Sa ne numaram condimentele Hai sa facem lista mare!
#1
Postat 17 August 2010 - 06:09 PM
Eu mi-am facut inventarul si il postez in ordine alfabetica, ca sa fie mai usor si sa putem avea o baza de plecare.
Mi-a iesit un numar ce intrecea cu aproape 20 cifra pe care o estimam inainte de recensamant:
47
1 anason
2 anason stelat
3 assa foetida
4 boya
5 busuioc
6 cardamon
7 cayenne pepper (chilli)
8 chimen
9 chimion
10 cimbrisor salbatic
11 cimbru
12 coriandru
13 creson
14 cuisoare
15 curcuma
16 curry
17 dafin
18 enibahar
19 ghimbir pulbere
20 hasmatuchi
21 ienupar
22 lamaita
23 lavanda
24 lemon grass
25 leustean (frunze uscate+seminte)
26 magheran
27 marar
28 menta (menta salbatica)
29 mustar
30 nucsoara
31 oregano
32 patrunjel
33 piper alb
34 piper negru
35 piper roz (Brazilian)
36 piper verde
37 rozmarin
38 salvie
39 schinduf (frunze+seminte+pulbere)
40 scortisoara
41 sofran
42 sumak
43 susan
44 tamarind (uscat + pasta)
45 tarhon
46 telina (frunze uscate+seminte)
47 usturoi pulbere
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#2
Postat 17 August 2010 - 09:39 PM
sumac
leustean frunze uscat
chimen negru
nucsoara
cardamon pastai verzi si albe
seminte de in
curcuma
moabe de mustar
salvie
coriandru macinat
chimion
curry
oregano
rozmarin
scortisoara batoane si macinata
paprika dulce (boia)
anason stelat
cimbru
zataar
chili intreg uscat
boia iute
sofran
piper rosu
piper negru
piper alb
piper verde
nuci de pin
nucusoare de cedru
susan alb
maghiran
mac
tarhon
patrunjel uscat
foi de dafin
ghimbir pudra
schinduf seminte
piper cayene
usturoi granulat
amestec de condimente pentru kufta de la Durra
amestec de condimente pentru pui de la Durra
amestec 7 condimente de la Durra
Si saruri:
sare neagra
sare de himalaya
sare de mare fina si grunjoasa
Cateva dintre condimentele mele:
#3
Postat 18 August 2010 - 06:54 AM
FlorentinaG, la 17 August 2010 - 09:39 PM, a spus:
Alta vrajitoare
- Dumneaei spune ca dulapioarele unde imi tin ierburile si prafurile arata ca bordeiul unei vrajitoare.
Nucsoare de cedru?
S-ar putea o poza sau denumirea sub care le identific pe net?\
E din familia semintelor de pin ?
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#4
Postat 18 August 2010 - 10:59 AM
W Mamadeus Paparotti, la 18 August 2010 - 06:54 AM, a spus:
FlorentinaG, la 17 August 2010 - 09:39 PM, a spus:
Alta vrajitoare
- Dumneaei spune ca dulapioarele unde imi tin ierburile si prafurile arata ca bordeiul unei vrajitoare.
Nucsoare de cedru?
S-ar putea o poza sau denumirea sub care le identific pe net?\
E din familia semintelor de pin ?
Misto asta cu vrajitoarea, deja ma vad zburand pe matura .
Condimentele le-am descoperit acum cativa ani cand o colega m-a auzit ca pun delikat in mancare m-a certat de numa. A doua zi a venit la mine cu o lista cu condimente "indispensabile in bucataria unei gospodine" . Si uite asa a inceput dezmatul , am inceput sa ma documentez, sa cumpar, sa testez si sa inventez diverse combinatii . Cu acea fericita ocazie delikatul a murit pentru mine definitiv.
Cat despre nucusoarele de cedru, acestea sunt foarte sanatoase si gustoase, le poti consuma simple, in muesli, in salate, pesto, etc. Uite 2 site-uri pe care poti citi mai multe despre ele:
http://translate.goo....cedarnuts.org/
http://www.anastasia...ului/index.html
Eu le cumpar din piata Matache de la tanti care vinde ierburi, condimente, seminte si fructe uscate, costa 12 ron suta de grame.
#5
Postat 07 September 2010 - 09:56 PM
#6
Postat 07 September 2010 - 10:42 PM
- piper
- coriandru
- cimbru
- rozmarin
- busuioc
- ienibahar
- maghiran
Restul apar si dispar, sunt sau nu sunt...
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#7
Postat 19 September 2010 - 09:51 PM
In primul rind sarurile, pentru comparatie in dreapta am pus o sare alba fina normala
englezeasca de Maldon
Camargue
alba indiana
roz Hymalaiana
neagra Caraibica
gri franceza
nemteasca amestecata cu ierburi uscate
lichida
pastile gata dozate pentru fiert pastele
Am terminat-o acum pe cea afumata care e dragostea mea
Apoi piperurile:
roz
piper lung
de Jamaica
de Guineea
de Sichuan
cu coada
gri
verde
si cel normal, boabe si macinat, adica negru, ala e prea comun ca sa il pozez.
Si restul condimentelor la indemina, mai am citeva ascunse:
nucsoara(noce moscata)
(origano)
condimente pentru mici, mi le-a adus Tana
seminte de ceapa neagra (nigella)
ginger praf (zenzero)
erbes de provence
zathar
seminte de mustar
curcuma
chimion indian (cumino indiano)
chimion negru(cumino nero)
scortioara (cannella)
marar uscat (aneto)
saporita, e un amestec de mirodenii folosit aici
tandoori
ardei iute praf
garam masala
(anice)
sofran
curry
anason (anice stellato)
(fieno greco)
saramura bologneza(salamoia bolognese)
un alt fel de chimen(carvi)
paprika
cuisoare (chiodi di garofano)
Nu stiu daca le-am nimerit pe toate.
#8
Postat 19 September 2010 - 09:54 PM
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#9
Postat 19 September 2010 - 09:56 PM
#10
Postat 19 September 2010 - 10:03 PM
Adriana, la 19 September 2010 - 09:56 PM, a spus:
Bene.
Alexandre, banui ca stii ce te asteapta
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#11
Postat 19 September 2010 - 10:29 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#12
Postat 20 September 2010 - 12:05 AM
si
#13
Postat 20 September 2010 - 08:31 AM
#14
Postat 20 September 2010 - 09:07 AM
gloxinia, la 20 September 2010 - 12:05 AM, a spus:
Aici gasesti peste tot, la orice supermarket.
#15
Postat 20 September 2010 - 11:59 AM
gloxinia, la 20 September 2010 - 12:05 AM, a spus:
Incepand cu anul trecut a aparut si la Sibii.
In magazinele (mai mult sau mai putin) naturiste, mai mult sau mai putin Yoghiste, in magazinele de tip plafar. L-am vazut in cel putin doua locatii.
Cred ca se poate comanda si online
http://intrasavezi.r...stelat/2526.htm
@ Adriana:
Chapeau !
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#16
Postat 20 September 2010 - 12:34 PM
uptown girl, la 20 September 2010 - 08:31 AM, a spus:
Pe langa agentie poa' sa deschida si un butic, ca loc are (spre exemplu, dezafecteaza o magazie sau pune toneta la poarta).
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#17
Postat 22 September 2010 - 07:38 AM
dragos, la 20 September 2010 - 12:34 PM, a spus:
uptown girl, la 20 September 2010 - 08:31 AM, a spus:
Pe langa agentie poa' sa deschida si un butic, ca loc are (spre exemplu, dezafecteaza o magazie sau pune toneta la poarta).
Tare faza ! (Dragos, chiar il vezi aspirind la viata de tonetar ? eu, nu ! )
revenind la condimente, hai sa dau cu sarea si piperul din dotare !
#18
Postat 22 September 2010 - 09:38 AM
uptown girl, la 22 September 2010 - 07:38 AM, a spus:
Nu stiu ca n-a pomenit despre asta in discutiile noastre filozofice. Poate nu i-o fi venit inca ideea
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#19
Postat 18 October 2010 - 06:18 PM
gloxinia, la 20 September 2010 - 12:05 AM, a spus:
Gloxi , da la Unicarm ai fost ?
Ia uite :
Felicitari tuturor pentru impresionanta "colectie" de condimente ! Mare parte le am si eu si-mi place sa fac combinantii ! In plus, eu cumpar de la ucraineni,condiment pentru saslic,gruzian,armean,si ... alte ... natii . Momentan nu le am pe toate,s-au terminat,oare cind trebuie sa merg sa-mi completez colectia si apoi fac si poza ! Nu au in compozitie decit diverse condimente, nici macar sare! Mie-mi plac foarte mult... sunt altfel, altceva...
#20
Postat 19 November 2010 - 07:33 PM
Auziti, dar voi cate bucatarii aveti? Ma gandesc ca una e doar pentru condimente...
Vrabiuta, anason numai la Unicarm ai vazut? Eu n-am auzit de magazinul asta si as vrea si eu anason pt turta dulce...
Aceasta postare a fost editata de Luminis: 19 November 2010 - 07:34 PM