-am incercat sa fac. Are cineva vreo tehnica?
#28
Postat 04 December 2009 - 09:06 AM
Mai vreau sa spun ca rodiile se usuca foarte frumos fara a mucegai, de aceea sunt foarte potrivite la crearea de aranjamente de pus pe masa, prin casa. In momentul asta eu am un cos pe geamul de la bucatarie cu natura de toamna in care sta bine mersi de cel putin o luna si o rodie.
Probabil pentru decoratiile de Craciun o vopsesc cu vopsea argintie sau aurie si o folosesc la decoratii.
#29
Postat 04 December 2009 - 01:29 PM
Eu cu rodiile am experienta nu gluma.
Ii plac copilului.
Am invatat sa bat rodia de la Jamie.
Se taie rodia in doua si deasupra unui castron se da cu sucitorul pe rodie pana sar toti samburii in castron.
Nu se sparg decat foarte putini.
Daca timpul imi permite poate o sa pun si poze.
Sper la batut.
#30
Postat 04 December 2009 - 01:32 PM
foxyy a spus:
julix_2007 a spus:
Mie nu mi se strepezesc dintii deloc. Inseamna ca e vorba de vreo reactie intre substante si depinde de fiecare persoana cum reactioneaza. Suc inca n-am incercat sa fac. Are cineva vreo tehnica?
ooo, sucul, da! in combinatie cu portocala, f bun. am baut destul de mult la turci.
turcii il faceau cu o presa din inox. taiau fructele in jumatate, le puneau in locasul concav si trageau maneta.
#31
Postat 04 December 2009 - 01:37 PM
ladybird a spus:
Eu cu rodiile am experienta nu gluma.
Ii plac copilului.
Am invatat sa bat rodia de la Jamie.
Se taie rodia in doua si deasupra unui castron se da cu sucitorul pe rodie pana sar toti samburii in castron.
Nu se sparg decat foarte putini.
Daca timpul imi permite poate o sa pun si poze.
Sper la batut.
io astept imagini cu sucitorul si rodia batuta
tii rodia cu o mana si cu cealalta bati cu sucitorul sau pui rodia in castron si bati?
#32
Postat 04 December 2009 - 01:41 PM
Iulia, prima pe care ai zis-o.
#33
Postat 04 December 2009 - 02:27 PM
Reteta mea: 700 ml suc de rodii filtrat
280 gr zahar ( dupa gust)
1 plic de fruttapec(pecitina)
Am taiat rodiile(6 destul de mari), le-am stors cu storcatorul de citrice, plus cu mana, ca pe o portocala.Si semintele mai presam cu lingurita.
Am filtrat.
Am amestecat zaharul cu pecitina.Si dizolvat in suc.
Se fierbe pe foc mic trei minute.
Rezultatul:
#34
Postat 04 December 2009 - 02:33 PM
Eataly a spus:
Reteta mea: 700 ml suc de rodii filtrat
280 gr zahar ( dupa gust)
1 plic de fruttapec (pecitina)
Oau...... Arata intr-un fel..... Noi mergem diseara la cumparaturi si sper sa gasesc mai multe rodii!!! (noi roadem cate una de caciula in fiecare seara, in timp ce ne uitamla un film ).
Te rog, daca poti, da-mi mai multe amanunte despre pecitina! N-am auzit de asa ceva pana acum! E vorba de pectina - un fel de gelatina?
#35
Postat 04 December 2009 - 02:44 PM
Il gasesti si in Germaia, eu l-am vazut. Poate are alt nume. Eu am folosit 2:1.
Multumesc Foxy de aprecieri.
#36
Postat 04 December 2009 - 02:50 PM
Eataly a spus:
Multumesc Foxy de aprecieri.
Chiar o sa ma uit diseara dupa asa ceva, m-ai facut curioasa! Multumesc pentru promptitudine!
#37
Postat 04 December 2009 - 04:58 PM
foxyy a spus:
Eataly a spus:
Multumesc Foxy de aprecieri.
Chiar o sa ma uit diseara dupa asa ceva, m-ai facut curioasa! Multumesc pentru promptitudine!
Asta de la dr Oetker
Ce misto arata jeleul!!!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#38
Postat 04 December 2009 - 06:07 PM
Maya a spus:
Ce misto arata jeleul!!!
Danke Maya!
#39
Postat 04 December 2009 - 09:14 PM
Maya a spus:
foxyy a spus:
Eataly a spus:
Multumesc Foxy de aprecieri.
Chiar o sa ma uit diseara dupa asa ceva, m-ai facut curioasa! Multumesc pentru promptitudine!
Asta de la dr Oetker
Ce misto arata jeleul!!!
Am vazut Gelfix de asta in Edeka, am fost in seara asta, da' jupanu' meu cel capos o zis ca nu vrea sa stric eu bunatate de rodie!!!!! A zis ca prefera sa manance fructul intreg si ca nu vrea nici un jeleu... M-o 'niervat!!! Las' ca ma duc io singurica la magazin si iau de toate, iar lui nu-i dau nica!!!!!!!!
#40
Postat 05 December 2009 - 11:38 AM
Si eu bat rodia s ascot pulpa, daca e bine copata iese cu tot cu pielita alba, dupa care treaba e simpla, despielitez si gata. Eu maninc cu simburi, omu' ii cam scuipa!
Ce vroiam sa va intreb: am primit un copac rodie, l-am plantat in primavara, si acum ma intreb iarna ce pregatiri sa ii fac? Stie careva? Ma gindeam sa il musuroiesc si sa pun pe el folie cu bule, sa nu inghete!