- 4 galbenusuri + un ou
- 100 g pecorino romano,razuit
- 150 g costita,taiata cubulete
- 320 g spaghetti
- 2 linguri ulei de masline e.v.
- piper negru,proaspat macinat
În timp ce fierb spaghetti,se prepara crema de oua. Eu îndragostita fiind, ca de obicei , am uitat de oul +1,
asa ca spaghettele mele nu au fost atît de cremoase ca ale Soniei.
Amestecam galbenusurile cu pecorino romano si piper.
Rumenim costita pîna devine crocanta si o lasam olecuta la racorit.
O amestecam la galbenusuri.
Cînd spaghetti sînt fierte, se scurg de apa si asa fierbinti,
se adauga si amestca rapid la masa de oua-costita.
Eu am amestecat rapid, mult si bine-bine,
sa fiu sigura ca de la firbinteala pastelor,
se încheaga galbenusul sa nu ramîna crud,
si nici sa nu faca efectul ala de papara, de care povestea Adriana.
Eu zic ca mi-au iesit bine. Cu oul în plus, sigur se vedea crema mai bine,
dar si asa au fost foarte gustoase.
Asa cu pecorino îmi plac, fara... nu ma dau pe spate