Nunta Prima,a doua,......De argint,de aur.....
Postat 09 September 2010 - 02:48 PM
Cine vrea reteta fericirii i-o spun eu:sinceritate,iubire si intelegere(ca nimeni nu-i perfect)
Si cate o mica cearta din cand in cand nu strica,intrucat impacarea e atat de frumoasa''....
Postat 09 September 2010 - 03:55 PM
A fost o zi frumoasa, am simtit de un milion de ori mai multe emotii decat acum 25 de ani. Nunta de argint nu e o nunta propriu-zisa ci este o rugaciune de multumire pentru tot ce ai dobandit in acesti ani. Si zau ca atunci cand asculti iti dai seama ca ai enorm de multe pentru care sa multimesti pentru anii astia: copii, dragoste, sanatate, bucurii si impliniri laolata cu suprarai trecatoare, dar care iti formeaza caracterul si te formeaza pe tine ca om....
Poze de atunci:
Fisiere atasate
-
pupici_resize.jpg (82.82K)
Number of downloads: 9 -
P1040457_resize.JPG (79.47K)
Number of downloads: 8
Postat 09 September 2010 - 04:22 PM
Ma uitam pe lista si facand un calcul rapid am observat ca ai mei la anul sarbatoresc nunta de rubin.
Postat 09 September 2010 - 04:51 PM
Si ai mei au facut nunta de argint o data cu noi, bine nu in aceasi zi ci a doua zi dupa nunta noastra. A fost intim si emotionant. Preotul a venit acasa. Verighetele le-am ales si cumparat eu... au fost un cadou din partea mea.
Acum imi pare rau ca nu am facut poze... dar eram asa de bulversati dupa nunta mea ca nu ne-a mai dus capul.
Postat 09 September 2010 - 06:55 PM
Geany, la 09 September 2010 - 02:48 PM, a spus:
E o poza cu verighetele de argint,cumparate in ziua aceea.
Cele de aur nu ne mai vin de mult.
Noi am aniversat doar cu familia.
Am comandat tort,am luat verighete,am chemat copiii acasa si parintii si asta a fost tot.
A. A fost o chestie,ca Anda mi-a facut coc.
Eu toata viata am avut par scurt,sau mediu.
In anul acela am reusit sa-l cresc putin.In cinstea nuntii copiilor,care fusese cu cateva luni innainte.
http://povesticulinare.blogspot.com/
Postat 09 September 2010 - 06:57 PM
Se vede ca sunteti fericiti impreuna.
Postat 09 September 2010 - 07:26 PM
S-a intamplat in octombrie,cand toate nuntile erau gata ,iar studentii proaspat casatoriti
Aveau deja cererile de "camin de familisti" depuse.
Ne-am luat,pentru ca ai mei nu ma lasau nicaieri impreuna cu el.
Era vacanta de vara si
am vrut sa mergem la mare .
Tata m-a intrebat :
- Pe ce post te duci ?Amanta,.....sau ce ?
Eh,alte vremuri de mult apuse,Mi-a venit sa intru in pamant de rusine.
Drept urmare,nu m-am dus.
El in schimb da.Cu un grup de prieteni.
Eu turbata ca nu a stat acasa sa sufere in tacere ca si mine.
Drept urmare ne-am certat.Nu i-am mai raspuns la telefon si 2 luni nu a mai auzit nimic
de mine.
In septembrie ne-am vazut la Cluj.M-a cautat pana m-a gasit si in seara aia m-a cerut de nevasta.Am hotarat sa o facem cat mai repede,sa nu mai petrecem o iarna pe
strazi,la film,prin parcuri si la motel ca "urmaritii penal".
Asa ca am mers acasa la ai mei,m-a cerut si le-am spus ca intr-o luna noi ne luam.
Pai cum ,ca alea ,alea,o nunta se oranizeaza din timp,cu cap,cu invitatii,nasi.....
Le-am spus ca o organizam noi,la mijlocul drumului.La Cluj.
Nici la ei nici la socrii.La un hotel.
Si intr-o luna ne-am luat.
Nu am avut coc,voal,rochie de mireasa.
Un costumas la starea civila si o rochie de matase la nunta.
La 5 dimineata m-am dus la coafeza acasa sa ma faca frumoasa.
Am iesit cu oala de sarmale in cap,asa ca am mers direct in camera,la dus si am spalat
varza.
Nici macar nu m-am uscat cu foenul.
Asa m-am maritat eu.
La camin am primit ultima camera,la etajul zece ,intr-un camin fara lift.
Una care nu a mai trebuit nimanui
Avea 15 m.patrati cu tot cu baie.
Dar am fost cei mai fericiti.
Va pun si o poza din acel octombrie 1982.
Poza facuta cu colegii si prietenii nostri.Pot sa o pun linistita.Nu atentez la viata
privata a nici unuia dintre ei,pentru ca acum nu mai seamna cu ceea ce erau atunci.
Scuzati calitatea.
scan0001.jpg (201.58K)
Number of downloads: 9
Postat 10 September 2010 - 09:20 AM
toate povestile de pe topic au un aer de... si au trait fericiti pana la adanci batraneti...
Postat 10 September 2010 - 02:13 PM
boni, la 10 September 2010 - 09:20 AM, a spus:
toate povestile de pe topic au un aer de... si au trait fericiti pana la adanci batraneti...
Nu stiu de restul....dar noi am fost intotdeauna mai uniti la greu decat la bine.
La bine,ne mai iesea cate un corn si mai trageam cate un scandal,dar la greu,ne iubim si cu burta goala.
Nu stiu care e reteta casniciilor ...pana la batranete.
Daca as avea-o as fi cred bogata.
Postat 10 September 2010 - 05:58 PM
Lia, cand ma uit la tine, parca o vad pe Anda.Dar Mircea, unde-i?
E cel mai inalt!
Multi ani inainte o mie de bucurii(pe zi) si cativa nepotei, asa vro 3-4!
Postat 11 September 2010 - 03:06 PM
Toata stima Piscotel si Savanah!
Spuneti si incepatoarei de mine, nu de alta dar aveti mai multa sare la activ mancata si anume ce anume face ca viata de familie sa fie una fericita? Secretele ei!
Postat 11 September 2010 - 06:56 PM
yoyo, la 11 September 2010 - 03:06 PM, a spus:
Spuneti si incepatoarei de mine, nu de alta dar aveti mai multa sare la activ mancata si anume ce anume face ca viata de familie sa fie una fericita? Secretele ei!
Respect,compromise si nu în ultimul rînd dragoste!Daca dragoste nu e,nimic nu e!
Yoyo,nu exista o reteta.Eu am vazut cum s-a dus pe apa sîmbetei o casnicie care credeam ca depaseste si pragul final.Era dragoste,era resect,tandrete,întelegere,multi ani împreuna...si deodata bum!Deci chiar si în cea mai stabila casnicie,se poate strecura un factor neprevazut care dîrîma totul într-o secunda.Motivele sînt multe...
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 11 September 2010 - 09:05 PM
yoyo, la 11 September 2010 - 03:06 PM, a spus:
adevaratul secret al unei casnicii fericite se gaseste in Biblie (Efeseni 5 si nu numai), numai cine poate face ceea ce spune acolo poate avea cu adevarat o casnicie fericita in adevaratul sens al cuvantului
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
http://detoatepentru...y.blogspot.com/
Postat 11 September 2010 - 09:17 PM
Acum revenind la raspunsul tau sincera sa fiu tot timpul am dat respect mai bine zis am apreciat cuplurile care si la 70-80 ani se tin de mana si mai mult se ingrijesc ca lumina ochilor.....oare caracterul unora e mai puternic deoarece presupun ca si ei au avut greutati si si ei au fost vulcanici in adolescenta, nu mai zic vazutul pe langa?
Constientizez ca casatoria e loz in plic insa la un moment dat dispare intensitatea (poate nu definesc bine) si anume ma refer ca intensitatea de la inceputul relatiei nu se face simtita dupa 5 ani de relatie si anume la inceput cand te saruta simteai ca zbori si ca stomacul e mic mic asa emotii ai, pe cand dupa o perioada devine altceva...e ca si un altfel de respect, obisnuinta...nu stiu cum sa o definesc.
Oare un caracter slab a unuia dintre parteneri ar putea fi reusita? Nu devine greu pentru cel care e in pozitia aceasta sa se simta fericit?
Ador relatiile in care amandoi sunt feiriciti si anume au zambetul pe buze si parca radiaza de fericire ca merg de mana si mai mult nu arata celor din societate ca ei ar avea ceva divergente. Asta inseamna dupa mine ca au o maturitate si fiecare isi insusesc foarte bine rolul de sot,sotie.
Cateodata ceea ce ni se intampla consideram ca e prea greu de dus in spate insa stiu ca apoi rasare soarele si astfel avem langa noi ceea ce ni se cuvine.
Cred ca mai avem de invatat, noi 2.
Sa stii Cec ca m-ai facut curioasa, cat de repede ma voi uita in Biblie.
Postat 11 September 2010 - 09:21 PM
Efeseni 5
1 Urmaţi, deci, pilda lui Dumnezeu ca nişte copii prea iubiţi.
2 Trăiţi în dragoste, dupăcum şi Hristos ne-a iubit, şi S-a dat pe Sine pentru noi „ca un prinos şi ca o jertfă de bun miros” lui Dumnezeu.
3 Curvia sau orice altfel de necurăţie sau lăcomia de avere, nici să nu fie pomenite între voi, aşa cum se cuvine unor sfinţi.
4 Să nu se audă nici cuvinte porcoase, nici vorbe nechibzuite, nici glume proaste, care nu Sunt cuviincioase; ci mai de grabă cuvinte de mulţumire.
5 Căci ştiţi bine că nici un curvar, nici un stricat, nici un lacom de avere, care este un închinător la idoli, n-are parte de moştenire în Împărăţia lui Hristos şi a lui Dumnezeu.
6 Nimeni să nu vă înşele cu vorbe deşerte; căci din pricina acestor lucruri vine mânia lui Dumnezeu peste oamenii neascultători.
7 Să nu vă întovărăşiţi, deci, deloc cu ei.
8 Odinioară eraţi întuneric; dar acum Sunteţi lumină în Domnul. Umblaţi, deci, ca nişte copii ai luminii.
9 Căci roada luminii stă în orice bunătate, în neprihănire şi în adevăr.
10 Cercetaţi ce este plăcut înaintea Domnului,
11 şi nu luaţi deloc parte la lucrările neroditoare ale întunericului, ba încă mai de grabă osîndiţi-le.
12 Căci e ruşine numai să spunem ce fac ei în ascuns.
13 Dar toate aceste lucruri, când Sunt osîndite de lumină, Sunt date la iveală; pentru că ceiace scoate totul la iveală, este lumina.
14 De aceea zice: „Deşteaptă-te tu, care dormi, scoală-te din morţi, şi Hristos te va lumina.”
15 Luaţi seama, deci, să umblaţi cu băgare de seamă, nu ca nişte neînţelepţi, ci ca nişte înţelepţi.
16 Răscumpăraţi vremea, căci zilele Sunt rele.
17 De aceea nu fiţi nepricepuţi, ci înţelegeţi care este voia Domnului.
18 Nu vă îmbătaţi de vin, aceasta este destrăbălare. Dimpotrivă, fiţi plini de Duh.
19 Vorbiţi între voi cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti, şi cântaţi şi aduceţi din toată inima laudă Domnului.
20 Mulţămiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl, pentru toate lucrurile, în Numele Domnului nostru Isus Hristos.
21 Supuneţi-vă unii altora în frica lui Hristos.
22 Nevestelor, fiţi supuse bărbaţilor voştri ca Domnului;
23 căci bărbatul este capul nevestei, după cum şi Hristos este capul Bisericii, El, mântuitorul trupului.
24 Şi după cum Biserica este supusă lui Hristos, tot aşa şi nevestele să fie supuse bărbaţilor lor în toate lucrurile.
25 Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea,
26 ca s-o sfinţească, după ce a curăţit-o prin botezul cu apă prin Cuvânt,
27 ca să înfăţişeze înaintea Lui această Biserică, slăvită, fără pată fără sbîrcitură sau altceva de felul acesta, ci Sfântă şi fără prihană.
28 Tot aşa trebuie să-şi iubească şi bărbaţii nevestele, ca pe trupurile lor. Cine îşi iubeşte nevasta, se iubeşte pe sine însuş.
29 Căci nimeni nu şi-a urât vreodată trupul lui, ci îl hrăneşte, îl îngrijeşte cu drag, ca şi Hristos Biserica;
30 pentru că noi Suntem mădulare ale trupului Lui, carne din carnea Lui şi os din oasele Lui.
31 De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mamă-sa, şi se va lipi de nevastă-sa, şi cei doi vor fi un singur trup”.
32 Taina aceasta este mare-(vorbesc despre Hristos şi despre Biserică).
33 Încolo fiecare din voi să-şi iubească nevasta ca pe sine; şi nevasta să se teamă de bărbat.
-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 11 September 2010 - 09:26 PM
Atata timp cat ai respect pentru persoana de langa tine, il iubiesti asa cum te iubesti pe tine, restul vine de la sine.
O reteta a fericirii nu exista,fiecare isi face reteta proprie.
In fiecare cuplu exista bune si rele,important e ca amandoi sa stie sa treaca peste rau si sa se bucure la bine.
Postat 11 September 2010 - 09:30 PM
Maya, la 11 September 2010 - 09:21 PM, a spus:
da
in mod special de la 21 unde spune si pt soti si pt sotii cate ceva
la foarte multe nunti se vorbeste din acest text
Daca poti atinge standardele lasate de Dumnezeu atunci nu ai cum sa dai gres
Oricum cineva intr-un studiu despre relatii, casnicie spunea ca e grea casnicia dar e si frumoasa
Problema de mullte ori e ca noi o facem sa fie grea
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
http://detoatepentru...y.blogspot.com/
Postat 11 September 2010 - 09:54 PM
yoyo, la 11 September 2010 - 09:17 PM, a spus:
si anume ma refer ca intensitatea de la inceputul relatiei nu se face simtita dupa 5 ani de relatie si anume la inceput cand te saruta simteai ca zbori si ca stomacul e mic mic asa emotii ai, pe cand dupa o perioada devine altceva...e ca si un altfel de respect, obisnuinta...nu stiu cum sa o definesc.
Multumesc de uratura
Ti-am copiat de pe net ce spune Bibila.
Intensitatea de la începutul relatiei este diferita în comparatie cu intensitatea de dupa 5,10,15,20 de ani de casatorie,asta e clar.Fluturasii aia se datoreaza vîrstei/tineretii,si începutului,a noului si necunoscutului.Respectul nu devine,ci trebuie sa fie existent de la începutul relatiei.Daca potriveste chimia,dragostea devine tot mai intensiva,iar obisnuinta nu e o simpla obisnuinta,ci "dependenta" unul fata de celalalt.E clar ca ma refer la dependenta de dragoste reciproca si nu dependenta din punct de vedere financiar
Dragostea dintre doua persoane,este ca o casa.Daca are fundament bun si stabil,se pot ridica ziduri care cu anii trebuiesc îngrijite.Îngrijitul asta e ceva la care trebuie lucrat zi de zi.Ca sa nu ma mai întind,continui sa cred ca daca dragoste nu e,nimic nu e!
Reteta chiar nu cred ca exista,nici în Biblie,niciunde.Fiecare traieste diferit,fiecare simte diferit...daca începem sa filosofam,ne prinde ziua
-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 12 September 2010 - 10:01 AM
Eu mi i-am pus pe socri in cap de la inceput, ca am vrut sa plec mireasa din casa parintilor mei (eu sunt din Brasov si socrii din Cluj), iar asta a implicat nunta la Brasov, si n-am lasat-o pe soacra-mea sa ne aleaga ea nasii
Civila am facut-o la Ambasada din Abu-Dhabi, cu doi angajati ai ambasadei ca martori si cu socrii ca invitati. Din pacate nu i-am avut pe ai mei langa mine
Nunta am facut-o dupa 4 luni, am plecat mireasa din casa in care am crescut, fara lautari si muzica, fara hora miresei jucata in fata blocului, fara baloane si flori lipite cu scoci pe masini.
Am avut noroc de o zi superba, de la biserica la restaurant am mers pe jos, iar la restaurant am reusit s-o fentez pe soacra-mea sa nu ne "primeasca" (cica asa e obiceiul la Cluj) si am intrat noi primii in sala .
Ce regret este faptul ca dupa nunta (a inceput la 2 dupa-masa si s-a terminat pe la 2.30 noaptea) n-am ramas la un hotel in Poiana Brasov ci ne-am intors acasa la ai mei. Dar la ora aia gandeam cu incetinitorul.
Postat 12 September 2010 - 03:37 PM
Nici pe ai mei,nici pe ai lui.
Nu am primit mai mult de la nici unii.Pentru ca de obicei cei ce dau mai mult ridica si pretentii.
Am mancat pita cu oloi cand nu aveam altceva,dar nu am cerut.
2.Nu ne-am mintit.Am fost cinstiti unul cu altul,pentru ca unde nu-i incredere ,moare si dragostea.
3.Cand ne-am certat,nu ne-am dus la parinti sa ne plangem,nici la prieteni.
Am lasat sa treaca furia si apoi am redeschis subiectul.Pe care l-am discutat pana cand
am elucidat probema.Problemele nu se ingroapa,se discuta.Daca le ingropi,vor reveni ca un bumerang.
4.Ne-am acceptat micile defecte,pentru ca nimeni nu-i perfect.
5.Nici unul din noi nu a umilit pe celalat.Dupa atatia ani,ne respectam reciproc.
Cuvinte ca :te rog frumos si multumesc,nu sunt niciodata in plus.
6.Am avut incredere unul in altul.Fara gelozii si cicaleala.
7.Mancare buna si sex
8.Banii la comun,concedii impreuna,aceeasi conceptie in educatia copilului,chiar daca el
a fost cateaodata cam dur.
9.La-am lasat la bere cu prietenii iar el nu avea nimic impotriva ca eu sa merg la pijama party cu fetele desi aveam deja >40 de ani.Nu m-a ingradit niciodata.Nu m-a sufocat.
10.Inca descopar la el lucruri noi care ma uimesc.Inca am ce sa invat de la el.Inca il
admir.
Astea sunt cele 10 porunci din casnicia mea.
Cat priveste dragostea,ea evolueaza.Fluturasii sunt doar la inceput.
Important este sa fi creativ si in acest domeniu,altfel sentimentele se ofilesc si mor.
Ca doar si focul se stinge fara vreascuri.
O mangaiere in treacat,un sarut cand pleaca si cand vine,un zambet complice cand esti
intr-un grup,un party cu prietenii,o excursie in 2,un mic dejun cu dragoste....
As spune mai multe,dar nu e un topic despre sex si eu nu sunt Dr.Andrei .