Forum Culinar: Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa - Forum Culinar

Salt la continut

• 281 Pagini +
  • « Prima
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa

#5081 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 12 January 2015 - 09:17 AM

Vezi postareaMaya, la 10 January 2015 - 03:52 PM, a spus:

La multi ani, Cody :D
Gio, pupa-l si smotoceste-l si din partea mea! =))

Multumim pentru urari!!!
Promit!!!! Ca oricum il pup si il smotocesc zilnic! :thumleft:
GEORGIA

#5082 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 12 January 2015 - 09:20 AM

Vezi postareastella, la 10 January 2015 - 06:58 PM, a spus:

Eu alaltaieri am ajuns cu musiu la urgenta la vet....avea o parte de piele fara blana si 2 gauri...deci a fost atacat de alt motan/matza, ca e pampalau :D.
a facut abces etc ...deci injectii, tinut in casa doua zile...azi deja l-am lasat un pic sa alerge de zald.

In fine, pe langa alte necazuri, plus tot ce se intampla in lume, sincer m-as fi lipsit, chiar daca vet-a a zis ca e ok, cu antibioticul, basca vaccinurile pe care le avea deja facute din vara...dar orisicat, preferam sa nu am iar emotii de astea...
In rest e ok si dragalas ca de obicei.

Of, imi pare rau ca aveti parte de probleme de genul acesta! Pupici blanosului si insanatosire grabnica!!!! Si este foarte bine ca nu si-a pierdut...dragalasenia! :thumleft:
GEORGIA

#5083 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 12 January 2015 - 09:20 AM

Vezi postareastella, la 10 January 2015 - 06:58 PM, a spus:

Eu alaltaieri am ajuns cu musiu la urgenta la vet....avea o parte de piele fara blana si 2 gauri...deci a fost atacat de alt motan/matza, ca e pampalau :D.
a facut abces etc ...deci injectii, tinut in casa doua zile...azi deja l-am lasat un pic sa alerge de zald.

In fine, pe langa alte necazuri, plus tot ce se intampla in lume, sincer m-as fi lipsit, chiar daca vet-a a zis ca e ok, cu antibioticul, basca vaccinurile pe care le avea deja facute din vara...dar orisicat, preferam sa nu am iar emotii de astea...
In rest e ok si dragalas ca de obicei.

oh Stella...saracul...sper sa i fie bine cit de curind!! :thumleft:

#5084 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 12 January 2015 - 09:24 AM

Fetelor, lui Fifilica ii cade parul de pe coditza, la baza cozii, i-am schimbat bobitzele (speciale pentru blana si piele) , o ung cu Mibazon, dar parca nu vad o ameliorare! V-ati mai confruntat cu asa ceva cu mustaciosii?!?!
GEORGIA

#5085 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 12 January 2015 - 10:45 AM

Of Stella, sanatate multa blanosului.Copii astia ne dau atatea palpitatii.

LA mine de cnad cu usitza nu mai intra Diego sau Woddy, dar de cateva ori dupa anul nou m-am trezit cu Diego in casa si nu-mi dadeam seama cum a intrat, pana m-am prins ca nu mai aveam baterie la usita si intra nestingherit(probabil ca i-a vazut pe ai mei ca de cand am pus-o niciodata nu a incercat sa bage capul).

Baloo face tare urat cand il vede si in una din zile el era pe copacel si maraia si Diego manca din castronelele lor.Am incercat sa-l scot usor afara ,dar din ce era el cel mai iubaret motan acum a inceput sa ma maraie si mi-a sarit pe picior lasandu-mi un tatuaj frumos.
Pana am reusit sa schimb bateriile a mai intrat odata dar nu l-am vazut doar am auzit alergat pe scari si usita zdranganindu-se.De data asta se pare ca Baloo prinsese curaj si l-a luat la alergat pe scari pana afara.

Imi e mila de ei ca ii lasa vecina de dimineata pana seara afara si ei cand ma vad vor sa intre, dar nu-i mai las ca de cand il aveam si pe Schatzi si apoi pe Baloo n-au mai fost asa linistiti si se iau la scandal.Noroc ca eu pe terasa am un scaun cu un covoras pufos si se culca acolo inghesuiti unul in altul.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#5086 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 12 January 2015 - 12:45 PM

Stella, cum e baiatul?

Ioana
, sa le fie rusine vecinilor. Eu am altii mai teribuli, dar egal. Povesti prea lungi...

Gio
, e greu de stabilit motivul din care un pisoi poate pierde par. Vetul e cel mai bun raspuns, dar ai nevoie de unul bun cu rabdare si care îti pune întrebarile corecte pentru a gasi raspunsul.

Banuiesc ca nu e vorba de schimbul blanitei din cauza anotimpului. Alte cauze pot fi:

- infestarea cu paraziti, adica purici, acarieni...
- boli fungice ale pielii sau alte infectii
- lins excesiv de nervozitate, frustrare sau chiar plictiseala - alopecia psihogena
- alergie ( si aici gama poate fi larga - alimentatie, ceva din mediul înconjurator, întepaturi de anumite insecte...)
- mici leziuni inflamate - deci controleaza atenta pielea. Chiar cu o lupa.
- stres general
- boli de deficienta, febra
- tulburari metabolice - hipertiroidismul felin, endocrine...
- boli autoimune
...
A facut ceva tratament în ultima vreme? Poate fi un efect secundar al medicatiei?

Apoi conteaza cum pica parul... se rareste, pica în smocuri colco si colo, pica pe bucati mari ale corpului, doar într-un loc, în mai multe?... deci doar un vet bun care investigheaza amanuntit gaseste problema.

Sper sa fie cît mai repede bine :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5087 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 12 January 2015 - 02:45 PM

Maya, pana la urma o sa ajung cu ea la vet, caderea parului este intr-un singur loc, propriu-zis se rareste,am remarcat ca se spala des in acel loc. Intr-adevar in toamna asta nu am reusit sa le fac deparazitarea interna si externa, sa nu fie si asta. Da, eu cu problemele mele, am uitat sa le fac deparazitarea, stau si prin curte, nu numai in casa, asa ca parazitii....ca altceva, stres? plictiseala, NU, febra, NU, leziuni nu am vazut, ar mai putea fi alergie - la alimentatie. Trebuie sa ii aflam cauza, nu pot sa o vad asa!
GEORGIA

#5088 Useril este offline   Myra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 23-March 11

Postat 12 January 2015 - 03:00 PM

Are o forma anume zona in care-i cade paru', sau e neregulata? Poate fi si o eczema, cauzata de o ciuperca (ma gandesc la microsporum canis, care-i foarte frecventa la pisici)... caz in care se spala insistent din cauza disconfortului.

#5089 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 12 January 2015 - 03:49 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 12 January 2015 - 02:45 PM, a spus:

Maya, pana la urma o sa ajung cu ea la vet, caderea parului este intr-un singur loc, propriu-zis se rareste,am remarcat ca se spala des in acel loc. Intr-adevar in toamna asta nu am reusit sa le fac deparazitarea interna si externa, sa nu fie si asta. Da, eu cu problemele mele, am uitat sa le fac deparazitarea, stau si prin curte, nu numai in casa, asa ca parazitii....ca altceva, stres? plictiseala, NU, febra, NU, leziuni nu am vazut, ar mai putea fi alergie - la alimentatie. Trebuie sa ii aflam cauza, nu pot sa o vad asa!

Gio, dupa cum vezi cauzele pot fi multe si cred ca cel mai bine o fi sa ceri sfatul vetului. Totusi uita-te bine cu o lupa sa vezi daca nu are întepaturi de insecte. Daca ai un pieptene din ala de pe vremuri de paduchi, trecei prin blanita mai ales pe spate, de la ceafa în jos spre coada de cîteva ori sa vezi daca ramîne ceva între dinti. Puncte sau cîrnaciori minusculi si subtiri pot fi fecale de purici. Posibil sa aibe unu-doi si sa nu-i fi descoperit si Fifi face alergie la muscaturile lor... Încearca sa excluzi chestiile simple. Mai simplu pentru vet :)

Sa speram ca nu e nimic îngrijorator.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#5090 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 January 2015 - 08:56 PM

Maya e relativ ok. miercuri dupa masa merg iar la control cu el.

#5091 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 13 January 2015 - 10:35 AM

Stella, ma bucur ca sunteti bine!
GEORGIA

#5092 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 13 January 2015 - 01:21 PM

O poza cu mandra mea (aici se vede si locul unde a inceput sa-i cada parul).

Fisier atasat  IMG_20150112_205901.JPG (133.65K)
Number of downloads: 0

Am vorbit cu vet-ul doar la telefon, din anumite motive nu am cum sa ajung zilele astea la el :) , primul lucru m-a intrebat de deparazitare si asta trebuie sa fac, mi-a recomandat si anumite vitamine (Pet-phos feline pelage) si mi-a spus ca am facut bine ca am schimbat bobitzele . Sa vedem acum!
GEORGIA

#5093 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 14 January 2015 - 10:12 AM

Azi dimineata stam cuminti in bucatarie, ne bem cafeaua cea de toate zilele, cind ma intreaba Brigitte, oare ce liniste in locuita. Nici pisicile nu le auzi(care este mare lucru). Uite pe unde au evadat:

Fisier atasat  IMG_5429.jpg (226.39K)

Dar, cit de speriate au fost de "lumea de afara", pe atit de repede le-am putut convinge sa intre iarasi in casa. Ce aventura ptr. ele, saracele.
Dar nu mai este mult, sterilizare, chip si afara cu voi. :-*

Peter

PS. chiar ma gindesc, nu puteau amindoua prin aceeasi gaura? Nu, dupa cum se vede... :-*
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#5094 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 14 January 2015 - 12:57 PM

Vezi postareaPeter, la 14 January 2015 - 10:12 AM, a spus:

PS. chiar ma gindesc, nu puteau amindoua prin aceeasi gaura? Nu, dupa cum se vede... :toothy9;

Or fi iesit simultan! =)) B)

#5095 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 14 January 2015 - 10:43 PM

Cu vreo doua veri, o toamna si-o iarna în urma, cînd era flacauas, Sam încerca sa intre prin sita :toothy9;

Fisier atasat  post-5-13445157637488.jpg (663.55K)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#5096 Useril este offline   Cami 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 693
  • LocationBrasov - Dubai

Postat 15 January 2015 - 08:10 AM

Ce pisici aventuroase B)

Azi dimineata deschid dulapul de haine sa pun niste pulovere la loc. Si pufosenia mea cheala, zbang! in dulap, pe primul raft. Asez hainele la locul lor, inchid dulapul si-mi vad de ale mele prin casa. Si dupa vreo 45 de minute, aud un zgreptanat venind dinspre dulap. Si nu percutez din prima, ignor zgreptanatul inca vreo 5 minute. Pana cand ma loveste: pisica mea a sarit in dulap, da' am scos-o =)) ? Parca nu... Am deschis usa la dulap si pufosenia mea era acolo, zgariind la usa disperata :toothy9; Bine ca n-am plecat de-acasa pentru vreo 12 ore, ca de obicei in cursul saptamanii...

#5097 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,224

Postat 16 January 2015 - 08:49 PM

Vezi postareaCami, la 15 January 2015 - 08:10 AM, a spus:

Ce pisici aventuroase :(

Nebune asi zice. Si se fac din ce in ce mai mari... :(

Fisier atasat  IMG_5434.jpg (229.99K)

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#5098 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 23 January 2015 - 10:56 AM

Cody al nostru este grav bolnav, a facut se pare AVC (accident vascular cerebral).
De 2 zile ii facem perfuzii, tratamente, analize, il tine pe diazepam-fenobarbital, face crize epileptiforme, suntem disperati. Cel mai afectat este Alex, care plange si spune ca nu poate trai fara el.
Trebuie supravegheat in permanenta, eu mi-am luat zile de CO ca sa stau cu el la perfuzie si acasa. Cel mai rau este ca ne-a epuizat financiar plus nopti nedormite, Alex a zis ca ii face anunt pe FB cu mesajul : Dati un 1 euro sa il ajutam pe Cody, motanul cu ochi albastrii ca cerul. Cand il vad atat de afectat, simt ca se rupe ceva din mine. Altceva nu stiu ce sa zic, sa ne rugam la DD sa faca o minune si cu el! Vet-ul spune ca din AVC se scapa, insa daca ar fi tumora cerebrala (ce nu se vede decat la RMN care costa enorm), nu scapa....
GEORGIA

#5099 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 23 January 2015 - 11:00 AM

Of, Georgi...sper din tot sufletul sa scape cu bine.

#5100 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 23 January 2015 - 03:28 PM

Vezi postarea2ut, la 23 January 2015 - 11:00 AM, a spus:

Of, Georgi...sper din tot sufletul sa scape cu bine.

Acum am venit de la vet si i-a facut perfuzie si tratament. Dar......cred ca trebuie sa ne asteptam la ce este mai rau!
GEORGIA

Arata acest topic

• 281 Pagini +
  • « Prima
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic