Forum Culinar: Spaghetti alla Carbonara - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Spaghetti alla Carbonara

#21 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 22 September 2013 - 09:59 AM

Vezi postareaAdriana, la 19 September 2013 - 05:05 PM, a spus:

Adica carbonara galbioara :)


Adriana, zi-le cum vrei ! :)
dar cit mai sint galbiori pe piata, sa incerci combinatia asta ca e tare buna.

#22 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 September 2019 - 06:01 PM

Trag sus mesajul asta ca tot se vorbeste la topicul cu paste zilele astea de carbonara.
Azi am fost la prinz cu Marco intr-un resturant cu specific din Abruzzo recomandat de Eataly si Marco a luat
spaghetti alla chitarra alla carbonara
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-4-0-09246700-1567612512.jpg
ne-am mirat de cit de mult sos era si de cit era de galben, l-am gustat si mi se parea doar ou
apoi am stat si am cugetat in masina daca tot aveam sofer si mi-am zis in barba, ca in mod sigur ei nu stau sa tot sparga oua la cite carbonare aveau de facut, cre ca folosesc galbusuri pasteurizate (?) la brick mai ales pentru ca in felul asta nu au risc de a imbolnavi lumea cu salmonella si probabil sint si obligati sa o faca daca stau sa ma gindesc si mai bine
am luat evident si guanciale (gusa)
si simbata sau duminica le fac
nu's ce-o sa fac cu restul pina la 1 kg de galbenusuri :thumleft:
spaghetti alla chitarra se fac cu instrumentul asta
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-4-0-92764500-1567612466.jpg

#23 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 04 September 2019 - 06:04 PM

Vezi postareaAdriana, la 04 September 2019 - 06:01 PM, a spus:

am luat evident si guanciale (gusa)
si simbata sau duminica le fac
nu's ce-o sa fac cu restul pina la 1 kg de galbenusuri :thumleft:


pai ai luat si gusa si galbenusuri congelate? la brick asta ma gandesc ca inseamna :rolleyes:

#24 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 September 2019 - 06:14 PM

nu, la cutie cum ii zice?
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-4-0-23835100-1567613664.jpg
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-4-0-04811100-1567613675.jpg

#25 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 04 September 2019 - 06:37 PM

Vezi postareaAdriana, la 04 September 2019 - 06:14 PM, a spus:

nu, la cutie cum ii zice?


aa, tetra pack parca :thumleft:
e lichid...

la noi nu se gaseste.
nu ca-ti dau idei, dar sunt curioasa (mereu ma gandesc la Any, ea zicea ca n-a mai vazut curioasa ca mine :P ), daca tot e doar galbenus - bine, sterilizat, ma rog! - poti face maioneza din el? e lichid-lichid, ca laptele, sau e mai vascos, ca galbenusul batut, de exemplu :rolleyes:

edit: ptr fetele din tara, daca sunteti curioase si pofticioase, luati gusa de la producatorul aurora, din odobesti. au lant de distribuitie si in tara, mie mi s-a parut mi-nu-na-ta!

Aceasta postare a fost editata de moatza: 04 September 2019 - 06:39 PM


#26 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 September 2019 - 06:42 PM

habar n-am ca l-am cumparat pentru prima data in viata
daca le fac simbata duminica tre sa il folosesc pe tot cumva sau sa-l congelez ca luni plec si Marco sigur uita de el :thumleft:

#27 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 04 September 2019 - 07:12 PM

Vezi postareaAdriana, la 04 September 2019 - 06:42 PM, a spus:

habar n-am ca l-am cumparat pentru prima data in viata
daca le fac simbata duminica tre sa il folosesc pe tot cumva sau sa-l congelez ca luni plec si Marco sigur uita de el :thumleft:



incearca sa le congelezi, daca nu de altceva de-o papara tot o sa fie bune
fiica dacilor

#28 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 September 2019 - 10:54 AM

Sau gugăleshte torta solo tuorli.😊😊

#29 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 September 2019 - 08:37 PM

Ca m-ati tot zgandarit cu crabonarele voastre. Bune! Bune dom'ne, zau!
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-12-0-39676200-1567795059.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#30 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 September 2019 - 04:55 PM

am prajit in suc propriu gusa
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-4-0-44490500-1567954419.jpg
fiert spaghetti
reincalzit un picut gusa timp in care puneam in ea spaghetti-le scoase din apa si amestecam energic
luat de pe foc si adaugat galbenusul amestecat cu pecorino ras alternind cu un pic de apa de la fiert pastele
excelent
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-4-0-84432000-1567954511.jpeg
n-am mai adaugat piper pentru ca gusa avea mult

#31 Useril este offline   Lolita 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 12-February 20

Postat 13 February 2020 - 07:50 PM

iubesc cu adevărat carbonara spaghete.Iubesc cel mai mult paste, penne și scoici, și în special, spaghetti. Am încercat cele italiane de multe ori, dar pot spune că ale noastre sunt cele mai delicioase :71:

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi