Forum Culinar: Cusot al brüsc - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cusot al brüsc (vegan)

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 14 September 2010 - 11:47 PM


Reteta am gasit-o pe blogul Adrianei.De cum am vazut-o stiam ca va fi un Hit!
Simpla,rapida si exaci pe gustul nostru.

O reteta clasica Piemonteza.

  • dovlecei
  • salvie
  • usturoi
  • ulei de masline
  • aceto balsamico




Se spala si curata dovleceii de capete,apoi se taie bastoane grosute.


Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-128450053494.jpg


Se prajesc în ulei încins,pîna intra furculita în ei.


Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-128450055538.jpg


Se pun într-un vas în straturi cu frunze de salvie si usturoi(dupa gust).


Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-128450057549.jpg


Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-128450058752.jpg


Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-128450060031.jpg


În uleiul ramas se adauga otet balsamic în functie de gust si se lasa 1-2 minute la fiert.
Adrianei îi place putin,mie mult!
Am folosit un otet balsamic învechit(o fi corect termenul?),cu aciditate scazuta,mai dulceag.


Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-128450061133.jpg


Se toarna peste dovlecei si se da la racorit.
Se pastreaza în frigider cîteva zile(la noi nici o sansa!)


Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-128450066823.jpg


Grazie,Adriana! :)


-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 September 2010 - 08:35 AM

Prego, sorella mea :toothy9;
Ma bucur ca v-au placut.
Daca rezista, eu de obicei fac cantitate mare, se pastreaza fara probleme si mai bine de o saptamina in frigider, conditia esentiala este sa fie acoperiti de amestecul de ulei si otet.

#3 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 15 September 2010 - 03:58 PM

Place mult de tot, nu am mai mancat dovlecei de secole. Dar olica aia verde e super faina!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#4 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 16 September 2010 - 06:59 PM

Am mai gasit 2 dovlecei in gardina si am facut-o.
E simpla si buna.
La mine au rezistat 5 ore la marinat.Imagine postata

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-48-128465628734.jpg Acilea Postarea.Da click :Multumesc pentru idee fetelor !Imagine postata

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 16 September 2010 - 09:31 PM

Ieri am fost la cumparaturi si mi-am adus aminte ca trebuie musai sa iau dovlecei dar nu mai tineam minte pentru ce. Acum cand am revazut reteta mi-am adus aminte insa nu am frunze de salvie. Data viitoare cand ma duc dupa salvie sper sa-mi aduc aminte la ce-mi trebuia :rolleyes:
Super faina reteta fetelor.

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 September 2010 - 10:23 PM

Of, fa-i fara salvie de data asta :rolleyes:

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 June 2019 - 06:37 PM

And again
Imagine atasata: monthly_06_2019/post-4-0-35318600-1560789463.jpg

#8 Useril este offline   Rain 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 472
  • Inregistrat: 19-January 10

Postat 17 June 2019 - 10:20 PM

Arata minunat,o sa incerc reteta si revin cu impresii. :D
Enjoy the silence!

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 June 2019 - 10:26 PM

Te astept :D

#10 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 18 June 2019 - 06:53 PM

Vezi postareaMaya, la 14 September 2010 - 11:47 PM, a spus:


Reteta am gasit-o pe blogul Adrianei.De cum am vazut-o stiam ca va fi un Hit!
Simpla,rapida si exaci pe gustul nostru.

O reteta clasica Piemonteza.

  • dovlecei
  • salvie
  • usturoi
  • ulei de masline
  • aceto balsamico




Se spala si curata dovleceii de capete,apoi se taie bastoane grosute.


Atasament Cusot al brüsc (1).jpg


Se prajesc în ulei încins,pîna intra furculita în ei.


Atasament Cusot al brüsc (2).jpg


Se pun într-un vas în straturi cu frunze de salvie si usturoi(dupa gust).


Atasament Cusot al brüsc (3).jpg


Atasament Cusot al brüsc (4).jpg


Atasament Cusot al brüsc (5).jpg


În uleiul ramas se adauga otet balsamic în functie de gust si se lasa 1-2 minute la fiert.
Adrianei îi place putin,mie mult!
Am folosit un otet balsamic învechit(o fi corect termenul?),cu aciditate scazuta,mai dulceag.


Atasament Cusot al brüsc (6).jpg


Se toarna peste dovlecei si se da la racorit.
Se pastreaza în frigider cîteva zile(la noi nici o sansa!)


Atasament Cusot al brüsc (7).jpg


Grazie,Adriana! :lol:




Mama, ce misto! O sa fac cat de curand. Merci merci merci!
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#11 Useril este offline   Rain 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 472
  • Inregistrat: 19-January 10

Postat 18 June 2019 - 10:34 PM

Multumesc frumos,Adriana,un deliciu!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2019/post-566-0-95143500-1560889902.jpg

Enjoy the silence!

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 June 2019 - 08:07 AM

vai ce ma bucur ca va place
mie mi-e draga reteta asta pentru ca de cite ori o fac imi amintesc de doamna care mi-a dat-o cu cita pasiune mi-a povestit-o si nu ma abat de la ea, cam la fel ca si cea cu ouale Gloriei
desi aici e plin in gastronomii de dovlecei facuti asa, sau felii de carne panè tot asa da mi se zburleste paru in cap cind le vad acolo in galantare

#13 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 19 June 2019 - 08:34 AM

gatiti asa, dovleceii sunt ca o salata? sau poate garnitura?
ma gandesc ca fel de baza parca nu ar fi :lol:

cred ca-i incerc si eu zilele astea.
si eu le-as scoate semintele.
edit, inca ceva: pare cam mult lichid peste ei, e majoritar uleiul? si n-am nici salvie proaspata...oare-ar merge altceva =))

Aceasta postare a fost editata de moatza: 19 June 2019 - 08:38 AM


#14 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 June 2019 - 09:00 AM

cred ca poate fi considerat si antreu si garnitura
semintele da, le poti scoate, depinde cit de mare e dovlecelul cind il tai si de cum iti place
din pacate da, e majoritar uleiul din care cind ii maninci ii scoti, dar oricit ii scurgi un pic tot ramine
(cre ca in gastronomii e majoritar otetul din motive economice)
majoritar tre sa fie uleiul (amestecat cu otet) care ii face sa se patreze citeva zile fara probleme, de aia tre sa fie acoperiti
daca te oripileaza uleiul poti sa ii lasi nitel pe hirtie absorbanta
merge doar salvie, :lol: dar daca n-ai cre ca ar sta bine si frunze de menta

#15 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 19 June 2019 - 09:31 AM

merci de lamuriri!

#16 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 19 June 2019 - 01:05 PM

Poti incerca si cu origano sau marar
fiica dacilor

#17 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 19 June 2019 - 01:08 PM

Vezi postareabristena, la 19 June 2019 - 01:05 PM, a spus:

Poti incerca si cu origano sau marar


marar! :thumleft:

#18 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 19 June 2019 - 09:24 PM

Vezi postareaAdriana, la 19 June 2019 - 09:00 AM, a spus:


merge doar salvie, :thumleft: dar daca n-ai cre ca ar sta bine si frunze de menta


Menta + dovlecei merge perfect.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#19 Useril este offline   Katalina12 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 30-January 20

Postat 11 February 2020 - 12:00 PM

Este delicios?

#20 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 February 2020 - 12:51 PM

da, foarte

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi