Quinoa cu legume sanatate pura
#1
Postat 24 August 2010 - 07:54 PM
Quinoa este numele unei cereale arhaice, originare din America de Sud, unde creşte la mari altitudini (şi la 4000 de m!). Boabele mici, relativ rotunde, de culoare alb-cenuşiu-gălbui, sunt foarte de hrănitoare şi foarte sănătoase, bogate în proteine şi, evident, lipsite de colesterol.
Numită de către incaşi chisaya mama (mama tuturor cerealelor), quinoa a fost adusă pe continentul european de către coloniştii spanioli, care o numeau hrană pentru indieni.
Popularitatea quinoa este de dată recentă şi se datorează studiilor efectuate pe boabele de quinoa care au scos în evidenţă calităţile ei: foarte hrănitoare, benefică pentru sănătatea umană – în special pentru rinichi şi problemele sistemului circulator cauzate de colesterolul crescut, etc.
si acum ca am spus doua vorbe despre ea sa trecem la reteta propriu zisa.Reteta am luat-o de pe GialloZafferano.
Avem nevoie de
200 gr quinoa
o ceapa rosie
70 gr - ardei gras rosu
70 gr - ardei gras galben
100 gr - ciuperci champignion
100 gr - zucchini
sare
ulei masline
punem quinoa la fiert in 400 ml apa rece cand incepe sa fierba dam mai incet focul.Lasam sa fiarba 15 min.Se da intr-o parte si se lasa sa scada apa.
Legumele le taiem bucatele
intr-o tigaie punem uleiul si calim ceapa usor
adaugam ardeii
si lasam 3-4 minute si adaugam zucchini
lasam sa se faca aprox 5 minute si adugam ciupercile
dupa 3-4 minute oprim focul si adaugam quinoa care intre timp a absorbit apa ce mai ramasese
se amesteca cu legumele si se condimenteaza
este delicios
merge simplu mancat sau ca si garnitura .
#2
Postat 20 September 2010 - 11:39 PM
#3
Postat 06 October 2010 - 08:26 AM
Aseara aveam un amestec de vinete taiate bucatele si fierte inabusit cu condimente la care adaugasem un rest de ghiveci.
Am fiert quinoa
Si le-am amestecat. Am servit-o drept garnitura la file de peste
Acu mincam o saptamina cred, pentru ca am fiert un pachet de jumatate de chilogram, mi se parea ca e putin, doar ca se umfla tare de tot
#4
Postat 06 October 2010 - 04:10 PM
Adriana, la 06 October 2010 - 08:26 AM, a spus:
Acu mincam o saptamina cred, pentru ca am fiert un pachet de jumatate de chilogram, mi se parea ca e putin, doar ca se umfla tare de tot
La fel am patit si eu Adriana, numai ca eu facut din jumatate de pachet si cred ca am avut pe 3 zile mancare.
#5
Postat 06 October 2010 - 06:27 PM
#6
Postat 02 April 2013 - 08:02 PM
#7
Postat 02 April 2013 - 09:38 PM
Adriana, la 06 October 2010 - 08:26 AM, a spus:
Arata super bine ce ai pregatit cu quinoa!
Da cum ai reusit sa faci din 1/2 kg? 1 pahar sau o cana suficient ca se umfla de 4 ori.
Las ca sti de acum si sa faci si dulce ceva cu qouinoa sunt sigura ca iti va placea.
#8
Postat 04 April 2013 - 11:25 AM
Adriana, Gabi, ma bucur ca v-a placut.
Foxy, sa-mi spui cum ti s-a parut.
Cera, asa este si dulce e super si eu fac budinci din quinoa, sau umplu sarmalele in loc de orez.
Si cu ocazia asta mi-am adus aminte ca n-am mai facut de mult budinca.
#9
Postat 04 April 2013 - 02:27 PM
#10
Postat 07 February 2014 - 07:58 PM
Am facut in seara asta. O bunatate!
#11
Postat 11 February 2014 - 11:03 AM
aura, la 04 April 2013 - 02:27 PM, a spus:
2013-04-04 08.06.02.jpg
foarte interesanta si combinatia ta, Aura.
sorinadaniela, la 07 February 2014 - 07:58 PM, a spus:
Am facut in seara asta. O bunatate!
Ma bucur Sorina ca v-a placut.Chiar trebuie sa mai fac si eu ca anul asta n-am facut.
Chiar sa ajung pe la plafar sa iau din cea rosie sa incerc si cu ea.
#12
Postat 12 February 2014 - 01:04 AM
Buna la de toate.
#13
Postat 17 February 2014 - 09:35 PM