Forum Culinar: Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa - Forum Culinar

Salt la continut

• 281 Pagini +
  • « Prima
  • 261
  • 262
  • 263
  • 264
  • 265
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa

#5241 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 June 2015 - 09:07 PM

Ochioase frumoase! :tongue3:

#5242 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 16 June 2015 - 07:55 AM

Sunt superbe!!!!!! :tongue3: :-* :-* :lol:

#5243 Useril este offline   Cami 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 693
  • LocationBrasov - Dubai

Postat 16 June 2015 - 09:11 AM

Vezi postareaAdriana, la 14 June 2015 - 04:30 PM, a spus:

Cum fac eu coltunasi chinezesti :D
Atasament Guotie_P&P.jpg

Ce frumoase sunt amandoua :-*
Perla parca e suspendata, parca e in aer :lol: M-am uitat 5 minute la poza si nu m-am prins cum si pe ce sta :tongue3: :-*

#5244 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 June 2015 - 09:29 AM

Pe scaunul de sub masa. Pe unul doarme dimineata linistita. Pe asta statea ca sa fie mai aproape de mine.

#5245 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 19 June 2015 - 10:00 AM

Am ajuns sa scriu si aici. Imagine postata De citit citesc de mult. Si m-am bucurat si intristat cu fiecare in parte.

Sambata a intrat in familia noastra Rocky.
Fisier atasat  rocky1.jpg (160.41K)
Number of downloads: 0

Si sa va spun poveseta lui :105:
Cineva a aruncat pe un camp, la tara, 4 pui de pisica. Bine ca nu i-a omorat. Cand am ajuns noi acolo unul dintre ei ne-a simtit si a inceput sa "zbiere" de zor. Si cum i-am acordat putina atentie a venit catre noi, asa cum a putut el. Iar atunci (surpriza mare pentru mine si Maia) domnul sot a spus: "hai mai aici, vad ca esti un luptator." A luat ghemotocul in palma si l-a adus in curte, sa aiba si curtea o pisica. Doar ca Rocky e motanel. Imagine postata
Si uite asa a intrat in viata noastra.
Nu stiu sa-i estimez prea bine varsta, dar trebuie sa fie trecut de 2 saptamani pentru ca deja are dinti (ace) si vede destul de bine.
L-am luat acasa sa-l punem intai pe picioare. Apoi va trai la tara. Cel putin asta e planul acum.Imagine postata

Viata cu Rocky e foarte simpla deocamdata.
A fost mai greu la inceput cu mancarea, ca nu stia sa lipaie si imi musca degetele si plangea. Le inmuiam in lapte si i le dadeam. De la lins degete a invatat repede sa lipaie din castronel.
Iar de facut la cutiuta a invatat si mai repede. De 2 ori l-am prins facand pisu prin casa si l-am luat si pus in ladita cu nisip. Din a 3-a zi face singur si pisu si "puti" in ladita iar noi il laudam si dezmierdam de fiecare data.

Doar de 2 ori am intrat in panica pentru ca nu-l mai gaseam prin casa. O data s-a bagat dupa mobila si l-am cautat cu lanterna, iar a doua oara uitati unde s-a ascuns Imagine postata
Fisier atasat  rocky_ascuns1.jpg (157.53K)

Am desenat un patratel rosu, ca sa il gasiti in poza:
Fisier atasat  rocky_ascuns2.jpg (121.19K)

E un scump si un dulce si ne-a fermecat pe toti.
Iar eu acum ma documentez despre cum se creste un pisoi. Imagine postata

#5246 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 19 June 2015 - 11:22 AM

Vaai ce mititel este! Taaare dragalas. În prima poza nici nu stiam unde sa-l caut :105:
Sa-l mîingîi mult pe burtica si cu un servet umed putin la poponeata, mai ales dupa ce manînca, pentru o digestie buna. E foarte important acum, ca e asa mic.
Bun venit, Rocky :105:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5247 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,224

Postat 20 June 2015 - 07:09 AM

Boni sa va traiasca Rocky si sa aveti numai bucurii cu el. :105:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#5248 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 20 June 2015 - 03:54 PM

Bine ai venit Rocky.Boni e tara scumpic puiutul, iti vine sa-l pupaceti si dragalesti non stop.
Ce dor imi e puiuti asa mici.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#5249 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 22 June 2015 - 01:49 PM

Mulţumesc frumos pentru primire. Imagine postata
Eu mă tot minunez de el în fiecare zi. Ce mult a putut să crească în săptămâna asta!!! Nu atât fizic, asta nu-mi sare aşa în ochi, dar câte a învăţat să facă, mai mult singur, îl tot admir. Deja e uşor de recunoscut mieunatul pentru fiecare situaţie: dacă îi e foame, dacă îşi caută lădiţa cu nisip, dacă vrea doar să se joace... Din ce abea mergea când l-am luat acum iese din lădiţă dintr-un singur salt şi se suie (prin căţărare) pe canapea. E plin de energie!Imagine postata

#5250 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 June 2015 - 05:08 PM

Am si eu o mica problema si vin cu o intrebare la voi.
Baloo dupa ce anul trecut mi-a disparut 1 luna de acasa nu mai voia sa iasa din casa decat noaptea.Acum iarasi mi-a lipsit 2 nopti si o zi(cred ca a ramas inchis undeva) si nu mai iese din casa.
Problema e ca face pisu, ieri a facut pe husa de la incaltarile sport ale sotului, noroc ca l-am vazut.Apoi 2 chestii mai vechi, in camera care nu o folosesc aveam niste lenjerii depozitate pe canapea, abia cand le-am luat sa le pun in dulap am simtit mirosul, hai lenjeriile le-am spalat, dar s-a impregnat mirosul(acum sunt si mai sensibila la miros) si nu stiu cum sa mai curat sa nu se mai simta.Apoi acum cateva zile am simtit pe hol, am luat la adulmecat cosul cu jucarii si fiecare jucarie in parte, nu venea de acolo, azi am luat ceva de pe masa de pe hol si mi-a venit mirosul(a facut pe palaria mea de soare si traversa de pe masa).
Si ca sa puna capac azi cand stateam in canapea a venit langa mine, eu am crezut ca se culca si cand colo s-a catarat pe o perna sa faca pisu.Deja nu stiu ce sa-i mai fac.Si i-am pus de ieri si ladita.N-am mai patit asa cu nici una.Mitzi poate odata a facut de suparare si cred ca Schatzi de frica, dar ca Baloo nici unul n-a fost asa pisacios.
Acum ca niciodata ma deranjeaza sa se duca sa faca peste tot, mai ales ca am schimbat canapelele de piele cu una din material si nu stiu cum as mai scoate mirosul, ca si asa ma luot cu cea din cealalta camera care e pe post de pat de oaspeti.

Asa ca astept sfaturi de la voi.

Acasa la mine

#5251 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 22 June 2015 - 06:03 PM

Poate ar trebui sa mergi la vet cu el, pentru a exclude vreo problema de sanatate. Daca e doar chestie de comportament din cauza ca a fost închis undeva, ar trebui sa se potoleasca în scurt timp, dar tre' sa cureti bine locurile urinate cu Katzenurinentferner ( ceva de genul asta ), si sa faci ceva împotriva, ca sa nu-i vina pofta sa mai faca :)

Daca nu te deranjeaza mirosul de citrice, cumpara ulei esential de lamîie de exemplu si pune cîte o picatura pe pernele de pe canapea, pe traversa de pe masa...etc. dar nu exagera, ca s-ar putea sa ti-o ia în nume de rau si sa streseze mai tare.
Nu-l certa, ci din contra, copleseste-l cu mai multa iubire - stiu cum se aude, dar functioneaza mult mai bine decît cearta. Daca observi ca se aseaza si ridica coada oblic, ia-l din zbor si du-l la ladita.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#5252 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,224

Postat 23 June 2015 - 05:45 AM

Si Cassy a inceput asa. Dar am observat din timp. A luat Brigitte al doilea "Katzenklo" pe care nu l-am acoperit.
Apoi am inchis cabina de dus, ca acolo mai mergea... :) si avem o ladita mai mica din lemn unde stringem plastic, pungi, cutii de conserve/schmand...intr-un coltisor mai ascuns pe hol si cind aia era goala, Cassy se mai scapa si pe acolo. Si asa nu am mai lasat-o nici pe aia chiar goala ci intotdeauna cu ceva inauntru.

Cind domnisoara a intrat inauntru, am observat ca primul lucru ce vrea sa faca, e sa se usureze undeva...
Cind(cum spune si Maya) s-a pus cu fundul in pozitie :) am luat-o si am dus-o fix la buda de pisici. "Brav, brav"

Asta fiind o chestie de vreo citeva zile. A trecut destul timp de atunci si nu a mai facut deloc. =))

Fisier atasat  DSC00965.jpg (236.64K)

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#5253 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 23 June 2015 - 09:23 AM

Eu pot sa-ti dau un raspuns mai psihologic. Din unul din motivele la care te-ai gandit nu se simte in siguranta. Am avut si doua episoade cu motanul scapat din viscol care a facut pipi pe absolut toate lucrurile fostului meu sot, pe geanta de lucru, de antrenament, pe kimono( nu vrei sa stii cum e sa scoti mirosul din bumbacul ala des!), pentru ca simtea ca nu-l dorea el! Langa mine dormea ca o perna, langa el mieuna ca sirena! Asta a fost o data!
A doua oara, lipseam prea mult de acasa, asa ca labutzele m-au pedepsit! Una dintre ele mai cu simtul raspunderii s-a gandit sa ma scape de o plapuma veche facand-o de comanda! Cum o curatam cum o lua de la capat!
De la sine s-a potolit cand am stat mai mult acasa!

Asa ca banuiesc ca ii e frica de ceva si trebuie mangaiat, dragalit sa se calmeze!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#5254 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 23 June 2015 - 01:46 PM

Vezi postareazerda, la 23 June 2015 - 09:23 AM, a spus:

Asa ca banuiesc ca ii e frica de ceva si trebuie mangaiat, dragalit sa se calmeze!

Exact asta e ideea, trebuie coplesit cu dragalasenii în situatii de astea. Multi însa tind sa-i certe, mai rau chiar, sa-i pedepseasca, sa-i bage cu nasul în pipi...etc. Stiu ca Ioana nu face de astea, ma refeream la cei care nici macar nu vor sa înteleaga de ce fac pisoii asta, ci doar vor sa nu mai faca. Mama a facut asa :) :) :) cu Felixut, motanul ei. Dupa ce a pipilit în casa, l-a prins si l-a bagat cu nasul, certîndu-l. Cu prima ocazie dupa actiunea asta i s-a pisat în pat... Dupa discutii îndelungate si muuulta convingere din partea mea, a trecut la fapte. L-a mîngîiat, nu l-a mai certat la fiecare pas cînd s-a urcat pe undeva, ci l-a dat jos...etc. Ma rog, e baiat cuminte si nu mai face pipi decît unde trebuie =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#5255 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 June 2015 - 05:11 PM

Maya, mercic, am cumpar solutie din aia.Azi vad ca parca nu mai mirosea, ultima data am curatat cu solutie antibateriana de maini :tongue3: .

Peter, Baloo are deja 2 ani, micut nu facea asa, a mai avut o mica "iesire" inainte sa-l castrez, defapt pipilica l-a "castrat" ca initial prima data cand il programasem parca a stiut si dimineata cand sa ma duc la dr ia-l de unde nu-i, apoi tati a zis ca sa-l mai lasam cu bijuteriile si a stat asa inca cateva luni pana a inceput sa faca, dar prin cutii.

Zerda, pai eu de cand sunt insarcinata sunt acasa si el e mereu alaturi de mine,nu duce lipsa de dragoste nici macar din partea sotului.Intamplarea face sa fie husa lui de incaltari in calea lui ca tocmai venise de la tenis si isi scosese la aerisit incaltarile.
Singura chestie care poate sa nu-l faca sa se simta in siguranta sunt pisicile vecinilor.
Prin geam e zmeu sa da le ele, cand le vede fara a avea geamul intre se teme.Mai nou tigratul din vecini sare la mine in balcon si daca prinde usa deschisa intra, nu odata m-am trezit ca am plecat de acasa si am lasat usa deschisa si gaseam usi deschise prin casa,desi chestia asta o facea numai Schatzi.
Desi Baloo e un jucaus si incepuse si Schatzi sa se joace cu el, acum duce lipsa, Mitzi nu se joaca, il mai miroase cand se intalnesc la masa dar el e primul care face un pas inapoi, sau uneori cand ea doarme mai vrea sa sara peste eas.Cu ai vecinilor are o teama, acum mai vine un altul la noi, mai mic ca el,da si ala se sperie.Oricum frica in el defapt cred ca Diego a bagat-o ca l-a fugarit si cred ca tot el l-a si muscat atunci cand am ajuns la urgente si i-am pus guler.
Acum vad ca se duce la ladita sa faca pipi.

Acasa la mine

#5256 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 23 June 2015 - 05:34 PM

Ioana, ai putina rabdare cu el si o sa vezi ca se rezolva, si eu eram disperata veneam dupa o criza de bila asa de rea ca am facut insuficienta respiratorie si cand intram in casa si traznea a pipi ma lua rau de tot, dar in cateva saptamani s-a reglat! Probabil ii e frica de Diego, si in cazul motanului salvat din viscol, ii era frica de Pisi la culme, il scuipa asta de ziceai ca e sfarsitul lumii, ea " sufletul lui ta'su" sa-l tolereze pe asta, poate de aia se razbuna pe el, ca de ea ii era frica :tongue3: !!!!

Pe mine cand m-apuca turbarea de la miros, dadeam cu otet ca popa cu botezul! Sa vezi ce stranuturi si ce priviri primeam, dar era singura cale sa indepartez mirosul si sa nu le faca rau! Bine mi-am mai luat o solutie" profesionista" GetOFF si dupa ce am spreiat cu ea, Veve a inceput sa se tavaleasca in locul ala!

#5257 Useril este offline   Destiny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationLa munte

Postat 23 June 2015 - 09:27 PM

ce sa zic...am intrat si eu in randul...lumii
noul membru al familiei

Fisier atasat  11143296_962364940461190_8078025604923844064_n.jpg (24.21K)
Prietenii advarati sunt rari

#5258 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 24 June 2015 - 11:41 AM

Bun venit pui mic si vad ca deja rasfatat!

#5259 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 24 June 2015 - 11:59 AM

Vezi postareaboni, la 19 June 2015 - 10:00 AM, a spus:

Am ajuns sa scriu si aici. Imagine postata De citit citesc de mult. Si m-am bucurat si intristat cu fiecare in parte.

Sambata a intrat in familia noastra Rocky.

E superb, sa va traiasca!!!!! :tongue3: :)
In prima poza, mi s-a parut mie ca-l vad sub bratul ursuletului, dar nu eram sigura. Bine ca l-ai "impatratit" si mi-ai confirmat banuiala. :)

#5260 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 24 June 2015 - 12:00 PM

Vezi postareaPeter, la 23 June 2015 - 05:45 AM, a spus:

Si Cassy a inceput asa. Dar am observat din timp. A luat Brigitte al doilea "Katzenklo" pe care nu l-am acoperit.
Apoi am inchis cabina de dus, ca acolo mai mergea... :tongue3: si avem o ladita mai mica din lemn unde stringem plastic, pungi, cutii de conserve/schmand...intr-un coltisor mai ascuns pe hol si cind aia era goala, Cassy se mai scapa si pe acolo. Si asa nu am mai lasat-o nici pe aia chiar goala ci intotdeauna cu ceva inauntru.

Cind domnisoara a intrat inauntru, am observat ca primul lucru ce vrea sa faca, e sa se usureze undeva...
Cind(cum spune si Maya) s-a pus cu fundul in pozitie :) am luat-o si am dus-o fix la buda de pisici. "Brav, brav"

Asta fiind o chestie de vreo citeva zile. A trecut destul timp de atunci si nu a mai facut deloc. :)
Peter

Ce don'soare dragute aveti!!!!!! :) :) Stau ele asa comod si asteapta sa fie admirate..... :)

Arata acest topic

• 281 Pagini +
  • « Prima
  • 261
  • 262
  • 263
  • 264
  • 265
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul