Eu n-am intentionat sa fiu "umana"a 4 pisici, dar acum cand ma gandesc la cate pisici am intalnit cred ca tot asa ajungeam, soarta, deh!
Cand era Pisi mica, era, cum a poreclit-o un amic, adjunctul lui Bin Laden, o lasa de permanenta la conducerea Jihadului! Asta este o gluma si sper sa fie tratata ca atare! In primul rand rasturna scrumiere, rodea flori, si dormea pe colivia celor 4 papagali ai mei, cand era in toane bune, pentru ca acolo era soare. Cand era in toane rele, lua la baschetzi colivia papagalilor aia se zburataceau si toate penele si semintele zburau peste tot.
Pisi nu intelege nici in ziua de azi ce inseamna sa nu stai/dormi/rastorni pe masa!! Am incercat cu stropitul, am incercat cu ziarul, poti sa-i fluturi si-un tramvai!!!
Avea boala pe calculator, nu suporta sa-i acorzi mai multa atentie decat ei!! Cum domnul juca diverse jocuri, juca si ea cot la cot cu el, nu vrei sa stii ce se auzea din sufragerie cand punea ea labutza unde avea ea chef!!
Daca cumva lucra cineva serios la calculator, scria cu tine, si iesea ceva de genul domnule presedinteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee si daca intamplator manca sau urmarea vrabii pana terminai, se baga dupa fotolii si se legana pe firul de la calculator pana il scotea din priza si pierdeai totul!! Ti-am zis, terorista pe fata, fara rusine!
Astea mici sunt mai echilibrate, doar Squeaky e un pericol pentru orice mester intra in casa: daca e instalator, electrician, de la cablu, omul de la asigurari, oricine, ii intra in geanta se joaca cu ce gaseste pe-acolo, trage cabluri, nu se sperie de bormasina, cand a deschis omul calculatorul s-a culcat in carcasa lui!!
Lui Cafe ii place sa se plimbe la vecini, pana acum s-a lasat doar cu un atac de panica cand a gasit o pisica neagra in bucatarie!!
Veve e preferata tuturor, in afara de canapele. Si fotolii. Si de covorul, unicul care a supravietuit la mine in casa! Deci ti le ia metodic la scarmanat! Si eu, ca si Maya le-am luat utilaj de ascutit ghearele,frumos luxos, fix 2 zile le-a pasat de el!!
Bibelouri nu mi-au spart, dar mi-au spart un vas de lut

Poate pentru ca nu am bibelouri, doar figurine de bronz sau piatra. Au spart niste vase prin bucatarie, deobicei ca se fugareau si-au aterizat in farfuria pusa spre marginea mesei, si aleluia!!
Mananca flori, toate, trebuie sa ai grija nu numai ce flori iti cumperi si ce flori primesti de exemplu crinul si zambila sunt toxice!
Fura bijuterii sau zdranganele, clame de par, daca le lasi in locuri nesupravegheate sau accesibile. N-are sens sa intri in panica pana n-ai sters tot praful de sub mobile cu tine personal, ca undeva pe acolo sunt!!
Squeaky este junky, fura mucuri de tigara din scrumiere si le plimba prin toata casa si apoi le vara undeva, unde daca labuta ei nu ajunge, mana ta nici atat!
Nu se poate sa lasi mancare pe masa din bucatarie, decat daca este ceapa,usturoi, praz, sau dulciuri. Pana si banala paine este in pericol! Ii rontzaie coaja zici ca au dat soriceii pe acolo!
Si pe urma este chestiunea cu parul. Pe mine m-a lasat masca faptul ca multi cunoscuti evitau sa se aseze pe canapea ca daca are par, daca se ia pe haine, etc. etc. Evident ca primavara si toamna lasa o tona de par si ca e o grija curatatul, dar nu cred ca este insurmontabila.
Eu le-am lasat singure si 4 zile o data cu mancare si apa si s-au descurcat, presupun ca una este mai simplu, dar ii e mai urat singura de tot. Cand era Pisi mica o mai gaseam plangand la usa, dar de cand sunt mai multe n-au treaba!
Ideea generala este sa iei lucrurile cu calm, de exemplu daca pisica ta se hotaraste ca cel mai bun loc din casa este in chiuveta din baie, ridici din umeri si te speli pe maini in alta parte!Daca ea considera ca cel mai bun loc de dormit este cu capul in pantofii sotului o lasi acolo! Daca vrea sa-ti faca ordine in dulap si sa se urce pe hainele proaspat puse acolo, te inveti sa inchizi usa mai repede decat ea!
Si mare atentie la cabluri cand e mica uite ce se poate intampla:
si din nou la flori:
In rest o sa te distrezi cat n-o sa-ti vina sa crezi si o sa se lipeasca de tine dar cand face asta nu mai poti s-o lasi, e deja copilul tau cum bine a spus Maya.