Forum Culinar: Spaghetti alla Carbonara - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Spaghetti alla Carbonara

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 August 2010 - 06:29 PM

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ recipe by Sonia Peronaci, Giallo Zafferano

  • 4 galbenusuri + un ou
  • 100 g pecorino romano,razuit
  • 150 g costita,taiata cubulete
  • 320 g spaghetti
  • 2 linguri ulei de masline e.v.
  • piper negru,proaspat macinat


În timp ce fierb spaghetti,se prepara crema de oua. Eu îndragostita fiind, ca de obicei :floare: , am uitat de oul +1,
asa ca spaghettele mele nu au fost atît de cremoase ca ale Soniei.


Amestecam galbenusurile cu pecorino romano si piper.


Imagine atasata: monthly_08_2010/post-5-128197563356.jpg


Rumenim costita pîna devine crocanta si o lasam olecuta la racorit.


Imagine atasata: monthly_08_2010/post-5-128197565406.jpg


O amestecam la galbenusuri.


Imagine atasata: monthly_08_2010/post-5-128197570104.jpg


Cînd spaghetti sînt fierte, se scurg de apa si asa fierbinti,
se adauga si amestca rapid la masa de oua-costita.
Eu am amestecat rapid, mult si bine-bine,
sa fiu sigura ca de la firbinteala pastelor,
se încheaga galbenusul sa nu ramîna crud,
si nici sa nu faca efectul ala de papara, de care povestea Adriana.


Imagine atasata: monthly_08_2010/post-5-128197575694.jpg


Eu zic ca mi-au iesit bine. Cu oul în plus, sigur se vedea crema mai bine,
dar si asa au fost foarte gustoase.
Asa cu pecorino îmi plac, fara... nu ma dau pe spate :tongue3:


Imagine atasata: monthly_08_2010/post-5-128197578004.jpg


Imagine atasata: monthly_08_2010/post-5-128197579066.jpg


-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 16 August 2010 - 07:35 PM

Mmmmmmn bun-bun....si daca e cu costita si mai bun :tongue3:

#3 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 16 August 2010 - 07:45 PM

gand la gand ca si cu ardeii, ieri asta am avut si noi

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-479-128198057201.jpg Imagine atasata: monthly_08_2010/post-479-128198058789.jpg
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-479-128198061281.jpg Imagine atasata: monthly_08_2010/post-479-128198063055.jpg
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-479-128198068696.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#4 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 August 2010 - 11:33 PM

Ce bine arata ,ai mei nu au vrut(decat cu smantana si aia nu mai e carbonara is' spaghete cu smantana si ou+bacon sau ce mai e...) :floare:

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 August 2010 - 10:52 PM

Vezi postareaMaya, la 16 August 2010 - 06:29 PM, a spus:

Eu zic ca mi-au iesit bine.

Perfect :floare:

#6 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 22 August 2010 - 09:13 PM

pecorino romano = ce e si cu ce-l pot inlocui? Ca arata asa bine....Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 August 2010 - 09:25 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 16 August 2010 - 07:35 PM, a spus:

Mmmmmmn bun-bun....si daca e cu costita si mai bun :D

Si mie îmi plac asa ,pentru ca e si costita...si recunosc ca îmi plac spaghetele asta si mai neoriginale,cu un picut de smîntîna :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 August 2010 - 09:26 PM

Vezi postareaIoana, la 16 August 2010 - 07:45 PM, a spus:

gand la gand ca si cu ardeii, ieri asta am avut si noi



Da,cum spuneam,se pare ca mergem pe aceeasi unda :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 August 2010 - 09:27 PM

Vezi postareaGeany, la 16 August 2010 - 11:33 PM, a spus:

Ce bine arata ,ai mei nu au vrut(decat cu smantana si aia nu mai e carbonara is' spaghete cu smantana si ou+bacon sau ce mai e...) :D

Geany,si eu le fac si cu smîntîna altadata.Recunosc cu mîna pe inima :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 August 2010 - 09:33 PM

Vezi postareaAdriana, la 21 August 2010 - 10:52 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 16 August 2010 - 06:29 PM, a spus:

Eu zic ca mi-au iesit bine.

Perfect :D

Grazie mille :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 August 2010 - 09:34 PM

Vezi postareazoazorel, la 22 August 2010 - 09:13 PM, a spus:

pecorino romano = ce e si cu ce-l pot inlocui? Ca arata asa bine....Imagine postata

Eu as zice parmezan,dar si o brînza sarata de oaie ar merge(una mai seaca/tare ce se poate razui/marunti)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#12 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 23 August 2010 - 09:39 AM

Multumesc mult, Maya! Atunci chiar le pot incerca!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#13 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 August 2010 - 12:07 PM

Maya/Adriana, eu nu mai tin minte 100% (Ca aici nu-i), dar pecorino, nu e mai asemanator cu un cascaval de oaie, decat cu telemeaua? Eu stiam ca ar fi un fel de parmezan facut din lapte de oi.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#14 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 23 August 2010 - 01:12 PM

Vezi postareaDaniella, la 23 August 2010 - 12:07 PM, a spus:

Maya/Adriana, eu nu mai tin minte 100% (Ca aici nu-i), dar pecorino, nu e mai asemanator cu un cascaval de oaie, decat cu telemeaua? Eu stiam ca ar fi un fel de parmezan facut din lapte de oi.

Da cine a zis ca seamana cu telemeaua? :violent1:
Pecorino,e un cascaval tare/mai uscat/sec/maturat,sarat,gustos...si da,e facut din lapte de oi.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#15 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 August 2010 - 02:07 PM

aaaa :D nimeni, gravidenia din capul meu sare de la o idee la alta ... :violent1:
Mi se paru, ... ca nu intelsai, ... ca sunt zuzi ... :D si crezui ca a inlocui inseamna ca seamana cu branza tare de oaie (Si la noi cand spui branza e telemea sau branza de vaci) ... :D

da, da... asa e precum scrii ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#16 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 23 August 2010 - 03:17 PM

Vezi postareaDaniella, la 23 August 2010 - 02:07 PM, a spus:

aaaa :floare: nimeni, gravidenia din capul meu sare de la o idee la alta ... :tongue3:
Mi se paru, ... ca nu intelsai, ... ca sunt zuzi ... :floare: si crezui ca a inlocui inseamna ca seamana cu branza tare de oaie (Si la noi cand spui branza e telemea sau branza de vaci) ... :floare:

da, da... asa e precum scrii ...

Pai eu nu pomenism de telemea,dar daca a întrebat de înlocuitor,primul mi-a venit parmezanul chit ca nu are de a face la gust cu pecorino,dar totusi merge ca înlocuitor de "brînza"(ca în fond si la urma urmei,toate-s niste brînze :love7: )în aceasta reteta,tinînd cont de consistenta.
Apoi m-am gîndit ca gust,si aici l-am luat pe al meu personal,si i-am propus varianta cu brînza aia de oaie mai tare si uscata,care se poate razui...care eu as prefera-o înaintea parmezanului.
Am descris-o asa,pentru ca nu stiu ce fel de brînza/cascaval din lapte de oi se gaseste în tara,care sa înlocuiasca pecorino...
Pentru ca ea cunoste/stie ce se gaseste,poate va gasi un înlocuitor datorita explicatiilor mele :pupic:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#17 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 18 April 2012 - 02:18 PM

nush cum de mi-a scapat topicul asta pina acum :P, da' ma bucur ca l-am gasit. mi-a salvat brunch-ul pe ziua de azi. :rolleyes:

danke, Maya, pt. prezentarea retetei ! :notworthy: :notworthy:


Imagine postata



#18 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 30 October 2012 - 09:40 AM

Imi plac toate pastele, dar carbonara sunt preferatele mele :pupic: :pupic: :)

#19 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 19 September 2013 - 03:04 PM

carbonara cu imbunatatiri :rolleyes: - la reteta originala am adaugat 250 g aur galbiori, caliti intr-o lingura de unt si un catel de usturoi pisat :-*

Imagine postata



#20 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 September 2013 - 05:05 PM

Adica carbonara galbioara :rolleyes:

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi